Multi-kulti

Diskusie na politické témy...

Ako vnimate premenu Europy v muli-kulti geto ?

Negativne, je treba sa tomu postavit na odpor
184
38%
Negativne, ale neda sa nic robit..
82
17%
Pozitivne, som rad a uvitam to
72
15%
Je mi to jedno
70
14%
Nechapem o co ide
78
16%

Celkom hlasov: 486

kali520
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Multi-kulti

Príspevok od používateľa kali520 »

javatar napísal:No a mne zase pride porovnatelna.
Porovnatelna dnes, a aj som pisal dovody preco v tomto poste tie posledne dva odstavce su dolezite.
Tak najskor chces aby sme rasy porovnavali v casoch rannych civilizacii a potom si kludne odskocis do klasicizmzu. Navyse to, ze nepoznas azijskych umelcov neznamena, ze nie su. Cinske hudobne umenie sa presadzuje v europe tazko. Inak po kratkom googleni zistujem, ze prve nastroje boli konstrukcne na obdobnej urovni takze nemam dovod sa domnievat, ze emocna stranka a komplexnost skladieb by bola enormne inde.
No moment ty si zacal vypravat o hudbe tak som hudbou aj argumentoval. Potom si ty spravil chybu ze si nebol konkretnejsi, nie ja.

Ale v celej tej myslineke islo skor o pointu a to je ta ze ked azia nieco vymysli my ich v tom vzdy o kus preskocime (vinimka potvrdzuje pravidlo samozrejme a obvzvlast v dnesnej dobe)
spartska falanga je vymysel elity kdezto karate je od ludi - falanga bola velmi dobra taktika v specifickych podmienkach (rovna hladka planina - teda aziu by s tym nikdy nedobyli) no porovnavat efektivitu skupiny a efektivitu jednotlivca mi nepride koser. Na tvrdom cviceni, brneni a zbraniach sparty mozes vidiet, ze rozhodujuci faktor pre jednotlivca bola fyzicka sila. Co v boji samozrejme vobec nie je na skodu. Aziati maju oproti tomu ovela lahsie zbrane. Doslo im totiz, ze rozhodujuca je rychlost + pevnost. Ked si pozries na vzorec o kinetickej energii tak mas opat bod pre aziu (materialne obdobne pevne chladne zbrane s vyrazne nizsou hmotnostou).
To ci je to od ludi alebo nie je irelevantne, aj elita su ludia, vazne v tom nevidim rozdiel.

Je faktom ze fyzicky je biela rasa disponovana skor na hrubu silu, kdezto rasa zlta skor na vybusnost a mrsnost (zrejme z toho dovodu su najlepsimi spieracmi prave miesanci belochov a azijatov ako Uzbeci, kazachovia atd atd :lol: ) takze je to opat skor predispozicia samotnej rasy. Co je lepsie je vec danych okolnosti a situacii a zrejme si nato kazdy urobi vlastny nazor. Ale odpoved by som hladal asi v istej relacii tusim na spektrume to chodi (nevime teraz nazov) kde porovnavaju bojovnikov z istych odbodbi a ako by uspeli v boji proti sebe. Pri porovnavani spartana a samuraja (teda boj hruba sila prosti mrsnosti), spartan vyhral so znacnym naskokom.

Co sa tyk tej tvojej kinetickej energie, trosku tam zavadzas, lebo ignorujes silu a hmotnost opacnej strany teda toho kto tu zbran pouziva. Je jasne ze ked cinan je mrsny a vybusny ma lachsiu zbran tak vie s nou aj rychlo zautocit udriet, takze to narobi znacne skody, ale europan povezdme viking ma zase velku hrubu silu urobi zrejme dvakrat viac skody lebo s predmetom ktory udrie je znova dvakrat tak tazky.

Dynamika a sila su vzajomne prepojene ale s tym rozdielom ze zlepsenie hrubej sili zvysuje zaroven aj vybusnost, lenze naopak to az tak presne neplati, samotne zlepsenie vybusnost az tak silu nezvysi (to je vec o ktorej ma poucovat nemusis, co to mam odtrenovane v posilovni a trojboj je moja specialita :) ).

Uzavret to mozem asi tym ze ked sa bozres na rozne bojove sporty ako je box, thajsky box, MMA ma svoje vahove kategorie a zrejme nie nadarmo.

Dalsia vec je ze belosi tu triumfovali rozumom, kedze dokazali pouzivat coraz lepsie zbrane (film posledny samuraj si asi videl ze).
Nesuhlasim. Bez spoluprace by to neslo. Nemas ani ponatia kolko je vo vedeckych timoch aziatov. Navyse klasicke "4 velke cinske vynalezy" zmenili svet dostatocne a biely by bez nich este dlho tapali. A ak boli biely taky velky cestovatelia tak si precitaj co vsetko si doniesli uz len z ciny.
K tomuto som sa uz vyjadroval, za prve vid uvod prispevku a za druhe my sme tu boli pod tazkym vplyvom krestnastva a feudalizmu ktory nas brzdil v napredovani vyse tisic rokov.
Co je diskutabilne, rozhodne je vsak trosku nizsie biela rasa inteligencne, to si sice priznal ale v teorii o nadradenosti to radsej ignorujes.
Zalezi natom o akej nadradenosti sa bavime.
Ako vidis co sa tyka medvedov uz vyvijaju nahradu, keby sme v europe macky a psov jedli (korea) tiez by sme sa asi k nim spravali inak. Clanok o zrazenom dievcatku je dost okliesteny (komplikacie sposobene pripadnou pomocou sposobovali strach pomoct). No a na cinskej farme na kozuchy (aj ked neverim ze to tak funguje na kazdej, to zviera aj tak umrie a v cine v ktorej ide velmi o produktivitu je jasne ze zabit zviera (zlomenim vazov je to rychle) a zvliekanie z koze je rychlejsie ako omracenie otrepanim o zem a zvliekanie trepajuceho sa zvierata) nevidim velmi vacsiu krutost ako v australskych krokodilich farmach. V kazdom pripade musim uznat ze ich citovy zivot je urcite mierne odlisny od naseho, coz je dost dane kulturou, ktora je dost dana dlhodobym vplyvom prostredia.
Ta prva cas su take vseliake snahy o zlachcenie problemu, s tou druhou castou suhlasis ale hovoris o vplyve prostredia na kulturu. By som skor povedal ze kultura je len odzrkadlenie dusevneho, etickeho a moralneho stavu konretneho naroda.
Jasne, tak preto vazni ked bol cerstvy sneh jedli len ten. Kali ver tomu, ze personal taborov nehladoval, kym vazni boli dost v neludskejsich podmienkach (rusi totiz nikdy ludskymi zdrojmi nesetrili, nemecke koncentraky vyrazne financovali vojnu takze potrebovali efektivnost, rusi ich mohli likvidovat v ovela vacsej mierke). Vyhladzovacie tabory boli o niecom inom, to nik okrem nemcov nemal. A japonci sa spravali k zajatcom spravali naozaj krute, uvedom si vsak, ze nepriatelsky zajatec je nepriatel kdezto nemci nebojovali proti ziadnej "zidovskej armade" a teda likvidovali tym padom civilne obyvatelstvo.
Pozor, zacinas splietat koncentraky a zidov to je rozdiel.

Schvalne som hovoril o zajateckych taboroch ktore mali co najviac spolocne znaky.

Nemecko Japonsko boli spojenci. Mali podobne rezimi. Spolocny nepriatel boli Briti, Americania a Rusi. Zajatecke tabory tychto nepriatelov ale uz boli znacne odlisne.

MIRV tu argumentoval Ruskmi zajatcami pricom stihol spomenut udajne. Musis uznat ze udajne je malo, ale je pravda ze vychodny front bol proste horsi vo vsetkych smeroch, to sa samozrejme odzrkadlilo aj na zajateckych taboroch. Povacsine ani Nemci samotny tam nemali co zrat (a toto mam z dovernych zdrojov ktore tam boli).
este by som ta chcel poprosit aby si zareagovval (alebo aspon dal najavo to ci mienis zareagovat) na treti bod tohto mojho postu rad by som vedel ako sa stavias k tak fatalnej chybe v Kempovej logike.
Ja som si tej chyby neni nejak vedomi (tu knihu som cital davno).
na zaver by som ta poprosil o uvahu, preco je podla teba biela rasa taka inteligentna a kreativna (samo od seba nam to asi nespadlo) resp. co sposobilo jej rozvinutejsi stav... ja mam svoju teoriu ale chcem najskor pocut tvoj nazor
Zivotne podmienky a prostredie ktore malo z evolucneho hladiska vplyv na vyvoj ludstva ktory vyvrcholil vytvorenim ras do dnesnej podoby.

Aby som sa nerozpisoval stotoznujem sa kompletne s tymto nazorom http://bratrstvi.net/2011/01/31/rasa-a-mytus/

Hughito co sa tyka pani Gerlindy extremnej feministky sme sa uz o tom bavili snad tu http://www.hojko.com/post1490418.html#p1490418

Oporucal si ma na gro cele studii. Zatial som to cital tak do stvrtky ale ziadne gro tam nevidim. Jej argumenty su davno vyvratene napr uz takym Dukeom a bars kym inym. Napr to co tu ty pises ze: "Asi to chápeme alebo čítam nejak inak, ale práveže v tej štúdii sa píše o tom, že rasa sa podľa nejakých biologických odlišností nedá určiť, lebo tá variabilita rôznych znakov je obrovská." Len ona si mysli ze je orbovska. Zacala tam nieco splietat ze preco sa rasy nedelia podla usi alebo podla nosu atd atd... A preco by sa mali? Snad sa rasy delia podla toho co ich najviac rozlisuje a to farba pleti, celkova stavba tela nie len nejake malinke casti, a inteligencia. Teda iste charakterove vlasnosti

Ak by sme jej argumenty pouzicili napr v kinologii tak napr medzi nemeckym ovciakom a ceskoslovenskym vlciakom neni ziadny rozdiel a je to jedno to site plemeno. Ale neni aj napriek tomu ze ovciak moze mat niekolko typickych znakov toho vlciaka a naopak, stale to bude ovciak resp vlciak.

Neskor si urobim cas a docitam to cele a mozno sa tu k nej vyjadrim aj obsirnejsie, len odradzuje ma fatk ze to zrejme asi nebude mat zmysel a sebe si dokazovat nic nemusim.
hughito napísal: A práveže autorka píše, že rasa v biologickom chápaní už vôbec neexistuje a existuje už len v tom spoločenskom chápaní: existuje už len viera v rasy.
Na tuto vetu nech si urobi kazdy nazor sam a potom nech si pozre svet a ludi okolo a premysli ci to ma vobec nejaku logiku.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

kali520 napísal:Porovnatelna dnes, a aj som pisal dovody preco v tomto poste tie posledne dva odstavce su dolezite.
Tu hudbu som neskumal zo srandy. Ja som porovnaval kreativitu v hudobnom smere v pociatkoch cinskej a egyptskej civilizacie. Nastroje boli na zhruba rovnakej urovni. Hudba bola v cine podradena malbam, tie boli na zhruba rovnakej urovni ako egyptske. Takze porovnatelna vtedy.
kali520 napísal:No moment ty si zacal vypravat o hudbe tak som hudbou aj argumentoval. Potom si ty spravil chybu ze si nebol konkretnejsi, nie ja.
Vyplyvalo to z kontextu, ak by som porovnaval dnesok tak preco som sa odvolaval na povodne cinske nastroje? V kazdom pripade vidis co porovnavam teraz (pociatky, podla tebou stanovenych podmienok a vysledok je nerozhodny).
kali520 napísal:Ale v celej tej myslineke islo skor o pointu a to je ta ze ked azia nieco vymysli my ich v tom vzdy o kus preskocime (vinimka potvrdzuje pravidlo samozrejme a obvzvlast v dnesnej dobe)
Ani by som nepovedal. Skor je to pol na pol.
kali520 napísal:To ci je to od ludi alebo nie je irelevantne, aj elita su ludia, vazne v tom nevidim rozdiel.
Jasne, v pripade bielych su elity ludia ale v pripade ciernych ktory nieco vyznamne dosiahli (defacto elita) nepovazujes za argument ale za geneticku odchylku (krasny priklad tvojho zmyslania typu "prijmem len to co mi vyhovuje"). Ale ono to plati aj v pripade bieleho genia (vyrazna geneticka odchylka od priemeru). Ked chces hovorit o rasach a ich tendenciach tak bohuzial musis pouzivat len ten priemer (inak kvoli diverzite v rase samotnej nemozes hovorit o rasovych tendenciach). A kym falanga bola od elity, karate bolo od priemeru. Uz chapes rozdiel?
kali520 napísal:zrejme z toho dovodu su najlepsimi spieracmi prave miesanci belochov a azijatov ako Uzbeci, kazachovia atd atd
Inak povedane v ramci zvysovania genetickeho potencialu v urcitej oblasti je vhodne rasy miesat. Dakujem, ze si si to uznal aj sam.
kali520 napísal:Je faktom ze fyzicky je biela rasa disponovana skor na hrubu silu, kdezto rasa zlta skor na vybusnost a mrsnost (zrejme z toho dovodu su najlepsimi spieracmi prave miesanci belochov a azijatov ako Uzbeci, kazachovia atd atd :lol: ) takze je to opat skor predispozicia samotnej rasy. Co je lepsie je vec danych okolnosti a situacii a zrejme si nato kazdy urobi vlastny nazor. Ale odpoved by som hladal asi v istej relacii tusim na spektrume to chodi (nevime teraz nazov) kde porovnavaju bojovnikov z istych odbodbi a ako by uspeli v boji proti sebe. Pri porovnavani spartana a samuraja (teda boj hruba sila prosti mrsnosti), spartan vyhral so znacnym naskokom.
Ak najdes link, rad si to pozriem alebo staci len nazov, uz si to neako najdem.
kali520 napísal:Co sa tyk tej tvojej kinetickej energie, trosku tam zavadzas, lebo ignorujes silu a hmotnost opacnej strany teda toho kto tu zbran pouziva. Je jasne ze ked cinan je mrsny a vybusny ma lachsiu zbran tak vie s nou aj rychlo zautocit udriet, takze to narobi znacne skody, ale europan povezdme viking ma zase velku hrubu silu urobi zrejme dvakrat viac skody lebo s predmetom ktory udrie je znova dvakrat tak tazky.
Pozrel si si ten vzorec vobec? Ano je pravda, ze teleso s dvojnasobnou hmotnostou pri rovnakej rychlosti ma dvojnasobnu kineticku energiu. Aby ju teleso polovicnej hmotnosti dorovnalo musi ist dvojnasobne rychlo. Co v pripade ich mrstnosti nie je problem. A odvtedy to pokracuje vyhodou pre rychlost - pretoze je umocnena na druhu. Ak pri povodnej hmotnosti zvojnasobim rychlost vysledna energia bude 4x vacsia. Ak ztrojnasobim tak 9. Uz vidis na co narazam? Jediny problem je v tom, ze plati treti newtonow pohybovy zakon ktory hovori, ze sila ktorou pri udere na urcite miesto posobi (napr. pri udere rukou) posobi rovnako na ruku. Teda ak by som ja mal velmi krehke zapastie a ty super pevny nos a ja by som ta velmi rychlo udrel tak by si to odniesla moja ruka. Z tohto dovodu by malemu aziatovi v boji bez zbrani ostavalo pred velkym vikingom len utekat.
kali520 napísal:Dynamika a sila su vzajomne prepojene ale s tym rozdielom ze zlepsenie hrubej sili zvysuje zaroven aj vybusnost, lenze naopak to az tak presne neplati, samotne zlepsenie vybusnost az tak silu nezvysi (to je vec o ktorej ma poucovat nemusis, co to mam odtrenovane v posilovni a trojboj je moja specialita :) )
No tam prichadza do hry velmi genetika a aj objem. Ale hadat sa nebudem. Viem, ze specificke treningy v posilke dokazu divy.
kali520 napísal:Uzavret to mozem asi tym ze ked sa bozres na rozne bojove sporty ako je box, thajsky box, MMA ma svoje vahove kategorie a zrejme nie nadarmo.
Ano - vid treti Newtonov pohybovy zakon.
kali520 napísal:Dalsia vec je ze belosi tu triumfovali rozumom, kedze dokazali pouzivat coraz lepsie zbrane (film posledny samuraj si asi videl ze).
Samozrejme, uz si len zabudol spomenut,ze tie boli vylepsene cinske vynalezy (cim nechcem znevazovat schopnosti inovacie) a ze v rebelii samurajov slo o ochranu ich povodnych hodnot (teda nie neaky sprosty boj o nadradenost). Ze bojova technika je na bojisku vyhodou popriet ale nemozem.
kali520 napísal:K tomuto som sa uz vyjadroval, za prve vid uvod prispevku a za druhe my sme tu boli pod tazkym vplyvom krestnastva a feudalizmu ktory nas brzdil v napredovani vyse tisic rokov.
Tak to prelozim do nasej "rasovej" reci. Biela rasa si vytvorila system v ktorom sama seba brzdila. To mi nepride ani mudre ani efektivne.
kali520 napísal:Zalezi natom o akej nadradenosti sa bavime.
O tej ktorej si to zacal ty. Teda o vyssom stadiu vyspelosti vo vsetkych podstatnych veciach (vid clanok beo). Ani zdaleka to vsak nie je pravda.
kali520 napísal:Ta prva cas su take vseliake snahy o zlachcenie problemu, s tou druhou castou suhlasis ale hovoris o vplyve prostredia na kulturu. By som skor povedal ze kultura je len odzrkadlenie dusevneho, etickeho a moralneho stavu konretneho naroda.
Ake zlahcenie problemu? Proste neverim tomu, ze v cine kde je velky doraz na vykon sa pojde pomalsou cestou len preto aby to bolo krutejsie. A s tou kulturou je to ciastocne pravda ale nie uplne.
kali520 napísal:Povacsine ani Nemci samotny tam nemali co zrat (a toto mam z dovernych zdrojov ktore tam boli).
Ano lebo Hitler mal plany porazit rusov cim rychlejsie a preto na dlhsi front neboli pripraveny. A nemozes hovorit o zasobovani rusov v rusku na zaklade zasobovania nemcov na ruskom fronte.
kali520 napísal:Pozor, zacinas splietat koncentraky a zidov to je rozdiel.
Hovorime v kontexte krutosti v ramci rasizmu. Keby boli aj zajatci u japoncov neviemako tyrany stale sa jedna o VOJAKOV. A vojak vo vojne musi ratat s tym ze umrie a nemusi to byt prijemna smrt. Kdezto v mene nadradenosti BIELEJ RASY boli vyvrazdovany CIVILISTI. Ak chceme porovnavat podmienky zajateckych taborov tak nikde nemali vazni na ruziach ustlane. Mozno sa vazne mali horsie ti u japoncov. Nemozes vsak poukazovat na krutost japoncov oproti europanom na zaklade spravania sa k zajatcom a pritom zanedbat ovela horsie veci ktore sa diali pricinenim bielych. Sam si zacal poukazovat v kontexte krutosti. Tak zober do uvahy vsetko.
kali520 napísal:Ja som si tej chyby neni nejak vedomi (tu knihu som cital davno).
Sice som ju uz ozrejmoval, ale pokial to chces ako pre blbeho... Kemp tvrdi:
A.Kemp na beo.sk napísal:kdekoľvek povstala civilizácia, tam bolo možné nájsť bielych, dokonca aj v Číne, Japonsku a dávnej Amerike; a kdekoľvek civilizácia padla, bolo možné badať dôkazy o príleve a zaplavení daného štátu nebielymi,
. Takze ak(!) aj cinsku a japonsku nastartovali biely - krajina bola uz zaplavena nebielymi, takze jedine co by udrzalo civilizaciu nazive by boli biely vo veducich postaveniach. V cinskej historii ale bielych velmi nenajdes. Dal si sice neake odkazy na vyskyt bielych v uvode civilizacie (co potvrdzuje Kempovu teoriu) ale ak mala civilizacia prezit, musel tam byt podla neho vplyv bielych (a kedze ich nebola vacsina tak potom ich vplyv vo veducich poziciach) na udrzanie civilizacie. Lenze ten tam vela rokov nebol ani v cine ani v japonsku. Teda premisa o neudrzatelnosti civilizacie bez vplyvneho riadenia bielymi jednoducho pada. Popriet to nemozes (jedine ak by si vedel dokazat pritomnost vplyvnych bielych pocas celeho vyvoja cinskej a japonskej civilizacie) a kedze si si to nevsimol tak sa ta pytam ako sa k tomu stavias, ked uz o tom vies.
kali520 napísal:Zivotne podmienky a prostredie ktore malo z evolucneho hladiska vplyv na vyvoj ludstva ktory vyvrcholil vytvorenim ras do dnesnej podoby.

Aby som sa nerozpisoval stotoznujem sa kompletne s tymto nazorom http://bratrstvi.net/2011/01/31/rasa-a-mytus/
Opet hlavne porovnavanie s ciernou afrikou. Ale v com bolo europske prostredie tak diametralne odlisne ako azijske?
hughito napísal:javatar:Asi to chápeme alebo čítam nejak inak, ale práveže v tej štúdii sa píše o tom, že rasa sa podľa nejakých biologických odlišností nedá určiť, lebo tá variabilita rôznych znakov je obrovská. A práveže autorka píše, že rasa v biologickom chápaní už vôbec neexistuje a existuje už len v tom spoločenskom chápaní: existuje už len viera v rasy.
Ale stale mas priemer, vacsinove tendencie kulturu a obdobne. Uz som to pisal aj predtym - cierneho inteligenta si budem vazit viac ako bieleho dementa. Ale z hladiska pravdepodobnosti v nahodnej vzorke rovnakej velkosti mam vacsiu sancu najst bieleho inteligenta. Takisto aj kriminalita a obdobne. Ja netvrdim, ze je to len genetikou, prostredie zohrava svoju vyznamnu ulohu a system je tiez v istych zalezitostiach nastaveny zle. Ale z istej casti je to aj o genetickom potenciali ktory s rasou suvisi. Samozrejme neodsudzujem ziadnu rasu a k ludom sa staviam vysoko individualne bez ohladu na ich rasu.
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

javatar napísal:Tu hudbu som neskumal zo srandy. Ja som porovnaval kreativitu v hudobnom smere v pociatkoch cinskej a egyptskej civilizacie. Nastroje boli na zhruba rovnakej urovni. Hudba bola v cine podradena malbam, tie boli na zhruba rovnakej urovni ako egyptske. Takze porovnatelna vtedy.
Tento prispevok je vysledok tvojej reakcie na: "Javatar ja mam taky dojem ze sa nechapeme. Nepopieram istu tvorivost niektorych etnik z Azijskej rasy, istone tam nejaka je, ale v porovnani s bielou rasou mi pride mensia".

Teda bolo to myslene vseobecne tvorivost ako taka, ale ty zacnes hovorit len o hudbe. To je malo a to nestaci. Vseobecne dejiny staroveku hovoria o 4 prvych civilizaciach a to Mezopotania (biela rasa), Egyptska risa (biela rasa), Civilizacia v Indii (biela rasa), Cinska civilizacia (zakladatelia biela rasa, ale urobme kompromis spolu so zltou rasou), neskor Grecko a Rim opat biela rasa. Viac k tomu netreba dodat, nech si nazor spravi kazdy sam.
Vyplyvalo to z kontextu, ak by som porovnaval dnesok tak preco som sa odvolaval na povodne cinske nastroje? V kazdom pripade vidis co porovnavam teraz (pociatky, podla tebou stanovenych podmienok a vysledok je nerozhodny).
Toto neznamena z hola nic z toho dovodu co som pisal vyzsie. ma to asi rovnaku argumentacnu hodnotu ako ked poviem ze Brazilcania su najlepsi futbalisti (co zrejme aj su) ale najlepsi futbal sa hraje v Europe (co sa aj hraje). Nemozes tu vytahovat par svetlych prikladov a davat ich do roviny vseobecne s celou tvorivostou belochov zaroven aj s tymi ich negativami. Pozri sa na dnesny svet a pozri si na nom vsetko, az od socialneho usporiadania az po hajzel papier s ktorym si rit utieras a skus si zosumarizovat co z toho bolo vysledkom bielej a azijskej tvorivosti.
Jasne, v pripade bielych su elity ludia ale v pripade ciernych ktory nieco vyznamne dosiahli (defacto elita) nepovazujes za argument ale za geneticku odchylku (krasny priklad tvojho zmyslania typu "prijmem len to co mi vyhovuje"). Ale ono to plati aj v pripade bieleho genia (vyrazna geneticka odchylka od priemeru). Ked chces hovorit o rasach a ich tendenciach tak bohuzial musis pouzivat len ten priemer (inak kvoli diverzite v rase samotnej nemozes hovorit o rasovych tendenciach). A kym falanga bola od elity, karate bolo od priemeru. Uz chapes rozdiel?
Nie v tom neni rozdiel, len ty v tom hladas rozdiel. Porovnavame boj tak porvnavajme boj, myslim si ze je uplne irelevatne odkial vysiel sposob boja.

Ak tu hovorime o elitach, tak ano aj cierne elity nieco dosiahli ale je ich zanedbatelne mnozstov oproti elitam ktore tvoria biely. Tu si sam dokazal ze pocet elit (tych najepscih) ma prave rasa biela, ked v azii ti najlepsi sa nechali zatlacit do uzadia v kreativite nejakym sedym priemerom. Takze to znamena ze biela rasa ma tych najlepsich z najlepsich.
Inak povedane v ramci zvysovania genetickeho potencialu v urcitej oblasti je vhodne rasy miesat. Dakujem, ze si si to uznal aj sam.
Neuzatvaraj to za mna. V ramci zvysovania genetickeho potencialu v urcitej oblasti je dobre miesat urcite geny ktore mozu byt aj odlisnych ras ale nemusia

Ale ludstvo nepotrebuje mat najlepsiu len urcitu oblast. K comu nam tu bude kopa spieracov ale tupych jak taligy?
Ak najdes link, rad si to pozriem alebo staci len nazov, uz si to neako najdem.
Vola sa to Deadliest Warrior a bol to spartan a ninja (som sa zmylil), najdes to aj na youtube.
Z tohto dovodu by malemu aziatovi v boji bez zbrani ostavalo pred velkym vikingom len utekat.
Tak v tom pripade mame vyriesenu otazku nadradenosti v boji s holymi rukami alebo tiez aj fyzicku predispoziciu.
Samozrejme, uz si len zabudol spomenut,ze tie boli vylepsene cinske vynalezy (cim nechcem znevazovat schopnosti inovacie) a ze v rebelii samurajov slo o ochranu ich povodnych hodnot (teda nie neaky sprosty boj o nadradenost). Ze bojova technika je na bojisku vyhodou popriet ale nemozem.
Co sa tyka inovacii niecoho je len dalsi faktor istej kreativity (co znamena ze ked cinania vynasli efektivitu pusneho prachu, tak boli to belosi ktory z toho dokazali spravit ucinne zbrane)

Ale inak som rad ze aspon tuto otazku mame vyriesenu.
Tak to prelozim do nasej "rasovej" reci. Biela rasa si vytvorila system v ktorom sama seba brzdila. To mi nepride ani mudre ani efektivne.
Javatar necitas. Som hovoril precitaj si posledne dva odstavce v tom prispevku. Krestanstvo ak sa nato pozres jak chces, vyslo zo zidskych hlav, a zdia tu v Europse boli viac a viac zastupeny jak v Azii a o ich zhubnom vplyve sa tu rozpisovat nebudem, na to tu su temy ako napr sionizmus a podobne.
O tej ktorej si to zacal ty. Teda o vyssom stadiu vyspelosti vo vsetkych podstatnych veciach (vid clanok beo). Ani zdaleka to vsak nie je pravda.
Neviem ci ma zmysel sa o tom bavit, asi to bude vec nazoru. Vzhladom nato co som pisal v uvode prispevku a jak mam prestudovane dejiny mi pride ze rasa biela ma trochu navrch.
Ake zlahcenie problemu? Proste neverim tomu, ze v cine kde je velky doraz na vykon sa pojde pomalsou cestou len preto aby to bolo krutejsie
Islo mi o to proste dokazat a (zrejme so maj dokazal kedze si to aj priznal) ze su emocne trochu inde jak biely.
Ano lebo Hitler mal plany porazit rusov cim rychlejsie a preto na dlhsi front neboli pripraveny. A nemozes hovorit o zasobovani rusov v rusku na zaklade zasobovania nemcov na ruskom fronte.
My sa tu v podstate o rusoch nemozme vobec bavit lebo Japonci s nimi nebojovali tak intenzivne jak Nemci, takze sa nam tu straca to spolocne o ktorom som hovoril a ktore som povazoval za tak dolezite.
Hovorime v kontexte krutosti v ramci rasizmu. Keby boli aj zajatci u japoncov neviemako tyrany stale sa jedna o VOJAKOV. A vojak vo vojne musi ratat s tym ze umrie a nemusi to byt prijemna smrt. Kdezto v mene nadradenosti BIELEJ RASY boli vyvrazdovany CIVILISTI. Ak chceme porovnavat podmienky zajateckych taborov tak nikde nemali vazni na ruziach ustlane. Mozno sa vazne mali horsie ti u japoncov. Nemozes vsak poukazovat na krutost japoncov oproti europanom na zaklade spravania sa k zajatcom a pritom zanedbat ovela horsie veci ktore sa diali pricinenim bielych. Sam si zacal poukazovat v kontexte krutosti. Tak zober do uvahy vsetko.
Nie, ja som zacal poukazovat v kontexte krutosti pri najviac spolocnych znakoch. Preto zajatecke vojenske tabory, preto tabory pre britov a americanov a preto tabory japoncov a nemcov. Holokaust je uz ina kategoria, je to vec politicka a rasova, teda vec umela nie vyslovene mentality.
Takze ak(!) aj cinsku a japonsku nastartovali biely - krajina bola uz zaplavena nebielymi, takze jedine co by udrzalo civilizaciu nazive by boli biely vo veducich postaveniach. V cinskej historii ale bielych velmi nenajdes. Dal si sice neake odkazy na vyskyt bielych v uvode civilizacie (co potvrdzuje Kempovu teoriu) ale ak mala civilizacia prezit, musel tam byt podla neho vplyv bielych (a kedze ich nebola vacsina tak potom ich vplyv vo veducich poziciach) na udrzanie civilizacie. Lenze ten tam vela rokov nebol ani v cine ani v japonsku. Teda premisa o neudrzatelnosti civilizacie bez vplyvneho riadenia bielymi jednoducho pada. Popriet to nemozes (jedine ak by si vedel dokazat pritomnost vplyvnych bielych pocas celeho vyvoja cinskej a japonskej civilizacie) a kedze si si to nevsimol tak sa ta pytam ako sa k tomu stavias, ked uz o tom vies.
Toto je vec pohladu a osobneho nazoru. Tu sa neda jednoznacne povedat ze by Kemp mal pravdu ale tiez ja nemozem povedat ze sa uplne myli, vid http://beo.sk/historia/273-modernizaciu ... -europanom
Opet hlavne porovnavanie s ciernou afrikou. Ale v com bolo europske prostredie tak diametralne odlisne ako azijske?
Odlisne urcite boli (staci si pozret Europu a Azii podrobnejsie a istotne tam rozdieli najdeme), aj ked tie odlisnosti boli relativne male, a preto su tie odlisnosti male aj medzi rasmi ktore tam vznikli.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

prvy islamsky zapadoeuropsky stat - Belgicko, mame sa na co tesit:
http://www.lidovky.cz/podmanime-si-evro ... hranici_jv
Grond
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grond »

beardie napísal:prvy islamsky zapadoeuropsky stat - Belgicko, mame sa na co tesit:
http://www.lidovky.cz/podmanime-si-evro ... hranici_jv
http://www.aktuality.sk/clanok/208193/s ... z-krajiny/
nech este amici rozputaju vojnu s iranom a dalsi priliv mudzahedinov do europy je garantovany :smt006
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

Píše se rok 2015. Většina evropských států má opět svou historickou měnu. Myšlenka společné měny však žije stále. Vytrvala měnová unie Švýcarska a Lichtenštejnska. Eurooptimisté však naštěstí neztratili elán. EU se okotila o několik dalších kolonií.

Bruselská protektorátní láska stačila za 3 roky vzít do náruče Ukrajinu, Moldávii, Srbsko, Mongolsko, Turecko, Tádžikistán, Gruzii, Tatarstán, Uzbekistán a z humanitárních důvodů také Somálsko a Súdán. S Čínou a Indií byla zahájena přístupová jednání. Spojené státy a království Togo nabídku odmítli. Kajmanské ostrovy kupodivu neodpověděly vůbec.

Čerstvým novým členem je Tasmánie. Bruselské zelené oligarchii bylo nesmírně sympatické rozhodnutí tamější vlády o zavedení daně z prdění dobytka. Voli, ovce, krávy i kozy totiž touto nepředloženou činností výrazně zvyšují obsah metanu v atmosféře planety.

Všechny staré i nové země Evropské socialistické unie jsou členy schengenského prostoru. Hranice zmizely. Náš kolektiv, teď již bez zábran propojený, se stává dějinným příkladem multikulturní společnosti. I český venkov již rozkvetl, obohacen o všechny barvy pleti i národních krojů. I malé obce již zdobí roztomilé bobečky mešit se ztopořenými minarety.

Pravda, někdy se vyskytnou drobná nedorozumění. Po skončení loňského ramadánu navrhl prachatický starosta zákaz podávání vepřového masa v místních restauracích. Jednání městské rady však nebylo jednoduché. Starostou je Anvar Karimov, rozložitý dvoumetrový Uzbek, bývalý mistr Uzbekistánu v zápase bez pravidel V originále se nazývá uničtožka. V radě zasedá též drobný Vietnamec Nguyen Sao Ki, přeborník v kung-fu. Umí malíkovou hranou své drobné ručky přerazit sloní páteř jako preclík. Vepřové miluje. Skončilo to čestným kompromisem. Rada nakonec odhlasovala, že vepřové maso se bude podávat pouze 29. února a jinak se budou vozit nutrie. Rada se též usnesla, že na nový nábytek do zasedací místnosti všichni členové přispějí dvaceti procenty svých odměn.

Ale co jsou takové drobné detaily proti hlubokému humanistickému étosu myšlenky soužití různých kultur! Zaujat touto skvělou vizí, přemýšlel jsem, jak bych osobně mohl přispět k jejímu naplnění. Mé sny hovořily o mezikulturním objetí a souznění národů. Inspirován geniální myšlenkou spasitele Václava Havla o globální odpovědnosti, rozhodl jsem se jednat.
Pravda, hranice mezi státy již padly. Všichni mohou všude. Každý, ať veze zdravici spřáteleného etnika, ukradené auto, vznešenou myšlenku nebo heroin, každý má volnost. Víme již, jak to významně přispělo k lepšímu vzájemnému poznání.

Přece však něco zbývá. Důkaz odporného nekolektivního individualismu, separace a odcizení. Jsou to ploty našich zahrad a dveře našich domů! Pochopil jsem konečně svou úlohu v dějinách Evropy. Já budu první, kdo dovede soužití kultur do etického maxima! A tak jsem zboural plot své zahrady a vysadil domovní dveře.
Bylo to v létě a můj Schengen začal žít již během noci. Prvním obyvatelem se stala část rodiny Biháriů. Postavili si stan před okny kuchyně a na ohni z planěk plotu vařili goju. Jedna z malých okatých roztomilých dcerušek si přišla půjčit lžíce. Bylo mi trochu divné, že je hledá po celém domě, i když jsem jí řekl, kde jsou. Jen jsem přestal chápat, proč se Romům říká nepřizpůsobiví občané. U nás se přizpůsobili rychle a dobře.

Dopoledne ještě přišel sympatický drobný Mongol Ulán. Když stáhl z kůže všechny naše králíky, morčata, kočičku Sáru a dvě myši, které ulovil na zahradě, vysvětlil mi, že musí

postavit velkou jurtu. Zítra přijede jeho žena a 12 dětí. Byl to pádný argument. Na jurtu jsem mu přidal norkový kožich mé ženy, protože nebyla doma.

Odpoledne přinesla Somálka Mzuri dvě kachektické děti a oznámila mi, že je první manželkou náčelníka kmene Mašukulumbů. Náčelník Uhuhu přijede se svými bojovníky zítra. Takticky se usadila u studny a vyznačila kmenové území pomocí zapíchaných klacků s navlečenými plechovkami od Coca-coly.

Černooký temperamentní Albánec Škipetar si při seznámení se mnou pohrával s americkým armádním nožem, ale posléze jsem zjistil, že je to jen neurotický tik. Přijel jen s malou taškou. Měl v ní zubní kartáček, výtisk Lisabonské smlouvy, 4 kila heroinu a bibli. Zajímal se, kde mám tresor. Chtěl si tam uložit Lisabonskou smlouvu. Heroin si nechával v noci pod hlavou.

Pak přijeli Mašukulumbové. Ze zbytků mého plotu začali stavět kolovou hradbu kolem studny, kterou prozíravě zabrala Mzuri. To byl okamžik prvního konfliktu. Biháriovci zjistili, že nebudou mít topení na oheň a pohádali se s Mašukulumby. Ovšem v okamžiku, kdy náčelník Uhuhu namířil svůj modrožlutě pomalovaný oštěp na pupek nejtlustšího Biháriovce, byl najednou klid. Jen vyděšené somálské dítě chrchlajíc chrlilo chrchle do studny.

Dánové byli veselá parta. Přijelo jich 6. Pět z nich byli Eskymáci z Grónska. Přivezli čtyři demižony vodky, ale stačily jim jen na 3 dny. Pilo se strašlivě a byla veselost. Horší bylo, že uhnali mrazák. Snažil jsem se vysvětlit, že iglú bude lépe začít stavět v zimě. Nabízeli mi své těstovité ženy, eroticky vonící žluklým tulením sádlem, ale odolal jsem.

Rumunská rodina Manescu Deprescu působila velmi kultivovaně a tak jsem jim nabídl sdílet s námi ložnici. Omnisexuální orientace v mém volnomyšlenkářském pojetí života není nic proti ničemu. I má žena byla zpočátku velmi spokojena s pozorností mou, Manesca a jeho čtyř synů. Když však po třetí takové noci nebyla schopna dojít do práce, začalo se jí to zajídat. Pravila tehdy, že už tý multikultury má plný pysky. „Velká vize vyžaduje velké oběti.“, odvětil jsem,

Po slunném podzimu plném zážitků začaly být chladné dny. Kromě Eskymáků a horských Tádžiků byla už všem zima. První začali vytrhávat dřevěné obklady v podkroví Somálci. Náčelník Uhuhu přišel s pěti bojovníky a pak jsem teprve pochopil, co bylo v dlouhých taškách, se kterými přijeli. Oštěpy byly jen etnický kolorit. V taškách byly ruské kalašnikovy a české škorpiony ozdobené peřím stepního ptactva. Ale to bylo zbytečné. Já, nechutný bohatec tváří v tvář těmto božím lidem jsem pravil: „Vezměte, co potřebujete. Co je mé, je i vaše.“

S uspokojením jsem sledoval, jak části mého domu dávají u ohňů v zahradě teplo všem potřebným. Za zvuků bubnů, kytar, ukulele a mnohohlasého zpěvu jsme spokojeně usínali.

Během týdne se zformovalo společenství muslimů z Tatarstánu, Turecka a balkánských zemí. Vedl je rodilý Brňák a arabista Vojimír Nejezprase. Sympatický a bodrý Moravák s kulatou tváří a malým nosíkem vypadal v turbanu trochu jako sele. K islámu však konvertoval již v roce 1992 na žádost skupiny egyptských imámů, kteří objevili na internetu jeho jméno. Byla to zajímavá historie. Jeden z arabských duchovních se pozastavil nad kdesi uvedeným německým překladem Vojimírova příjmení, který zněl – Ein Mann, welche sagt – essen sie bitte keine Schweinen. Angličtina pak zhostila se překladu jména svým úsporným způsobem - Nopig.

Arabský překlad byl ovšem tak epicky květnatý, že němčina jest proti tomu těsnopis.

„Mléko velbloudic shlížejících okem bedlivým a láskyplným na svá hříbátka, datle, dary to palem s korunami jako lotosové květy, masíčko křehké ptactva nilského, jakož i kořínky, plody či květy něžně orosené jako venušiny pahorky našich žen, všeho s Alláhovým požehnáním do sytosti užívej ku nasycení i radosti duše. Akorát nežer prasata!“

Když si Vojimír přečetl takto své příjmení v arabštině, kterou plynně ovládal, byla jeho konverze k islámu otázkou několika dnů.

Ani tento civilizovaný muž však nezabránil tomu, aby obě WC v mém domě nebyla demontáží záchodových mís přeměněna na turecké záchody. Jedna mísa skončila jako trůn náčelníka Mašukulumbů, druhou pak užívala skupina Rusínů pro úschovu potravin. Když Mohamedáni začali rozebírat za domem kamenný taras pro stavbu minaretu, začal jsem se obávat půdního sesuvu. Bylo by ovšem politicky nekorektní jim to rozmlouvat. Prozatím imám Nejezprase vždy ve 4 hodiny v noci vylezl na montážní lávku u komína a šumavskými lesy se ozývalo melodické volání: „ Alláh akbar. Alláh akbar.“

Instalaci zvonice na druhý komín si brzy po svém příchodu vymohl katolický radikál Francesko Normankonigsmuttertanteatentater. Byl to emeritní ředitel vatikánského odboru ideologického terorismu, jehož oficiální název zní Kongregace pro nauku víry. Dříve měl srozumitelnější pojmenování Svatá inkvizice. Aktivní důchodce Francesko byl nyní čestným předsedou chvalně známé organizace Opus Dei. Ač jinak rozený demokrat, jako každý katolík, neměl Vojimíra rád. Když imám svolával věřící ze svého komína, snažil se ho zasáhnout šipkami s rostlinným jedem pomocí foukačky vyrobené z dutého stonku bolševníku. Tuto zbraň získal výměnou za palečnici od šamana Mašukulumbů. Palečnice byla historická památka z pozůstalosti svatého Jana Sarkandera, ze zařízení jeho mučírny v Olomouci, kde Jan nenásilně rekatolizoval zbloudilé ovečky pobělohorské. Netrvalo však dlouho a oba rivaly smířil čile se rozvinuvší výměnný obchod. Oba pak svorně směňovali Fraceskovo vatikánské mešní víno za Vojimírovu moravskou slivovici a naopak.

Doposud téměř idylické soužití v mém Schengenu narušil trochu jen Heinrich von Swietelski, rodilý Němec z Lužice a bývalý člen Frakce rudé armády. Turek Ali Agca si totiž blízko kompostu otevřel stánek s kebabem. Dělal ho ze všech zvířat, která ulovil a stáhl Mongol Ulán, který stále vylepšoval svou jurtu. Ali kebab uměl. Všichni jsme na něj rádi chodili. V domě už stejně nic k jídlu nebylo. Ani na zahradě. Pozorovatelská mise Evropské unie, složená převážně z francouzských Romů a londýnských Číňanů, vysbírala i všechny hlemýždě.
Heinrich však ideologicky trpěl. „Das ist eine kapitalistische Sau.“, mumlal na Aliho adresu, když zahradou voněl čerstvý kebab.

Našel jsem nakonec bruselsky elegantní politické řešení. Vzal jsem si Heinricha stranou a pravil jsem: „Soudruhu, všichni tu jíme Aliho voňavé šištičky. Dokonce i naši muslimští přátelé ani nezkoumají, z jakého jsou masa. Přece se nechceš vyřadit z našeho kolektivu. Víš, kde by ses pak ocitl?“ V Heinrichově upřímné levicové tváři se zračil zmatek. Zkusil hádat „V prdeli?“ „Ne, Heinrichu, něco daleko horšího. Zůstal bys v izolaci. Mimo hlavní proud integrace.“ Tato strašlivá představa sebrala nebohého stalinistu tak, že se okamžitě odebral k Aliho stánku, omluvil se mu a koupil tři kebaby.

Začínal jsem být blízek mentálního orgasmu své multikulturní katarze. Stačí přitom jen otevřít srdce, peněženku a zbourat ploty! Pravda, v zahradě jsou pokáceny všechny stromy, shořely však v ohních hřejících roztomilé děti všech barev. Před vánicemi zimy nás pořád ochrání zbylé obvodové zdi mého domu. Mé srdce bije vlevo. Pro Evropskou unii a její humanitní ideály.

Ani virus HIV, importovaný ukrajinskou kráskou Čurinkou, ani TBC od Rumunů, ani cholera, kterou svědomitě trousila indická neteř šéfa evropské mise, nic nemůže popřít vznešenost myšlenky soužití kultur bez hranic. Konec konců, syfilis, kapavku a měkký vřed jsme během prvního měsíce měli stejně už všichni. Příští víkend byl očekáván přátelský výsadek Maorů z Tasmánie.

Ač jsem to nečekal, všechno nakonec zkazili Srbové. Místo Tasmánců přijel na olysalé mule jménem Slobodanka atleticky vypracovaný muž v maskáčích. Ze sedlových brašen trčely pažby dvou armádních brokovnic a místo pozdravu na mě zařval: „Slyšel jsem, že se tu motaj nějaký machometáni. Bude se čistit.“ Zíral jsem do hlavně ruské vojenské pětačtyřicítky.

Stojan Jakotyč pak zahájil svou misi tím, že okamžitě podřezal Albánce Škipetara jako ovci a jeho heroin nacpal do sedlových brašen své muly. Jenom Biháriovci stihli zmizet včas. Eskymáci byli jako obvykle úplně ožralí, takže je jenom zašláp. Mongolové uhořeli ve své jurtě. Rumun Deprescu se pokusil nabídnout Srbovi svůj řitní otvor, manželku a všechny děti. Jakotyč je sice nechal naživu, ale vyhnal je do nehostinných okolních lesů. S muslimy se vypořádal způsobem hodným Ratka Mladiče. Všechny je nahnal do mešity a hodil za nimi dělostřelecký granát.

Největší problém měl s Mašukulumby. Uhuhu, Mzuri a jejich bojovníci neprodali svou kůži lacino. Stojan Jakotyč si v podkroví domu udělal palebné hnízdo a Somálci se zakopali u studny. Boj trval tři dny. Nosili jsme potravu ve dne Srbovi a v noci černochům. Jako multikulturní demokraté jsme přece nemohli někomu stranit. Mašukulumbové měli sice opakovací zbraně, ale Stojan Jakotyč měl taktiku. Jakmile černý bojovník vystrčil temeno hlavy ze zákopu, ustřelil mu ho svou pětačtyřicítkou. Zběsile, ale marně pálili Uhuhovi bojovníci do betonových tašek bramac, kterými jsem kdysi dům pokryl.

Třetí den střelba utichla. Stojan se vydal ke studni. Překračoval mrtvá těla, až se dostal k náčelníkovi. Uhuhu byl těžce zraněn, mrtev zcela ale nebyl. Z posledních sil napřímil své modře pomalované kopí se žlutými hvězdami a prohnal ho mezi žebry zuřivého Srba jako ještě včera svůj pyj mezi pysky krásné Mzuri.

S pláčem hořkým a žalem nevýslovným bloudilo mé tělo troskami multikulturní zahrady a má duše troskami vznešených evropských ideálů. A kdesi vzadu v dutině lebeční, někde mezi prodlouženou míchou a hypothalamem se začala vtírat všetečná otázka. Neudělali náhodou soudruzi z Bruselu někde chybu ?

PS.
Tohle vše vám píši z Ostrova svaté Kateřiny, mé nové vlasti. Tady o Evropské unii nikdo nic neví. A já budu zplna hrdla mlčet.
Mou jedinou památkou na prožité dobrodružství je Škipetarův výtisk lisabonské smlouvy. Ale je stále tenčí a tenčí, neboť je vytištěn na recyklovaném měkkoučkém papíře …
z originalu http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2012061201

//autoeditácia príspevku (24 Jún 2012, 10:30)
Multi kulturalne obohatenie na belgicky sposob
http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa ... mizte.html
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Áno, toto sa deje, ide však o totálne marginálnu skupinu nejakých šialencov a psychopatov, o to viac ma fascinuje, ako sa s tým oháňa a "argumentuje."
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa ArkanoviTigrovi »

S muslimy se vypořádal způsobem hodným Ratka Mladiče. :lol: :lol: :lol:
tak toto je fakt moc...
hughito
Redeemer
Redeemer

Minule som čítal jednu štúdiu o multikulturalizme, síce neviem, nakoľko bola objektívna, ale tak hádam áno, keď išlo o prácu v univerzitnom časopise.

Autor tam vysvetľoval, že ani autori tejto idey nemajú plne jasno, čo to vlastne multikulturalizmus je, nejaká presná definícia nie je, ale vraj to nemožno stotožňovať s tým, že treba toleranciu, rovnosť šancí a nie nejakú diskrimináciu pre prišelcov - čo zastávam ja a beriem to ako automatické. Multikulturalizmus by mal byť niečo viac, je tam nejaký ideový presah, zdá sa, že ide o umelý konštrukt založený na vode a to mi nevonia.

Štúdia je tu, ak si chce niekto prečítať. http://www.fphil.uniba.sk/fileadmin/use ... logica.pdf
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

no ja pod multikulturalizmom vidim respektovanie sa navzajom...
ale urcite nie zobrat hordu pristahovalcov, ktori sa zgrupia a nerespektuju zakony krajiny,
este si aj dovolia povedat, ze ked sa povodnim nepaci nech idu prec...
hughito
Redeemer
Redeemer

No práveže podľa tej štúdie multi-kulti nie je o rešpektovaní, tolerancii a pod., ale že často si ľudia toto pod tým predstavujú.
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Waagbistritz69 »

ArkanoviTigrovi napísal:S muslimy se vypořádal způsobem hodným Ratka Mladiče. :lol: :lol: :lol:
tak toto je fakt moc...
a čo s tým? :|
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

zasmial som sa na tom, ale ani nebudem tu prezentovat moj nazor, bola by tu debata zli Srbi vs neviniatka Bosanci a Chorvati, o mierotvorcoch zo zapadu ani nehovorim, ktora by aj tak nikam neviedla...
len tolko ze Mladic bol skor strateg ako hrdlorez... a ked uz niekoho nenavidel tak Chorvatov a nie Bosancov...
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

veľká časť veriacich bosniakov sú moslimovia a chorvátski šovinisti (aspoň teda za éry ustaše) v tom pokiaľ viem videli možný prostriedok boja proti srbom a ich väčšinovému pravoslávnemu vierovyznaniu, ale to bolo dávno predtým asi.. no ten článok na d-fensovi chce hlavne byť horko satirický a o nejakého mladića tam ani nejde..
vojna začala tak že som susedovi vrátil facku? myslím že dosť ludí nevie pochopiť že dôvod prečo sa vyvražďovania a genocídy stali je pre odpor bežného človeka druhoradý, prvoradé je to, že sa vôbec stali.. existovali a existujú aj nevinní srbi, bosniaci, chorváti, slovinci, albánci, macedónci atď.
a je asi jedno či dubrovnik bola odveta za vukovar alebo srebrenica za bratunac, podstatné je že ludia boli proti sebe schopní zverstiev čo nie sú hodné ani rovníkovej afriky.. argument "oni nám tiež robili zle" v civilizácii moc neobstojí a ak je niekto ch*j nemusíš byť ty ešte väčší..

//autoeditácia príspevku (06 Júl 2012, 9:55)
odpoveď nebude? škoda dúfal som že sa dozviem prečo by boli všetci srbi nevinní a ostatní naopak, inak keď už si taký grobar tak neboli arkanovi tigrovi (či srbská dobrovoľnícka garda) na začiatku zložení v prvom rade z delijov tj. chuligánov crvenej zvezdy? :)
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

ja ti nenapisem, ze vsetci Srbi boli nevinni, sam seba by som klamal, len neznasam ked vsade vidim/citam/pocujem, ze za
vsetko zle na balkane mozu Srbi, alebo dokonca, ze to tam vyprovokovali Srbi...
Zeljko Raznatovic bol riaditel bezpecnosti CZ, ked vypukla vojna zmobilizoval vela chuliganov CZ ale aj dobrovolnikov,
zlocincov a podobne, boli tam aj Grobari... bola to jednotka zlozena z ludi ktorym nebolo cudzie nasilie a boli ochotni
ist bojovat, nie chuliganska ekipa CZ... a toto uz boli narodne zaujmi, nie klubove...
naposledy som nieco take videl na eure, ked BBB oslobodzuju chalana z Torcidy (oboji Chorvati), ktoreho zatkli policajti...
je na tom nieco zle?

//autoeditácia príspevku (06 Júl 2012, 10:41)
inak keby tam namiesto Mladica bol spomenuty napr Arkan tak nic nenapisem...
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

ok vďaka za vysvetlenie s tými tigrami.
pri slovách boj národné záujmy sa mi minimálne v tomto prípade nožík vo vrecku otvára lebo v prípade množstva ľudí na všetkých stranách konfliktov to znamenalo že si povedali reku spravme tým druhým čosi podobné všetkým do radu, veď nie sme menší neandertálci ako oni..
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

no a zober si, ze by v tej vojne neboli zaujmy "narodne" ale "klubove" :D
Grobari, Delije, BBB, Torcida, Horde zla atd :D

ono to bol kotol pod ktorym Tito reguloval ohen, potom zomrel a nemal ho kto regulovat, takto to skoncilo...
trosku to mozno prezeniem vybuch kotla paradoxne nastartovali Slovinci, ktori su mentalitou uplne inde ako
horkokrvni Srbi alebo Chorvati...
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

ArkanoviTigrovi napísal:no a zober si, ze by v tej vojne neboli zaujmy "narodne" ale "klubove" :D
Grobari, Delije, BBB, Torcida, Horde zla atd :D
to by som asi znenávidel celý fotbal :D
hughito
Redeemer
Redeemer

Toto video venujem hlavne kalimu. :smt006

Do Human Races Exist?

seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Tak, trochu to tu oživím a ukážem, v čom mi USA imponuje - neboja sa bez kdejakých drístov o rasizme dať najavo, že ako to tam vlastne s kriminalitou je http://www.huffingtonpost.com/2012/09/0 ... lp00000009
Napísať odpoveď