Maturita

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
typek61
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Maturita

Príspevok od používateľa typek61 »

Dingo1942 napísal:dostali sa mi odpovede b1/b2 anglický jazyk..
tak moj test tam neni tak to asi bude fake
test 3717
Dingo1942
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Dingo1942 »

typek61 napísal:
tak moj test tam neni tak to asi bude fake
test 3717
u nás boli tiež 2 varianty testov, avšak ja som mal to číslo ktoré je v hlavičke súboru tj 3516 a tie odpovede do veľkej miery sedia.. viem však, že zo slovenčiny sa dostala von tiež len jedna varianta testu a druhá ešte nie, aspoň som to zatiaľ nepostrehol.. tak neviem :)
metthal
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa metthal »

No takze ako zhodnotit matematiku. Treba povedat ze NUCEM si na nas zgustli tento rok. Nemam 2 priklady vypocitane (ten polkruh v trojuholniku a to hrozno, pri tom hrozne som robil nejaku numericku chybu stale a vychadzali mi prapodivne cisla). Treba vsak povedat ze pre tych trocha horsich v matike v nasej triede to bolo peklo.
inflater
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa inflater »

Matika bol masox a silná kyselina.

Vtipné na tom odpoveďovom hárku bola "známka z matematiky", na ktorú nám profesorka odpovedala "za tento polrok, z bežného predmetu - nie seminárov" a to sa ten polrok na tom predmete brala len finančná matika, úrokovanie tzn každý mal jednotky, dvojky, najhoršie trojky; až na seminároch sa brali derivácie integrály a podobné vecičky. Z toho som mal jednotku, takže nebudem krivdiť a zaškrkávam jednotku ako dáky biflant/pytagoriadoborec. Takže to len toľko...

Keď som otvoril ten hárok, tak mi až zle prišlo, ale hneď sfleku som začal počítať mechanické veci - vrchol paraboly, primitívna iracionálna rovnica, čísla rozdelené v pomere, smernicovú rovnicu, to s tým UV svetlom a výrokmi, parametrické rovnice a podobné mechanické záležitosti. Kameň úrazu boli tie ich losovania guľôčok, pravdepodobnosti, zrezané ihlany a podobné chuťovky, ktoré som nikdy poriadne nepochopil, takže to bolo vecou špekulácie, na tie som si vyrezervoval posledných 20 min a nič solídne som z toho nevyhútal, ale prázdne som to samozrejme nenechal.
Tam pri tých kadejakých uhloch uhlopriečok a podobných veciach, ktoré človek určite v živote prakticky využije, ak sa hneď nevie postup z čoho vychádzať tak je zle.
Ale určite to bude nadpolovica, a stopercentne všetci uspejeme, však sme si verili :D

Celkovo to hodnotím od najlepšieho po najhorší ANJ B2, SJL, MAT.

Polomer polkruhu niektorým vyšiel 2, mne 1,6... hrozno mne nejak 262.67 kg tuším.

Takže chlapi, hoci nie som dáky alkoholik či krčmový štamgast, túto udalosť bude treba zapiť. Nie nutne sa spiť pod stôl, to ani ja nemám jaksi vo zvyku, ale štrngnúť treba. (ten avatar čo mám pri nicku nepovažovať za smerodajný)
metthal
Guru wannabe
Guru wannabe

Na vrchol paraboly som si nevedel spomenut ako sa urcuje, tak som pouzil derivacie a zistil extrem funkcie. Nepamata si vsak niekto tu rovnicu? Chcel by som si overit ci som to urcil dobre. Lebo je mozne ze v tej rychlosti som tam napisal suradnicu v1 a nie v2 (tusim sa pytali na v2)
inflater
Medium Star
Medium Star

Na derivácie som sa tam vysral, bolo treba špekulovať nad tou planimetriou a tak som len použil Y=c-(b^2)/4a.
Rovnica bola tuším x^2+7x+6, teda Y=6-(49/4), -6.25.
metthal
Guru wannabe
Guru wannabe

No a ja som si nevedel spomenut na c-(b^2)/4a

Tak som si len spravil derivaciu x^2+7x+6. Vyslo 2x+7. To som polozil rovne 0, tj 2x+7 = 0, vyjadril x a vyslo -6.25 po dosadeni spat do povodnej rovnice. Takze toto mam dobre. Tiez ma zarazil priklad s tou rodinou a jej priemernym vekom. Bola to uloha, ktoru som vyriesil ako poslednu, pretoze ma nevedelo napadnut, ake upravy je treba spravit.

Kongresmanov (ci co to bolo za ludi) co ovladaju rozne jazyky som tiez nakoniec zvladol, len som najprv nepochopil poriadne zadaniu. :)
bladeboy
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa bladeboy »

ta maturita je aj tak cela neobjektivna a odveci,..ako ste uz pisali na niektorych skolach si radia ako sa im chce, dobre ze im rovno ucitel nepise odpovede na tabulu.. a na inych skolach, ak ona mojej napr, vsetky mobily musia byt vypnute a polozene na jednom stole, ak ti treba ist na wc tak max len na 5 minut (ten profak to fakt aj stopoval...:|) alebo staci ze sa len obzries a uz sa ta pyta ci nechces ist k riaditelovi pokecat o maturite na rok (true story).. demencia cely system.. to ziaci z odbornych skol, rozny "retardi" mozu mat kludne x-krat lepsie vysledky ako nektori z gymplov prip. priemysoviek, teda tych normalnejsich..
PS:nechcel som tym povedat ze na ucnovky chodia len sami retardi, ide proste o ten princip
inflater
Medium Star
Medium Star

To máš dobre, mňa tak neosvietilo. Dákymi výpočtami som sa dopracoval u tých deciek k číslu 2.neviem koľko, ktoré po zaokrúhlení dalo 3. Nerátal som s tým, že tatko tam v tej rodine zobral motorovú pílu a usekol štvrťku z jeho potomka, takže tam zaokrúhlovať na 2 des. miesta bol samozreme nezmysel. A tri deti, to je také typické, viete ako... hoci to malo vyjsť 5, vraj. :lol:

Ako vravím, ak hneď neviem postup tak len špekulácia.

Blejdboj, podobný režim sme mali i my na SJL a ANJ (zašuškal si a hneď ťa profesorka šla prepíliť pohľadom), ale nevyhrážal sa nikto nikomu stopnutím testu. Tuná na MAT na uhol tých dvoch telesových uhlopriečok spolužiak, čo maturuje z deskriptívy, zašepkal nahlas tuším nejak 54.64 (alebo 52? nvm už čo sme tam napísali) tak som to tam dal a pohoda.

Nás mala profáčka čo učí dejepis na túto MAT, keď jej zazvonil mobil tak zavrela dvere a mali sme 10 sekúnd na pokecanie o odpovediach dokým prišiel "pomocný dozor". :D
metthal
Guru wannabe
Guru wannabe

U nas nachvilu vysla za dvere, tak si tam par ludi radilo a poslednych 10 minut mi kolega zo susednej lavice ukazoval priklady v teste a ja som mu hovoril vysledky. Ak som mu nepovedal aspon 8 prikladov, tak ani jeden. :D Vyhoda poslednych lavic. :D
inflater
Medium Star
Medium Star

Výhoda posledných lavíc, a nevýhoda mať priezvisko na počiatočných miestach abecedy. :D
2janci2
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 2janci2 »

do pi*eeeeeee, to co bola za matika? akoze matiku som vzdy vedel dobre, ale tak ak budem mat z tohto nad 66% tak budem riadny pan

a dneska som bol just v 2. lavici, nedalo sa absolutne nic poradit, akurat som videl tomu spoluziakovi na vysledky tak daktore sa zhodovali... ale akoze, total brutal ten test... no ako vravi kolega, ti na ucnovkach a podradnejsich skolach to budu mat dobre, lebo si mohli aj odpisovat, u nas sa nedalo absolutne nic... no este ze na skolu beru vysledok aj z angliny, ta by mala byt v pohode...

kokos, tak ma to nasralo!!! podla mna velmi tazky rocnik bol toto, aj SJ aj AJ (B2) aj MAT

// inflater, jj, FIIT
Yogi_KE
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Yogi_KE »

Slovenčinu som zvládol sám, to som neopisoval. Z dopisovacích mám 17 až 18 dobre.
Angličtinu som väčšinu opísal, dokonca ten text o Rowlingovej mám dobre, lebo dole bol link na ten článok. :)
Matika, fuha. Na to, že mám len seminár, tam bolo dosť vecí, ktorým som nechápal. S hroznom som sa trápil.
Tých detí malo byť 5 a prídeš na to aj obyčajným spôsobom, len ti to bude trvať trocha dlhšie. Myslím, že priemerný vek rodičov bol 42,5, detí 14, tak si si dal (42,5+42,5+14)/3 a vyjde ti niečo. Nepasovalo, tak si prirátal ďalších 14 a až si zistil, že detí bolo 5. :) Tak isto som postupoval pri čísle, ktoré malo mať súčet 310. 1 na stovke bola jasná a desiatky s jednotkami som pokombinoval a vyšlo mi 173.
inflater
Medium Star
Medium Star

Janči, na FIIT ideš? :D
metthal
Guru wannabe
Guru wannabe

Samozrejme ze na niektore ulohy stacil sedliacky rozum kedy sa dalo ist cez pokus omyl, ale tie deti sa dali aj riesit matematicky.

M - mama, O - otec, D - dieta, n - pocet deti

(M+O)/2 = 45.5 tj M+O = 91

(D(1)+...+D(n))/n = 14 tj D(1)+...+D(n) = 14n

potom vieme ze (M+O+D(1)+...+D(n))/(2+n) = 23 z toho vieme ze M+O+D(1)+...+D(n) = 23(2+n) a dosadime z predoslych rovnic a vyjde nam 91 + 14n = 23(2+n), toto ked upravime dostaneme ze n = 5
inflater
Medium Star
Medium Star

Taktiež to s tou výškou v trojuholníku, stredom strany a všeobecnou rovnicou, tam sa dalo cez to ísť sedliacky alebo indukciou... sedliacky - bod má patriť rovnici, tak nahádzať do ponúkaných odpovedí súradnice a len pri jednom riešení vyjde rovnosť (konkrétne správna odpoveď bola 5x-4y-17=0) - 25-8-17=0, sedí, zaškrknúť.

Alebo si uvedomiť normálový vektor z toho zadania a podmienku kolmosti, že musia byť tie súradnice norm. vektora v druhej rovnici prehodené a pri jednom zmenené znamienko a dopočítať sa k tomu.
2janci2
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 2janci2 »

no presne aj ja som na to isiel tak s tymi detmi, len mi nenapadlo ze to D(1)+...+D(n) = 14n mozem potom dosadit do toho finalneho vzorca... jaaaj no som zvedavy na vysledky z celych maturit
inflater
Medium Star
Medium Star

Janči, tak to sa možno na tej fiitke uvidíme. Tiež som na tom podobne - ANJ no problem, ale toto bol záber. Radenie bolo tak viacmenej na háku našej profáčke, avšak okolo seba som nemal dákych matematikov (spolužiačka sa ma pýtala ako sa počíta vrchol paraboly, takže som ťažko čakal odpoveď na tie ihlany a obsahy).

Ale musíme si na tú prihlášku jednoznačne dať ANJ a jaksi tú matiku do poriadku dať, inak odtiaľ vyletíme treťou kozmickou až sa za nami zapráši :D
metthal
Guru wannabe
Guru wannabe

Na FIT VUT nikoho neuvidim? Ja uz som tam prijaty, kvoli SCIO z MAT (81 percentil), len potrebujem ten papier co sa vola maturitne vysvedcenie.
inflater
Medium Star
Medium Star

Netrúfame si. Už tá FIIT je odvážny krok a lata pribitá poriadne kdesi hore do aleluja.
Ale vraj stále lepšie ako FRIZA, kde makajú na inom prevodovom stupni troška.
Napísať odpoveď