Mne sa stala nehoda, viacmenej asi z mojej viny (vysvetlim okolnosti). Bolo to 11.11.2011 okolo 22:00 (skoro o 11tej vnoci
Nehoda sa stala tesne pred Zelencom v zakrute na ktorej som mal dat prednost ....vychadzal som od Modranky. Je to zakruta zhruba v tvare T. Pocasie normalne, neprsalo, nesnezilo, viditelnost vyborna, vonku nejake 2°C. Pozrel som sa doprava, nevidel som ziadne prichadzajuce auto, no v pozadi bola na horizonte vidiet osvetlena Trnava a kopa svetielok. Ako sa pozriete doprava, nachadza sa tam mierna zakruta, pozdlz ktorej su stromy a ja som nevidel odtialto prichadzat auto. Z lavej strany islo auto, na ktore som sa pozeral potom co som sa pozrel doprava. Sledoval som ho asi 3-4 sekundy a odhadoval som akou rychlostou ide. Bolo vo velkej vzdialenosti, no pre istotu som sa potom este raz pozrel dolava ci sa nestretneme, bolo naozaj vo velkej vzialenosti. Ako mi motor dobrzdoval v 2ke, isiel som fakt pomaly, len motor ma tahal dopredu krokom, zacal som odbocovat dolava a asi v polovicke odbocovania ma z pravej strany nabral taxik. Odtrhol prave spatne zrkadlo, malicko odrel dvere, ohol pravy blatnik a znicil prave koleso. On si znicil lavy blatnik, lave koleso a lave spatne zrkadlo, taktiez mu vytiekol olej. Bol to v prvej chvili
obrovsky sok, pretoze som odtial ziadne auto necakal a ani si len nepomyslel ze moze ist, pretoze som sa riadne pozrel na obidve strany. To auto zprava muselo ist aspon 130 (pri naraze mozno tak 100 ... to si myslim ja). Len sme sa suchli, fakt malicko. On este dobrzdil uhybny manever a skoncil daleko za zakrutou. Odstavil som auto na krajnicu, zapol vystrazne znamenie, obliekol si vestu a utekal sa pozriet najprv na vodica druheho auta. Mne sa absolutne nic nestalo, vodic druheho auta bol otraseny, trocha mal otlaceny bezpecnostny pas ale inak v pohode. Ja som zavolal otcovi nech pride a taktiez policiu. Vsetci sa cudovali, ako je mozne, ze druhe auto skoncilo tak strasne daleko za zakrutou, ked ja som bol skoro v nej odstaveny. Taxikar povedal ze isiel normalne rychlo, "nejakych 110" ako sam povedal (comu sa mne nechce verit, ale budiz). Bol som si a som si vedomy ze to bolo urcite hlavne z mojej viny, kedze som nedal riadne prednost v jazde.
No stve ma fakt, ze v tu noc som si sakramentsky daval pozor ako soferujem, bol som maximalne pozorny, isiel som pomaly celu cestu a stalo sa mi toto. Hanbim sa za to, pretoze som nechcel aby sa mi niekedy nieco taketo stalo. Prisli policajti, priznal som si vinu, dali mi pokutu 60eur (skoda na autach bola mala), vymenili sme si udaje a vsetko, vymenil som prave koleso za rezervu a isli sme potom este normalne domov (soferoval som ja, otec bol dost v naladicke)
Po nehode som sa sam seba pytal, ze ako sa to mohlo stat, ked som sa poriadne pozrel na obidve strany. Ako to ze som vpravo nezaregistroval prichadzajuce auto? Je mozne(a asi to tak aj bolo) ze bol zrovna za stromom a jedno jeho svetlo mi splynulo s osvetlenou Trnavou, preto som si myslel ze nic nejde. Kedze som si myslel, ze z prava nejde auto, viacej pozornosti som daval autu prichadzajucemu z lava. To auto bolo vo velkej vzdialenosti, no napriek tomu som sa nanho dlhsie pozral a premyslal ci mam zastavit a cakat. To by som cakal fakt dlho, pretoze estelen vychadzalo z dediny, cize islo pomaly, tak som sa rozhodol ist.
No co by sa stalo ak by som neisiel tak pomaly a isiel by som ako jazdievam normalne? Vosiel by som do zakruty rychlejsie a to auto by to zaparkovalo rovno tam kde sedim. Alebo co viac, ak by somnou vtedy isla aj frajerka tak by ju celkom urcite zabil.
Stale ma to trocha stve, pretoze aj napriek tomu, ze som daval velky pozor sa mi toto stalo. Sakra ved moje auto islo krokom ked som vchadzal do zakruty! ... Nepoviem nic, kebyze vidim auto prichadzat z prava a este naschval na to dupnem a poviem si ze "ved to stihnem". Nesiel som vtedy arogantne, ale opatrne a pozorne. Nikam som sa neponahlal. Ked som nebol v obci tak som isiel cca 70-80. Vychutnaval som si jazdu, pomaly a v klude. A ako naschval sa mi toto stalo. Ak by som videl auto prichadzat z prava, celkom urcite by som zastavil a pockal kym prejdu obidve. Ta zakruta je nadherne prehladna, je vidno na obe strany.
Poucil som sa, radsej sa aj 2x pozriem ked davam prednost. Ak by sa vtedy okolnosti vyvinuli inak, pravdepodobne by som skoncil ovela horsie, mozno aj zomrel. Na osud neverim.
Prikladam obrazok.
Prosim postujte svoje nehody, zazitky, situacie a skusenosti. Vdaka