Maturita

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
kj37
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Maturita

Príspevok od používateľa kj37 »

Cela tato maturita bol jeden velky vtip, nielenze je zbytocna, ale su na nej velmi nejednozacne otazky a este k tomu aj viacero odpovedi s rovnakym vyznamom. To sa tyka najma "Slovenciny", ak sa da este Slovencinou vobec nazvat...
Curuj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Curuj »

každý rok to tak je. a to som maturoval už nejaký ten rok dozadu :D väčšina to dá aj tak, pohoda :)
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Väčšinou som čítal, že bol problém pri zadaní, nejasnosti otázok a pod. Len či to nebude tým, že čím ďalej viac ľudí má problém pochopiť význam písaného textu. Áno, vyskytne sa jedna úloha, ktorá môže byť nejasnejšia, ale vyplakávať nad tým, ako bol taký celý test - to svedčí len o tom, čo som písal vyššie. A vôbec sa tomu nečudujem, stačí ak je človek súčasťou nejakého fóra, napr. Hojka, a vidí to každý deň.
ronnie08
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa ronnie08 »

Mate niekto zadania AJ B2?
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

inflater napísal:Ja som štvorročák a berieme to na seminári, i integrály, máme začiahnuť i do per partes a substitúcie...

wolf, tak, programovanie ma baví tiež, také praktickejšie skôr, k "matematizácii" a k samým abstraktnostiam neinklinujem... a kvôli tomu nejdem taktiež na matfyz. Na tu FIIT som premýšlal systémy a siete... ale i tak tam matiky dosť. Holt nutné zlo, no. :D

Matika tam je prvy semester derivacie, limity, integrali, druhy semester fyzika absolutna chobotina ale tiez su to integrali a podobne.
T0m
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa T0m »

Mne na B2 neuznali v doplňovaní cannot, ktoré je ale správne, kde malo byť don´t.
V zadaní bolo, že treba doplniť jedno slovo..Najprv som mal don´t a potom ma napadlo, že raz vravela angličtinárka, že v liste je don´t za dve slová a can´t za jedno. Tak som dal can´t - chybne :D Akurát posledná hodina pred maturou, keby som si nebol vybral slúchatká, tak to mám správne. :D
Hacker
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hacker »

... poradi niekto? existuje taka podmienka ze mat nejaky minimalny pocet hodin, aby ma pustili na maturu??? z daneho predmetu?
dik za info
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Lubenečko »

Každá škola to má po svojom ... niekde môžeš chýbať z daného predmetu max 25-33% (tak to má väčšina škôl)

Ak máš napr za polrok 100 matiky, teoreticky môžeš chýbať 25-33hodín. Čo je napríklad 4-5 týždňov non-stop chýbania.
Väčší problém ti to spraví pri predmetoch, ktoré máš napr len raz týždenne. Vtedy môžu už 2-3vymeškané hodiny znamenať tých 25-33%.

U nás sa v druhom polroku maturitného ročníka absenčné skúšky nerobili. Všetko záleží na profesorovi či ta pripustí alebo nie.
Spixy
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Spixy »

http://tvnoviny.sk/sekcia/spravy/domace ... ticiu.html

//mirak2: :D súhlasím, ale tu ide o to že v Nuceme sami nevedia čo vlastne chcú od žiakov, tohtoročné maturity boli riadny prúser
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

Úroveň požadovaných vedomostí je z roka na rok vyššia
hrozne! obratme sa sud pre ludske prava, ved to je nemyslitelne, aby od nas chceli, aby sme nieco vedeli!
arcrue
Expert
Expert

Príspevok od používateľa arcrue »

Lubenečko napísal: Vtedy môžu už 2-3vymeškané hodiny znamenať tých 25-33%.
To si dobre strelil. U tých jednohodinovkách to stále dáva 6-7 hodín za polrok, takže stále sa ten mesiac dá vymeškať.
tomasito13
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomasito13 »

arcrue napísal:
To si dobre strelil. U tých jednohodinovkách to stále dáva 6-7 hodín za polrok, takže stále sa ten mesiac dá vymeškať.
Netreba sa chytat za slovicka, mne napriklad prave na den ked som mal dvojhodinovky castokrat pripadlo nejake volno popripade sa neucilo alebo chybal ucitel. Hlavne je do skoly chodit a nemusis sa strachovat o dochadzku
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Ten povyk okolo maturít je absurdný. Áno, úroveň požadovaných vedomostí by mala byť taká veľká, aby maturitu reálne neurobilo 20-25% maturujúcich, lebo toľko ich na ňu naozaj nemá.

Otázky, ktoré priamo nesúvisia s učivom treba, veď sa pozrime, ako katastrofálne sme na tom s chápaním písaného textu, toto fórum je ukážkový prípad. Ľudia často nechápu banálny text, nevedia argumentovať a pod. Tu by som akurát tie zmeny zaviedol už na SŠ, napr. povinné hodiny logiky a istú zmenu v štýle vyučovania, aby to nebol len stupídny monológ a písanie poznámok, ale aby boli žiaci donútení zapojiť tie svoje "ťažko namáhané" mozgy.

Takisto by sa mali zaviesť opatrenia (veľmi tvrdé) voči tomu, aby učitelia akýmkoľvek spôsobom radili a pomáhali žiakom. To platí aj v takom prípade, že učitelia by mali prísne kontrolovať, aby si žiaci neradili medzi sebou. Často to tak nie je a vznikajú groteskné prípady, ktoré sú až neuveriteľné.
evilbanana
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa evilbanana »

Som zvedavy ako po schvaleni tej peticie proti mature budu reagovat tí dementi ktorí to podpisali a daju to pisat znova.. hrdina ktory sa svojou peticiou stal znamym sa stane nenavidenym.. ale o to nejde.. ide o to ze je uplna magorina teraz nieco podpisovat kedze uz minuly rok sa to neriesilo a ak daju opakovat maturu.. no hmm zaujimave to bude
jefty
Star
Star

Príspevok od používateľa jefty »

Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Vďaka. Ja som sa snažil k tomu dopracovať len som nevedel aké boli pôvodné linky.

http://matura.erahier.sk/en/test-2012B1.php
http://matura.erahier.sk/en/test-2012B2.php

Pracujem na SJL ;)
metthal
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa metthal »

Tak nam uz oznamili nase vysledky zo slohov. Buduci tyzden by sa vraj mali aj odomykat vysledky z testov tak uz sa neviem dockat ako som dopadol. Co sa tyka slohov tak slovencina nad moje ocakavania, kedze som napisal ledva stranu a pol a aj to som si dost vymyslal, anglictina trocha pod moje ocakavania ale to bolo asi sposobene tym ze som isiel cez limit a navyse som to okresaval z cca 300 slovoveho slohu a vznikla z toho praca na urovni prvaka na strednej (uroven B2).

SLJ - 85,7%
ANJ - 70%
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Oznámili Vám to učitelia v škole?
Naši nám povedali že slohy máme stále zapečatené a výsledky z testov vraj neprišli. Tak neviem.
metthal
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa metthal »

Ano oznamili nam to ucitelia v skole, kedze slohy patria k internej casti a je len na skole, kedy ich zacne opravovat a kedy vam ich oznami.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Áno, viem že tie opravuje škola. Nám učiteľka stále hovorí že máme dosť času a speje sa jak priteplená. No ona opravuje AJ a ja som AJ robil na inej škole kvôli tomu že som mal B2jku. No možno na budúci týždeň budem vedieť.
Napísať odpoveď