Nadprirodzene javy

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

stretli ste sa s nadprirodzenym javom

ano
112
33%
nie
228
67%

Celkom hlasov: 340

hughito
Redeemer
Redeemer

Re: Nadprirodzene javy

Príspevok od používateľa hughito »

X-krát si tu bol ty a iní vyzvaní, aby ste teda poukázali na tie prípady, kedy veda niečo nevie vysvetliť. A vždy ticho, prípadne nejaký nezmysel.

Veda nevie objasniť veľa vecí, ale vo vedeckom zmysle slova. Napr. v astronómií a určite sa nájdu veci aj pozemské - medicína a pod. Ale na tie veci, na ktoré narážate vy, to je len vaše zbožné prianie.

Žiadne paranormálne javy neexistujú.
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Adulko1 »

Hughito: nebudem sa zasa opakovat, ked to nechapes ... :D ( inak "iny vyzvany" sa pise ini vyzvani, len tak mimo toho ...)
hughito
Redeemer
Redeemer

Ja tomu chápem úplne, ale ty sem v pravidelných intervaloch priletíš, plácneš nezmysel a potom zdúchneš.

Díky za korekciu, dnes sa mi to stalo už raz :shock: , neviem čo mám za deň. :)
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Adulko, pokiaľ si dobre pamätám, všetko, čo si považoval za nadprirodzený jav, sme tu dokázali vyvrátiť. Či už to boli bubliny na fotkách, samovznietenie, alebo mimozemšťanmi očipovaní ľudia. Takže ak si ešte stále presvedčený, že nadprirodzené javy existujú, hoď sem aspoň jeden jediný, ktorý sa zakladá na nejakých dôkazoch a som presvedčený, že ho dokážeme vyvrátiť.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

skoda stracat s nim vobec cas vysvetlovanim niecoho, pozorne citaj jeho prispevok...vsetko co veda nevie vysvetlit, resp. vsetko co clovek nevie = nadprirodzeny jav...to je jeho logika...a myslim, ze k tomu niet co dodat, snad len, ze uz grecki filozofi vedeli, ze to nie je nadprirodzeny jav, ale obmedzenost ludskych schopnosti, pripadne hlupost...na tom nie je absolutne nic nadprirodzene, prave naopak, nevedomost je absolutne prirodzena a stara ako zivot na zemi...to len ludia maju nejaku nevedomu potrebu si stale vytvarat rozne dokonale a nadprirodzene bytosti, pretoze si uvedomujeme nasu nedokonalost, v mnohych veciach totalnu neschopnost a najma smrtelnost, cize z pohladu vesmiru totalnu bezcennost, celit takymto faktom a pocitom je pre mnoho ludi uz vopred prehraty boj, preto si to kompenzuju sugestivnymi fantaziami o lepsich a najlepsie rovno dokonalych bytostiach, v ktore mozu uverit, kedze nemozu verit v samych seba...
Adry
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Adry »

ephramko - "vsetko co veda nevie vysvetlit, resp. vsetko co clovek nevie = nadprirodzeny jav." Takisto objekt na oblohe, ktory nemozno identifikovat, nazyvame UFO. Cize je to podla mna uplne normalna logika.

[verim, ze nieco mimo toho existuje, ale zase to neprehanam ze za kazdym suchorenim listia je duch. To je choré. Len aby ste si nemysleli ze som dalsi z fanatikov etc ;) ]
hughito
Redeemer
Redeemer

Vieš čo vlastne znamená UFO ? Unidentified flying object.

Zatiaľ čo pojem nadprirodzený má úplne iný význam :arrow: presahujúci hranice rozumového poznania a zmyslového vnímania.

Pre mňa môže byť neidentifikovateľný lietajúci objekt kadečo čo vidím v noci na oblohe, lebo to neviem mojim laickým okom pomenovať. Môžem si len myslieť, že ide o nejaké lietadlo, satelit alebo podobne. Ale viem, že to nie je nič nadprirodzené, čo by presahovalo moje (potenciálne) či iného človeka rozumové schopnosti.

Takže logika pokrivkáva skôr u teba. Takisto ma zaujíma, na základe čoho si myslíš, že niečo mimo toho (mimo čoho?) existuje ?
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Hughito: no chodim sem nie velmi casto, lebo nie som stale na nete a musim aj pracovat a chodit na sluzobky do zahranicia ... :) Tak asi preto.

Pilifo: vsetko co napisem alebo ty napises alebo hocikto, tak sa najde aspon jeden co si to po svojom vysvetli a zneguje to podla seba, takze je to zbytocne ti vysvetlovat a davat nove priklady. Ale jeden predsalen dam - a mas tu rukolapny dokaz, ktory vedci nevedia identifikovat, resp. vedia to zaradit iba do nevysvetlitelnych ukazov, nie vsak nadprirodzenych, ale je to na hranici. Co sa tyka UFO a mimozemstanov, ludia uz v praveku sa snazili co najhodnovernejsie nakreslit to co prave vidia a prave toto vo velkom pocte nachadzaju archeologovia a vedci. To by bolo normalne, praveki ludia si nieco cmaraju na steny skal ... Da sa vsak pekne rozlisit z tych malieb o co sa jedna, ci su to uz rozne zvierata, ludia, ci znazornene rozne cinnosti. Ale nasli sa aj take, kde su nakreslene cudne postavy s velkymi hlavami alebo cudnymi postavami, uplne odlisnymi od beznych ludskych. Tieto postavy maju telo, len inak tvarovane (chude, tucne, hranate ...), tiez aj velke oci, ci hlavu, dlhe koncatiny ... A preco teda vedci nevedia vysvetlit o koho sa jedna? Vychadza im to jedine na mimozemstanov. Preco by taki prosti praveki ludia kreslili take postavicky ..? Proste kreslili to co vidia. Ha!
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

jeeejda...ty ked proste potrebujes najst to svoje, tak si to najdes hocikde a vies ako sa tento "nadprirodzeny jav" nazyva?

btw. a co taka moravianska venusa a ine venuse? to su tiez mimozemstania? anatomicky predsa nie je mozne, aby vtedy boli taku ludia (dnes mozno nejake americanky oblubujuce fastfood) a aj napriek tomu sa tych venusi naslo vela, doslova to bol kult...
miesto tych sprostosti o pravekych kresbach mimozemstanov, by si si radsej mohol kupit listok do nejakej galerie a popozerat si umenie, nech sa naucis, ze ta fascinacia ludi urcitou stavbou tela (vacsinou vyhrotenou to extremov a anatomicky nemoznych veci) sa po starocia stale vyznamne menila...a co rozna kultura, to rozny vyvoj umenia...ludska hlupost a fantazia, to su asi jedine 2 veci, ktore su skutocne nekonecne...
prestan prosim ta dedukovat taketo zasadne tvrdenia z malieb a umenia, akurat sa tym sam strapnujes...je to rovnako vierohodne ako keby si nam tu tvrdil, ze ta ti mimozemstania uniesli...

a za 2000 rokov niekde vykopu serial alf a taki filozofovia ako ti budu tvrdit, ze praveka europska zabudnuta kultura sa stretla s mimozemstanmi a dokonca si toho alfa chovali doma... ? :D
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

ephramko napísal:a za 2000 rokov niekde vykopu serial alf a taki filozofovia ako ti budu tvrdit, ze praveka europska zabudnuta kultura sa stretla s mimozemstanmi a dokonca si toho alfa chovali doma... ? :D
sorry za OT ale nedalo mi to sem nedat
Prílohy
troll-grandpa[1].jpg
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

ephramko napísal:a za 2000 rokov niekde vykopu serial alf a taki filozofovia ako ti budu tvrdit, ze praveka europska zabudnuta kultura sa stretla s mimozemstanmi a dokonca si toho alfa chovali doma... ? :D
Toto je velmi dobry postreh. Ludia si uz dlho rozpravaju vymyslene alebo upravene pribehy a bolo by naivne mysliet si, ze v praveku/staroveku kreslili na steny iba pravdive obrazky a pribehy.
Adry
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Adry »

hughito - mozno som si to nevysvetlil spravne, alebo nechapem vyznam slova ale myslel som to takto

-nepoznaný / nezvyčajný "úkaz" vôkol nás -> paranormálne
-nepoznany / nezvyčajný "úkaz" na oblohe -> UFO

bolo to myslené tak, že si to takto ľudia spájajú :)
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

ephramko zasa neprekrucaj a neplet sem venusu z Moravian, vieme velmi dobre o co sa jedna ... To je uplne nieco ine a odlisne. Navyse mi nevkladaj do slov to co som sem nenapisal a ako posledne ti chcem napisat, ze si zopakuj pravopis, strapnujes sa jedine ty sam ... Neviem co si akoze tym myslel ohladom tej ludskej fantazie a hluposti, ale nevadi. A ten Alf to je uz akoze vrchol tvojich faktov. No ako myslis ... :D
hughito
Redeemer
Redeemer

karmista: Nie, podľa mňa duchovia neexistujú. :wink:
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

Pilifo napísal:Adulko, pokiaľ si dobre pamätám, všetko, čo si považoval za nadprirodzený jav, sme tu dokázali vyvrátiť. Či už to boli bubliny na fotkách, samovznietenie, alebo mimozemšťanmi očipovaní ľudia. Takže ak si ešte stále presvedčený, že nadprirodzené javy existujú, hoď sem aspoň jeden jediný, ktorý sa zakladá na nejakých dôkazoch a som presvedčený, že ho dokážeme vyvrátiť.
Necital som predosle strany, takze mozno ste to uz riesili, neviem, je tu toho strasne vela. Ale skus napriklad vysvetlit poltergeist, ked povedzme ludi hadze o stenu, alebo lietaju kade tade predmety. Pocul som par pripadov, otazne je nakolko su pravdive..

Mne sa napriklad stala taka vec, ze vytiahnuty DVD player zo zasuvky sa zapol a bol zapnuty asi 10 minut, kym som ho nevypol tlacitkom. Mohlo sa stat, ze boli nabite kondenzatory, ale preco spustili displej az po dvoch dnoch co bol player vytiahnuty zo zasuvky?

Dalsia vec. Sedim si v izbe, mama v obyvacke a zrazu rachot v kuchyni. Mame do steny take 2 vstavane policky nad sebou. Je tam aj zaramovana fotka uz neboheho uja. Okrem ineho su tam rozne ine fotky, sviecky a dekoracne predmety. Z policiek padlo vsetko okrem fotky uja a zapalenych sviecok (tie nezapalene tiez padli). Prievan v byte nebol, kedze boli vsetky okna pozatvarane a vonku aj tak nefukalo. Nech som sa to snazil vysvetlit akokolvek, nejde mi proste do hlavy, ako mozu z dvoch policiek padnut len urcite veci a nie vsetko, alebo len jedna vec. Policky maju asi 100x20cm a tie predmety boli co najdalej od kraja policiek.

A este sa mi stala jedna haluz. Lezim si v posteli a kedze byvame na prizemi, tak mam v izbe mierne svetlo z poulicnych lamp, takze vidim aj vecer celkom obstojne. No proste pozeram na zrkadlo, na ktore som este donedavna videl aj z postele. A zrazu sa zneho vystrcila hlava (do tvare som nevidel), pozrela sa na mna, popozerala sa po izbe a znovu sa skryla. Je mi jasne, ze mozog si v tme vytvara najroznejsie obrazy, kazdopadne bolo to fakt neprijemne.

//btw rad by som sa zapojil do vasej debaty o starovekych mimozemstanoch, ale asi budem zlincovany, tak to radsej necham tak :) ale odporucam pozriet seriu dokumentov Ancient Aliens (resp len 1. seria stoji za pozretie) a ak nic ine, tak sa aspon nad tym zamyslite. Vela veci tam zapada do seba a hlavne sa to nesnazi (az na par jedincov vratane Danikena) vnucovat nazor ako napriklad Zeitgeist.
hughito
Redeemer
Redeemer

:lol: Si si istý, že si duševne zdravý ? Keď na niekoho pozerá ďalšia hlava v zrkadle, je zle. :wink:

Ale tak pekné príbehy, ďalšie do skupiny ľudovej slovesnosti. Niet rodiny, ktorá by si nepestovala takéto príhody.
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Tak ako som povedal, v tme vidi mozog kadejake hluposti, z toho nerobim velku vedu, len to bolo neprijemne. Btw aby bolo jasne ja som lezal v posteli a pozeral som sa na zrkadlo, nie do zrkadla. Seba som tam nevidel.

A tie prve dve prihody som si nevymyslel. Nemam dovod si vymyslat nejake fantazmagorie.
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Kedysi som mal podobnú záľubu, zosobňovať sa v takýchto príhodách, ktoré rozprávali staré mamy, len aby som bol zaujímavý pred kamarátmi. Podarilo sa mi vyrásť z toho, ale ako vidím, tak niekoho to drží dlhšie. Nevymýšľaj si prosím ťa, ty táraj. Nikto tu nie je padnutý na hlavu, okrem teba. Nerob z tejto témy babské povedačky.
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Takze utok je ten vas pokus o vysvetlenie "nadprirodzenych" javov? Na co potom existuje tato tema? Ako som povedal nemam dovod vymyslat si fantazmagorie. Alebo mas pocit, ze dvaja ludia, ktori vidia v danom case to iste su zarucene j*bnuti?
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Ty si tu predsa nedal žiadny nadprirodzený jav. Iba ak tvoja bujná fantázia je ten jav. A nesnaž sa to obhajovať tým, že to videli aj iní. Na dôveryhodnosti to nepridá.
Napísať odpoveď