firewall problem
-
drodos
Medium Expert
- Kontaktovať používateľa:
firewall problem
cavte
hned na zaciatok chcem uviest ze sa nejedna o niaku technicku chybu vo firewalle ide o chybnu detekciu (pravdepodobne) vo windows
pre lepsiu predstavu:
//obrázky do prílohy
ide presne o toto:
windows detekuje zapnutu branu windows firewall (ktora je aj realne zapnuta), ale nedetekuje avast firewall
to iste aj s ochranou pri spyware
pouzivam okrem avast aj iobit malware fighter , ktory windows nedetekuje ( resp detekuje ale pise ze je offline)
tak by som sa chcel spytat vas ci je podla vas vsetko v poriadku ( ci funguju aj windows firewall + avast firewall sucastne to iste aj o iobit )a mam proste to ze to windows nedetuke ignorovat
dakujem za odpovede
hned na zaciatok chcem uviest ze sa nejedna o niaku technicku chybu vo firewalle ide o chybnu detekciu (pravdepodobne) vo windows
pre lepsiu predstavu:
//obrázky do prílohy
ide presne o toto:
windows detekuje zapnutu branu windows firewall (ktora je aj realne zapnuta), ale nedetekuje avast firewall
to iste aj s ochranou pri spyware
pouzivam okrem avast aj iobit malware fighter , ktory windows nedetekuje ( resp detekuje ale pise ze je offline)
tak by som sa chcel spytat vas ci je podla vas vsetko v poriadku ( ci funguju aj windows firewall + avast firewall sucastne to iste aj o iobit )a mam proste to ze to windows nedetuke ignorovat
dakujem za odpovede
-
uplink
VIP
Re: firewall problem
Ak máš legány windooze, daj het avasta a hoď si MSE, vyriešiš dva problémy jednou ranou. Ak nie, tak si daj aviru, tá je nekonfliktná. S Avastom sa MS FW moc nemusí. Tak isto daj preč všetko čo odbavuje ad/spy/malware a prebehni si to jednorázovo nejakým SpyDoctorom, alebo niečím podobným.
Problemy nebudu, ak ti to prekaza mozes win firewall vypnut. Niektore malware programy nevypinaju FW alebo Defender a bezia spolu nekonfliktne.
-
drodos
Medium Expert
update: cez spravcu uloh som skontroloval spustene sluzby a programy...nanestastie avast firewall a windows firewall bezia spolu bez konfliktu ( obidve som nakonfiguroval pravidla pre rovnake aplikacie cize obidva poznaju rovnake aplikacie a maju rovnake pravidla pre ne cize nemalo by sa stat zeby jeden blokoval program , ktory by bol v druhom firewalle povoleny)
iobit MF ma taktiez svoje sluzby aktivne cize je online (asi teda bug windows)
avast + iobit som si dal z dovodu sandboxu v avaste a cloud uploadu v iobite + mal som virus ktory mse ( mal som ho pred avastom) nevedel zlikvidovat resp vobec ho nedetekoval az nasledne avast ma ho zbavil , iobit som si dal na odporucanie znameho
ak by niekto vedel o lepsej kombinacii rad si precitam nejake navrhy
to uplink: mam legalny windows 7 x64 ultimate (licencia cez znameho , ktory robi v alze)
iobit MF ma taktiez svoje sluzby aktivne cize je online (asi teda bug windows)
avast + iobit som si dal z dovodu sandboxu v avaste a cloud uploadu v iobite + mal som virus ktory mse ( mal som ho pred avastom) nevedel zlikvidovat resp vobec ho nedetekoval az nasledne avast ma ho zbavil , iobit som si dal na odporucanie znameho
ak by niekto vedel o lepsej kombinacii rad si precitam nejake navrhy
to uplink: mam legalny windows 7 x64 ultimate (licencia cez znameho , ktory robi v alze)
Emsiosft AM 6 (nema integrovany firewall) alebo riesenie s FW Bullguard IS 12. Oba softy su platene. Z free alternativ by som volil Aviru.
-
uplink
VIP
Nič no, ak to chceš používať aj ináč ako len "blbuvzdorný" avs, tak Ti treba iné riešenia. Ja sa orientujem v 99% na BFU
snažím sa im uľahčiť život. Ak Ti treba sandbox a iné featury na testovanie svojich projektov, alebo bezpečné a odizolované spúšťanie programov, v tomto Ti nehelfnem. Každopádne nemať v legal windoozach MSE je celkom na škodu. MSE nie je zrovna najaglinejší, ani najlepší [v globále] avs, ale jeho initial run má do 500 kB, necítiš ho a svoju prácu robí celkom obstojne.
Na druhej strane, ak chceš niečo advanced, tak sa oplatí platený Kaspersky Internet Security [KiS], zatiaľ to naj s čím som sa stretolm, aj keď nepatrí ku zrovna najlacnejším. A má aj sandbox.
j@ro - avira vo free verzii je horší MSE. Je to v podstate kaspersky, akurát hrozne ošklbaný o funkcie. Papá moc prostriedkov a jej scan je tiež celkom agresívny ku systému.
Akurát začínam byť trochu "confused". Avira sa zmohla na vlastné "laboratória" a už nie sú napojený na db kaspersky labs? Lebo už nikde neviem nájisť informáciu na googli že avira is kaspersky...
Na druhej strane, ak chceš niečo advanced, tak sa oplatí platený Kaspersky Internet Security [KiS], zatiaľ to naj s čím som sa stretolm, aj keď nepatrí ku zrovna najlacnejším. A má aj sandbox.
j@ro - avira vo free verzii je horší MSE. Je to v podstate kaspersky, akurát hrozne ošklbaný o funkcie. Papá moc prostriedkov a jej scan je tiež celkom agresívny ku systému.
Akurát začínam byť trochu "confused". Avira sa zmohla na vlastné "laboratória" a už nie sú napojený na db kaspersky labs? Lebo už nikde neviem nájisť informáciu na googli že avira is kaspersky...
Avira ide kazdou novou verziou hore, naposledy mi vo free verzii prekazali iba vyskakovacie okna s reklamami. Scany a agresivita su problemom viacerych produktov z tejto oblasti, MSE som neskusal, ale v recenziach si nevedie najlepsie, takze Avira je u mna naj free riesenie. Momentalne pouzivam spominany Emsisoft a co sa tyka vplyvu na plynulost systemu, uspesnosti ochrany a uzivatelskej privetivosti som s nim spokojny.
pre genuine windows (o inych snad ani nie je rec), je rozhodne MSE najlepsia free volba.
Iny nazor bude mat emailovy nadsenec, iny warez nadsenec a iny tester, ktory nainstaluje x produktov a vie porovnat klady a zapory kazdeho.
Strašne pomalý počítač dokonca mi nejde dobre spustit :///((
Prosím Vás pomôžte mi ja mám veľmi pomalý PC je to Microsoft Windows Home Edition nemôžem ho preinštalovať pretože nemám CD !!
A antivírus mi nešlo zapnúť stále neaká červená tabuľku Enhaced Protection Mode.......

A antivírus mi nešlo zapnúť stále neaká červená tabuľku Enhaced Protection Mode.......
-
Thommas
Addict
Nereálny antivírus. Sám to neporiešis [podľa toho, ako píšeš]. Daj to inému na format + čistý Win.