Fotografia - vaše fotky
Re: Fotografia - vaše fotky
Tiež sa mi tá hojkova úprava veľmi nepozdáva. Je tam veľmi na tesno ten havran.
-
johny541
King
- Kontaktovať používateľa:
Kompozícia na hojkovej fotografii je fajn, len vták sa zle pozerá 
-
hojko
Site Admin
Polo-X: Dovod???
KoCi: V pripade vtaka s okolim a pozadim, ktore je na foto sa mi zda zbytocne sa pytat, ze kam ide, pretoze sa to aj tak nedozvieme.
Toy M@ch!n3: Tvoja kompozicia v tomto pripade je aka???
KoCi: V pripade vtaka s okolim a pozadim, ktore je na foto sa mi zda zbytocne sa pytat, ze kam ide, pretoze sa to aj tak nedozvieme.
Toy M@ch!n3: Tvoja kompozicia v tomto pripade je aka???
-
masterdead
SysAdmin
hojko - dovody su podobne, ako pri zlatom reze, oreze v klbe, ostrenie mimo oci - v niektorych pripadoch nedodrziavanim tychto pravidiel fotka rusi, v inych pripadoch je nezaujimava..
Da sa povedat, ze nechavanie priestoru v smere, kam sa objekt pozera, je tiez jednym z takto zauzivanych pravidiel, kde okrem estetiky tazko hladat iny dovod.
Celkovo ten zaber "papagaja" je mozne povazovat za portret, takze je tolerovatelne horizontalne centrovanie. Jedine co tomu chyba, je viac vyplnit zaber objektom. Skusal som sa pohrat s orezom, a tu sa pravidlo zlateho rezu naozaj neda uplatnit - ponechanim miesta z ktorejkolvek strany, vznika takmer polovica "prazdneho" snimku.
Najviac co som zo samotneho orezu dostal, je v prilohe.
Da sa povedat, ze nechavanie priestoru v smere, kam sa objekt pozera, je tiez jednym z takto zauzivanych pravidiel, kde okrem estetiky tazko hladat iny dovod.
Celkovo ten zaber "papagaja" je mozne povazovat za portret, takze je tolerovatelne horizontalne centrovanie. Jedine co tomu chyba, je viac vyplnit zaber objektom. Skusal som sa pohrat s orezom, a tu sa pravidlo zlateho rezu naozaj neda uplatnit - ponechanim miesta z ktorejkolvek strany, vznika takmer polovica "prazdneho" snimku.
Najviac co som zo samotneho orezu dostal, je v prilohe.
uplne jendoduchy, je to oku neprirodzene nechavat priestor na opacnej strane ako je smerovana postava alebo objekt ako taky... to su zaklady fotografie ved...hojko napísal:Polo-X: Dovod???
pri tvojom oreze clovek nadobuda dojem ze tam bolo nieco neziaduce a bolo to z fotky orezane ale len z jednej strany, ved sa na to pozri lepsie... to tam musis vidiet
masterdead: fotka je pekna ale mal si radsej fotit to vase akvariu
-
masterdead
SysAdmin
Polo-X: To bol aj povodny plan. Avsak som netusil ze aj v noci nechaju zapnuty ten svetelny billboard ktory mi hned na prvej fotke spravil prepal (zasrata komercia). Nad tym podpisom popremyslam, nieco elegantnejsie a menej rusive.
-
triple
Guru wannabe
VED som pisal ako by to bolo najidealnejsie, teraz sa pozera do prdele hihi
Koci to vyriesil
Koci to vyriesil
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
nechcem vam tu moc do toho kecat ale prvy origo papagaj je jednoznacne najvyvazenejsi, posledny mi kus vadi a hojkov... to je bomba medzi oci 
hojko vie o kompo veľké guľové, ale múdrosti bude trúsiť ostošesť...
v tomto ma zelo pravdu, pôvodná fotka bola síce nahouby, ale bola asi najlepšia... dávala totiž pojem o okolí a mala priestor v smere pohľadu (áno, to pravidlo je pre niekoho blbosť, ale z psychologického hľadiska je to lepšie ako keď sa pozerá von z fotky)...
v tomto ma zelo pravdu, pôvodná fotka bola síce nahouby, ale bola asi najlepšia... dávala totiž pojem o okolí a mala priestor v smere pohľadu (áno, to pravidlo je pre niekoho blbosť, ale z psychologického hľadiska je to lepšie ako keď sa pozerá von z fotky)...
Práca na seminárke ma zaviedla do cigánskej školy a šťastie, že som vzal aj foťák a čo-to si cvakol
-
freax_xo
Zablokovaný
zelovoc napísal:nechcem vam tu moc do toho kecat ale prvy origo papagaj je jednoznacne najvyvazenejsi, posledny mi kus vadi a hojkov... to je bomba medzi oci
Stále lepšie ako krvavý fľusanec v umývadle
-
chlapec10
Addict
vela sumu... a ostrenie/DOF neni najlepsie
Takto sa bavil môj papagáj keď som si ja poobede zvykol pospať. Vytrhané tlačítka z klávesnice boli na dennom poriadku 
A reklama na Nikon vznikla náhodne
A reklama na Nikon vznikla náhodne
so šumom súhlasím... (ISO 1600)chlapec10 napísal:vela sumu... a ostrenie/DOF neni najlepsie
A DOF.... neviem proste ako náhle som na napr. F2 ako je fotené toto ... nejako ten autofocus ostrí inak ako chcem ja
Hlavný bol tu ten výraz
Ja to robim tak, ze si zapnem ostrenie na stred, tam dam bod na ktory chcem zaostrit, stlacim spust do polovice (zaostri sa), upravim kompoziciu a odfotim 
-
chlapec10
Addict
skus pouzit odsumovaci program
//autoeditácia príspevku (09 Dec 2011, 23:00)
Taka piatkova
//autoeditácia príspevku (09 Dec 2011, 23:00)
Taka piatkova
-
klm16
Medium Professional
minulý víkend som odvážne bol fotiť stužkovú prikladám zopár fotografií na posúdenie....