Gorila
Re: Gorila
No ja vidím jedinú možnosť reálnu.
Keďže sú tam ozaj všetci svine tak vidím len dve možnosti pričom jedna nevylučuje druhú.
1. použijeme Islandský model:
Teda zhruba asi tak, že vyjdeme do ulíc. Debilkov povyťahujeme z haciend a budeme súdiť za vlastizradu. Teda rovno ich dáme za mreže alebo ak budú klásť odpor tak popravíme. Naše podniky nazad znárodníme (banky, energetiku...) aj tak nám boli vlastne ukradnuté a spravíme ako na Islande jasné vyhlásenie že žiadne dlhy čo si politici narobili mi nebudeme platiť a že nech zabudnú a bude to vyriešené. Bolo to rýchle efektívne a spravodlivosť si našla cestu. A tie svine čo sa dohodli s našimi politikmi na predajoch nevýhodných pre štát a že napožičiavajú prachy aby sme ich mi museli splácať tak tie si teraz môžu ísť pýtať tie prachy od tých čo im ich nasľubovali teda od politikov a nie ľudu.
2. Môžeme použiť menej radikálny spôsob nazvem ho Česko-Švajčiarsko demokratický.
Prebiehal by asi tak, že keďže politikov už máme plné zuby a vlastne ich nepotrebujeme ale potrebujeme aby niekto kto rozumie veciam konečne riadil štát namiesto toho čo tam ide kradnúť. Takže nastolíme takzvanú "úradnícku vládu" teda nebude žiadna koalícia ani fiktívna opozícia ani nič. Budú proste túto krajinu riadiť odborníci namiesto politikov. Toto zriadenie máme ak sa nemýlim upravené aj v našich zákonoch aj keď sme ho myslím na rozdiel od Čechov ešte nepoužili ale asi je na čase. A v českej republike je to bežná prax.. Tam keď je vláda neschopná automaticky nastúpi takzvaná úradnícka vláda a riadia štát kým sa politická vláda nespamätá. A čo viem od kolegov keď som študoval v Čechách tak oni sa zhodli na tom že vtedy štát fungoval najlepšie a ani žiadne divadlo a bordel sa nekonal a ľudia boli spokojný.
Zároveň navrhujem aby sa tu už nikdy nemohlo stáť to čo doteraz teda že sa tu kradne a primajú úplatky a nikto za to nikdy nešiel do basy len zmenil pracovnú pozíciu a že sa tu bude rozhodovať o nás bez nás, tak tomuto zamedziť navrhujem takto:
To bude prevzaté zase zo Švajčiarska teda ide o priamou demokraciu. Každý tu máme mobilné telefóny alebo počítače alebo tablety alebo Pdačka alebo boh vie čo ešte. Proste sme už natoľko vyspelí technicky že nám to umožňuje vytvoriť jeden centrálny server alebo stránku alebo ako to nazvať. Kde bude zoznam ľudí teda voličov a vo svojej podstate jednoduchá aplikácia typu (Faceboook-like it). Proste zoznam voličov oprávnených hlasovať a tam vždy keď sa rozhodneme že sa nám čosi nezdá tak dáme hlasovať. A každý môže na svojom telefóne alebo bárs čom prihlásiť a do 5 minút zahlasovať. A všetci majú prístup k zoznamu a uvidia kto už hlasoval a kto nie takže sa nemôže stáť žeby niekto hlasoval za niekoho aby o tom nevedel. Hocikedy sa môže človek pozrieť ako hlasoval a či systém zaznamenal jeho hlas správne. A keď niekto chce tak pre väčšiu transparentnosť môže dať aj zviditeľniť ako hlasoval. Rozhodnutia takýchto hlasovaní budú ako referenda vo Švajčiarsku ZÁVEZNÉ. (samozrejme detaily že nie všetci majú techniku, tak to sa môže ľahko vyriešiť napr verejnými terminálmi typu bankomat alebo tak na obecných úradoch a podobne)
Tými krokmi by sme podľa mňa docieli že krajinu budú riadiť ľudia ktorý sa vyznajú a zároveň nebudú môcť robiť nič čo sa nám nebude vidieť lebo hlasovaním by sme hneď mohli toho človeka okamžite odstaviť alebo zrušiť nejaké rozhodnutie.
Záver:
Tieto všetky modeli ktoré som tu navrhol boli požité alebo sa používajú dodnes a stále sa ukazujú ako veľmi dobré takže nevidím dôvod prečo by sme to nemohli s nimi skúsiť keď je evidentné že to čo je tu teraz už x rokov nefunguje.
Keďže sú tam ozaj všetci svine tak vidím len dve možnosti pričom jedna nevylučuje druhú.
1. použijeme Islandský model:
Teda zhruba asi tak, že vyjdeme do ulíc. Debilkov povyťahujeme z haciend a budeme súdiť za vlastizradu. Teda rovno ich dáme za mreže alebo ak budú klásť odpor tak popravíme. Naše podniky nazad znárodníme (banky, energetiku...) aj tak nám boli vlastne ukradnuté a spravíme ako na Islande jasné vyhlásenie že žiadne dlhy čo si politici narobili mi nebudeme platiť a že nech zabudnú a bude to vyriešené. Bolo to rýchle efektívne a spravodlivosť si našla cestu. A tie svine čo sa dohodli s našimi politikmi na predajoch nevýhodných pre štát a že napožičiavajú prachy aby sme ich mi museli splácať tak tie si teraz môžu ísť pýtať tie prachy od tých čo im ich nasľubovali teda od politikov a nie ľudu.
2. Môžeme použiť menej radikálny spôsob nazvem ho Česko-Švajčiarsko demokratický.
Prebiehal by asi tak, že keďže politikov už máme plné zuby a vlastne ich nepotrebujeme ale potrebujeme aby niekto kto rozumie veciam konečne riadil štát namiesto toho čo tam ide kradnúť. Takže nastolíme takzvanú "úradnícku vládu" teda nebude žiadna koalícia ani fiktívna opozícia ani nič. Budú proste túto krajinu riadiť odborníci namiesto politikov. Toto zriadenie máme ak sa nemýlim upravené aj v našich zákonoch aj keď sme ho myslím na rozdiel od Čechov ešte nepoužili ale asi je na čase. A v českej republike je to bežná prax.. Tam keď je vláda neschopná automaticky nastúpi takzvaná úradnícka vláda a riadia štát kým sa politická vláda nespamätá. A čo viem od kolegov keď som študoval v Čechách tak oni sa zhodli na tom že vtedy štát fungoval najlepšie a ani žiadne divadlo a bordel sa nekonal a ľudia boli spokojný.
Zároveň navrhujem aby sa tu už nikdy nemohlo stáť to čo doteraz teda že sa tu kradne a primajú úplatky a nikto za to nikdy nešiel do basy len zmenil pracovnú pozíciu a že sa tu bude rozhodovať o nás bez nás, tak tomuto zamedziť navrhujem takto:
To bude prevzaté zase zo Švajčiarska teda ide o priamou demokraciu. Každý tu máme mobilné telefóny alebo počítače alebo tablety alebo Pdačka alebo boh vie čo ešte. Proste sme už natoľko vyspelí technicky že nám to umožňuje vytvoriť jeden centrálny server alebo stránku alebo ako to nazvať. Kde bude zoznam ľudí teda voličov a vo svojej podstate jednoduchá aplikácia typu (Faceboook-like it). Proste zoznam voličov oprávnených hlasovať a tam vždy keď sa rozhodneme že sa nám čosi nezdá tak dáme hlasovať. A každý môže na svojom telefóne alebo bárs čom prihlásiť a do 5 minút zahlasovať. A všetci majú prístup k zoznamu a uvidia kto už hlasoval a kto nie takže sa nemôže stáť žeby niekto hlasoval za niekoho aby o tom nevedel. Hocikedy sa môže človek pozrieť ako hlasoval a či systém zaznamenal jeho hlas správne. A keď niekto chce tak pre väčšiu transparentnosť môže dať aj zviditeľniť ako hlasoval. Rozhodnutia takýchto hlasovaní budú ako referenda vo Švajčiarsku ZÁVEZNÉ. (samozrejme detaily že nie všetci majú techniku, tak to sa môže ľahko vyriešiť napr verejnými terminálmi typu bankomat alebo tak na obecných úradoch a podobne)
Tými krokmi by sme podľa mňa docieli že krajinu budú riadiť ľudia ktorý sa vyznajú a zároveň nebudú môcť robiť nič čo sa nám nebude vidieť lebo hlasovaním by sme hneď mohli toho človeka okamžite odstaviť alebo zrušiť nejaké rozhodnutie.
Záver:
Tieto všetky modeli ktoré som tu navrhol boli požité alebo sa používajú dodnes a stále sa ukazujú ako veľmi dobré takže nevidím dôvod prečo by sme to nemohli s nimi skúsiť keď je evidentné že to čo je tu teraz už x rokov nefunguje.
-
P3Bo
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
choď radšej na hodinu slovenčiny.
-
Andi_Cibula
Addict
Ja Hughita chápem, chce tým povedať, že kým sa vládnucím hajzlom neukáže ochota a odhodlanie násilie páchať, tak sa iba pousmejú a vztýčia prostredníček z kožených kresiel, viz. obrázok prevzatý z Roumingu.
Obávam sa ale, či to pôjde správnym smerom ak sa to podarí, keď zobereme do úvahy demokratický podiel hlasov menej inteligentnej majority obyvateľstva ktorá trieska do stola v slovenských krčmách volajúcich po zmene k lepšiemu krúžkujúc červenú šípku do h.... -->@
Nechcel som použiť urážlivý výraz "menej inteligentnej", ale myslím, že sa rozumieme, hovorím o ficovoličoch alebo politicky apatickej staršej mládeži ktorých jediných životným cieľom je sa v piatok ožrať.
Obávam sa ale, či to pôjde správnym smerom ak sa to podarí, keď zobereme do úvahy demokratický podiel hlasov menej inteligentnej majority obyvateľstva ktorá trieska do stola v slovenských krčmách volajúcich po zmene k lepšiemu krúžkujúc červenú šípku do h.... -->@
Nechcel som použiť urážlivý výraz "menej inteligentnej", ale myslím, že sa rozumieme, hovorím o ficovoličoch alebo politicky apatickej staršej mládeži ktorých jediných životným cieľom je sa v piatok ožrať.
-
Sagittarius
Guru
Ale tým, že sa použije násilie sa to skôr, či neskôr zvrtne proti vám. Či preto, že veľa ľudí bude apriori proti násiliu alebo tým, že je ľahko ovplyniteľná. Myslím si, že státisíce demonštrujúcich ľudí je lepšou cestou ako tá druhá možnosť. Státisíce ľudí sa nezískajú tak, že sa budú po policajtoch hádzať kocky, bez ohľadu na to aký dôvod, zmysel, princíp, ... to má. Takže kľudná manifestácia plus pevné dané body, za čo sa protestuje môže prilákať, čo najviac ľudí...
-
senator8008
Light Star
Ja už so na to slovo alergický. V čom sú tí ostatní lepší? Všetci sú rovnaké hovädá, ktoré myslia len na seba. Toto sa voľbami zmeniť nedá. Takisto ľudia rozprávajú o Gorile, no neuvedomujú si, že takto to je prakticky všade. A politici potom serú na obyčajných ľudí, lebo sú to obyčajní sedláci, ktorí ich aj tak v nasledujúcich voľbách opäť zvolia.Racius napísal: Nechcel som použiť urážlivý výraz "menej inteligentnej", ale myslím, že sa rozumieme, hovorím o ficovoličoch
-
Sagittarius
Guru
Napr. u Fica vďaka jeho voličského potenciálu je najväčšia pravdepodobnosť uzorpovania moci v rukách jednej strany. A potom by sa mohlo začať diať niečo o čom sa nám dnes ani nesníva. Fico je alfa-samec, za ktorým ide stádo, to je normálne a bežné, ale nesmie sa to vymknúť kontrole. A okrem toho má ešte veľmi rád moc, ešte radšej ako jeho konkurenti. No možno rovnako ako Dzurinda s Mečiarom, ale z nich je jeden už na smetisku dejín a druhý tam pomaličky, ale isto kráča...
Sagi: O tom násilí sa už nebudem opakovať, uvidíme, ako sa to vyvinie. Každopádne mi ešte nik nevysvetlil, ako donútiť predstaviteľov štátnej moci k tomu, aby jednoducho odstúpili a pratali sa do basy.
Inak, NORIKA na hrad.
Inak, NORIKA na hrad.
donutit? nijak, ani to nasilie nepomoze 
Ale pomoze. Nech mi nik nehovori, ze keby boli v uliciach Blavy denne 10 ci 100 tisice ludi, horiace auta a rozmlatene vyklady a neviem co este, ze by si Miki tiez radsej nedal dovolenku na Tahitoch.
-
Soviet
Darca
Pomoze popravde, ale musi byt aj to nicenie kus premyslene. Dost sa teraz keca aj o Islande, kde to zvladli bez nasilia. Cize je tu vraj cesta aj bez nasilia, no bolo to cele cenzurovane co sa tyka Islandu, ale na slovensku neviem neviem.
Autá nezapalovať. Ak áno, tak len také, čo patria korporátnym médiám = tiež symbolické vyjadrenie nesúhlasu s tým, ako sa 20 rokov dezinformuje spoločnosť (a samozrejme policajné). Hnusí sa mi, ak sa napádajú a zapaľujú "neutrálne autá," len tak. To som bol rád, keď sa včera presúval ten dav, že nikoho nenapadlo nič také robiť, lebo určite by sa davová psychóza n tom podpísala a ľudia by sa pridali.
Čo sa týka budov - tak útočiť na banky, budovy korporácií, prípadne McDonaldy
= symboly kapitalizmu, hierarchickej a nespravodlivej spoločnosti.
Inak veľkú silu vidím v generálnom štrajku. Ten dokáže naozaj paralyzovať štát.
Všetka moc leží v rukách ľudu. Je len na ňom, ako s ňou naloží.
Čo sa týka budov - tak útočiť na banky, budovy korporácií, prípadne McDonaldy
Inak veľkú silu vidím v generálnom štrajku. Ten dokáže naozaj paralyzovať štát.
Všetka moc leží v rukách ľudu. Je len na ňom, ako s ňou naloží.
Hádzať petardy, húkať po policajtoch, podpaľovať autá, rozbíjať výklady a ničiť majetok nie je riešenie.... Možno pre nevybúrených pubertiakov.... Tisícové davy (samozrejme natáčané policajtmi, SIS-kármi a agentami súkr. spoločností), ktoré len skandujú a občas dostanú ranu obuškom či nádielku z vodného dela (čož v tomto mraze nie je žiadna sranda) nič nezmôžu....
Čo je skutočným riešením....????
Je mi ľúto, ale nakoľko sú diskusné fóra pod vplyvom už známych udalostí, pod zvýšeným drobnohľadom viacerých (nie len štátnych) orgánov nebudem ho písať verejne.... Kto bude mať záujem (a o kom ja nepredpokladám, že je provokatér), tomu ho môžem napísať do SS.....
Čo je skutočným riešením....????
Je mi ľúto, ale nakoľko sú diskusné fóra pod vplyvom už známych udalostí, pod zvýšeným drobnohľadom viacerých (nie len štátnych) orgánov nebudem ho písať verejne.... Kto bude mať záujem (a o kom ja nepredpokladám, že je provokatér), tomu ho môžem napísať do SS.....
Myslíš, že pre ten štátny orgán je problém tvoja SS ? (Keby už fakt chcel)
Napíš to sem.
Napíš to sem.
-
Soviet
Darca
S tym podpalovanim aut a vykladov a podobne to uz by bolo veru prehnane. Hlavne netreba prestavat a viac a viac organizovat protesty v co najkratsich casoch, nech ludia nevychladnu.
Odpurcam tiez: http://www.magnificat.sk/2011/06/hold-i ... revolucii/
Odpurcam tiez: http://www.magnificat.sk/2011/06/hold-i ... revolucii/
Aj to je istá vízia, propagoval som to tu dávno. V podstate je to späté aj s novou ústavou, ktorej myšlienky už dlhšie šíri Chmelár a spol.
Pikoška: Chmelár rečnil v Nitre a Gallová nakázala z BA, aby bol stiahnutý z tribúny. Zaujímavé.
+ ďalší dobrý nápad od Chmelára:
To je svätá pravda, tieto spoločnosti najviac poškodíte tak, že im pritlačíte zisk smerom dole.
Pikoška: Chmelár rečnil v Nitre a Gallová nakázala z BA, aby bol stiahnutý z tribúny. Zaujímavé.
+ ďalší dobrý nápad od Chmelára:
Kód: Vybrať všetko
Chcete zasiahnuť Pentu na najcitlivejšom mieste? Spomeňte si na Gándhího. Obchádzajte jej lekárne, odhláste sa zo zdravotnej poisťovne Dôvera, vyberte si peniaze z Dexia banky, bojkotujte všetky ich výrobky a investície. Protestovať nestačí, treba ich zasiahnuť tam, kde ich to bude naozaj bolieť.
A samozrejme teraz vsetci pochopili moj posledny prispevok, ako odporucanie.
Nie, len v nom tvrdim, ze nasilim sa da nieco dosiahnut. Lenze nasilie by malo prist na rad vtedy, ked su mierove demonstracie odmenene Mikiho arogantnym usmevom popod fuz a uplnou ignoraciou poziadavok demonstrujucich (tu je rozdiel medzi Islandom a SR). Vtedy je nevyhnutne ukazat silu ludi, inak ostava len kapitulovat. A palenie aut je smutny vedlajsi produkt fanatickeho davu, ktory skodi tak akurat jeho majitelom, no v TV zaberoch nahana strach.
-
Sagittarius
Guru
Zaujímavý nápad, až na pár problémov...1. prehlasovať v ZP sa dá len ku koncu roka a ten je dosť ďaleko. 2. Pozor na tie výbery z banky, lebo ak začne vyberať veľa ľudí naraz môže prísť o peniaze nielen banka, ale ľudia. (Myslím, že Penta vlastní Prima banku nie Dexiu).
Prima banka je bývalá Dexia.
-
Sagittarius
Guru
Jáj.
Čo už, chybička se vloudila. Ale ostatné veci ostávajú... 
-
Soviet
Darca
http://tvthek.orf.at/programs/1211-ZIB- ... 0409-ZIB-2 Keby ja tym nemcom rozumel
6 ta cast..