SOPA, PIPA, ACTA a reakcia Anonov.
Re: SOPA, PIPA, ACTA a reakcia Anonov.
P3Bo: zdielanie bolo zakazane vzdy, oni len dlhsie zbierali udaje, aby mohli naraz udat viac ludi a ziskat tak vyhodu velkeho prekvapenia.
frajerik: pretoze to tak vydavatelstvam vyhovuje a politici neznali problematiky im to odsuhlasia velmi lahko.
frajerik: pretoze to tak vydavatelstvam vyhovuje a politici neznali problematiky im to odsuhlasia velmi lahko.
-
P3Bo
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
jaj tak to jo, no ale odkiaľ cucáte tých 8 rokov ? Nikde to nevidím, pochybujem že už takto promptne upravili trestný zákonník v ČR, neviem mi tie správy prídu zatiaľ prehnané.
zeby iskierka nadeje?
Slovensko může v EU zastavit platnost smlouvy ACTA
http://www.mediafax.cz/zahranici/400065 ... louvy-ACTA
Smlouvu ACTA musí nejprve schválit vláda. Pak musí projít parlamentem, kam se však nejspíš dostane až po volbách. Sme připomíná, že stačí, když dohodu nepodpoří jeden člen Evropské unie, a dokument nebude platit v žádné zemi "sedmadvacítky".
Slovensko může v EU zastavit platnost smlouvy ACTA
http://www.mediafax.cz/zahranici/400065 ... louvy-ACTA
Smlouvu ACTA musí nejprve schválit vláda. Pak musí projít parlamentem, kam se však nejspíš dostane až po volbách. Sme připomíná, že stačí, když dohodu nepodpoří jeden člen Evropské unie, a dokument nebude platit v žádné zemi "sedmadvacítky".
Alebo jednoducho pride sprava z EU: "Podpisat! Teraz!" a bude....
Neverim tomu zeby Slovensko daco zastavilo... ani vo sne.
Neverim tomu zeby Slovensko daco zastavilo... ani vo sne.
Nepreslo? Nic no, budeme o tyzden hlasovat zas.
// si ma predbehol
// si ma predbehol
No jo snad to nebude ako s eurovalom. To by bolo na facku 
Slovensko je krajina neobmedzených možností. 
-
Michaelo
Hardcore addict
nemozes o tyzden. Ak sa nepletiem tak ta ista dohoda moze byt navrhnuta len raz za rok. A drobne zmeny nestacia. Aby bola moznost jej opatovneho predlozenia (o jeden mesiac) tak by ju museli vyraznejsie pozmenit.
Tak si trosku zaspominaj na euroval a skus to napisat znovu 
Michaelo: Nesledujes politiku, co?
//kurnik, zas ma niekto predbehol
//daj googlit "opatovne hlasovanie euroval" a najde ti to dost clankov
//kurnik, zas ma niekto predbehol
//daj googlit "opatovne hlasovanie euroval" a najde ti to dost clankov
-
Michaelo
Hardcore addict
Nie nesledujem no učím sa o tom a viem že bez zmien to nemôžu navrhnúť skôr ako o rok. Ak sa mýlim tak ma upozornite nech to poviem učiteľke

ucitelke povedz, ze euroval schvalili o 2, ci 3 dni neskor ako bolo prve hlasovanie
-
Michaelo
Hardcore addict
http://www.aktuality.sk/clanok/200756/s ... t-legalny/
Rovno ti na to odpoviem: Prečítaj si posledných pár riadkov
Rovno ti na to odpoviem: Prečítaj si posledných pár riadkov
Vyčíslovať straty na predajoch za upirátený softvér je ako asi ako vyčíslovať o koľko deti prichádzame masturbáciou...
-ano, niekde davnejsie som cital ze je to vraj -plusminus -zatial tak ako pises.GothaR napísal:Talpy: protesty tam prisli az po podpise. Prvych 22 krajin to podpisalo v uplnej tichosti a media o tom informovali az po podpisoch.
Co sa tyka stahovacov, tak sa to da dokazat v spolupraci s fileserverom/torrent trackerom, providerom a pri skumani disku, pricom musia dokazat ktory clen domacnosti to stahoval. Preto si myslim, ze stahovacov zatial nechaju na pokoji a idu po uploaderoch, kde je to jednoduchsie: staci jeden prispevok na fore s linkami a uz je to zdielanie. K uctu ma pristup jediny clovek, cim sa dokazovanie tiez zjednodusuje.
Lenze, nikde nie je napisane ze nemoze vzniknut precedens pri ktorom sud rozhodne ze zodpovedny bude automaticky ten na ktoreho je napisane pripojenie. Ani by som si nebol uplne isty tym, ze musi byt na zabavenom disku najdene konkretne copyrajtove subory alebo jeho overitelne fragmenty.
Moze sa stat ze sud bude vychadzat hlavne z udajov fileservra a na ostatne sa moc pozerart nebude.
Dalsia vec je, ze uploaderom je z pravneho hladiska v podstate aj ten ktory ja zapojeny do stahovania
cez torrent pretoze zaroven zdiela, a sudu bude v podstate jedno ci z toho filmu poslal ostatnym 2giga alebo iba par mega pojde o princip.
celkovo to nevidim moc pozitivne.
Neverim ze by teraz zacali zatvarat a pokutovat stahovacov/uploaderov. Ved to by tam bola viac ako polovica obyvatelov z kazdeho statu
. Ale stale mi to pride cele divne. Aka skoda im vznika? Ako, kde?
Kiez by si tuto otazku kladli ti, co ich posielaju do basy..frajerik napísal:Neverim ze by teraz zacali zatvarat a pokutovat stahovacov/uploaderov. Ved to by tam bola viac ako polovica obyvatelov z kazdeho statu. Ale stale mi to pride cele divne. Aka skoda im vznika? Ako, kde?
frajerik
Nejde teraz o to ze zacnu pokutovat vsetkych co si niekedy nieco stiahli, ale vyberu si par ludi z ktorych urobia exemplarne pripady. V Amerike je takych ludi co museli ludia platit obrovske pokuty celkom dost. A ostatni prestanu postupne zo strachu uploadovat az sa uzavrie cely kolobeh a cele zdielanie padne.
Nejde teraz o to ze zacnu pokutovat vsetkych co si niekedy nieco stiahli, ale vyberu si par ludi z ktorych urobia exemplarne pripady. V Amerike je takych ludi co museli ludia platit obrovske pokuty celkom dost. A ostatni prestanu postupne zo strachu uploadovat az sa uzavrie cely kolobeh a cele zdielanie padne.