Prosight - pyramida?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
seth82
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Prosight - pyramida?

Príspevok od používateľa seth82 »

stripes: Nie som mladý človek, nezarábam 500 eur mesačne, mám priestor na rozvíjanie, nik sa ku mne vo firme zle nespráva, dokázal som už toho vzhľadom na môj vek dosť, bblablablablablabla (tým som ti narušil tvoj pohľad na svet)...Kdeže si prišiel na myšlienku, že osobný rozvoj a "finančná nezávislosť" (LOL)je možná iba v týchto poisťovacích "kvázifirmách"?

A vôbec, tvoj príspevok je prázdny balast, ktorým môžeš vymetať hlavičky 18-ročným wannabe poisťovákom, nie nám tu na fóre. Bohužiaľ (alebo skôr našťastie) tu nie je tak "vďačné" ovečkárske publikum. Na záver - môžeš nám prezradiť svoj približný vek a vzdelanie? Keď už teda krákaš o "zabezpečení" a dôchodku...
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

stripes:
to co na svk (a mozno nie len na svk) ludom vseobecne chyba je financna disciplina, nie financna nezavislost...
matoa
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa matoa »

Noobsz DJ napísal: a to ma chcel jeden človek dostať do OVB. šťastie, že som sa nenechal oklamať ich rečičkami a poslal som ich kadeľahšie.
no ty kokso... kamarát pol roka do toho vrážal peniaze, furt chodil na výkendovky, na školenia na bársčo všetko si platil zo svojeho a nezarobil nič, dokonca ani zmluvu nedostal za toho polroka... a vieš prečo tam tak dlho vydržal? lebo uplne ho na to namotali, on bol presvečený o tom že on tam bude zarábať milony... našťastie vyriezvel... aj keď mu to dlho trvalo... človek by ani neveril ako vedieť presviečať :D ale takýchto tam potrebujú, čo sa dajú nahovoriť, uveria všekým básničkám a zarábajú šéfovy na X6-ku :D ...
stripes
Novice
Novice

Príspevok od používateľa stripes »

ake moznosti ma absolvent skoly bez praxe,ktori nevie ani co chce, potrebuje ale peniaze, aby z niecoho zil?
javatar mas pravdu, nech ma clovek 500 ci 1000eur, ak nevie hospodarit s minimom, nebude vediet ani pri vyssich prijmoch.
ako moze niekto bez praktickych skusenosti, s nabiflenou teoriou zo skoly, ktoru davno zabudol zarabat po skonceni skoly
cca.700 v cistom?alebo 1500? niekto to nedosiahne ani za 20rokov, pretoze pre to nic nerobi. len tak otazka, ako si sporite efektivne na ten dochodok?
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

stripes napísal:ake moznosti ma absolvent skoly bez praxe,ktori nevie ani co chce, potrebuje ale peniaze, aby z niecoho zil?ako moze niekto bez praktickych skusenosti, s nabiflenou teoriou zo skoly, ktoru davno zabudol zarabat po skonceni skoly
cca.700 v cistom?alebo 1500?
presne si to trafil. takže taký soplák bez akýchkoľvek skúseností a praxe má niekomu druhému riadiť jeho financie? taký má predkladať zmluvy a tlačiť do hlavy nezmysli typu "toto je pre Vás tá najvýhodnejšia ponuka, akú môžte dostať". ty si ako fakt myslíš, že toto by vyriešilo aj takú situáciu, že by neboli v rodinách hádky? si mi na smiech aj s celými tvojimi argumentmi. takže toto má byť tá príležitosť, ktorej sa má mladý neskúsený človek chytiť a ísť "ničiť" životy iným ľuďom svojou "odbornosťou" a nezávislosťou čo sa financií týka? tak teda ďakujem veľmi pekne ale toto teda nie! nikdy si nenechám, aby mi niekto riadil moje financie. aby mi diktoval kde a koľko peňazí musím vložiť, aby som bol "za vodou" ako sa hovorí?
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

stripes: Ako už uviedol Noobsz DJ - človek v tvojom opise má byť po niekoľkých prednáškach, kde sa vymetajú mozgy, reprezentantom firmy, ktorá ľuďom radí, ako nakladať s peniazmi? Sám si sa usvedčil, že je to kardinálna hlúposť - ak bude nejaký mladík, ktorý skončil školu (asi veľmi perspektívna nebola, keď si nevie nájsť poriadnu prácu) radiť nejakému staršiemu človeku, ktorý má deti a nejakú pracovnú kariéru za sebou, tak s určitosťou viem napísať, že ten starší človek bude mať X krát viac skúseností s financiami, ako samotný "pán odborník". Ibaže "pána odborníka" na prednáškach naplnia peknými frázami a spôsobmi, ako ojekabátiť ľudí a preto sa môže hrať na geroja.

Môžeme rozdávať rozumy, pretože poniektorí tu niečo o tom vieme. A presne o tom je táto téma - varovať mladých ľudí, aby sa nepopálili a nedávali sa do týchto poisťovacích dobrodružstiev - dá sa to teda prežiť aj bez "popálenia sa", lenže to zrejme nie je v záujme poniektorých "expertov", veď kto by na nich robil a odovzdával im časti provízií z podpísaných zmlúv?

Ak sa niekto na škole iba biflil a nevie svoje poznatky aplikovať v reálnom živote na to, aby si našiel poriadnu prácu, tak študoval zjavne iba kvôli získaniu titulu (čo ma samozrejme neprekvapuje, ale to je už iná téma) - je to len a len jeho chyba, nie chyba systému, nie chyba Aštara Šerana, alebo Brontofúzika. To ale neznamená, že sa má stať "odborníkom na financie", je X iných spôsobov, ako si nájsť zamestnanie a nekaziť si svedomie.

Tu nik netvrdí, že sa to nedá - zjavne sa to dá, keďže poniektorí mafiózovia s tým aj naďalej pokračujú. Ale na takú "prácu" by som teda určite v živote hrdý nebol. Čo sem pletieš rodinné hádky a ako žijú iní ľudia?

Mám pocit, že v tom, čo tu propaguješ, vidíš priam záchranu sveta, celého ekonomického systému a chudobných ľudí. Krásne, srdcervúce slová, ktoré tvojho zamestnávateľa doslova povyšujú na spasiteľa chudobných - pekne si podľahol tomu vymieľaniu na prednáškach, tuná v tejto téme sme už diskutovali aj s inými pacientmi s rovnakou diagnózou.

Na záver - teoretické scenáre si nechaj na prednášky. Vieš mi ale vysvetliť, že čo má spoločné šporenie na dôchodok so scenárom, ktorý si spomenul? /teda smrť v 35-ke, tehotná žena, etc./
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

stripes napísal:javatar mas pravdu, nech ma clovek 500 ci 1000eur, ak nevie hospodarit s minimom, nebude vediet ani pri vyssich prijmoch.
vsetci viete rozdavat rozumy, ked mate skusenosti, ale co vie mladi clovek, kym sa nepopali a nepouci?
ak by bol prosight o manazovani osobnych financii hlavne v oblasi svojho sukromneho zivota tak ma moju plnu podporu. Lenze ono je to o financnych poduktoch a teda defacto investiciach. A investovat sa ma nadbytok...
ronnie08
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa ronnie08 »

javatar napísal:ak by bol prosight o manazovani osobnych financii hlavne v oblasi svojho sukromneho zivota tak ma moju plnu podporu. Lenze ono je to o financnych poduktoch a teda defacto investiciach. A investovat sa ma nadbytok...
absolutny suhlas, len ma zaujima - odkial vies ze to je o investiciach? ci si len pocul?
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

na stranke maju ze vzdelavaju ludi o financnych trhoch - staci?
ronnie08
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa ronnie08 »

ale to neznamena ze ta nutia investovat, iba ti ukazu moznosti... a ak ta k tomu naucia aj "manazovat osobne financie" tak nie je problem
tiez sa mi vela veci na tej firme nezda, ale takato myslienka je fajn
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

akym sposobom prebieha to ucenie?
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

ronnie08: takmer kazdy financny produkt je mozne oznacit ako investiciu (snad len bezny bankovy ucet nie), to plati pre poistky, akcie, pozicky...
peter.forma
Novice
Novice

Príspevok od používateľa peter.forma »

po dlhej dobe mam opat aj ja nejake informacie. bol som na tom uzasnom seminari :)))
okrem vyhodenych penazi a uzasnom motivacnom prednese som sa nic co clovek so sedliackym rozumom uz nevie. ale som rad ze som tam bol, lebo mi uz kamarat da konecne pokoj a aj ja sam som mu vysvetlil, preco sa veci nemaju tak ako ich opisuju.

stripesa nechajte tak... je vygumkacovany a musi na to len sam prist ako to v skutocnosti je.
stripes len tak mimochodom, ked je v tej firmicke tak super, preco tam nikto okrem majitelov poriadne nezaraba?
a vystvetli mi ako by tej 35 rocnej zene vyriesilo situaciu IZP keby jej muz zomrel napr. na chorobu, ked pokial viem otvarate predovsetkym zmluvy s urazovkou a bez poistnej sumy?
stripes
Novice
Novice

Príspevok od používateľa stripes »

peter.forma-preco sa veci nemaju tak,ako ich opisuju?rozved to tu trosku
prosight nie je vzdelavacia firma,je to vzdelavaco-sprostredkovatelska firma
financie zmanazuju oni tebe, pokial je tema financii pre teba nepodstatna,
nechces sa zapojit do vzdelavania a zistit ake mas moznosti ty sam.
vek,vzdelanie, odborne skusky je zaklad, ale charakter je druha vec
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

kolko odbornych skusok uz mas a kolko si uz zarobil?
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Veru. Akéže to máš ekonomické vzdelanie? Dúfam, že tých 10 prednášok s vypatlávaním nepovažuješ za ekvivalent vzdelania. Zvyšok tvojho príspevku je iba krásny, poetický balast, ktorý sa v dnešnej dobe dá dosiahnuť X+1 spôsobmi, nie len cez naháňanie provízií cez Prosight a podobné exkrementy (ešte dodám, že si určite obetoval značnú dávku svojej morálky, oblbovať blízkych a okolie, aby podpísali také a inaké poistenie a podobne).
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

To nie je oblbovanie, on ich zachranil. Nevies citat?
zeky
Star
Star

Príspevok od používateľa zeky »

Geez, ja tieto diskusie proste milujem.Prosim nech sem este chodia podobni a prispievaju v hojnom pocte :) Velmi dobre sa to cita ked je nuda.Zasmejem sa stale.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

stripes napísal:financie zmanazuju oni tebe
dakujem, viac nepotrebujem...
Bombo
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Bombo »

Je zaujimave ako sa tito ludia dokazu tvarit uzitocne ale pritom nevytvaraju ziadne hodnoty. To uz predavacka v kauflande ma u mna vyssi kredit lebo z jej prace je aspon uzitok ale co nam da taky financny poradnik? nenechajte sa osierat a nedavajte zarabat niekomu kto si to nezasluzi
Napísať odpoveď