Maturita
Re: Maturita
begbeee: Myslim, ze je to absolutne jedno, za rok boli dve pisomky, samozrejme ako inak nikto sa to neucil, potom nejake dva referaty ako inak ctrl+c. Cize ci to je hodnotene alebo nie je absolutne jedno a ja tieto predmety na technickych skolach nepovazujem za dolezite.
Zdravim na jednej stranke som nasiel Externá písomná maturita 2012 13.marca SJL 14.marca ANG ale rad by som vedel kedy bude ustna cast maturity .... Dakujem ...
~koncom maja, zavisi to od skoly
Takze mezdi pisomnov a ustnov castov je daki minimalne 1 mesiac rozdiel a najprv je pisomna ? A chcem sa spitat kedy sa pise sloh z ANJ a SJL a ako zavazi tato znamka
-
iceman1414
Medium Star
hej najprv je písomná 13-16. marec a potom o 2 mesiace ústna. Sloh sa asi píše v ten deň keď aj písomná časť.
imho by bolo najlepšie pýtať sa vyučujúceho. oni by mali mať presné informácie a patrilo by sa, keby vás informovali. nám to tlačili do hlavy od tretieho ročníka hádam 
-
javatar
Hardcore addict
Nechapem, preco by mala byt skola nenarocna. Za tyranizovanie nie som ale to je prevazne o pristupe studenta a nie o narocnosti uciva. Narocnost na istej urovni ostat musi. Vztahovanie na matematiku lebo by si ju vyhodilo mnozstvo ludi a to by malo na spolocnost negativny dopad. A ako som ti uz napisal - som za aby si ludia mohli neake predmety vyhodit ale nie aby si mohli zostavovat finalnu 4rku skor ako v maturitnom rocniku.hughito napísal:Rozhodne je škoda ich nevyužiť efektívne, ale zabiť ich tyranizáciou žiakov predmetmi, ku ktorým majú odpor. A neviem, prečo sme to zúžili len na matematiku, v ktorej ty vidíš nejaké univerzálne využitie pre všetkých. Aký význam ma užšie podrobný dejepis pre budúceho astrofyzika ? Takýchto význam pre mňa mali rôzne podrobné biologické informácie všetkého druhu a typu, ktoré som sa síce niekedy aj naučil, ale dnes si z toho naozaj moc nepamätám ?
Cudoval by si sa ako su tie metody podobne. Navyse hlavne je to co som ti popisal uz vyssie - byt schopny ponat v hlave vacsi a komplexnejsi system.hughito napísal:Chápem na čo narážaš, ale dosť pochybujem o tom, že historik využíva abstraktné myslenie typu takého, aké využíva teoretický fyzik. Okrem toho história ako veda má vlastnú metodológiu a x postupov, ktoré používa. Hľadanie súvislostí a dokonca aj všeobecných zákonitostí v dejinách je pre historika dôležitou úlohou.
Z nerovnosti vyplyvaju aj rozlicne moznosti, prilezitosti a napr. aj plat, co do tvojej filozofie nezapada. A ku geniom - pre nich vzdy platili ine pravidla a tak je to dobre.hughito napísal:Nerovnosť ľudí vzhľadom na podmienky ? To je čo a ako to je proti anarchii ?
Tých matematikov som nemyslel nejak konkrétne "na matematikov," ale všeobecne. A či by im to išlo lepšie..no to asi ťažko, keďže to sa nedá len tak rozhodnúť, k tomu treba mať tiež určité predpoklady. Je plno geniálnych matematikov či vedcov, ktorí riešia ohromné veci, ktorí bežný človek absolútne nechápe, ale v praktickom živote sú často "mimo."
Ono si na strednej vyberaju tu orientaciu dost presne. Bracho ma momentalne spoluziaka na rok v amerike. A na tej skole patri k najlepsim. Na SVK je to priemerny ziak. O zazitkoch ludi co v USA boli, ci uz ako work and travel alebo inak by sa dalo pisat dlho. Samozrejme ich nemozeme odsudit vsetkych. Ale vela z veci co tam ludia zazili maju priamy suvis so schopnostou vyuzit vedomosti a schopnosti v praxi. A z toho sa da neda "obvinit" majoritne nic ine ako skolstvo.hughito napísal:Nechápem to prepojenie s týmito problémami (ktoré navyše nemusia byť objektívne problémy, ale len náš skreslený pohľad /nezáujem o svet/) s tým, že si na High School vyberajú do istej miery svoju orientáciu. Zaujímavé konštrukcie.
To, že si za to mohli ľudia sami, s tým nesúhlasím. Opäť sme pri tom tlaku systému a vplyvu na uvažovanie a rozmýšľanie ľudí. Ľudia sú v podstate konformní a riadia sa regulami, ktoré sa zavedú. Ak sa zaviedla doktrína bohatstva, ktoré sa musí dosahovať aj skrz hypotéky, tak sa to začalo diať. Keby sa zaviedla doktrína typu: Holt, ľudia, žiadny rast. Blahobytná spoločnosť nie je reálna, budeme musieť žiť "obyčajne" a šetrnejšie, aj vo vzťahu ku prírode - tak to ľudia budú robiť.
A taktiez asi nevidis rozdiel medzi hypotekou a hypotekarnou bublinou. To, ze dostali nastroj na dosiahnutie istych cielov aj inou cestou ako setrnim ich neospravedlnuje z toho, ze velka cast americanov si zobrala pozicky ktore nebola schopna splacat. To by nestalo keby predtym aj rozmyslali. Lenze toto naucilo skolstvo len tych ktori si nechali zapisat iste predmety.
Vyborne. A teraz sa skus zamysliet nad matematikou ako nad "telesnou pre mozog".hughito napísal:Na telesnej sa vykonáva telesný pohyb, šport a ten je vo všeobecnosti zdravý a prospešný. Ale aj tu by som zaviedol zmeny...
Prosim podloz. Lebo takto vseobecne sa s tym da aj suhlasit aj velmi kritizovat.hughito napísal:Najväčšia sranda je, že práve ti "šialení a nepotrební" filozofi najviac ovplyvňujú/vali celé ľudstvo.
Kde som písal o nenáročnosti ? Tiež som zástancom v podstate náročného štúdia, ale opakujem, pre ľudí, čo k tomu nemajú žiaden vzťah je tá náročnosť len frustrujúca a sotva nejak prínosná. Aj keď sa danú látku nejak naučia, tak len mechanicky typu: ak toto, tak toto na základe nejakých znakov, ktoré ale vo všeobecnosti neplatia, resp. len na ľahšie príklady, lebo pri ťažších sa už horí. Veď to poznám a naozaj neviem, ako toto niekoho pozitívne ovplyvňuje, aj keď len nevedome (čo tvrdíš ty).Nechapem, preco by mala byt skola nenarocna. Za tyranizovanie nie som ale to je prevazne o pristupe studenta a nie o narocnosti uciva. Narocnost na istej urovni ostat musi. Vztahovanie na matematiku lebo by si ju vyhodilo mnozstvo ludi a to by malo na spolocnost negativny dopad. A ako som ti uz napisal - som za aby si ludia mohli neake predmety vyhodit ale nie aby si mohli zostavovat finalnu 4rku skor ako v maturitnom rocniku.
Hovorím, 11 rokov matematiky je podľa mňa pre ľudí, čo sa s ňou už nikdy nestretnú a nemajú k tomu vzťah akurát.
Ja stále neviem ako to tvoje abstraktné myslenie matematické, ktorého aplikáciu úplne chápem pri záležitostiach ako astrofyzika a pod., kedy sa vytvárajú úplne nové modely a možnosti, ktoré sa až následne overujú alebo vylučujú (na tom je postavená celá fyzika, aj slávny Higgsov bozón fungoval na tom princípe), sa dá aplikovať na určitú formu abstraktného (ale v podstate konkrétneho v zmysle reality/skutočnosti) uvažovania historika, ktorý ak chce písať kvalitné dejiny, tak by nemal len tupo opisovať fakty, ale hľadať tam tie súvislosti, príčiny a vytvárať nejakú syntézu. To záleží od x faktorov, v neposlednom rade o samotnej erudícii daného historika (každý historik sa venuje svojej oblasti, ale dôležité je aj to, aké má znalosti aj z iných, nie primárne "jeho" tém) a x iných veciach, napr. samotného postupu pri bádaní.Cudoval by si sa ako su tie metody podobne. Navyse hlavne je to co som ti popisal uz vyssie - byt schopny ponat v hlave vacsi a komplexnejsi system.
To je otázka, ktorú si rôzne anarchistické smery vykladú inak, ale aj rôzne moderné nekapitalistické teórie vytvárajú rôzne nové modely. A opakujem: podľa sa nejedná o nerovnosť, ak je niekto usilovný a vytvorí takú hodnotu, ktorá sa ocení viac ako hodnota iného. Takto chápete rovnosť vy/ty, nie ja. Rovnosť podľa mňa spočíva v iných veciach.Z nerovnosti vyplyvaju aj rozlicne moznosti, prilezitosti a napr. aj plat, co do tvojej filozofie nezapada. A ku geniom - pre nich vzdy platili ine pravidla a tak je to dobre.
K tomu USA krátko: ja neobhajujem ich systém, je úplne iný ako tu. Ja som "navrhol" v podstate nie zásadné zmeny nášho systému, ktorý máme tu.Ono si na strednej vyberaju tu orientaciu dost presne. Bracho ma momentalne spoluziaka na rok v amerike. A na tej skole patri k najlepsim. Na SVK je to priemerny ziak. O zazitkoch ludi co v USA boli, ci uz ako work and travel alebo inak by sa dalo pisat dlho. Samozrejme ich nemozeme odsudit vsetkych. Ale vela z veci co tam ludia zazili maju priamy suvis so schopnostou vyuzit vedomosti a schopnosti v praxi. A z toho sa da neda "obvinit" majoritne nic ine ako skolstvo.
A taktiez asi nevidis rozdiel medzi hypotekou a hypotekarnou bublinou. To, ze dostali nastroj na dosiahnutie istych cielov aj inou cestou ako setrnim ich neospravedlnuje z toho, ze velka cast americanov si zobrala pozicky ktore nebola schopna splacat. To by nestalo keby predtym aj rozmyslali. Lenze toto naucilo skolstvo len tych ktori si nechali zapisat iste predmety.
Je pravda, že hypotekárna bublina a vôbec celý ten princíp vznikol v USA, ale určite by som to nedával za vinu len Američanom a už vôbec by som nehľadal nejaký vzťah medzi danou situáciou a ich školstvom. Či keby mali matematiku povinne aj na High school, tak by sa to nestalo ?
Tento systém brania si nereálnych pôžičiek fungoval a funguje takisto v Európe, ide o to, ako je nastavená spoločnosť a aké tlaky sú vyvíjané systémom na ľudí. Máme dobu konzumu, mediálna propaganda, každá tretia reklama je banková o výhodnom úvere, takže ľudia sa nechali zmanipulovať a začali si brať pôžičky na všetko. A tomu asi sotva pomôže nejaká reforma školstva, lebo tomu podľahli všetci, od podpriemerne až po nadpriemerne inteligentných, no povedz, kto dnes nemá na krku nejakú hypotéku, alebo rovno viacero hypoték ?
Ale však samozrejme, že aj to treba, ale garantujem ti, že tá náročnejšia matematika už sotva spĺňa túto úlohu.Vyborne. A teraz sa skus zamysliet nad matematikou ako nad "telesnou pre mozog".
Tak neviem ako by si chcel toto podkladať. Od antiky až po dnes máme mysliteľov, ktorí svojím spôsobom ovplyvňujú myslenia x ľudí, aj keď mnohí si to samozrejme neuvedomujú. Podľa mňa ľudia, čo v priereze dejín vymýšľali celé filozofické systémy naozaj ovplyvňovali a ovplyvňujú celé generácie. V 20. storočí je istá špecifická forma ekonomického filozofického myslenia, ktoré ale takisto ovplyvňuje ľudí (neoliberalizmus, kapitalistický realizmus) a pod.Prosim podloz. Lebo takto vseobecne sa s tym da aj suhlasit aj velmi kritizovat.
Marx, Keynes a Friedmann boli tiež filozofi (ako spomenul hughito zaoberali sa ekonómiou na najvšeobecnejšej úrovni).
Marx ovplynil nie milióny ale miliardy ľudí, vďaka Keynesovi tu máme neustále nalievanie peňazí do bezodnej diery (keep flowing) a Friedmann ovplyňuje všetkých slovákov, lebo jeho myšlienky boli východiskom pre všetky ekonomické reformy na Slovensku.
Stačí?
Marx ovplynil nie milióny ale miliardy ľudí, vďaka Keynesovi tu máme neustále nalievanie peňazí do bezodnej diery (keep flowing) a Friedmann ovplyňuje všetkých slovákov, lebo jeho myšlienky boli východiskom pre všetky ekonomické reformy na Slovensku.
Stačí?
-
master23
Light Professional
ked ja som bol v USA, tak som niektore predmety povinne, taky zaklad. boli to English, US history, a hocijaky druh matiky.
v senior year to zas boli english, semester niecoho podobneho ako NOS, a semester ekonomie.
ja by som bol urcite za to aby sa dali volit predmety. ALE to az od strednej s tym, ze zakladne kurzi matiky, CJ, SJ, nejaky predmet z tech/prir. smeru (fyzika,chemia, biologia), atd. sa musia absolvovat. je dobre mat vseobecny rozhlad, a mat nejake tie zakladne znalosti.
Ale na druhej strane si uvedomujem, ze na Slovensku su neni na takyto system podmienky, ucebne, a urcite peniaze.
a este k teme USA. dost zalezi kde sa bratov kamarat dostal, lebo ked ja som bol v USA, tak som bol velmi prekpaveny kolko mudrych/sikovnych ludi tam je, resp. ake ucivo sa tam bere. (na porovnanie teda s kamaratom, mal som na ZS same jednotky, a na SŠ snad styri dvojky)
len priklad, fyzika sme za cely rok prebrali to co u nas na strednej za 3 roky. na matike, ktora bola 2. uroven zo 4 sme brali matice (viem nic narocne, ale na Slovensku sa to ani na SŠ nebere).
v senior year to zas boli english, semester niecoho podobneho ako NOS, a semester ekonomie.
ja by som bol urcite za to aby sa dali volit predmety. ALE to az od strednej s tym, ze zakladne kurzi matiky, CJ, SJ, nejaky predmet z tech/prir. smeru (fyzika,chemia, biologia), atd. sa musia absolvovat. je dobre mat vseobecny rozhlad, a mat nejake tie zakladne znalosti.
Ale na druhej strane si uvedomujem, ze na Slovensku su neni na takyto system podmienky, ucebne, a urcite peniaze.
a este k teme USA. dost zalezi kde sa bratov kamarat dostal, lebo ked ja som bol v USA, tak som bol velmi prekpaveny kolko mudrych/sikovnych ludi tam je, resp. ake ucivo sa tam bere. (na porovnanie teda s kamaratom, mal som na ZS same jednotky, a na SŠ snad styri dvojky)
len priklad, fyzika sme za cely rok prebrali to co u nas na strednej za 3 roky. na matike, ktora bola 2. uroven zo 4 sme brali matice (viem nic narocne, ale na Slovensku sa to ani na SŠ nebere).
Hovorím, presne základ, ktorý by mal človek dostať v akejkoľvek škole: domáci jazyk (u nás + cudzí), dejiny vlastného národa, matika a NOS (to jest výchova občana k základnej orientácii v politike, práve a ekonómie).master23 napísal:ked ja som bol v USA, tak som niektore predmety povinne, taky zaklad. boli to English, US history, a hocijaky druh matiky.
-
Blackangel
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
Presne takto podobne je to v kanade(alberta)begbeee napísal:Hovorím, presne základ, ktorý by mal človek dostať v akejkoľvek škole: domáci jazyk (u nás + cudzí), dejiny vlastného národa, matika a NOS (to jest výchova občana k základnej orientácii v politike, práve a ekonómie).
studoval som 2 roky na slovensku na bilignvalnom a ked som isiel do kanady som bol prekvapeny ako tito studenti su inteligenti a poctivi. Ich system je totalne odlisny od nasho. Predmety boli volitelne tak si musel alebo nemusel ale pokial chces skoncit strednu musis mat minimalne anglictinu nizssieho levelu NOS nizsieho levelu a matiku nizsieho levelu ale stym na vysku sa nedostanes. Mám strasne rad tento ich system pretoze nemusim tu mam take kraviny ako na slovensku ze psychosocialny trening, umenie a kultura, projektova cinnost a take kraviny..
a ich system je zaujimavy.. 1hodina mi trva 1hod20min.. ale nezaspavam na hodinach na slovensku mi staci 45 minuta zaspim od nudy...
@Blackangel: Skús mi opísať ich hodinu v čom sa líši, veľmi ma to zaujíma.
-
Blackangel
Light Star
U nas je hodina 25 minut = 1hodina.. ziak chodi vzdy na hodinu presne kazdy.. pokial niekedy pridu neskor maju vzdy ospravedlnenie. ziak moze pocas hodiny odist alebo ist na zachod kedykolvek. Staci aby v tichosti to spravil. ale ked pride test ospravedlneny nebude.begbeee napísal:@Blackangel: Skús mi opísať ich hodinu v čom sa líši, veľmi ma to zaujíma.
Zaciatok hodiny vzdy zaciname s malym quizom trva to tak 10-15minut.. potom s ucitelom prejdeme quiz nasledne ideme na domace ulohy opkial mame nejake otazky.. nasledne na novu latku ucitel to robi pomocou prezentacie.. a pise pomocou smartboardu cim sa mu llahsie a rychlejsie pise.. nie ako teraz na slovensku ked stale vacsina pise kriedou.. cim zabera hodne casu. Tu sa tak nerobi ze ze jeden clovek rata na tabuly a vsetci snim... nie nie ked ucitel dokonci vysvetlenie.. tak sa hodina aj skonci
cez hodinu hlucny nie je nikto.. pokial si ucitel ta posle von a aj ziaci do teba zacnu piskat... mozes robit co ches.. hudbu pocuvat.. hrat na mobile.. pokial to robis v tichosti.. pretoze im nezalezi ci pocuvas alebo nie.. ked pride test pod 50% znamena prepadas.. a pokial spravis prve 2 testy a quizes tiez pod 50%(priemer) tak ta ucitel vyhodi z predmetu a budes musiet ist na lahsi...
kazdy den maximalne mozes mat 4predmety.. a tieto robis denne v 1 polrok. v dalsom polroku robis dalsie 4 ale nemusis mat 4 mozes mat aj mne.. to zalezi na co si vyberes. mozes mat i viac za semester.. ale tie extra si robis sam.. a na skusky prides a musis odovzdat prace... ale moc to jednoduche neni.. ked mas kazdy den ulohu z 4 predmetov tak to je pekny zrut casu...
len predmety co mi tu chyba. su svetova historia ekonomika a geografia. kedze je to mala skola a nemaju ucitelov na tieto predmety tak tomu chapem..
Jedna hodina je teda 25 min alebo 120 min ako píšeš vyššie?U nas je hodina 25 minut = 1hodina..
Písomnou formou alebo učiteľ dáva otázky?Zaciatok hodiny vzdy zaciname s malym quizom trva to tak 10-15minut..
Ok, chápem tomu tak, že skončí quiz - učiteľ má prezentáciu - ukazuje, kecia, píše... Vy si robíte poznámky alebo dávate pozor alebo si robíte čo chcete? Učiteľ aj komunikuje so žiakmi alebo je to formou prednášky?nasledne na novu latku ucitel to robi pomocou prezentacie.. a pise pomocou smartboardu cim sa mu llahsie a rychlejsie pise.. nie ako teraz na slovensku ked stale vacsina pise kriedou.. cim zabera hodne casu. Tu sa tak nerobi ze ze jeden clovek rata na tabuly a vsetci snim... nie nie ked ucitel dokonci vysvetlenie.. tak sa hodina aj skoncipokial skoncis skor.. mas stale co robit:)
Ok a žiaci to rešpektujú: Ak vyrušuješ čo ti učiteľ môže?mozes robit co ches.. hudbu pocuvat.. hrat na mobile.. pokial to robis v tichosti.. pretoze im nezalezi ci pocuvas alebo nie..
Tak sa hodnotia aj quizy? Alebo iba prvé 2 testy?ked pride test pod 50% znamena prepadas.. a pokial spravis prve 2 testy a quizes tiez pod 50%(priemer) tak ta ucitel vyhodi z predmetu a budes musiet ist na lahsi...
Ok, takže za polrok máš 4 predmety čo je absolútne minimum, ale môžeš si dať aj viac, ktoré ti zvýšia šance na výšku?kazdy den maximalne mozes mat 4predmety.. a tieto robis denne v 1 polrok. v dalsom polroku robis dalsie 4 ale nemusis mat 4 mozes mat aj mne.. to zalezi na co si vyberes. mozes mat i viac za semester.. ale tie extra si robis sam.. a na skusky prides a musis odovzdat prace... ale moc to jednoduche neni.. ked mas kazdy den ulohu z 4 predmetov tak to je pekny zrut casu...
-
Blackangel
Light Star
-85min = 1hod
sory zle som as vyjadril
-pisomnou.. ucitel da kazdemu papier s otazkami a robis.. ucitel je vzdy pripraveny na hodinu.
poznamky si robis ked chces.. zalezi vsetko na tebe. mozes si vyberat.. ale pokial pride test.. tak to bude tvoja chyba ze nemas poznamky. pokial vyrusujes ucitel ta poziada aby si odisiel. pokial sa to stane castejsie tak nasledne ta vyhodi z predmetu... a pokial ho naseres tak ta vyhodia zo skoly.. oni sa tu nestaraju ze ziskaju peniaze za ziakov...
-ano je to formou prednasky casto komunikujeme spolu je to sranda malo sa zaspava.. ja som na slovensku zaspaval stale a to iba pri 45minutovej hodine.. tu zas nie..
-vsetko sa hodnoti podla percenta a potom sa spravi priemer... avsak testy maju inaksiu vahu ako quizes. pokial priemer mas stale pod 50% tak ta vyhodi z predmetu
-no minimum to nie je pretoze vsetky predmety su dolezite na vysku zalezi ake mas zameranie. Ak
chces ist na predmety.. mas zameranie ktore chces tak vysoka skola bude pytat len tvojich 5najlepsich predmetov a priemer z toho.. ale musia tam byt (anglina matika calculus + dalsie 2 ktore si vyberes) to bol priklad keby ze chces ist na EKO... pokial chces ist na vysku a nie college tak musis mat dobry priemer vacsinou nad 75% (zalezi aky odbor) ale pre tych co idu na college tak sa tam dostanu staci aby dokoncili strednu a priemer nad 50%..
ale vsetko musi byt najvyssia uroven... jam am napriklad za tento rok iba 7 predmetov.. kedze idem na business a BIO mi nebude treba...
Doplnim: na konci semestra v grade12 sa robia diploma exams. to mas celoprovincne testovanie. avsak toto je horsie pretoze to ma 50% vahu tvojej znamky.. cize priemer z tohto testu a pocas polroka.. Musi kazdy absolhovat pokial chces skoncit strednu.
-pisomnou.. ucitel da kazdemu papier s otazkami a robis.. ucitel je vzdy pripraveny na hodinu.
poznamky si robis ked chces.. zalezi vsetko na tebe. mozes si vyberat.. ale pokial pride test.. tak to bude tvoja chyba ze nemas poznamky. pokial vyrusujes ucitel ta poziada aby si odisiel. pokial sa to stane castejsie tak nasledne ta vyhodi z predmetu... a pokial ho naseres tak ta vyhodia zo skoly.. oni sa tu nestaraju ze ziskaju peniaze za ziakov...
-ano je to formou prednasky casto komunikujeme spolu je to sranda malo sa zaspava.. ja som na slovensku zaspaval stale a to iba pri 45minutovej hodine.. tu zas nie..
-vsetko sa hodnoti podla percenta a potom sa spravi priemer... avsak testy maju inaksiu vahu ako quizes. pokial priemer mas stale pod 50% tak ta vyhodi z predmetu
-no minimum to nie je pretoze vsetky predmety su dolezite na vysku zalezi ake mas zameranie. Ak
chces ist na predmety.. mas zameranie ktore chces tak vysoka skola bude pytat len tvojich 5najlepsich predmetov a priemer z toho.. ale musia tam byt (anglina matika calculus + dalsie 2 ktore si vyberes) to bol priklad keby ze chces ist na EKO... pokial chces ist na vysku a nie college tak musis mat dobry priemer vacsinou nad 75% (zalezi aky odbor) ale pre tych co idu na college tak sa tam dostanu staci aby dokoncili strednu a priemer nad 50%..
ale vsetko musi byt najvyssia uroven... jam am napriklad za tento rok iba 7 predmetov.. kedze idem na business a BIO mi nebude treba...
Doplnim: na konci semestra v grade12 sa robia diploma exams. to mas celoprovincne testovanie. avsak toto je horsie pretoze to ma 50% vahu tvojej znamky.. cize priemer z tohto testu a pocas polroka.. Musi kazdy absolhovat pokial chces skoncit strednu.
No a nech mi nikto netvrdí, že už len toto nie je lepší systém ako ten, čo máme na SK.
-
Blackangel
Light Star
Ja ti tak poviem ze na slovensku v dnesnej dobe mas gympel a hodina trva mas 45 minut.. taku hodinu sa na matiku naucis take akurat H a ktomu anglictinu ked oni teraz musia maturovat z urovne B2 ale ked vidim mojich kamaratov co teraz maturuju tak je mi do placu :-/ ale oni to daju pretoze staci 4ku aby si zmaturoval a ucitel ti prizmuri ocko. a Ktomu studenti v dnesnej dobe su strasni, odpisovanie flakanie sa prosikanie o znamky mas stale a tie predmety ako umenie a kultura psychosocialny trening atd.. naco ti to bude? ved to je strata casu...hughito napísal:No a nech mi nikto netvrdí, že už len toto nie je lepší systém ako ten, čo máme na SK.
vedomostne su tunajsi studenti( aspon v tejto provincii lebo inde maju iny system) lepsi ako slovenski
PS: tu na nemam ziadne prestavky mam jedine obednajsiu 40minut to je vsetko potom taham 2predmety rano a potom 2 dalsie poobedie. mozno to je unavne ale neni pretoze ked sa skola zacina o 9 tak ty rano stihas aj ranajky
a na konci roka je to tiez zaujimavo spravene ale mne sa paci. ked mas koncorocne testy z 4 predmetov tak posledny tyzden mas voľno prides len na testy. v kazdy den mas iny. je to lepsie aj pre ucitelom maju cas kontrolovat a ty aj sa pripravit.
Necital som strany dozadu, ale chcel by som sa vyjadrit k teme MATURITA.
O necele 2 mesiace ma to caka, a ja som teraz zistil, ze plno veci, ktore som sa doteraz na skole naucil (chodim na gympel), su mi proste na hov*o. Prioritny predmet je u mna matematika, a prof. nam vravela, ze plno veci, ktore sme sa doteraz naucili, nam ani nebude treba. Naopak, je tu plno veci, ktore doteraz v ucebnych osnovach nemali, teda nas ich neucili, a budu na maturitach. Dalej zbytocne predmety ako su Umenie a kultura, proste nic sa tam nenaucim, totalne zbytocna hodina. Mam aj jednohodinovku Obcianskej nauky (minuly rok sa to volalo Nauka o spolocnosti), takisto pre mna nevyuzitelne. A napad s maturovanim z cudzich jazykov na urovni B2 - total kravina.
O necele 2 mesiace ma to caka, a ja som teraz zistil, ze plno veci, ktore som sa doteraz na skole naucil (chodim na gympel), su mi proste na hov*o. Prioritny predmet je u mna matematika, a prof. nam vravela, ze plno veci, ktore sme sa doteraz naucili, nam ani nebude treba. Naopak, je tu plno veci, ktore doteraz v ucebnych osnovach nemali, teda nas ich neucili, a budu na maturitach. Dalej zbytocne predmety ako su Umenie a kultura, proste nic sa tam nenaucim, totalne zbytocna hodina. Mam aj jednohodinovku Obcianskej nauky (minuly rok sa to volalo Nauka o spolocnosti), takisto pre mna nevyuzitelne. A napad s maturovanim z cudzich jazykov na urovni B2 - total kravina.
Neremcaj a uč sa. Každý si tým musí prejsť, tak to prejdi so cťou.
// ďakujem karmistovi: aj majster tesár..
Ale zdalo sa mi to nejaké čudné..
// ďakujem karmistovi: aj majster tesár..