pokazil sa mi moj starucky PC a tak som sa rozhodol z roznych komponentov ponukanych na inzerat poskladat novy.
1, otazka: Mam stary disk ATA, ktory by som este rad pouzival nejaku chvilu. Zakladna doska, ktoru si s najvacsou pravdepodobnostou kupim (Asrock 890GX Extreme4), ktora vyzera, ze podporuje iba SATA. Bude nejako mozne pripojit tam moj stary HDD?
2, otazka: Podla coho zistim, aky zdroj budem potrebovat, ked nie vsetky komponenty obsahuju info, kolko maju odber?
3, otazka: Rozmyslam, aky procesor si vybrat. Niesom prilis narocny na nejake hry (Obcas si zahram nake sporty ako FIFA, NHL, NBA alebo warcraft 3, ale bol by som samozrejme rad, keby mi tam ako tak isli aj nejake novsie. Planujem to mat hlavne na hranie pokru, surfovanie, sem tam nejaky film. Cize by som tam mal naraz spustenych viac aplikacii, ktore mi moj stary komp ani zdaleka nestihal.) Rozmyslam medzi tymito(bude rad ak mi poradite od najlepsieho po najhorsi):
1 AMD Athlon II X2 245e
2 AMD Athlon II X3 435
3 AMD Phenom II X2 550 Black Edition
4 AMD Athlon II X2 240
5 pripadne mozete poradit nejaky iny v podobnej cene
4, otazka: Ked budem kupovat ramky, plati to, ze cim vyssia frekvencia, tym lepsie? Neni problem, ze to musi nejakym sposobom podporovat aj procesor?
5, otazka: Mohli by ste mi poradit, nejaku lacnejsiu grafiku? Alebo mi na vyssie uvedene cinnosti stacit aj integrovana?
Velmi dakujem za pomoc,ked ma nieco dalsie napadne, snad mi este pomozete