Matika bol masox a silná kyselina.
Vtipné na tom odpoveďovom hárku bola "známka z matematiky", na ktorú nám profesorka odpovedala "za tento polrok, z bežného predmetu - nie seminárov" a to sa ten polrok na tom predmete brala len finančná matika, úrokovanie tzn každý mal jednotky, dvojky, najhoršie trojky; až na seminároch sa brali derivácie integrály a podobné vecičky. Z toho som mal jednotku, takže nebudem krivdiť a zaškrkávam jednotku ako dáky biflant/pytagoriadoborec. Takže to len toľko...
Keď som otvoril ten hárok, tak mi až zle prišlo, ale hneď sfleku som začal počítať mechanické veci - vrchol paraboly, primitívna iracionálna rovnica, čísla rozdelené v pomere, smernicovú rovnicu, to s tým UV svetlom a výrokmi, parametrické rovnice a podobné mechanické záležitosti. Kameň úrazu boli tie ich losovania guľôčok, pravdepodobnosti, zrezané ihlany a podobné chuťovky, ktoré som nikdy poriadne nepochopil, takže to bolo vecou špekulácie, na tie som si vyrezervoval posledných 20 min a nič solídne som z toho nevyhútal, ale prázdne som to samozrejme nenechal.
Tam pri tých kadejakých uhloch uhlopriečok a podobných veciach, ktoré človek určite v živote prakticky využije, ak sa hneď nevie postup z čoho vychádzať tak je zle.
Ale určite to bude nadpolovica, a stopercentne všetci uspejeme, však sme si verili
Celkovo to hodnotím od najlepšieho po najhorší ANJ B2, SJL, MAT.
Polomer polkruhu niektorým vyšiel 2, mne 1,6... hrozno mne nejak 262.67 kg tuším.
Takže chlapi, hoci nie som dáky alkoholik či krčmový štamgast, túto udalosť bude treba zapiť. Nie nutne sa spiť pod stôl, to ani ja nemám jaksi vo zvyku, ale štrngnúť treba. (ten avatar čo mám pri nicku nepovažovať za smerodajný)