Maturita

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
vendo
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Maturita

Príspevok od používateľa vendo »

inac, ked budu zadania z SJ a AJ aj na nete (original, uz po maturach) moze mi ich niekto dat do SS? alebo poslat link do SS? pripadne ak ich mate uz hned mozete mi ich poslat? dik!
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

andrew72
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa andrew72 »

"Po ktorej slabike nasleduje poloveršová prestávka?''

Zhodou okolností bola daná slabika slovo "hrad". Ľahké, bod zadarmo, poviem si. Potom doma čítam kľúč. Správna odpoveď je: "Po siedmej"

Teda neviem ako som sa mal dovtípiť, že chcú odomňa poradie tej slabiky. Vhodnejšia by snáď bola otázka: "Po koľkej slabike ...". Ale pán/pani Chuck Norris, ktorý toto vymyslel. Rešpekt!
toto ma dostalo, to aj niekto pochopil tak, ze napisal "po siedmej" ? :D
ak budu taketo zavadzajuce a nepresne otazky aj na matike tak gratulujem.. :wink:

maturujem o 2 roky. dufam ze sa dovtedy spamataju :D
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

un_know napísal:Niektore otazky strasne zavadzajuce, maturita vobec neoveri vase vedomosti ale podla mna ma za ulohu co najviac dodrbat na nezmyselnych veciach a zavadzajucich otazkach. Ty dementi sprepacenim co to robia by mohli aspon uviest ci slovo treba napisat v zakladnom tvare alebo presne tak ako je v texte. Cloveka dodrbe jedno pismenko.
Ja som ti hovoril ze nie a je to tak. KUK na tento link: http://zmaturuj.zones.sk/materialy/matu ... uc_SJL.pdf

A precitaj si 5tu bodku.

• Pri odpovediach prihliadajte len na vecnú/obsahovú správnosť odpovede (v kľúči je ako
správna odpoveď priamo tvar slova z úryvku, napr. o divákoch, ale uznať sa má aj
základný tvar diváci, alebo iné slovo obsahovo korešpondujúce so správnou odpoveďou,
synonymum, napr. publikum). Akceptujte aj slová v inom tvare, alebo aj
aruN
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa aruN »

roly napísal: "14.3.2012 - Zadanie písomnej formy internej časti maturitnej skúšky 2011, anglický jazyk, úroveň B1

Write an opinion essay (160-180 words) entitled ‘It is wrong to kill animals for their fur’. Within the topic consider:
• the reasons why it is wrong to kill animals,
• the advantages of using artifical fur,
• the reasons why fur was one of the most important resourses in the past.

Viac tu: http://en-de-2012.webnode.sk/
Vytvorte si vlastné stránky zadarmo: http://www.webnode.sk"
"Zadanie písomnej formy internej časti maturitnej skúšky 2011"
2011 :)

Neviem ktorý inteligent to písal, ale slovo resourses nepoznám, tak isto ako bolo v jednej z odpovedí na akože dnešnom teste zo sj slovo epytetón.
life28
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa life28 »

Vraj unikla nemčina, hlásili to v Rádiu Expres...nenašiel niekto niečo?
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Spravil som si test z AJ 2011 B2 (keďže ako jediný idiot zo školy som si vybral B2) ale len po 40 otázku. Mal som 28/40 = 70%. Keby že som odpovedal na 01 a 03 tak ako som chcel tak mám 75% čo je dvojka :/

Aspoň viem že treba poriadne počúvať a čítať otázku (na konkurz ho pozvali ale prácu nedostal).

Nemina mi je na houby s makom :/

//autoeditácia príspevku (14 Mar 2012, 8:54)
GOOD LUCK AGAIN
danodrevo
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa danodrevo »

FFFfffffuuu ten reading o čistení pred kráľovskou svadbou. WTF ? :D Ale nezadlo sa mi to nejak ťažké, mám z toho celkom dobrý pocit, hlavne že tam neobolo pouźitie časov a aj ten Wordformation bol celkom ľahký :)
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa typek61 »

dost tazka anglina fakt som si musel zalezat na pocuvani :roll:
Dingo1942
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Dingo1942 »

.. mne osobne sa zdal byť test z angličtiny dosť ťažký, počúvanie bolo dosť rýchle na môj vkus, a texty oproti minulým rokom podľa mňa o dosť dlhšie, robené štýlom prvá otázka = odpoveď v predposlednom riadku a4 .. na posledné cvičenie, mi ostalo 5 minút.. čo sa týka témy slohov, neformálny list priateľovi na tému My school, nič lepšie už dať asi fakt nemohli.. tak aspoň v dačom tento rok :plus: :)
metthal
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa metthal »

Tak anglictina celkom HC. Pri druhom posluchu som musel dost nastrazit usi, inak prvy a treti posluch v pohode. Multiple choices a doplnanie do textu o cisteni pred kralovskou svatbou, WTF? Aspon ze ostatne to zachranili a na nich mam mozno z kazdeho 1 chybu kde som si neni isty. Takze test ako tak bude.

Sloh na temu An Ideal School na 200-220 slov? Are you kidding me? Kresal som ten text najviac ako to slo aj tak som skoncil na 240. Strasne maly rozsah na to ze sme B2.
Nadeo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Nadeo »

B1 listening bol dost tazky, kedze jej nebolo dobre rozumiet... Ale dalo sa to. Druha a tretia cast testu v pohode. Sloh sme mali o svojej skole napisat, dve veci co sa nam pacia a dve veci ktore by sme chceli zmenit, aj ze ako zmenit... Neviem ako ostatni, ale ja som sa nevedel mestit do tych 180 slov, odovdzal som okresanych 210...
metthal
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa metthal »

Tak u nas to bolo tak ze pri listeningu sme sa rozdelili v triede na tych co tomu rozumeli a tych co uplne nerozumeli. Rozpravali dost rychlo a neartikulovali. Lenze ja mam dost napozeranych filmov a serialov v anglictine takze som tomu celkom rozumel. Mozno 1/2 vety som nezachytil.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

No, test aj sloh mám za sebou. Či úspešne tak to neviem lebo ma domrdala úloha kde som mal doplňovať slová ktoré mi tam pasujú. Mám tam dobre asi 2 z 10 :/

A sloh? Nooo poriadne som sa krotil a skončil som na 227 slovách takže v pohode (B2).
Nyssow
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Nyssow »

Mám C1 certifikát z nemčiny, ale toto B2, čo spravil NÚCEM bolo ťažšie.

Sloh bol v pohode (Die ideale Schule), pôvodne som mal v koncepte 270 slov, zoškrtal som to na 215 približne.
Nadeo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Nadeo »

http://www.matura.sk/subory/maturitne-t ... t-2012.pdf

Test zo sloviny. Odporucam pozriet vsetkym, ci by dokazali jednoznacne urcit odpovede.
Daggertail
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Daggertail »

no ako tak pozeram, tak mam 28/34 (B2) dobre z tych uloh, kde sa pisalo slovom, takze som uz vlastne presiel ,lebo celkovo uz mam minimalne 35% :), inak test bol celkom hardcore, posluchy boli fajn, aj posledne dva readingy usli ale ta kralovska svadba , wtf? to bol tipos bingo a tiez tie doplnovacky abcd boli dost narocne, ale zase word formation bolo uplne jednoduche , co sa tyka slohu tak som sa musel krotit, okresal som to na nejakych 230 slov, takze snad no problem :)

zajtra este matika, no po tychto dvoch testoch cakam dalsie psycho, ale tak snad to zvladnem
pakman
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa pakman »

//obrazky do prilohy
*uzná toto skener??
Nyssow
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Nyssow »

Nadeo napísal:http://www.matura.sk/subory/maturitne-t ... t-2012.pdf

Test zo sloviny. Odporucam pozriet vsetkym, ci by dokazali jednoznacne urcit odpovede.
Vďaka za odkaz. Čo som pozeral a porovnal s http://www.hojko.com/download/file.php? ... 202012.jpg a http://zmaturuj.zones.sk/materialy/matu ... SJL.pdftak mi vyšlo 46/60 (76,7%), takže spokojnosť :) .
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Uzná...
Napísať odpoveď