Nie palesitncov a izrealcanov ani nemozem porovnavat lebo to sa proste neda. Jedny sa snazia obranit svoje uzemie aj vlastnymi zivotmi. A ty druhy ich nazyvaju teroristami, nelegalne okupuju ich uzemie a ja by som robil presne to iste keby sa na nas OSN vykaslalo a nejaky kmen zidov by si tu chcel spravit stat lebo potrebuju priestor. A ano aj Ah-64 striela v sebaobrane vzduch zem lebo krik z ulice ju moze vazne poskodit. Izrael by mal v prvom rade prehodnotit svoju zahranicnu politiku a stiahnut sa definitivne z okupovanych uzemi lebo zachvilu je kazdy palestincan chodiaca bomba.Les napísal:Ja si nemyslim, ze takych ako si ty treba "nicit". To, ze izraleski vojaci zabijaju palestincanov, to zas az takou pravdou nieje, hadam ich nechces prirovnavat s sfanatizovanymi clenmi vselijakych teroristickych organizacii, ktore su v Palestine? Ked izraelsky vojak striela, tak striela v sebaobrane, alebo ked je nanho strielane. Toto je dovolene aj medzinarodnymi zakonmi. Ja uz by som naozaj chcel vediet, ze ako by si ty konkretne vyriesil takyto spor medzi sfanatizovanymi teroristickymi organizaciami a napr. Izraleom? Hipoteticky - keby sa Izrael stiahol zajtra zo vsetkych okupovanych uzemi, ty si myslis, ze sfanatizovani proti-izraelski teroristi by prestali utozit na Izrael? Vies, ze kde je problem? Ze by som sa skoro stavil, ze by si nenasiel jedneho Araba, ktory by vyhlasil, ze Izrael ako stat ma pravo vobec existovat. Toto neni fanatizmus? A co ma Izrael robit? Akosi sa rozptylit po svete? Povedzme par tisic Zidov do kazdeho statu sveta? To, ze extremizmus existuje vo svete je samozrejme dokazatelnym faktom. Preco je tento extremizmus evidentny hlavne na Blizkom Vychode? Vsak chod zit napr. do takeho Iranu a uz ta nenavidia len koli tomu, ze si biely a, ze si krestan. Skus napr. v Teherane poziadat ministerstvo o povolenie stavby nejakeho krestanskeho chramu. Mysleli by si, ze srandujes. V tom horsom pripade by ta dali do basy, ze provokujes. Maju povolene islamisti stavat mesity v celej Europe? Samozrejme, ze maju ! Podpalujeme im ich? Ako je to mozne, ze oni nas tak nenavidia? Koli comu? Ze ja mam tv a chladnicku a on nema? Ja za to mozem? To je presne take, ako ked na Slovensku zo svojou svetoznamou zavistou jeden sused zavidi druhemu, ked ma co i len o 2m sirsi barak ako on. Vsak o slovenskej zavisti som pocul az v Mexiku... ! Nieje to obvinenie, ale dufam, ze niesi pacifista, lebo potom sa uz naozaj vzdaj kazdemu, kto od teba bude hocico ziadat, dokonca aj Vas barak, alebo byt v ktorom byvas, ked volakto pride s bejzbolovou palicou a povie ti, ze pre tolkych ktori tam byvate je ten Vas byt prislis velky a ich je viac. Takze vy sa stahujte do garzonky...
Skratka plati to co som napisal, ze s teroristami ani so ziadnymi nasilnikmi a kriminalnikmi NEVYJEDNAVA a ich poziadavky sa NEPLNIA !
Kto do teba kamenom, ty donho chlebom... Ty si to myslis, ze podla tohto vzoru by sme mali chovat aj k teroristom, ci su na Blizkom Vychode alebo hocikde inde na svete a to dokonca aj na Slovensku?
Preco nas tak nenavidia? Ty srandujes? Americania uz len svojou pritomnostou na blizkom vychode znesvecuju NAJSVETEJSIE miesta ich kultury, rodisku islamu! Je to horsie ako spalit tisic mesit. Znesvecuju koran. A ze ti zavidia chladnicku ano to je ono
No k tomu vyjednavaniu asi ta sklamem ale z kazdym sa vyjednava dokonca sa aj niekedy plnia poziadavky to je sok co?
Inac v podstate s tebou suchlasim len nemam vsetkych ako ty za teroristou ked sa povie ten je terorista a ten je a ten co bol pretym teraz sedi v britskom parlamente. Myslim si Bin Ladin nemal pravo zabijat nevyninch a mal by za to sediet alebo vysiet ale tiez si nemyslim ze americania zato maju pravo vybombardovat afganistan, irak. Rovnako ako aj rusku Basajev by tiez mal vysiet ale rusi by nemali robit to co robia hoci na rozdiel od americenov nepresahuju medzinarodne pravo a respektuju rezolucie aj bezpecnostnu radu OSN. Myslim ze to ako vysvetlenie mojho postoju staci. Nemysli si ze som dajaky pacifista alebo co len mam na vec proste iny nazor, respektujem ten tvoj lebo nan mas prirodzene pravo.