firewall problem

Informácie o software, ankety...
drodos
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

firewall problem

Príspevok od používateľa drodos »

cavte

hned na zaciatok chcem uviest ze sa nejedna o niaku technicku chybu vo firewalle ide o chybnu detekciu (pravdepodobne) vo windows

pre lepsiu predstavu:
//obrázky do prílohy

ide presne o toto:
windows detekuje zapnutu branu windows firewall (ktora je aj realne zapnuta), ale nedetekuje avast firewall
to iste aj s ochranou pri spyware
pouzivam okrem avast aj iobit malware fighter , ktory windows nedetekuje ( resp detekuje ale pise ze je offline)

tak by som sa chcel spytat vas ci je podla vas vsetko v poriadku ( ci funguju aj windows firewall + avast firewall sucastne to iste aj o iobit )a mam proste to ze to windows nedetuke ignorovat

dakujem za odpovede
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Re: firewall problem

Príspevok od používateľa uplink »

Ak máš legány windooze, daj het avasta a hoď si MSE, vyriešiš dva problémy jednou ranou. Ak nie, tak si daj aviru, tá je nekonfliktná. S Avastom sa MS FW moc nemusí. Tak isto daj preč všetko čo odbavuje ad/spy/malware a prebehni si to jednorázovo nejakým SpyDoctorom, alebo niečím podobným.
j@ro
Star
Star

Príspevok od používateľa j@ro »

Problemy nebudu, ak ti to prekaza mozes win firewall vypnut. Niektore malware programy nevypinaju FW alebo Defender a bezia spolu nekonfliktne.
drodos
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa drodos »

update: cez spravcu uloh som skontroloval spustene sluzby a programy...nanestastie avast firewall a windows firewall bezia spolu bez konfliktu ( obidve som nakonfiguroval pravidla pre rovnake aplikacie cize obidva poznaju rovnake aplikacie a maju rovnake pravidla pre ne cize nemalo by sa stat zeby jeden blokoval program , ktory by bol v druhom firewalle povoleny)
iobit MF ma taktiez svoje sluzby aktivne cize je online (asi teda bug windows)

avast + iobit som si dal z dovodu sandboxu v avaste a cloud uploadu v iobite + mal som virus ktory mse ( mal som ho pred avastom) nevedel zlikvidovat resp vobec ho nedetekoval az nasledne avast ma ho zbavil , iobit som si dal na odporucanie znameho

ak by niekto vedel o lepsej kombinacii rad si precitam nejake navrhy
to uplink: mam legalny windows 7 x64 ultimate (licencia cez znameho , ktory robi v alze)
j@ro
Star
Star

Emsiosft AM 6 (nema integrovany firewall) alebo riesenie s FW Bullguard IS 12. Oba softy su platene. Z free alternativ by som volil Aviru.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Nič no, ak to chceš používať aj ináč ako len "blbuvzdorný" avs, tak Ti treba iné riešenia. Ja sa orientujem v 99% na BFU :) snažím sa im uľahčiť život. Ak Ti treba sandbox a iné featury na testovanie svojich projektov, alebo bezpečné a odizolované spúšťanie programov, v tomto Ti nehelfnem. Každopádne nemať v legal windoozach MSE je celkom na škodu. MSE nie je zrovna najaglinejší, ani najlepší [v globále] avs, ale jeho initial run má do 500 kB, necítiš ho a svoju prácu robí celkom obstojne.

Na druhej strane, ak chceš niečo advanced, tak sa oplatí platený Kaspersky Internet Security [KiS], zatiaľ to naj s čím som sa stretolm, aj keď nepatrí ku zrovna najlacnejším. A má aj sandbox.

j@ro - avira vo free verzii je horší MSE. Je to v podstate kaspersky, akurát hrozne ošklbaný o funkcie. Papá moc prostriedkov a jej scan je tiež celkom agresívny ku systému.

Akurát začínam byť trochu "confused". Avira sa zmohla na vlastné "laboratória" a už nie sú napojený na db kaspersky labs? Lebo už nikde neviem nájisť informáciu na googli že avira is kaspersky... :?
j@ro
Star
Star

Avira ide kazdou novou verziou hore, naposledy mi vo free verzii prekazali iba vyskakovacie okna s reklamami. Scany a agresivita su problemom viacerych produktov z tejto oblasti, MSE som neskusal, ale v recenziach si nevedie najlepsie, takze Avira je u mna naj free riesenie. Momentalne pouzivam spominany Emsisoft a co sa tyka vplyvu na plynulost systemu, uspesnosti ochrany a uzivatelskej privetivosti som s nim spokojny.
lokkju
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa lokkju »

pre genuine windows (o inych snad ani nie je rec), je rozhodne MSE najlepsia free volba.
j@ro
Star
Star

Iny nazor bude mat emailovy nadsenec, iny warez nadsenec a iny tester, ktory nainstaluje x produktov a vie porovnat klady a zapory kazdeho.
deni252
Amateur
Amateur

Strašne pomalý počítač dokonca mi nejde dobre spustit :///((

Príspevok od používateľa deni252 »

Prosím Vás pomôžte mi ja mám veľmi pomalý PC je to Microsoft Windows Home Edition nemôžem ho preinštalovať pretože nemám CD !!
A antivírus mi nešlo zapnúť stále neaká červená tabuľku Enhaced Protection Mode....... :( :( :( :(
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Thommas »

Nereálny antivírus. Sám to neporiešis [podľa toho, ako píšeš]. Daj to inému na format + čistý Win.
Napísať odpoveď