Alebo aj iné školy so zameraním na siete. Vďaka
Aka vysoka skola ?
Re: Aka vysoka skola ?
Keďže stále si hľadám ďalšie školy, zatiaľ mám totiž len VUT a to je problém, rozmýšľal som ešte nad FIIT STU - Počítačové a komunikačné systémy a siete. Mohol by mi niekto povedať niečo o kvalite školy a tohto oboru? Oproti VUT sa mi to páči hlavne v tom, že mám hneď zameranie zatiaľ čo na VUT to mám všeobecné (programovanie ma neláka). Ale zase VUT je predsa len podľa mňa lepšia škola... mohol by teda niekto prosím poradiť?
.
-
manager666
Star
Všetky informácie nájdeš v študijnom katalógu, nazývaným aj "žlutá kniha".Hensym napísal:Rozumiem. Vďaka za pohotovú odpoveď. Ešte by som sa rád opýtal, či sa dá vypátrať zoznam povinných predmetov daných dvoch odborov, pretože po tom pátram už dobrú polhodinu, ale našiel som iba celkový počet voliteľných predmetov, a tých je skoro 130, pričom sú v oboch odboroch prakticky rovnaké.
inflater. K tej Fiit je to tak tych na PKSS co si si vybral beru cca 150 po semestri ostane tak do 90 ludi. Ale niektory odidu uz po mesiaci dalsi, to vzdaju atd. Profesori ako vsade zalezi to od cloveka, niektory sa narodili pre ucenie a proste to vedia. Dalsi to zas nevedia vobec. Ja mam zatial kladnejsie skusenosti.
K Internatom, nemam skusenost osobnu, ale je to tak, ze prvaci internat dostanu vacsinou. A potom druhaci... podla prospechu, miesta je malo tak to musia nejak precistit.
Na Fei je tych matik viac, ale mam pocit ze je to to iste co na fiit, ale mozno viac rozvinute. Len to maju na viac semestrov. Na FEI je aj viac fyziky, na FIIT je len jeden semester nejaka okresana.
K Internatom, nemam skusenost osobnu, ale je to tak, ze prvaci internat dostanu vacsinou. A potom druhaci... podla prospechu, miesta je malo tak to musia nejak precistit.
Na Fei je tych matik viac, ale mam pocit ze je to to iste co na fiit, ale mozno viac rozvinute. Len to maju na viac semestrov. Na FEI je aj viac fyziky, na FIIT je len jeden semester nejaka okresana.
-
Mek
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Vystudoval som FRI. Ano, matika je dost tazka hoci mne az take problemy nerobila, lebo som ju nebral na lahku vahu a proste sa ucil. Je dobre mat zaklady zo strednej - najlepsie to islo gymnazistom. Tu famu o najtazsej matike som pocul aj ja, ale neviem, co je na tom pravdy.inflater napísal: FRI ZA, tam by som s najväčšou pravdepodobnosťou musel dochádzať, čo by teda vyšlo o polovicu lacnejšie než internát (som o dosť bližšie k ZA než k BA, takže by mi ho asi ani nepridelili). Ale tak vraví sa, že mi bude chýbať "študentský život" a ak niečo nebudem vedieť, bude to väčší problém poradiť si navzájom, s tým aj súhlasím. Taktiež zlé jazyky vravia, že je tam najťažšia matematika v republike. Či je to klebeta neviem povedať z mojej strany, ale vraj tých čo vyrazili z FIIT idú okamžite tam, takže to bude asi nejaký blaf len. Stále je to avšak vraj, takže ak sa mýlim vyjadrite sa a opravte ma.
Prvy rocnik je najhorsi, lebo ho maju vsetky odbory rovnake a kedze sa na nasej skole vyucuje aj manazment, tak v prvaku su dva ekonomicke predmety, kde sa treba biflit ekonomicke dristy. Ale da sa to zvladnut, len opat, nepodcenit to. Programovanie sa uci uz v Jave (za mojich cias to bol Pascal), potom C/C++, aj asm je uz povinny. Neskor uz nechaju na tebe, v com budes kodit napr. semestralku.
Pisal si, ze FIIT je brutus, lebo vyhodia kopec studentov. Clovece, na FRI je to rovnako. Ved ked sa uz dnes kazdy hlasi na IT skolu, lebo dnes je to cool... tak to ani inak byt nemoze. Ja uz som na prvej hodine matiky vedel, kto prelezie rocnikom a kto nie.
Na pomoc so studiom mame univerzitne forum, kam chodia hlavne frickari. Daju sa tam najst rozne zhrnutia uciva, semestralky, rady a ine. Ale neslusi sa robit reklamu.
Snad som pomohol....
Veľké ďakujem chlapci za vaše názory; ak je ešte niekto študujúci/vyštudovaný z niektorých týchto fakúlt, ozvite sa 
Mek: Ako hovoris, ludia sa prihlasia na zaciatku plna miestnost, ze ludia na schodoch sedia a potom na prednaskach je prazdno. Keby neboli cvika povinne tak ani tam nechodia a potom, ze je taky odpad.
http://www.portalvs.sk/sk/fakulta/fakul ... formatiky0
neviete scoho konkretne ssa tu robia skusky a o potrebujem vediet ? dakujem
neviete scoho konkretne ssa tu robia skusky a o potrebujem vediet ? dakujem
s tou najtazsou matematikou na FRI to asi az taka pravda nebude, chalan ktory prisiel z fei si tu nasu dost pochvaloval. na druhu stranu to hovoril na druhom cviceni, ktovie ci sa jeho nazor casom nezmenil.
aj ked si na bc budem musiet nadrobit rok navyse, tak si nemyslim, ze to je AZ taka tazka skola. jasne, niektore predmety ta tam potrapia, ale ak sa budes snazit, tak ich proste spravis. zaklad je nenechavat si vsetko na posledne dva-tri tyzdne, ale systematicky sa pripravovat od zaciatku semestra, potom vazne nebudes mat s nicim vacsi problem.
aj ked si na bc budem musiet nadrobit rok navyse, tak si nemyslim, ze to je AZ taka tazka skola. jasne, niektore predmety ta tam potrapia, ale ak sa budes snazit, tak ich proste spravis. zaklad je nenechavat si vsetko na posledne dva-tri tyzdne, ale systematicky sa pripravovat od zaciatku semestra, potom vazne nebudes mat s nicim vacsi problem.
mam taky pocit že na fei (aplikovana info) je tiež iba jedna fyzika ako na fiit, ale zas na druhu stranu aj ta jedna je dosť kvalitna
http://www.kf.elf.stuba.sk/~valko/main.php?link_id=4
-
tomasito13
Star
Ludia pocul niekto o Mendelovej univerzite v Brne, resp. chodi na nu niekto? Konkretnejsie na Provozni ekonomickou fakultu??? Nazory o VSE popripade Muni je hafo ale tato skola ako keby nejestvovala.
peto01: Podmienkou účasti je preukázanie sa udeleným zápočtom potvrdeným zápisom v indexe pred pečiatkou štud. oddelenia.
WTF to wazne treba dojst stymto na skusku
, naco je ais.
//dik za karmu, to w bol preklep, a na skole uz som, preto sa cudujem naco im je zapocet v indexe, ked maju ais a vsetci hovoria ze index je zdrap papiera.
WTF to wazne treba dojst stymto na skusku
//dik za karmu, to w bol preklep, a na skole uz som, preto sa cudujem naco im je zapocet v indexe, ked maju ais a vsetci hovoria ze index je zdrap papiera.
Ako to je s matematikou na MUNI? A aky je rozdiel medzi zakladom 1 a zakladom 2... rozhodujem sa totiž medzi aplikovanou informatikou->aplikovana informatika ,informatika->paralelni a distribuovane systemy a informatika->počítačové systémy a zpracovaní dat...prípadne aj porovnanie týchto odborov..dosť mi záleží na flexibilnosti predmetov a časov
Ďakujem
Ďakujem
-
audiotrack
VIP
to čo za otázku ako je to s matikou?
Tak ako všade. Prednášky + cviká. Počítať, počítať, počítať. Zápočet - skúška. FX 
základ 1 a 2 sú v podstate stredoškolská matika (trošku podrobnejšie) a slúžia na zjednotenie žiakov z rôznych škôl. Tá pravá matika ti začne až na magistrovi
základ 1 a 2 sú v podstate stredoškolská matika (trošku podrobnejšie) a slúžia na zjednotenie žiakov z rôznych škôl. Tá pravá matika ti začne až na magistrovi
audio..ale mne ide o to aby ma nevyliali,totiž ja som na takej škole,kde som mal len po dve hodiny..tak preto,ktoré je ľahšie...ináč matiku mám rád,ale nemám ju na gymnazialnej urovni...derivacie mi napríklad vôbec nič nehovoria,ani integrály..možno khan academy by pomohlo,lebo doučovanie mi veľmi nevonia
-
audiotrack
VIP
tak potom sa nepozeraj po muni, ale po ukf v nitre, ucm v trnave a podobne. Tá matika nie je žiadna sranda.
//autoeditácia príspevku (20 Feb 2012, 15:34)
príklad: pravdepodobnosť a štatistiku ste na strednej určite mali. Ak vieš všetko z tohto: http://statnice.dqd.cz/home:inf:ap12 tak pohoda. Ak sú tam veci ktorým nerozumieš, tak nebudeš rozumieť ani prednáškam
//autoeditácia príspevku (20 Feb 2012, 15:34)
príklad: pravdepodobnosť a štatistiku ste na strednej určite mali. Ak vieš všetko z tohto: http://statnice.dqd.cz/home:inf:ap12 tak pohoda. Ak sú tam veci ktorým nerozumieš, tak nebudeš rozumieť ani prednáškam
hej akurát to berieme tak podrobnejšie...pomôže mi to pri obidvoch základoch?..a aký je rozdiel medzi tou matematika I-IV v jednom zaklade a zaklady matematiky,linearna algebra a matematicka analyza v druhom?
sorry,ak sú to hlúpe otázky
sorry,ak sú to hlúpe otázky
Myslis ze integrali niekomu na strednej nieco hovoria? Pripadne derivacie? 50 % nevie co to je, ja som vedel o derivaciach len to co ucitelka dala nakonci roka ked bol cas, ze toto sa vam mozno zide. A Matiku som dal. Cize da sa to. Ako naapisal audiotrack treba pocitat, lebo mozes si na prednaskach zapisat aj 2 zosity ked nebudes vedet co pises tak neni sanca. Ale zase vsade to je ine cize sa to neda porovnavat.
ja osobne mam matematicka analyza(I-III) a linearna algebra (I). Na analyze beries veci ohladom funkcii (limity,extremy 1 alebo 2 funkcii, diferencialy, derivacie, urcite/neurcite integraly, diferencialne rovnice, Taylorov rad atd). Na algebre sme brali skor take "hry" s cislami: vektory,matice, polynomy, riesenie rovnic o X neznamych, Gaussova eliminacna metoda atd atd atd. Myslim, ze matematika I-IV bude algebra+analyza a s pridanim nejakych veci zo statistiky a inych oblasti matematiky.
takže základ I bude ľahší ako základ II?..resp. je tam menej učenia...a koľko ľudí prejde pri Z I a Z II?
//@mirak .. áno je ľahšia
//@mirak .. áno je ľahšia
-
mirak2
Hardcore addict
je matematika v 6. rocniku lahsia ako ta v 7. rocniku? resp. je tam toho menej?
//tak si si sam aj odpovedal
to co je v zakaldoch II stavia na vedomostiach z I
//tak si si sam aj odpovedal