FIIT

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
silvia767
Novice
Novice

FIIT

Príspevok od používateľa silvia767 »

Prosím Vás, baba a FIIT asi dokopy moc nejde čo? :D.....Chcela by som sa opýtať, ja nematurujem ani z informatiky ani z fyziky...matika tiež nie, ale mali sme to na gympli, tak light...asi by som s tým mala na tej škole problém, či?...známky zlé nemám, ale všade počúvam, že je to veľmi ťažké a bojím sa, že keď nematurujem z týchto profilových predmetov vyletím hneď na začiatku...Je tu niekto, kto chodí na FIIT a povie mi jak to tam vlastne chodí? :)
audiotrack
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: FIIT

Príspevok od používateľa audiotrack »

nejde to do kopy, problémy by si mala keď si ani maturitu z toho nemáš a mali ste to lightovo a je to náročná informatika. Či vyletíš alebo nie, záleží od teba. Či dáš prednosť štúdiu cez noc pred zábavou a vysokoškolským životom a tiež, či tomu vôbec budeš rozumieť lebo informatika nie je ako ekonomia alebo právo že sa stačí učiť. Treba tomu chápať a vedieť uvažovať
silvia767
Novice
Novice

ja sa dokážem učiť, ale hej myslím si tiež..aj som počula, že tam sú iní machri :)...len som to chcela skúsiť, lebo to tam ževraj vysvetluju cele a potom len sa učiť, ale asi si to veľmi ľahko predstavujem...ty chodíš na STU?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

nie, ja som chodil na Masarykovu univerzitu do Brna. Ale poznám dosť ľudí z FIIT STU
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

ist na informaticku fakultu a nevediet na velmi dobrej urovni matiku, zaklady programovania a fyziky = zbytocne vyhodeny rok
silvia767
Novice
Novice

hej hej, veď viem...myslela som, že keď sa niečo niekto chce naučiť a učí sa na tej škole, tak to pojde :).....ale, je fakt, že na to treba aj trochu logiky, trochu dost ^_^
Numline1
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Numline1 »

Vobec by som nevidel problem v tom, ze si baba, poznam fiitkarky, ktore to zvladaju. Ako vsak pisu chalani vyssie, treba mat hlavu na matematiku a fyziku.
silvia767
Novice
Novice

akože, ja nemám nejaký problém s matikou, len z nej nematurujem...a fyziky som mala málo...ale veď to sa tam všetko učí...a ževraj je to niekedy aj rozdielne od toho, čo sa učí na strednej...neviem, toto je stále..jeden mi povie tak, druhý inak...ale zasa nechcem hnet v prvom semestri vyletet no :)...
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

pozri, ak ťa informatika a matika bavia, a vieš že to chceš študovať, tak tam choď. Radšej nech ťa po roku vyhodia a budeš vedieť že na to nemáš ako by si mala 5 rokov sedieť na škole ktorá ťa nebaví a trápiť sa myšlienkami "možno by som to zvládla, mala som ísť tam..". Ale škola pre titul to nie je, ten získaš aj inde a jednoduchšie. Je to škola pre tých, čo to študovať chcú
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ropman »

ked budes chciet a budes sa tomu venovat, nevyletis. je to urcite lepsie ako ist na nejaku lahku skolu bez uplatnenia a potom sa stazovat ze si nevies najst pracu s vysokou skolou
silvia767
Novice
Novice

no hej, možno to vyskúśam. Nebudem prvá ani posledná, ktorá odtial vyletí keď tak :)..a na FCHPT nemáte nikoho?...že čo je to vlastne zač :)
noone
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa noone »

K FIIT. Mnohi ludia idu na skolu, lebo "pocitace". Skus si sadnut a programovat cely den. To je jedno v akom jazyku. Ak ta to bude bavit, tak skus aj FIIT. Ja som chodil na FEI, ked este FIIT neexistovala. Prvy rocnik mali vsetci rovnaky, druhy uz boli odbory. Polka prvakov tam prisla s tym, ze budu informatici. Postupne si ludia uvedomovali, ze ich programovanie nebavi. Na konci roka sa to rozdelilo viac-menej rovnomerne medzi odbory.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

neviem ako na FIIT, ale na nasej skole boli prednasky relativne volne pristupne
ak sa to da, nie je nic jednoduchsie ako ist sa na nejaku prednasku pozriet osobne, pripadne ist na den otvorenych dveri
Numline1
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Numline1 »

beardie napísal:neviem ako na FIIT, ale na nasej skole boli prednasky relativne volne pristupne
ak sa to da, nie je nic jednoduchsie ako ist sa na nejaku prednasku pozriet osobne, pripadne ist na den otvorenych dveri
Aj to je moznost, do skoly sa da v pohode vojst, rozvrh a miestnost su na nete. Naviac bol cca. pred tyzdnom den otvorenych dveri na FEIke, mozno FIITka chysta vlastny, aj ked este nemaju svoju budovu.
silvia767
Novice
Novice

aha, toto som vôbec nevedela, že sa dá ísť pozrieť na nejakú prednášku...vďaka za info :)
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

silvia767 napísal:no hej, možno to vyskúśam. Nebudem prvá ani posledná, ktorá odtial vyletí keď tak :)..a na FCHPT nemáte nikoho?...že čo je to vlastne zač :)
Ja poznam ludi z FCHPT a osobne si myslim, ze ist studovat chemiu je vzdy narocnejsie ako informatika kdekolvek.
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

DOD ti moc neda, kedze ho nemaju na skole ale v aule (ci jak sa to vola) na vazovovej.
Ja mam zasebou len 1. semester, ale dal som ho. Ccko som predtym nevidel, jedine tak php-cko. Matika tam treba jednoducho preratat priklady, dokial to nejde. Treba chciet a venovat sa tomu. Cez rok moc cas neni, ak trafis rozvrh co je do 6,7 vecer. Ale cez skuskove nic nerobis, skusky su tyzden pred vianocami a tyzden po, potom mesiac volno.
Mas matiku teraz?
silvia767
Novice
Novice

...veď to, to je individuálne, niekomu ide chemia, niekomu informatika :)....

Pascalwb: mám, ale len 1 hodinu do týždňa a aj tá za nič nestojí :)...my ideme podľa novej koncepcie, a s ministerstva nám vypustili predmety, z ktorých neideme maturovať...napríklad, teraz v 4. ročníku už nemáme ani chémiu, ani fyziku a biológiu...a matiku máme len 1 hodinu, lebo tí, čo tieto predmety potrebujú si dali semináre a ostatných, čo tieto predmety nepotrebujú na výšku ukrátili o tieto predmety :D...akože, no není to až také zlé, lebo ma nenapadlo v 3. ročníku, že tú matematiku budem potrebovať a už vôbec som si nemyslela, že pôjdem na nejakú STU :)...ale na opačnej strane sa učitelia sťažujú, že zrušiť tieto predmety a ešte k tomu dať tak málo hodín z toho (lebo napríklad sme mali v 3. ročníku len 1 hodinu chémia a 1 fyziky, naopak AJ sme mali 4 hodiny do týždňa + 2 hodiny konverzácie) nebolo moc múdre, lebo matematika je dosť potrebná, ak niekto teda nejde na sociológiu, právo a podobne humanitne založené univerzity s ktorými nie je pomaly žiadne uplatnenie.

Je to komplikované, ja som ročník, čo nemá ani učebnice a všetko máme pozmenené, musím maturovať z AJ na B2, a maturujem ponovom. Oni proste nevedia, čo to robí v praxi, keď niečo nové zavedú.

A teraz sa bojím, že jedno či druhé bude veľmi ťažké na mňa, keďže nemám základy. Ja sa dokážem niečo naučiť, ale neviem či to nie je strata času tam ísť, ked asi polka ľudí, čo sú tam maturovala z tej fyziky, matiky či chémie.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

maturita nikoho nezaujíma. Ja som napríklad z matiky tiež nematuroval, z informatiky som dostal dvojku lebo som nevedel niečo vo frontpage spraviť (program ktorý sa v praxi nikdy nikde nepoužíva). A napriek tomu som skončil informatiku na FI MUNI, o ktorej sa hovorí že je jedna z najlepších a najťažších. Takže nejde o to čo máš na vysvedčení, ale ako budeš prechádzať skúškami
silvia767
Novice
Novice

...a uplatnení je z toho aké?...kde sa to dá využiť? :)
Napísať odpoveď