Maturita

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
ColdRain
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Maturita

Príspevok od používateľa ColdRain »

a co by si sa chcel ucit? ked ti uz ani ten jazyk nevyhovuje...och boze kam to spejeme
Adry
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Adry »

Pozri, mne nerobi problem ucit sa..
ale
ad1 Miesto tej UK a OBN by som mohol mat kludne 2 hodiny navyse MAT alebo INF ;) to by sa mi hodilo viac (mohlo to byt volitelne)
ad2 v prvom rocniku som si zvolil ako druhy jazyk rustinu.. pominule roky mali ostatni gymnazisti vyhodu, ze mohli ist maturovat z lahsej urovne, tzn ucili sa rustinu (co je podla mna / pre mna pomerne lahko ucitelny sa jazyk), 4 roky a v pohode zmaturovali. Kdezto ja sa ucim rustinu 4 roky, a maturujem z nej ako keby som sa ju ucil 13. rok. Tak najprv sa nad tym zamysli a az potom do mna ryp ColdRain;)

a takisto sa mi to nezda byt spravodlive..
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

Blackangel napísal: Ja ti tak poviem ze na slovensku v dnesnej dobe mas gympel a hodina trva mas 45 minut.. taku hodinu sa na matiku naucis take akurat H
o tomto by som s Tebou vedel diskutovat...pretoze to co si napisal je steaming pile of shit
hughito napísal:No a nech mi nikto netvrdí, že už len toto nie je lepší systém ako ten, čo máme na SK.
mozem Ta uistit, ze system volitelnych predmetov rozhodne lepsi nie je. stretol si uz niekedy studenta z USA? keby si videl aki su to gumaci mozno by si prehodnotil svoj nazor na uroven nasho vzdelania
(aj ked na druhu stranu je pravda, ze aj nas system vzdelavania ide do hajzlu ked preberame zapadne vzory a studentom je predkladanych omnoho viac humanitnych predmetov na ukor prirodnych, uz ani tie gymnazia cloveka nevedia poriadne pripravit)
Numline1
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Numline1 »

Dalsi stereotyp o hlupych studentoch zo zapadu?
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

ja si myslim, ze celkom zasadny problem je, ze kazdy ide na gymnazium a chce tam len to svoje, gymnazium ma vseobecne zameranie a teda on kto chce ist napr na STU musi ratat stym, ze sa bude musiet ucit (alebo aspon preliezt) z nosky, dejepisu alebo dejiny umenia/estetiky, tak isto ako som ja co som chcel ist na pravo musel preliezt z matiky a fyziky...ved ked viem ze chcem ist technickym smerom idem na priemyslovku a mam pokoj nemusim vsetkym okolo seba 4 roky pilit usi stym, ze sa musim ucit dejepis a v zivote mi to na nic nebude

adry prosimta z coho ides vlastne maturovat? lebo jeden jazyk sa uz musis ucit od zakladky, hovoris o matike informatike to su uz dokopy tri predmety a stvrta je slovencina tak aky mas problem?
za dalsie obcianska nauka ti ma dat zaklady napr prava ktore sa ti urcite zidu, to ze dejiny umenia su pomerne uzko specializovany predmet je pravda, ale si na gympli tak si stym mal ratat, u nas sa to riesilo tak ze to nebolo znamkovane
a zvykaj si, vela toho v zivote nebude spravodlive ;)
potom fakt vyrastie generacia ludi ktori budu tupi, lebo nebudu mat absolutne ziadne povedomie o aspon elementarnych zakladoch historie, alebo akekolvek pravne povedomie, vid US, kde su ti studenti vazne sprosti jak tacky, true story bro ;)
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Numline1 napísal:Dalsi stereotyp o hlupych studentoch zo zapadu?
keizby, osobne skusenosti. o tom ci su hlupi alebo nie, je bieda diskutovat (kedze tvrdit neico take je od veci), ale ich vseobecna rozhladenost o veciach je nulova.( a ak nechcete vyzerat pri debatach s kymkolvek kto ma IQ nad 100 a viac ako 20 rokov ako hlupaci tiez tak zatnite zuby a naucte sa to co by mal kazdy normalny clovek vediet, resp. to co ponuka stredna skola) +epic quote of christmas eve: "I dont know, its not our history therefore it is not important"

+volitelne predmety? rozpraval som sa kolki si vzali na highschool tu ich slavnu science a pocet studentov, ktori si volitelne prihodia viac matiky alebo fyziky sa limitne blizi k nule. bohuzial u nas tento trend zacina tiez (tyka sa volitelnych predmetov na gymnaziu, ktore su mimochodovam zavedene uz neviem ake roky tak nechapem co sa furt stazujete)
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Ako som povedal základné predmety sú: SJL - kurňa žiješ v nejakom štáte, tak snáď by si mal ovládať jeho jazyk! Matematika - niektorých študentov obere aj predavačka čo má ZŠ spred 20 rokov. NOS - základy práva, politológie a ekonómie sú na to aby si nebol stratený a vo voľbách sa nerozhodoval podľa kravaty, aby si vedel posúdiť svoje práva a povinnosti a mal základný prehľad o chode ekonomiky. Dejeps - lebo každý národ je národom do tej doby, pokiaľ má svoju históriu a kultúru. Človek, ktorý neovláda históriu svojho spoločenstva (ak už nie národa) je ako taká halúzka vo vetre bez akejkoľvek identiy, nehovoriac, že podobne ako pri NOSke nebude vedieť posúdiť dopady svojich názorov, činov a rozhodnutí.

Ináč ten citát o nedôležitosti cudzích dejín má čosi do seba, samozrejme ak sa vedia základné veci vysvetliť na domácich dejinách.

Celkove citáty súčasných maturantov z témy najčastejšie skĺzavajú do roviny "Načo mi to bude?" Tak ja mám pre vás krátku odpoveď v duchu vašej logiky: Na nič! A vy ste tupí, že ste išli na strednú pretože podľa vás všetko dôležité ste sa naučili na ZŠ (čítať písať počítať).
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

hughito napísal:No a nech mi nikto netvrdí, že už len toto nie je lepší systém ako ten, čo máme na SK.
mozem Ta uistit, ze system volitelnych predmetov rozhodne lepsi nie je. stretol si uz niekedy studenta z USA? keby si videl aki su to gumaci mozno by si prehodnotil svoj nazor na uroven nasho vzdelania
(aj ked na druhu stranu je pravda, ze aj nas system vzdelavania ide do hajzlu ked preberame zapadne vzory a studentom je predkladanych omnoho viac humanitnych predmetov na ukor prirodnych, uz ani tie gymnazia cloveka nevedia poriadne pripravit)[/quote]
Neviem ako ty, ale ja som sa stretával na ZŠ a SŠ (tam prirodzene menej, keď šlo o gymnázium, ale žiadna sláva to nebola) s tuposťou, absenciou základného geografického, politologického či iného rozhľadu. Takže naozaj neviem, v čom sme my lepší od tých Američanov. Zdôrazňoval si tu význam technických smerov - ale o tejto "rozhľadenosti" rozhodujú naopak humanitné smery, nie technické.
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

lepsie sme boli iba v tom, ze studenti si sami od seba nezvolia nieco tazsie. musis ich do toho dokopat povinnymi predmetni. daj ziakom uplnu volbu a vsetci budu mat nabozensku a vytvarnu vychvou a jeden bude mat dejepis. a to je problem studentov z US, ze ked si taky mlady tak sam seba nedokopes k niecomu takemu, lebo v tom nevidis potencial.
a mimochodom, o humanitne predmety sa nebojim, tie si kazdy berie nadmerne na ukor prirodovednych (kedze su casto jednoduchsie) a pri niektorych veciach by naozaj stacila len ta povinna cast (napr. NOS, z tej fakt nepotrebujes 3 roky seminar ak sa vyslovene nechystas to ist studovat)

P.S. zastavat sa niecoho, len preto, ze je to vyrobene zapadne od Slovenska je naivne

edit:// aby som bol presny cely tento moj vylev je postaveny v prvom rade na to, ze povedal, ze nase skolstvo nas nauci velke hovno. ja som tymito nasimi ubohymi podradnymi skolami presiel a citim sa pripraveny dost vzhladom na to co robim teraz
hughito
Redeemer
Redeemer

Teraz neviem na čo si vlastne reagoval.

Ohľadom tej ťažkosti: áno, ľudia majú tendenciu inklinovať k ľahšiemu, to určite. Ale napr. u nás si ľudia, čo boli tupí z dejepisu a NOSky vybrali proste matematiku a fyziku, lebo k tomu viac inklinovali a aj ich to viac bavilo (a išli na školy technického zamerania). To, že na technické smery chodí menej ľudí podľa mňa nie je problém iba toho, že sú ťažšie (sú ?), ale aj toho, že proste viac ľudí inklinuje k humanitným smerom.

Ak si zoberieme príklad typu: niekto je tupý zo všetkého a chce len vychodiť ľahkú školu na titul - takýto človek pôjde na nejaký absurdný novodobý humanitný smer, to je jasné, že nepôjde študovať kvantovú fyziku.
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Vsak ale ked niekoho nebavi dejepis biologia podobne blbosti ide na technicke skoly, koho nebavi matika a podobne tak ide na nejaku inu skolu. Nechapem, ze niekto ide na gymnazium a potom sa stazuje ze sa musi ucit to co ho nebavi.
master23
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa master23 »

axxiss: ked su amici taki sprosti, tak kto studuje na ich najlepsich svetovych univerzitach? a prosim ta nehovor, ze su to zahranicni, ked tak max 20 percent su zahranicni. v USA je takisto ako na SVK vela mudrych a aj sprostych ludi.

a este k tohtorocnej maturite, neviem si predstavit ako by zmaturovali moji spoluziaci minuly rok keby mali pisat AJ b2.
ak by sa neopisovalo, tak tipujem, ze max stvrtina studentov by presla. medzi b1 a b2 je pomerne velky skok v obtiaznosti testov.
//axxiss: a este by som dodal. ked si clovek vyberie lahke predmety ako nabozenstvo atd, tak sa potom asi nedostane na VS, lebo nebude mat potrebne vedomosti.
ak clovek nechce ist na VS, nech si vyberie co chce. V stredoskolskom veku by studenti uz mali byt schopni si uvedomit, ze co chcu v zivote.
a navyse, nech VS by si v tomto systeme urcite mali urcit poziadavky co mat treba splnene na konkretnu skolu. a taktiez to tu uz bolo spominane, ze ten system neznamena, ze si budu volit vsetky predmety od prveho do posledneho rocnika. studenti by museli absolvovat aspon zakladne urovne predmetov ako matika, prirodovedne predmety, humanitne predmety, CJ.
Blackangel
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Blackangel »

axis: tak zacni diskutuj pretoze ked si myslis ze to su len Hovadiny tak napis sem aj preco.. a ake mas skym skusenosti pretoze ja som chodil do skoly aj tam aj tu a snad viem co vidim. A ktomu studenti tu pracuju od 15tych aby mohli ist na vysoku pretoze oni si musia platit za skolu a nie ako my. A to ich nuti sa ucit a aj pracovat. A kukni si ich uroven vysokych skol a ten nas. To hovori za ten cely skolsky system.. a hned podla toho vies kde sa ziaci viacej ucia a maju a lepsi.

Master: tak tak videl som poziadavky pre maturitu B2 uroven a taktiez svojich kamaratov co su gymplaci a teraz maturuju. preboha je to strasne ked si nevie napisat 100 slov spravne gramaticky o sebe :-/. Neviem ci B2 by sa malo nechat ked maju tolko malo kozervacie v AJ a tolko malo hodin. A ktomu ustna cast vedia prakticky uz aj temy dopredu z ktorej budu skusany.. tak by sa mohli aj na to pripravit ale vacsina na to kasle... lebo vedia ze na 4ku alebo 3ku prinajhorsom to daju :)
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

milujem ked musim citovat sam seba, aby ludia pochopili aspon na druhykrat co som napisal :)
axxis napísal:o tom ci su hlupi alebo nie, je bieda diskutovat (kedze tvrdit neico take je od veci), ale ich vseobecna rozhladenost o veciach je nulova.
a kedze Vy vsetci tu mate obrovsku schopnost poruzmiet pisanemu textu tak este raz: netvrdim, ze su hlupi, tvrdim, ze su nevzdelani. a to, ze ides na college a naucis sa niecomu vyborne este neznamena, ze neposobis ako hlupak ked Ti chybaju uplne vseobecne vedomosti ( moj osobny favorit bol ked sme chceli po nich aby vymenovali 5 riek mimo USA :D, co sa historie tyka taktiez 0 bodov )

master: a tu sa strasne mylis. studenti si vyberaju na strednej lahke predmety a aj napriek tomu chcu ist na vysoku skolu. ako obor si vyberu barokovu literaturu Anglicka a potom kade chodia tade kricia ako ich VS nepripravila na realne povolanie. presne preto uroven nasich VS pada. a ak si myslis, ze donutis 16 rocne deti aby si vyberali tazsie predmety, ktore v buducnosti budu moc uplatnit tak sa tazko mylis (nefunguje to ani v US a prestava to fungovat aj u nas, bol som minuly rok navstivit gyme, na ktore som chodil a videl som ake semiare si studenti vyberali, pribal k tomu novu koncepciu vzdelavania, ktora ucivo este viac zjednodusuje a nase skolstvo naozaj smeruje tam kde si Ty myslis, ze teraz je)

blackangel: 100 slov gramaticky spravneho textu? mozno by to vyzeralo rozumnejsie keby si nenapisal od 15tych, dal si dokopy interpunkciu a v prvom rade napis zaver svojho vylevu tak aby daval zmysel :) (a nevyhovaraj sa na skolu, gramatika sa uci na zakladnej skole, nie na strednej)
Platene skoly su lepsie ako neplatene? Platit si za skolu je motivacia? Ach ach aky to vyberany nazor. Dovol mi upozornit Ta na socialny system krajin severnej Europy, kde sa za skoly neplati a aj tak ich univerzity patria medzi najlepsie na svete. (motivacia je dosiahnut nieco po skole, nie udrzat sa na nej pretoze si si musel koli nej zobrat neunosne velku pozicku, Aarhus, Copenhaagen anyone?) Chces ist blizsie? Pozri sa na to co mame doma. Platia sa iba sukromne skoly ( pravo, manazment, ekonomika etc. ) a kde su? Nikto o nich nepocul a nikto sa o ne ani velmi nestara, chodia tam deti prominentov (ktori VS vzdelanie aj tak nepotrebuju ergo im staci titul odkialkolvek) a ti, ktori neboli schopni dokoncit normalnu skolu. Na druhu stranu je tu VUT-cko a Karlovka, ktore su vo vybere najlepsich svetovych skol a cuduj sa svete su zadara. ZING!
Chces porovnanie vyucovacieho systemu v praxi? Ja som mozno nechodil na US high school ale som navstevoval ten nas primitivny a podradny skolsky system (a to som navyse chodil na gymo v provincnom mestecku) a ejha teraz som chodim na univerzitu, ktora je dlhodobo zaradena v prvej 20-tke vyskumnych univerzit sveta a moje vedomosti su na to aj tak uplne dostacujuce. Samozrejme, ze su tu studenti aj z US(vsak preto som aj o nich rozpraval), ale ktorykolvek Europan Ti tu povie, ze by si mohli kopu veci, ktore sme my mali na strednej dostudovat. To ale samozrejme neznamena, ze s nimi vychadzam zle, ludia su koniec koncov vsade rovnaki.

P.S. Osviet ma. Povedz mi v com je vyucovanie na Harvarde lepsie ako na nasej STU? (a teraz hovorim priamo o vyucovani, nie o pristrojoch (etc.), ktore si moze alebo nemoze univerzita dovolit kupit vzhladom na totalny nepomer vo financovani )
master23
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa master23 »

ohladom toho aky system je dobry, sa mi uz nehce diskutovat :) kazdy ma svoj nazor.

a k tym riekam, to snad nemyslis vazne?! daj obyvatelom Slovenska aby vymenovali 5 riek v USA, a budes sa cudovat.
priznam sa, keby mi niekto povie aby som vymenoval napr. 5 riek v Afrike, tak neviem.

mne to pripada tak, ze ty si proste vychodil STU (aspon myslim) a pokladas kazdeho ineho za de*ila.
a s tymi prednaskami to tiez snad nemyslis vazne. mal si moznost chodit na Harvard? ja osobne, co som mohol vidiet na youtube, tak by som povedal, ze prednasky su oproti nasim (na VSE) ovela lepsie. a studenti sa tam neucia zbytocne predmety ako sa studenti ucia na SR/CR.

a este k tym prednaskam, ked pocujem ako sa vacsina slovenskych studentov uci len cez skuskove, tak to asi dokazuje kvalitu prednasok.
ved ak by boli kvalitne, tak by nemuseli cele skuskove presediet pri knihach. ja napr. som sa moc nemusel ucit cez skuskove, lebo som bol prinuteny sa ucit pocas semestra (a niektore prednasky mali aj vyznam navstevovat).
//necital som cely tvoj prispevok. takze asi nechodis na STU. ak ti to neprekaza, tak napis.

a k tomu Dansku. vies ty vobec ake maju dane? potom sa necuduj, ze maju zadarmo skoly (a tusim aj zdravotnu starostlivost)
Blackangel
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

axis: zasa sa mylis. to ze si slovak a patris k europskej unii tak neplatis tolko penazi ako International preto neplatis za skolu lebo tie vyspele krajiny patria tiez k EU tak ty platit nemusis avsak keby ze pochadzas z afriky alebo z azie tak platis tak ako sa ma. Pozri sa na UK kde sa plati na vysoku a ake su tam vysoke skoly. To ze na tvojej skole mate rovnake predmety alebo mozno sa ucite rovnake veci ako oni to neznamena ze ste na takej urovni pretoze profesori na takych ako tam alebo technologie nemate ako tam preto nemozete byt na urovni ako oni.

Som zvedavy ktory kolko gymnazistov by vedelo napisat po anglicky gramaticky spravne. a na ktorom gympli sa neucia anglicku gramatiku. Aj BILINGALVNA sa ucila prve 2 roky gramatiku. tak nehovor ze iba zakladka skola pretoze zo zakladnej sa tak naucis Helllo how are you...

a to ze VUT a karlovka patri medzi svetove to ti kto povedal ? mozno v niecom je patri k TOP (IT) ale celkovo nejsu ani v prvej 100ke :)

axis ale zasa kedy si chodieval? vtedy a teraz je ina doba .. skolske reformy sa robi kazdy rok kvoli tym debilnym politikom...
a zasa ze top 20 vyzkumov vo svete tak to zasa kraviny kecas :) na slovensku nemas ziadnu taku..
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Blackangel napísal:axis: zasa sa mylis. to ze si slovak a patris k europskej unii tak neplatis tolko penazi ako International preto neplatis za skolu lebo tie vyspele krajiny patria tiez k EU tak ty platit nemusis avsak keby ze pochadzas z afriky alebo z azie tak platis tak ako sa ma.
seriously WTF? citas to po sebe? aj keby to davalo nejaky zmysel tak nechapem co ma spolocne clenstvo v EU s platenim za skoly...
(seriozne, precital som si ten odstavec 5x a nedava zmysel)
Blackangel napísal: Pozri sa na UK kde sa plati na vysoku a ake su tam vysoke skoly.(no ake? amaze me) To ze na tvojej skole mate rovnake predmety alebo mozno sa ucite rovnake veci ako oni to neznamena ze ste na takej urovni pretoze profesori na takych ako tam alebo technologie nemate ako tam preto nemozete byt na urovni ako oni.
ako som uz raz hovoril, technologicky sa samozrejme nemozeme vyrovnat kedze nase skoly nie su nekonecne financovane studentami. (na druhu stranu by si sa mozno mal pozriet, na superpocitac, ktory buduje Ostravska VSB a nieco malo aj Brnenska VUT a znova sa zamysliet o dostupnych technologiach) a poprosil by som Ta o objasnenie v com su slovenski/ceski profesori horsi ako anglicki.
naozaj nechapem Tvoju logiku, 2+2 bude vzdy 4 bez ohladu na to na akej skole si.

dalsia vec: ja som hovoril, ze slovenska gramatika sa uci na zakladnej skole a Ty ju ocividne nevies
Blackangel napísal: a zasa ze top 20 vyzkumov vo svete tak to zasa kraviny kecas :) na slovensku nemas ziadnu taku..
kde ste prisli k zaveru, ze studujem na Slovensku ci dokonca na STU? Ty tvrdis, ze skoly, ktore su platene su lepsie nez tie zadarmo apriori len preto, ze su platene a ja kecam kraviny? :smt006 vidim, ze media vedia gumovat mozgy naozaj silne... (btw. co s Nemeckom, oni maju teraz platene vysoke skolstvo, ale v najblizsej dobe to rusia. myslim, ze uz buduci rok. podla Tvojej logiky to znamena, ze uroven univerzit sa okamzite prepadne pod ciernu zem a studovat v Nemecku uz nikdy dalej nebude mat zmysel, preotoze ich profesori a technika uz nebudu taki dobri ako byvali kvalitnych cias plateneho skolstva)
Blackangel
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

axis: tak asi nevies ze pokial ides do skoly do zahranicia v EU tak EU za teba zaplati peknu ciastku. niekde je to dokonca zdarma
Vsetky vysoke skoly v UK sa plati pokial nevies tak si kukni este raz :)
Axis ale to je len v 1 fakulte su dobry ako som vralve mozno v IT ale v inych ?:D najlepsie univerzity sa vyberaju z priemerov hodnotenia:)
pokial skola nebude mat peniaze nezlepsi ten system o nic viac. peniaze sa bude davat iba do jednehej fakulty prevazne cize to sposobuje pomaly rast v priemeru univerzit. A v com su horsi ? no najme hovorim o tych ktori nemaju vzdelanie v zahranici pretoze ked sa oni vzdelavali bolo to najme v case komunizmu kde nemohli mat prostriedky aby mohli ist tak ako chceli. Vo vyspelejsich krajinach mali viacej moznosti. 2+2 = 4 vseobecna matematika to je vsade rovnake.. ale princip ako sa ucis je vsade iny a co sa ucis je vsade iny. a ako sa ti mozog vyvija je vsade inak. V africkych krajinach kde nemaju moznosti im to ide pomalsie lebo su menej vyspely slovensko je dost vyspele ale je stale pozadu s ostatnymi zapadnymi krajinami preto je to si tak myslim..

prepac ale to ze neviem slovencinu sa ospravedlnujem ale nie je to moj rodny a prvy jazyk :) pokial by som vedel lepsie ako ty tak by si sa mal hanbit :))

To ze platenie za vysoku skolu je lepsie si mylsim lebo student uz od 15 rokoch nebude mat tolko casu sediet stale za PC alebo lenosit s kamaratmi. Ti ktori maju ciele musia makat a aspon vedia ako je to tazke si zarobit nejake peniaze a pripravi ich na buducnost... to ze nie kazdy ju vie splatit je pravda preto existuje studentska pozicka moze byt velmi vyhodna...
hughito
Redeemer
Redeemer

Už prestaňte s tým mýtom, že ak je škola spoplatnená, je lepšia. To, že žiak je nútený počas štúdia ešte pracovať ide len na úkor štúdia samotného, nijak inak. Veď to vidím na ľuďoch okolo seba, ktorí študujú a pracujú a napr. robote musia dať prednosť pred prednáškou či seminárom. To má byť ako pozitívne ? Takisto človek, ktorý je poobede v škole a doobeda v robote asi nemá už moc síl sa ešte seriózne venovať škole, alebo vôbec nejakej intelektuálnejšej činnosti. Už len akurát tak vypnúť pred TV či PC.
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Blackangel napísal:axis: tak asi nevies ze pokial ides do skoly do zahranicia v EU tak EU za teba zaplati peknu ciastku. niekde je to dokonca zdarma
Vsetky vysoke skoly v UK sa plati pokial nevies tak si kukni este raz :)
Tvoje odpovede naozaj nedavaju zmysel. Nikde som sa nepytal ci sa za skoly v GB plati alebo nie, ale povedal som Ti aby si ma ohuril tym ake su uzasne.
ale princip ako sa ucis je vsade iny a co sa ucis je vsade iny. a ako sa ti mozog vyvija je vsade inak.
really? toto je nazor ludi propagujucich platene univerzity? :? je mi z toho smutno.

Dalsia vec: EU za Teba plati ak studujes v zahranici? To si kde zobral? Prihlas sa ako denny student v GB a chcem vidiet ako Ti to unia preplati len preto, ze si zahranicny student. AK sa prihlasis ako denny student bud za Teba zaplati dotycny stat alebo nikto. ( napr. keby si chodil na skolu v spominanom Svedsku tak ju mas zadara, lebo Svedi platia za vsetkych svojich studentov, s tym, ze si Slovak a si EU to nema vobec nic spolocne, tu skolu by si mal zadarmo aj keby si bol z Kambodze)
Seriozne, ak mas aspon trochu sebareflexie tak by si si mal pripustit, ze platena skola sa nestava lepsou len preto, ze si za ucast na nej musis platit.

Ad profesori: Profesori, ktori studovali za komanca su zli len preto, ze studovali za komanca? To su naozaj silne slova na takeho frkana ako si Ty. Urazas celu akademicku obec od vychodneho Nemecka az po Moskvu a mozem Ta ustit, ze na tomto uzemi najdes celu radu vynikajucich profesorov.

P.S. ak slovencina nie je Tvoj materinsky jazyk tak v pohode. btw. co je Tvoj originalny jazyk?

tymto som skoncil tuto debatu s Tebou. niekoho kto je tak vygumovany aj tak ocividne o nicom nepresvedcim
Napísať odpoveď