Aka vysoka skola ?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Aka vysoka skola ?

Príspevok od používateľa Michaelo »

No ja chcem ovladat napr programy typu After effect alebo ovladat dobre PHP a SQL ktore sa mi nejako nechce ucit :D
Matiku rad nemam ale nesom v nej zly.

No, divil by si sa. Niekde ti staci mat dobre znalosti a beru aj bez titulu. Koho radsej zamestnas? Niekoho co ma titul a vie len tie kravinky co sa naucil v skole alebo niekoho co nema titul ale dokaze zazraky s PC?
Btw ja chcem vlastnu firmu a nie robit niekomu poskoka. Staci mi teraz co praxujem. Pff
badboy007
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa badboy007 »

Ako tak pomaly ide čas a mal by som sa ma rozhodnúť pre vysokú školu.. Chcel by som sa opýtať pre aké povolanie je najväčší dopyt na trhu?
A ako je to s právom, kde je najlepšie študovať? A ako je to s uplatnením?

//študujem na gymnáziu..
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Michaelo napísal:No ja chcem ovladat napr programy typu After effect alebo ovladat dobre PHP a SQL ktore sa mi nejako nechce ucit :D
Som pomerne cerstvy absolvent tej skoly v Ziline. To, co si zmienoval, sa tam uci len na nepovinnych predmetoch. Povinne su zo zaciatku zamerane na matematiku, ekonomiu, neskor hodne vela databazy, udajove struktury, cosi aj z hardveru (low level programovanie). Ak pojdes do ZA, s tymto bud zhruba zmiereny :)
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Rubiki »

Michaelo napísal:No ja chcem ovladat napr programy typu After effect alebo ovladat dobre PHP a SQL ktore sa mi nejako nechce ucit :D
Matiku rad nemam ale nesom v nej zly.

No, divil by si sa. Niekde ti staci mat dobre znalosti a beru aj bez titulu. Koho radsej zamestnas? Niekoho co ma titul a vie len tie kravinky co sa naucil v skole alebo niekoho co nema titul ale dokaze zazraky s PC?
Btw ja chcem vlastnu firmu a nie robit niekomu poskoka. Staci mi teraz co praxujem. Pff
Programovanie je viacmenej často o dosť aktívnom samoštúdiu a matiku či si v nej dobrý alebo zlý...to zistíš až na škole. Matika na výške je kúsok iná kategória ako na strednej škole.

No a ja by som zobral niekoho kto lepšie vyhovuje mojim požiadavkám s tým že by som uprednostil asi niekoho s VŠ pretože má dobré predpoklady sa ďalej vzdelávať v odbore poprípade v príbuzných odboroch. Aj keď je pravda že ak by človek bez VŠ vedel o svojej náplni práce oveľa viac tak proste je jasné že ho vezmem. Ale koľko je takých v ťažko technických odboroch? Tým nemyslím klasické programovanie ktoré sa naučíš pomaly s domu, ale trebárs programátorov CNC strojov, mikrokontrolérov. Alebo vývojárov zariadení.... takých je ako šafránu.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Takže ak tam pôjdem, budem sa učiť to čo nechcem že? Ja mam teraz matiku ako na gympli (som na OA) tak uvidíme. Nechcem sa učiť to čo moc nevyužijem. Ja sa chcem poriadne naučiť tvorbu web stránok a HW opravu PC (niečo zapájkovať (či to vôbec môžem), RMA a podobné kravinky).
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Michaelo napísal:viem robiť weby, opraviť PC, ovládam PS a Mrkvosofťácke programy
toto su vsetko veci, ktore na informatike budes potrebovat najmenej :)
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional

Na každej VŠ bude niečo čo ťa baviť nebude. Tvorby webu sú na školách skôr okrajovo alebo len povrchne preberané a opravu PC na informatike asi nenájdeš vôbec.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Do pytle. To som mohol ist na elektro technicku a bude pokoj.
Nema niekto zoznam predmetov ktore sa tam ucia a co sa v ktorm uci? Nemusi byt podrobne. Len aby som vedel do coho asi pojdem.
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional

Tu môžeš pozreť všetky odbory na FEI STU http://www.fei.stuba.sk/docs//2011/SP_2 ... om-opr.pdf
piton
King
King

Príspevok od používateľa piton »

Michaelo napísal:Takže ak tam pôjdem, budem sa učiť to čo nechcem že? Ja mam teraz matiku ako na gympli (som na OA) tak uvidíme. Nechcem sa učiť to čo moc nevyužijem. Ja sa chcem poriadne naučiť tvorbu web stránok a HW opravu PC (niečo zapájkovať (či to vôbec môžem), RMA a podobné kravinky).
na podobne kravinky ti rozhodne vysoku skolu netreba... a hlavne, myslim, ze neexistuje VS, na ktorej sa ucis len to co chces.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

:D No celý ich web som prešiel ale prečítam aj toto.

No jo ale treba titul heh.
Shark_360
Star
Star

Príspevok od používateľa Shark_360 »

Ked je clovek sikovny, nepotrebuje ani titul ;). K teme: Ak ocakavas, ze nieco z toho, co si napisal aj budes realne brat na nejakej skole, tak na to by som zabudol. Web stranky sa riesia len ak ostava cas, vacsinou budes robit v C, Cpp, C#, java, matlab a neviem co este. Ako bolo povedane: Ci matiku vies Ti ukaze az samotna vysokoskolska matika. Nie je totalne tazka, ale povedzme si na rovinu, ze pocitanie jablcok a hrusiek to tiez nie je a ak sa Ti hnusi, tak po dvoch semestroch si to asi hodis. Niesom prave informatik, som na elektrotechnike, ale my tento semester berieme len BOZP z elektrotechniky, 2 druhy matiky, materialy a technologie v elektrotechnike a ekonomika. V skratke: V podstate berieme len trosilinku okrajovo to, co by som mal na svojom odbore brat. Inac je to len vseobecna rovina s matematickym bonusom.Mrkol som Ti rozvrh informatikov na UNIZA.

Zimny semester:
Základy ekonomickej teórie
Algebra
Matematika pre informatikov
Informatika 1 (konkretne ako pozeram, tak tu je java)
Úvod do štúdia (zakladne pojmy okolo PC)
par volitelnych predmetov, ako jazyky atd

Letny semester:
Diskrétna pravdepodobnosť
Algoritmická teória grafov
Mikroekonómia
Informatika 2
Komunikačné technológie
dalsie jazyky, nejaka telesna, ak by Ti bolo malo 2 matiky, tak mozes tretiu a programovanie.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Vďaka.

Písal si niečo o Ekonomike. To mi chceš povedať že beriete to čo ja teraz na OA Škola podnikania? Nečakal som ekonomiku na Informatickej škole.
Matika ma nijako moc nebaví ale keď ma učil zástupca tak som mal jednotky až dvojky (bol som jediný z triedy čo o chápal) ale keď ma začali učiť učiteľky tak som mal hneď 3 až 4ky :D

Potom mi príde dosť na H, ísť študovať vysokú školu keď sa nenaučím to čo chcem (Flash, Java, SQL, PHP a veci pri oprave ako RMA a pod.).
No ako som písal, titul je na Slovensku dôležitý a dodáva ti na "dôveryhodnosti", s tým ja nič nenarobím.
Shark_360
Star
Star

Príspevok od používateľa Shark_360 »

Netvrdim, ze titul netreba, ale ze ked je clovek sikovny, zarobi si aj viac ako s titulom.
Vzhladom na to, ze dnes je doba managerov, tak aj po vyjdeni informy si v podstate "manager softwareoveho inzinierstva" alebo podobny nazov, tak sa ekonomike ani nediv. Ako vravim, niesom FRI, ale FEL a z elektrotechniky som sa este neucil takmer nic. Len veci, ktore by mal clovek davno vediet na takej skole (BOZP pri praci v blizkosti elektrickych zariadeni).

Co sa matiky tyka, tak nie je enormne tazka, ale ak si mal 3ky/4ky budes sa jej musiet venovat omnoho viac, ako na strednej. Teraz som mal nejake testy na body a dopadli pre mna katastrofalne prave kvoli tomu, ze som ocakaval, ze sa to za tyzden dokazem naucit s prehladom a to sa este neberie nic tazke.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Hmmm no pekne potom. Takze tak ci tak ostava samostudium.

No, u mna zalezi ako mi to ucitel poda. Ak to je pre lamy ako to robili ucitelky tak to nejako moc nepochopim. Aj to je pre normalnych ziakov a nie pre dementov :D (chlieviky a podobne kravinky ako to vysvetlovala ucitelka) tak potom chapem. V tretom som sa matiku ani raz neucil a mal som lepsiu dvojku na vysvedku ;)

Uvidime. Zalezi od ucitela ale aj od ziaka. No moc si ma nepotesil ze sa budem ucit to o co nemam zaujem.
RoQa
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RoQa »

Zdravim chodim na STU telekomunikacie , chcem sa spytat na ake skoly by sa dalo prestupit v ramci SVK aby som mohol riadne pokracovat ? nie zeby som to nejak nezvladal ale nebavi ma to tam velmi . A nieje to to kde by som chcel stravit bc. a ing .
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional

záleží čo ťa baví a v ktorom si roku..? Na STU majú prváci veľmi podobné predmety na všetkých odboroch a teda je ľahšie prestúpiť na rôzne iné školy alebo odbory ako keď si trebárs tretiak a už máš za sebou predmety špecifické odboru.
RoQa
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RoQa »

som prvák takže to by bolo ok ... chcel by som vedieť či by sa dalo povedzme na management , ekonomiku alebo tak cisto teoreticky
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional

O tom dosť vážne pochybujem, musíš sa informovať na škole kde chceš ísť. Ale podľa mňa musíš znova podať prihlášku, pretože to je úplne iný odbor ktorý nemá s tým tvojím spoločné úplne nič.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Rovnako ako keď môj spolužiak po ukončení prvého ročníka na OA prestúpil na gymnázium. Musel isť od prvého ročníka.

Ak prestupuješ na podobnú školu (napr u nás je OA a OA Škola podnikania - tá istá škola len iné obory) tak musíš spraviť rozdielové skúšky. Ak ich spravíš tak pokračuješ druhým ročníkom. Ak nie, tak od prvého.
Napísať odpoveď