Nehody, skusenosti a zazitky za volantom

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
jefty
Star
Star

Nehody, skusenosti a zazitky za volantom

Príspevok od používateľa jefty »

Ahoj, nenasiel som tu podobnu temu, preto zakladam novu. Stala sa vam niekedy nehoda? Videli ste, pomahali ste niekomu pri nehode? Co sa stalo? Ako sa to stalo? Aka je vasa skusenost, ponaucenie?

Mne sa stala nehoda, viacmenej asi z mojej viny (vysvetlim okolnosti). Bolo to 11.11.2011 okolo 22:00 (skoro o 11tej vnoci :D ). Isiel som na otcovom aute prenho do Zelenca, bol tam na ochutnavke vin. Ja som ho tam odviezol a isiel medzitym nedaleko k priatelke.

Nehoda sa stala tesne pred Zelencom v zakrute na ktorej som mal dat prednost ....vychadzal som od Modranky. Je to zakruta zhruba v tvare T. Pocasie normalne, neprsalo, nesnezilo, viditelnost vyborna, vonku nejake 2°C. Pozrel som sa doprava, nevidel som ziadne prichadzajuce auto, no v pozadi bola na horizonte vidiet osvetlena Trnava a kopa svetielok. Ako sa pozriete doprava, nachadza sa tam mierna zakruta, pozdlz ktorej su stromy a ja som nevidel odtialto prichadzat auto. Z lavej strany islo auto, na ktore som sa pozeral potom co som sa pozrel doprava. Sledoval som ho asi 3-4 sekundy a odhadoval som akou rychlostou ide. Bolo vo velkej vzdialenosti, no pre istotu som sa potom este raz pozrel dolava ci sa nestretneme, bolo naozaj vo velkej vzialenosti. Ako mi motor dobrzdoval v 2ke, isiel som fakt pomaly, len motor ma tahal dopredu krokom, zacal som odbocovat dolava a asi v polovicke odbocovania ma z pravej strany nabral taxik. Odtrhol prave spatne zrkadlo, malicko odrel dvere, ohol pravy blatnik a znicil prave koleso. On si znicil lavy blatnik, lave koleso a lave spatne zrkadlo, taktiez mu vytiekol olej. Bol to v prvej chvili
obrovsky sok, pretoze som odtial ziadne auto necakal a ani si len nepomyslel ze moze ist, pretoze som sa riadne pozrel na obidve strany. To auto zprava muselo ist aspon 130 (pri naraze mozno tak 100 ... to si myslim ja). Len sme sa suchli, fakt malicko. On este dobrzdil uhybny manever a skoncil daleko za zakrutou. Odstavil som auto na krajnicu, zapol vystrazne znamenie, obliekol si vestu a utekal sa pozriet najprv na vodica druheho auta. Mne sa absolutne nic nestalo, vodic druheho auta bol otraseny, trocha mal otlaceny bezpecnostny pas ale inak v pohode. Ja som zavolal otcovi nech pride a taktiez policiu. Vsetci sa cudovali, ako je mozne, ze druhe auto skoncilo tak strasne daleko za zakrutou, ked ja som bol skoro v nej odstaveny. Taxikar povedal ze isiel normalne rychlo, "nejakych 110" ako sam povedal (comu sa mne nechce verit, ale budiz). Bol som si a som si vedomy ze to bolo urcite hlavne z mojej viny, kedze som nedal riadne prednost v jazde.

No stve ma fakt, ze v tu noc som si sakramentsky daval pozor ako soferujem, bol som maximalne pozorny, isiel som pomaly celu cestu a stalo sa mi toto. Hanbim sa za to, pretoze som nechcel aby sa mi niekedy nieco taketo stalo. Prisli policajti, priznal som si vinu, dali mi pokutu 60eur (skoda na autach bola mala), vymenili sme si udaje a vsetko, vymenil som prave koleso za rezervu a isli sme potom este normalne domov (soferoval som ja, otec bol dost v naladicke)

Po nehode som sa sam seba pytal, ze ako sa to mohlo stat, ked som sa poriadne pozrel na obidve strany. Ako to ze som vpravo nezaregistroval prichadzajuce auto? Je mozne(a asi to tak aj bolo) ze bol zrovna za stromom a jedno jeho svetlo mi splynulo s osvetlenou Trnavou, preto som si myslel ze nic nejde. Kedze som si myslel, ze z prava nejde auto, viacej pozornosti som daval autu prichadzajucemu z lava. To auto bolo vo velkej vzdialenosti, no napriek tomu som sa nanho dlhsie pozral a premyslal ci mam zastavit a cakat. To by som cakal fakt dlho, pretoze estelen vychadzalo z dediny, cize islo pomaly, tak som sa rozhodol ist.

No co by sa stalo ak by som neisiel tak pomaly a isiel by som ako jazdievam normalne? Vosiel by som do zakruty rychlejsie a to auto by to zaparkovalo rovno tam kde sedim. Alebo co viac, ak by somnou vtedy isla aj frajerka tak by ju celkom urcite zabil.

Stale ma to trocha stve, pretoze aj napriek tomu, ze som daval velky pozor sa mi toto stalo. Sakra ved moje auto islo krokom ked som vchadzal do zakruty! ... Nepoviem nic, kebyze vidim auto prichadzat z prava a este naschval na to dupnem a poviem si ze "ved to stihnem". Nesiel som vtedy arogantne, ale opatrne a pozorne. Nikam som sa neponahlal. Ked som nebol v obci tak som isiel cca 70-80. Vychutnaval som si jazdu, pomaly a v klude. A ako naschval sa mi toto stalo. Ak by som videl auto prichadzat z prava, celkom urcite by som zastavil a pockal kym prejdu obidve. Ta zakruta je nadherne prehladna, je vidno na obe strany.

Poucil som sa, radsej sa aj 2x pozriem ked davam prednost. Ak by sa vtedy okolnosti vyvinuli inak, pravdepodobne by som skoncil ovela horsie, mozno aj zomrel. Na osud neverim.

Prikladam obrazok.

Prosim postujte svoje nehody, zazitky, situacie a skusenosti. Vdaka
Prílohy
cervena - ja<br />modra - auto s ktorym som sa zrazil<br />cierna - miesto kde sa auto nachadzalo ked som ho videl
cervena - ja
modra - auto s ktorym som sa zrazil
cierna - miesto kde sa auto nachadzalo ked som ho videl
p4ra
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Nehody, skusenosti a zazitky za volantom

Príspevok od používateľa p4ra »

Mne sa stala v roku 2004 nehoda. Otec kupil novy Renault Scenic II (vtedy uplna novinka, asi tyzden po vydani), nemali sme este ani SPZ - len tie cervene. Brat vtedy trenoval v NR hokej, tak som ho isiel zobrat na trening s vtedajsou ex. Sadli sme do auta a vyrazili od bytu. Od domu po miesto nehody to bolo asi 1 km. Pocasie bolo relativne OK, len trosku prsalo predtym, takze vozovka ostala mokra. Ja som vychadzal z bocnej cesty na hlavnu. A zrazu sa oproti mne rutila Skoda 120 (myslim, ze to bola ona, nepoznam moc dobre tieto stare modely). Mala ist do zakruty, lenze tym, ze prsalo a jeho gumy boli pravdepodobne davno po funuse, a ani samotne ovladanie auta nie je dokonale, tak isiel rovno na mna. Ked som si to vsimol, tak som pridal plyn, aby som sa mu vyhol, avsak predomnou bol nanovo postaveny spomalovac, ktory bol tak vysoky, ze v dnesnej dobe by aj taky Touareg s max. zdvihnutym podvozkom problem prejst. Tak som si v hlave rychlo spocital, ze bud to schytam ja poriadne do auta (moj brat sedel na sedacke za mnou a auto nas trafilo z tej strany) alebo idem na ten spomalovac a odnesie si to snad kazdy prvok noveho auta. Ani neviem ako (v tej dobe som mal vodicak 2 roky, aj ked som nieco mal odjazdene, az tolko skusenosti som nemal) sa mi podarilo rychlo urobit taky manever, ktorym som sa maximalne ako sa dalo vyhol tomu chlapikovi, ale som stihol aj zabrzdit pred spomalovacom.

Vysledkom havarie bolo to, ze jemu sa v podstate nestalo s autom nic, len trochu pokrceny a odpalene predne lave koleso. No v mojom pripade to bol cely zadny lavy blatnik, zadne koleso, zadne dvere, naraznik, svetlo.. Proste seriozna skoda, ktora bola cez 100.000 SK v tej dobe. Ked sme zastali, tak som rychlo skontroloval ex a brata, a potom som utekal pozriet sa na toho magora. On vysiel so smiechom von a so slovami, ze: Uff, to bolo stastie, co? - vtedy som myslel, ze ma slahne o zem po 1. krat. Tak sa ho pytam, ze: Si normalny? Vidis aka je cesta, vidis ake mas auto a takto lietas, chcel si ma zabit?, on len sucho prehlasil, ze: Ved som nesiel rychlo, max. tak 40km/h. Lenze nieco som uz mal odjazdene (hlavne dlhe cesty Chorvatsko-Slovensko), tak som si vedel spocitat, ze tolko nesiel, ze menej ako 70km/h to byt nemohlo (co nakoniec dokazala aj policajna sprava). Nasledne som mu povedal, ze nech ide postavit trojuholnik, ze zavolame policajtov. Trojuholnik postavil, a potom zahlasil, ze: Zbytocne volas policajtov, ze to nic nevyriesi. - najprv som to nechapal, no neskor z neho vyslo nieco v zmysle: Zakonne poistenie mam, ale neviem ako to uplatnim, ked tam nemam vsetko vysporiadane a su na mne exekucie uz, takze mi nemozu nic. Vtedy som vedel, ze bude problem. Po chvili tam boli policajti, dali samozrejme fukat kazdemu. U mna 0 u neho neviem, nezistoval som potom. Ale vyzeral proste ako magor. Neviem, ci to nemal v hlave v poriadku alebo bol podgurazeny - tazko povedat. Podstatne je, ze sa vkuse smial, co mna nesmierne iritovalo z toho dovodu, ze mi bolo velmi luto auta, ktore fakt bolo uplne novucicke a sme sa nan velmi tesili. Asi po 10 min. nam cez trojuholnik presiel senilny dedko na nejakej Fabii, ktory sa ani neunuval zastavit, proste akoby sa nic nedialo. V tej chvili ani my, ani policajti nikto nechapali, ze ci je ten dedko slepy alebo co sa deje. A tu prisiel klinec od toho magora, ktory ma trafil, ktory ku mne pristupil a spustil: A predstav si tu skodu, keby tam bol vas trojuholnik? - moj brat sa vtedy neovladol a chytil ho so slovami: Pocuvaj ma ta ty... a uz to islo. Potom ich rozdelil policajt a moj otec. Nakoniec sa nam podarilo to prehnat vsetko cez poistovne, ale bol to boj.

Den pred maturitami (rok 2004) sme s kamaratom zistili, ze nam chybaju nejake papiere, tak sme sa rozhodli, ze pojdeme ku kamaratovi, ktory byva v nedalekej dedine od Novych Zamkov, Dolny Ohaj. Kamarat mal cerstvo vodicak a tak chcel velmi soferovat on. Tak som neprotestoval, ze nech sa tesi. Sadli sme do ich Octavie 1,6 LX a vyrazili po Nitrianskej ceste. Za nami uz isiel spominany kamarat na aute jeho rodicov, Citroen Xsara Picasso. Oni sa blaznili trosku a ja som nedaval moc pozor na cestu, lebo som SMS-koval. V istom momente som sa pozrel dolava a zistil som, ze ten kamarat na druhom auta je vedla nas. Myslel som si, ze predbieha, ale on si len robil srandu a naznacil, ze akoze ide do nas. Cesta je pomerne siroka, takze to v pohode islo. Problem bol ten, ze obaja boli cerstvi soferi a neskuseni. Ten s naznacenim to trosku prehnal a druhy, s ktorym som sedel v aute ja sa zlakol. A v tom to prislo. Kamos s Citroenom ho nakoniec predbehol, ale moj kamos v strachu dupol v rychlosti (vraj sme boli medzi 140-160km/h), zacal otacat volantom. Toho nasledkom boli hodiny na ceste a nasledne vyletenie z cesty, kde sme sa dostali do kotrmelcov. Ale neboli to take typicke kotrmelce, ale podla toho, ako vyzerala trava, ked sme vysli von to vyzeralo, ze minimalne 2 kotrmelce boli vo vzduchu. Pamatam si len, ze tesne predtym, nez sa to cele udialo, tak kamos skrikol: Ku*va!, a potom si len pamatam, ze som sa pevne drzal rucky nad dverami jednou rukou a v druhej, ako som mal mobil, tak som ho zvieral a pestou som tlacil o palubnu dosku. Pamatam sa, ze tie kotrmelce nikdy nekoncili. Ked sme zastali, akoby zazrakom sa ani jednemu, ani druhemu nestalo vobec NIC. Ani jediny skrabancek. Jedine sme boli zlti od vajicok, ktore sme mali v aute, ktore sa porozbijali. Nase jedine stastie bolo, ze sme vyleteli presne tam, kde nie je jeden jediny strom, ani billboard. Proste na takom useku. Na fotke bude vidiet, ze je to totalna rovinka. (O par km dalej v smere z NR do NZ sa zabil ten dement Koncek, ktory mal smolu, ze vyletel v useku, kde stromy su, lebo o par metrov dalej je to tiez bez stromov) Druhy kamarat sa rychlo vratil a pytal sa, ze ci zijeme. Nechcel verit, ze toto niekto mohol prezit. Hovoril, ze to videl cele v spatnom zrkadle, ze to vyzeralo doslova, ako vo filmoch, ked vidiet kotrmelce. Ked sme mu povedali, ze sme v poriadku, tak sme mu povedali, ze nech ide domov. Ze my si musime vymysliet, ze ako sa to cele stalo, lebo rodicom sme v tej dobe pravdu moc povedat nechceli. Po chvili dorazili moji rodicia, a nasledne aj jeho otec. Ked zistili, ze sme v poriadku, tak sa zacali vypytovat, ze co a ako, ale kamaratov otec v tom zufalstve riesil vsetko, ze ako znicil auto, ze mohol zabit seba aj mna, ale potom sa to cele dalo dokopy. Ja som ten sok prezival relativne pokojne. Vsetko to na mna dolahlo asi az 2 hodiny potom. Nevedel som, ze ako zvladnem maturity, ale potom rodicia povedali, ze podme na bowling, ze tam sa odreagujem, co sa aj stalo. Skoda na Octavii bola totalna, ale oni auto dali dokopy a jazdili na nom este do tohto roku, kedy sa jej konecne zbavili a kupili zase Octaviu, ale z II. rady.

Po tychto skusenostiach som ovela, ovela opatrnejsi, aj ked moja priatelka, ci rodicia niekedy frflu, ze jazdim rychlo. Kazdopadne si uvedomujem moje schopnosti a takisto moznosti mojho auta. A to, co si teraz dovolim na svojom vlastnom aute si nedovolim napr. na rodicovskom Golfe alebo priatelkinych Touaregu.

Fotky nizsie.
Prílohy
Cervena som ja.<br />Modra je on.<br />Kruzok miesto stretu.<br />Oblznik je spomalovac.
Cervena som ja.
Modra je on.
Kruzok miesto stretu.
Oblznik je spomalovac.
Cervena je priblizne miesto havarie.
Cervena je priblizne miesto havarie.
Vitaaa
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vitaaa »

pekne zážitky máte teda :) para hlavne v tom prvom prípade by som tomu ozembuchovi mal chut jednu dve hneď na uvítanie za tie reči

inak :D mierny offtopic... v roku 2003 ked si isiel na Scenicu si mal už 3 roky vodicak a odjazdene (predpokladam, že nie na motorke) cesty do chorvatska. a v roku 2004 si len maturoval? dost nezvyčajné

do mňa 2x nabúrali zozadu... schytal to iba nárazník... raz som stál na červenej na semafore a už som počul iba piskot... a buch felicia combi do mňa. raz som dával prednosť a golf variant do mňa neubrzdil. nič vážne, všetko mladí chalani. oba prípady v petržalke
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

zhodou okolnosti dneska mi do I30CW nacuval Trnasit a taznym mi zlomil naraznik a mriezku v nom :-) :-) ... papiery vypisane, riesit sa bude v pondelok ... ziadna drama :-)
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Vitaaa napísal:pekne zážitky máte teda :) para hlavne v tom prvom prípade by som tomu ozembuchovi mal chut jednu dve hneď na uvítanie za tie reči

inak :D mierny offtopic... v roku 2003 ked si isiel na Scenicu si mal už 3 roky vodicak a odjazdene (predpokladam, že nie na motorke) cesty do chorvatska. a v roku 2004 si len maturoval? dost nezvyčajné

do mňa 2x nabúrali zozadu... schytal to iba nárazník... raz som stál na červenej na semafore a už som počul iba piskot... a buch felicia combi do mňa. raz som dával prednosť a golf variant do mňa neubrzdil. nič vážne, všetko mladí chalani. oba prípady v petržalke
Mas pravdu, poplietol som roky. :) Sorry.

2002 som robil vodicak, v juli. Havaria sa stala v 2004. Cize som mal vodicak 2 roky. A to bolo niekedy v januari, ci kedy. A v 2004 potom to s kamosom pred maturami. Ospravedlnujem sa. :) Opravene.
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Jungle »

Ja som mal jednu haváriu v polke januára 2012, vošiel som do prudkej zákruty s tým, že som brdzil zo 60km/h... To mi dvihlo zadok a dostal som hodinky na mokrej ceste, ktoré skončili obúchaním auta o zvodidlá. Škody na zdraví žiadne, na aute cca 250 eur... Vodičák mám od 2006, najazdených asi 20 tisíc na troch rôznych autách.
Prílohy
poskodenie.jpg
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Ing.Zoidberg »

civic 7g ? ak ano v topgeare ho skusali a presne hovorili ze pri brzdeni do zakruty alebo prudkom zmene smeru jazdy sa mu zdviha zadne koleso :D
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

whisper mal 7g, ale v teste je 8g... ale test som nevidel cely, mozno tam je porovnanie s predchadzajucou generaciou
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Jungle »

To aké mŕtve témy tu vyťahujete :roll:

To, že auto dvíha zadné vnútorné koleso je úplne neškodné, pretože na ňom žiadna váha (= trakcia) aj tak nie je. Ja som šiel proste príliš rýchlo a pod plnými brzdami som na mokrom asfalte zatočil :smt018
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Ing.Zoidberg »

tak sorry ze zijem. datumy si nepozeram a neviem ako som sa sem dostal. ked som to videl spomenul som si na topgear a ten diel. omg
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

whisper je akysi nabruseny :D
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Lubenečko »

A náhodou, ... ide zima, prvé poľadovice, ... ešte aby náhodou sa nestala táto téma pravidelne aktualizovanou :lol:
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

nech je kludne pravidelne akutalizovana, hlavne je, aby som nebol ja jej hlavnym prispievatelom :D
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...ja myslím, že už si...na tejto strane ti patria tri príspevky... :-D
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Včera snúbenica rozbila auto. Z jarku jej vyskočil v noci čierny asi 50 kilový pes tak v 100-ke.
Predná maska samozrejme KO, v ňom diera, chladiče nalepené na motore, vyzerá to na ohnutú vzperu, svetlá ovísajú...chúďa moje plakala asi 2 hodine v kuse, vytiekol jej chladič samozrejme, syčalo, si myslela, že benzín a buchne..je to vtipné, kým sa to nestane vašej milovanej, no...
Najvačší masaker bol, že pes ešte chrčal niekde v motore a ceril sa tam, hasiči ho odtiaľ dostali, ale ani policajti ho nemohli streliť, tak sa čakalo na veterinára, ten chudák tam zavýjal a kŕče a keď prišiel veterinár tak pes akurát zdochol. Mal čip, tak majiteľ mal smolu, dostal ho vo vreci s pokotou plus samozrejme poisťovna bude zrejme od neho vymáhať škodu.
Si človek povie, že zrazený pes, je tam toho, ale bola z toho celkom akcia, hasiči, veterinár, policajti..potom vinník, odťahovka..

Dovolím si otázku..oplatí sa viac čerpať havarijka alebo PZP? Je možnosť si vobec vybrat? Alebo ako to je?
Fuxxo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Fuxxo »

ries to cez havarijnu... teba nebude trapit nic, zaplatis si spoluucast, havarijna zaplati vsetko a ak bude nieco chciet vymahat, tak to bude riesit ona a s tebou to nema nic.. a pzp ani nemozes vytiahnut.. lebo na PZP potrebujes vinnika.. a pes bol asi peso :D
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

V tomto pripade to mozes riesit len cez havarijnu a v pripade, ze poznas majitela psa, tak si mozes narokovat preplatenie spoluucasti od neho (dobrovolne alebo v obciansko-pravnom konani na sude).

//opravené
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Fuxxo napísal:ries to cez havarijnu... teba nebude trapit nic, zaplatis si spoluucast, havarijna zaplati vsetko a ak bude nieco chciet vymahat, tak to bude riesit ona a s tebou to nema nic.. a pzp ani nemozes vytiahnut.. lebo na PZP potrebujes vinnika.. a pes bol asi peso :D
Pes má majiteľa, ktorý za to dostal pokutu, je zodpovedný za nehodu a je aj v zápise uvedený. Všetci zúčastnený sa vyjadrili, že to bude možné riešiť aj cez PZP.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Ako cez PZP? Ved PZP sa vztahuje na motorove vozidlo, ktore je v prevadzke na pozemnych komunikaciach a ak je sposobena skoda tymto autom druhemu ucastnikovi cestnej premavky. Co ma pes spolocne s PZP automobilom?

Hojko, mas tam preklep, chcel si napisat havarijnu a napisal si PZP.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Tak nie PZP, tak domová poistka. Ak sa nebude dať, dá sa vymáhať spoluúčasť na havarijnej?
Napísať odpoveď