Využitie: internet, hudba, office a jednoduchšie hry (Sims a pod.)
Rozpočet: 350-400€
Chcel by som sa spýtať ľudí, ktorí sa do toho vyznajú viac ako ja či je to všetko v poriadku a či niekto nemá nejaký lepší návrh. Nie som si istý chipsetom dosky, ktorú som vybral. Disk asi lacnejší nebude vzhľadom na dnešnú situáciu.
Na tebou zadane vyuzitie pc je to dobra zostava a nemam nejake zasadne pripomienky okrem ramky, kde 2 GB si trocha podhodnotil a rozhodne pridaj na 4 GB. Pri dnesnych cenach je to priam hriech nekupit viac ram. HDD sa neoplati vobec kupovat a ak mas nejaky starsi so sata rozhranim, nechaj si ten a usetrene peniaze vloz do lepsieho zeleza. Alternativ je viac, ktore sa tu objavia a ktore by som aj ja zvazoval, napriklad intel varianta Pentium G620 a nejaka doska s chipsetom H67. Ja sa vsak priklanam k amd v tomto pripade. Ak by to bol intel core i3, tak tam zas jednoznacne intel v porovnani s tymto procakom, ale opakujem to co si vybral je dobre a s prehladom postaci, dokonca ma aj rezervu.
paradne vyuzite 4€ s narastom vykonu o 0,5% max
robia ich presne pre takychto ludi co kuknu cenovy rozdiel s tym ze na papiery a pohladom vizeraju lepsie
realita je ale uplne ina
Aj ja sa pytam naco mam davat 4 euro sem 4 eura tam, ked to nic neprinasa? Takto vsade dame par eur navrch a uz je to celkom slusna hodnota pre nic za nic a navyse v takejto zostave, kde rozpocet je velmi utiahnuty. Ramky ber zakladne Kingstony 1333 MHz, ale urcite 4 GB, tie 2 GB je uz dnes malo a zabiju celu zostavu. Ostatne ked uz nechaj ako si vybral sam a stale sa do 400 Eur zmestis aj s tymi 4 GB, ktore ber v jednom kuse, nie 2x2. Vyjde to lacnejsie a prinos vo vykone je otazny a diskutabilny.
Ak ide o peniaze, tak disk zober z bazaru, napriklad: http://www.hojko.com/bazar/wd-black-sco ... i1926.html
Sice je to 2.5ka, ale 7200 otackovy a usetris 50 eur. Vdaka tomu by som ti radil ist do Sandy bridge (najlacnejsi i3+nejaka slusna doska za rozumnu cenu) a budes mat priestor pre dalsi upgrade o 1-2 roky, pretoze budes moct vymenit iba cpu za nejaku i5ku alebo i7ku. Tie su na tom vykonovo lepsie ako AMDcka a maju aj nizsiu spotrebu, co sa ti pri 450W zdroji vzdy hodi. Testy a porovnanie: http://pc.zoznam.sk/amd-fx-8150-bulldoz ... ona?page=0
Disk si samozrejme mozes najst aj iny, toto je len prvy ktory som nasiel.
S tým intelom je to veľmi pekná predstava, ale tú hrá rolu rozpočet. Čím nižší, tým lepšie a intel je drahší. Navyše by som musel vymeniť AMD štvor jadro za Intel dvojjadro. Ten disk by som si teda zohnal z bazaru, ale AMD je na tom v pomere cena/výkon lepšie a hlavne o to mi ide ..
To su trochu divne testy, lebo mam ich preluskane hodne z inych webov a tam to zas tak zle pre ten amd nevyzera, ze by i3 2100 porazal aj 6 jadrove Phenomy. Mozno v par testoch, ale urcite nie vacsinovo, ako moze byt zrejme z predosleho prispevku. Co viem, tak sa moze zrovnavat s Phenom II X4 955, kde je o nieco vykonnejsi a na urovni asi Phenom 980, co moze byt hoc ktory pretaktovany Phenom 955 BE. A nie len ja som nazoru, ze 4 plnohodnotne jadra su predsalen 4 namiesto dvoch a dvoch virtualnych. Vsetko silnejsie ako i3 u intelu je vsak bez debaty lepsie a vykonnejsie ako amd a tam nie je o com. Uz len cena moze hrat pre niekoho rolu. Do sfery i3 je amd plnohodnotna alternativa a tak pri nizkych rozpoctoch aj spravna volba.
Vsetko sedi az na dosku, ktoru mas P67 chipset, ktory je na taktovanie a i3 2100 je na to nevhodny. Mas vsak diskretnu grafiku, tak v tom pripade ok aj do buducna pre pripadny upgrade nejakeho kackoveho intelu. Zdroj postacuje.
Robia, ale od verzie P8P67 (bez LE) je to dobré. Tá LE nie je taká ako napr. tá MSI v tejto cene. NA tej Asuske som robil (i keď predpokladám také čo ty asi nebudeš) a nebola to žiadna sláva.
harlik napísal:To su trochu divne testy, lebo mam ich preluskane hodne z inych webov a tam to zas tak zle pre ten amd nevyzera, ze by i3 2100 porazal aj 6 jadrove Phenomy. Mozno v par testoch, ale urcite nie vacsinovo, ako moze byt zrejme z predosleho prispevku. Co viem, tak sa moze zrovnavat s Phenom II X4 955, kde je o nieco vykonnejsi a na urovni asi Phenom 980, co moze byt hoc ktory pretaktovany Phenom 955 BE. A nie len ja som nazoru, ze 4 plnohodnotne jadra su predsalen 4 namiesto dvoch a dvoch virtualnych. Vsetko silnejsie ako i3 u intelu je vsak bez debaty lepsie a vykonnejsie ako amd a tam nie je o com. Uz len cena moze hrat pre niekoho rolu. Do sfery i3 je amd plnohodnotna alternativa a tak pri nizkych rozpoctoch aj spravna volba.
Preot som pisal, ze v hrach a kancelarskych aplikaciach, co je aj vyuzitie tohto PC. V "hrubej sile' pri kompresii videa alebo komprimacii suborov uz AMDcka nad i3kou mierne vyhravaju.