Nahodne navýšenie kreditu
Nahodne navýšenie kreditu
Čaute stala sa mi taká vec že niekto neznámy mi zvýšil kredit o 40 € a zatiaľ sa nikto neozval ani nebol kredit stiahnutý. Hrozí mi nejaký postih za ponechanie alebo som ešte čital že môže isť o podvod ale zatiaľ nikto nevolal ...takže neviem mam dilemu že čo s tim. Respektive sa môže jednať o nejakú náhodnú akciu od operatora OR?
Re: Nahodne navýšenie kreditu
ubezpecim ta ze o ziadnu akciu sa nejedna 
mne tiez vela krat nahodne zvysili kredit a nikto nic, no bolo to len 7-12€, ak by som niekomu nahodne navysil o 40€ urcite by som zasiel na pobocku, mozno ta bude v blizkej dobe niekto kontaktovat..a mozno ani nie..
mne tiez vela krat nahodne zvysili kredit a nikto nic, no bolo to len 7-12€, ak by som niekomu nahodne navysil o 40€ urcite by som zasiel na pobocku, mozno ta bude v blizkej dobe niekto kontaktovat..a mozno ani nie..
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Co som raz niekde zachytil problematiku ohladom chybneho dobitia kretitu, tak tusim v pripade Easy to bolo tak, ze to bol problem osoby, ktora to dobijala a kredit nebolo mozne vratit a ani inym sposobom reklamovat.
-
bb5unlock
Light Professional
bezdovodne obohatenie je tresny cin, samozrejme pokial sa nikto neozve tak je otazne komu by si ho mohol vratit
osobne by som to neriesil, ale pokial ta niekto poziada (ze ti to nabil omylom) tak to treba vratit (resp. vratit to nejde, takze mu treba dobit rovnaku sumu na jeho cislo)
osobne by som to neriesil, ale pokial ta niekto poziada (ze ti to nabil omylom) tak to treba vratit (resp. vratit to nejde, takze mu treba dobit rovnaku sumu na jeho cislo)
-
guess.whoo
Redeemer
to je odveci..preco by mal on vysolit 40e za nieco, co nechcel a je to vlastne chyba toho druheho? ja by som mu povedal, nech sa obrati na operatora a ak to nevyriesi tak smola. policia ho urcite za toto stihat nebude 
Čo v prípade, že nepostrehneš SMS, že máš dobytý kredit. Medzi hŕbou sms-iek, alebo neprijatých hovorov sa to môže stratiť.
Ty telefonuješ - telefonuješ a ani nevieš, že používaš cudzí kredit a minieš ich. Potom od teba budú chcieť náhradu ?
Alebo ak ti niekto občas dobíja kredit, napr. rodičia, ... tak tu sa čo ? tiež jedná o nezákonné obohatenie? Budeš tvrdiť, že si si myslel že ti ho niekto známy dobil ...
Daj potom vedieť, či sa ti po nejakej dobre neozvali, alebo ho nestrhli späť
Ty telefonuješ - telefonuješ a ani nevieš, že používaš cudzí kredit a minieš ich. Potom od teba budú chcieť náhradu ?
Alebo ak ti niekto občas dobíja kredit, napr. rodičia, ... tak tu sa čo ? tiež jedná o nezákonné obohatenie? Budeš tvrdiť, že si si myslel že ti ho niekto známy dobil ...
Daj potom vedieť, či sa ti po nejakej dobre neozvali, alebo ho nestrhli späť
-
bb5unlock
Light Professional
pozrite mozete hladat milion vyhovoriek, ale zakon je zakon, tak ako som povedal, pokial sa majitel ozve musite peniaze vratit inak ide o bezdovodne obohatenie, tj. tresny cin
je velmi jednoduche pomylit sa pri dobijani
nastastie niektory ludia nie su take svine ze hladaju milion vyhovoriek ako si nechat "smiesny" kredit
co tak sa spravat ako slusny ludia a vratit to co im nepatri (pokial je komu)
inak operator bezne dobija min.kredit na niektore cisla ktore su dlho nevyuzivane, ale 40e asi nie
je divne ze ti prisiel taky vysoky kredit pretoze pokial viem tak max.jednorazove dobitie je okolo 25e (zalezi podla operatora)
je velmi jednoduche pomylit sa pri dobijani
nastastie niektory ludia nie su take svine ze hladaju milion vyhovoriek ako si nechat "smiesny" kredit
co tak sa spravat ako slusny ludia a vratit to co im nepatri (pokial je komu)
inak operator bezne dobija min.kredit na niektore cisla ktore su dlho nevyuzivane, ale 40e asi nie
je divne ze ti prisiel taky vysoky kredit pretoze pokial viem tak max.jednorazove dobitie je okolo 25e (zalezi podla operatora)
-
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
bb5unlock
bezdovodne obohatenie? najdem peniaze/"vec" tak vratim peniaze/"vec" ale nebudem vracat peniaze za najdenu "vec"...
aky zakon ma donuti kupit nieco koli blbosti ineho?
keby sa dal kredit poslat na jeho cislo alebo by ho operator odkupil naspat a poslal by som mu peniaze tak OK...
ale nikto ma nedonuti kupit nieco co som ja nechcel...
inak odnes ten kredit na policiu... lebo ak ho nenahlasis tak si sa bezdovodne obohatil
bezdovodne obohatenie? najdem peniaze/"vec" tak vratim peniaze/"vec" ale nebudem vracat peniaze za najdenu "vec"...
aky zakon ma donuti kupit nieco koli blbosti ineho?
keby sa dal kredit poslat na jeho cislo alebo by ho operator odkupil naspat a poslal by som mu peniaze tak OK...
ale nikto ma nedonuti kupit nieco co som ja nechcel...
inak odnes ten kredit na policiu... lebo ak ho nenahlasis tak si sa bezdovodne obohatil
bb5unlock: ja mám napr. TESCO kredit a vôbec nemám prehľad o jeho stave. Ku koncu dňa keď som mimo sa
mi naozaj zobrazí niekoľko zmeškaných hovorov a správ, takže tú jednu SMS môžem naozaj prehliadnuť.
Telefonujem a SMS-kujem až dovtedy, kým to už proste nejde ... vtedy si dobijem. Niekdy mi 30€ kredit vydrží týždeň, inokedy aj 3 mesiace.
Takže takéto dobitie kreditu by som si ani nemusel všimnúť.
A nemyslel som to ja v tom zmysle, že aha ..niekto sa pomýlil, tak to využijem. Ale pokiaľ by som ten kredit medzičasom využil (aj keď nevedomky)
tak mi príde nefér, pokiaľ by chceli "vymáhať" škodu odo mňa.
mi naozaj zobrazí niekoľko zmeškaných hovorov a správ, takže tú jednu SMS môžem naozaj prehliadnuť.
Telefonujem a SMS-kujem až dovtedy, kým to už proste nejde ... vtedy si dobijem. Niekdy mi 30€ kredit vydrží týždeň, inokedy aj 3 mesiace.
Takže takéto dobitie kreditu by som si ani nemusel všimnúť.
A nemyslel som to ja v tom zmysle, že aha ..niekto sa pomýlil, tak to využijem. Ale pokiaľ by som ten kredit medzičasom využil (aj keď nevedomky)
tak mi príde nefér, pokiaľ by chceli "vymáhať" škodu odo mňa.
-
hojko
Site Admin
Trochu starsie clanky, ale da sa tam docitat nieco zaujimave, okrem toho paragraf o obohateni v tom case davno platil...
Ak dobijete kredit nesprávneho telefónu, peniaze vám nevrátia
Nesprávne dobitie kreditu: Problémy, ale aj podvody
Ak dobijete kredit nesprávneho telefónu, peniaze vám nevrátia
Nesprávne dobitie kreditu: Problémy, ale aj podvody
Zaujímavé čítanie ešte dám tomu asi tak týždeň a potom ktorá stávková má najlepší kurz ?
Respektíve akým ešte spôsobom by sa dal premeniť kredit na peniaze?
-
Ryan Giggs
VIP
Trestny cin to byt nemoze, kedze suma nedosahuje hranicu trestneho cinu. Je to len priestupok.
Ak by to bolo cez tu sumu (ono sa to stale meni podla zivotneho minima ci podla coho) tak uz to trestny cin je, a je jedno ci je to jeho vina/hlupost. Nikoho nezaujima ci si to chcel alebo nie, tebe to nepatri. To iste ked najdes peniaze a nevratis. Samozrejme toto je ale prakticky nemozne dokazat.
Keby sa v tom kredite dotycny zacal sprtat, udat ta moze ale maximalne (ak sa nemylim) iba zaplatis pokutu v ramci priestupkoveho konania.
Ak by to bolo cez tu sumu (ono sa to stale meni podla zivotneho minima ci podla coho) tak uz to trestny cin je, a je jedno ci je to jeho vina/hlupost. Nikoho nezaujima ci si to chcel alebo nie, tebe to nepatri. To iste ked najdes peniaze a nevratis. Samozrejme toto je ale prakticky nemozne dokazat.
Keby sa v tom kredite dotycny zacal sprtat, udat ta moze ale maximalne (ak sa nemylim) iba zaplatis pokutu v ramci priestupkoveho konania.
-
Thommas
Addict
Keď tebe niekto nechcene navýši kredit ty máš platiť pokutu? 
Nie je trochu sprostosť, že obohacovanie sa?To je ako keby ti niekto strčil do ruky mobil a odišiel.Takže ty si vlastne vinníkom lebo ho máš naháňať a ko divoch nie?
-
bb5unlock
Light Professional
ak ti ho strci do ruky majitel je to dar
ak ti ho strci do ruky zlodej mas problem
ak ti ho strci do ruky zlodej mas problem
Tak tak, ja by som to tiez bral ako dar. Sice nevies od koho ale daroval ti peniaze.
Darovanemu konovi na zuby nepozeraj
Darovanemu konovi na zuby nepozeraj
-
Ryan Giggs
VIP
No a? Nie je to tvoje. keď ti niekto omylom pošle peniaze na učet, čo mysliš že sa stane?Thommas napísal:Keď tebe niekto nechcene navýši kredit ty máš platiť pokutu?
Kym sa začneš debilne pytať, najprv si prečitaj zakon.
-
guess.whoo
Redeemer
tak vratit to musis az ked o to poziada ten, co ti tie peniaze na ucet poslal. co ty vies od koho a za co ti prisli na ucet? to iste s kreditom...keby to dostala baba tak je to hned dar od tajneho ctitela a myslim, ze princip je ten isty. nema preco vracat a keby aj bol poziadany nemusi vyhoviet
-
Ryan Giggs
VIP
Ved ale to je jasne, ze to vratis az po poziadani, to uz je jeho problem ze sa nedomaha svojich prav. Ked nikomu neohlasi ze omylom poslal peniaze tak sa o tom predsa nikto dozvediet nemoze.
Ked poskodeny porie ze to bol dar, tak s takym tvrdenim ziadna baba nepochodi.
Ked si o to poziadany, vratit to tiez nemusis, je ale otazka ci ti to potom (pri vyssom financnom obnose) stoji za to tahat sa po sudoch a byt obvineny z trestneho cinu. To si asi velmi rychlo rozmyslis, ci si to nechas.
Ked poskodeny porie ze to bol dar, tak s takym tvrdenim ziadna baba nepochodi.
Ked si o to poziadany, vratit to tiez nemusis, je ale otazka ci ti to potom (pri vyssom financnom obnose) stoji za to tahat sa po sudoch a byt obvineny z trestneho cinu. To si asi velmi rychlo rozmyslis, ci si to nechas.
Lenze po poziadani by to mal riesit operator, kedze ked obdrzis kredit, tak to je len kredit a nie peniaze. Neda sa premenit naspat na peniaze. Ak ti niekto dobije 40e, tak podla tejto logiky by si mal minut svojich 40e a dobit mu ho tiez. Tym vsak prides o peniaze a ostane ti len kredit, ktory nejde inak vyuzit.