Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness
Re: Posilnovanie
Čau, mám otázku ohľadu príjmu sacharidov hneď po tréningu. Niekde som čítal, že bezprostredne po cvičení (pred proteínom) treba prijať 20-30g glukózy, na druhej stránke zas až 1g sacharidov / 1kg váhy. Aké máte vy skúsenosti? Ja si zvyknem dať pol rolky hroznového cukru (cca 20g sacharidov), stačí to? Samozrejme aj v proteíne sú nejaké sacharidy, tak nie som si istý či to robím dobre. Dik za odpovede.
-
mato951
Star
- Kontaktovať používateľa:
Ihneď po tréningu by si mal dávať glukózu ja dávam niekedy aj do 100g (nie vždy) a potom si dám protein čiže podľa mna by si mohol dávať aj viac toho hronového cukru.
-
martinez13
Light Professional
mama si chce kúpiť stepper nejaký lacnejší, čo vy nato hovoríte? ohľadom týchto vecí moc neviem tak sa radšej spýtam, či sa to oplatí..
máte nejaké skúsenosti?
máte nejaké skúsenosti?
Hroznovy cukor ma zly efekt na vstrebavanie bielkovin.
//autoeditácia príspevku (25 Mar 2012, 17:13)
-
mato951
Star
test napísal:Hroznovy cukor ma zly efekt na vstrebavanie bielkovin.
Nenapísal som to do predchádzajúceho príspevku ale zato dávam toľko glukózy lebo spolu s nou si dávam aj kreatín.
ti gratulujem ze si sa z tej glukozy este neposral ...
chcem ist HST a neviem s akyma vahami plz poradte mi na bech maximalka 140kg squat tam nejdem viac nez 100kg cize 100kg deadlift 160kg ako si mam teraz rozdelit ked idem 1-2 tyzdne po 2 serie a 15 opacok? 3-4 tyzden 2serie po 10 opacok? pls help me.
A ktorá bežne dostupná potravina má dosť tých "dobrých" cukrov? Nechce sa mi kupovať čistú glukózu.test napísal:Hroznovy cukor ma zly efekt na vstrebavanie bielkovin.
// čo tento?
http://eshop.aktin.cz/sacharidy-a-gaine ... -100-1500g
-
pegasusss
Light Professional
ja osobne davam palatinozu ( malta a ine kazia zuby + povlak a palatinoza to nerobi ) a som spokojny 
tak ja už som doposiloval. Cigani zo soboty na nedelu vykradli posilovnu
Ostal tam iba jeden stroj.
Taze ostanem suchy 
kolko davat glukozy?
ti nikto presne nepovie, pretoze kazdy sme inac tazky, inac silno posilnujeme a dalsich ix premenných.
Vyskusaj a riad sa podla vlastnej skusenosti.
91pato310
nabuduce budes aspon vediet, ze hodnotne veci si treba aj zabezpecit, lebo inac velmi rychlo dostanu "nohy".
ti nikto presne nepovie, pretoze kazdy sme inac tazky, inac silno posilnujeme a dalsich ix premenných.
Vyskusaj a riad sa podla vlastnej skusenosti.
91pato310
nabuduce budes aspon vediet, ze hodnotne veci si treba aj zabezpecit, lebo inac velmi rychlo dostanu "nohy".
ja dávam po tréningu 30-35g spolu s proteínom, žiadne zažívacie ťažkosti nepociťujem
z glukozy nikto nikdy mat traviace tazkosti mat nemoze, pretoze glukoza sa ani netravi ale ihned, priamo vstupuje do krvi. 
moze, glukoza sa vstrebava v zaludku, sice sa technicky vzate netravi, ale musi sa nejak dostat do tela, nemozu sa otvorit hlavne arterie a slavnostne prijat glukozu do svojho riecistia a prave tu je ten problem, ak je jej koncentracia prilis velka tak sa clovek zgrca, takze ano je mozne ze znej budu zazivacie (nie traviace) tazkosti.
-
Point
Professional
ja davam tiez cca 30g glukozy po treningu a mam problemy s travenim .. resp citim sa unaveny, omameny.. je mozne, ze je to velkym inzulinovym nesuladom? to je taka moja teoria
-
Hellboy248
Guru wannabe
Point: gainer na mna tak isto posobi ..jedine co vtedy zvladam je lahnut a spat
ColdRain
pokial zdravy clovek prijme v napoji 0-100g glukozy, tak nema najmensi dovod preco by mal zvracat.
A viac ako 100g naraz tu asi nikto nedava, dokonca co citam tak sa to toci vsetko okolo cca 30g.
Hellboy248
gainer tak na teba posobi preto ze je to sr*cka, do gainerov sa dava ten najvecsi odpad ktorych sa vyrobca nevie ako inac zbavit. Kup si kvalitny protein a ten si miesaj s glukozou a maltodextrinom.
pokial zdravy clovek prijme v napoji 0-100g glukozy, tak nema najmensi dovod preco by mal zvracat.
A viac ako 100g naraz tu asi nikto nedava, dokonca co citam tak sa to toci vsetko okolo cca 30g.
Hellboy248
gainer tak na teba posobi preto ze je to sr*cka, do gainerov sa dava ten najvecsi odpad ktorych sa vyrobca nevie ako inac zbavit. Kup si kvalitny protein a ten si miesaj s glukozou a maltodextrinom.
-
Hellboy248
Guru wannabe
gogo956: takze gluzkovu a maltodextrin zaroven hej?
-
pegasusss
Light Professional
sia mafia , chcem sa spýtat na taký "hrčovitý biceps" treba zastat v najtažsej pozicii v cviku na bicak ? lebo moj biceps je taky masivny a kamarat ma ze doslova hrču .... mate s tym skusenost THX
Caute, chcel by som sa spytat jednu vec, skodi leg press na kolena? Dnes som cvicil nohy, a dozvedel som sa, ze prepinanie kolien skodi dost kolenam, takisto som dnes este nasiel na nete, ze nohy by mali byt na podlozke, pretoze tiez sa moze stat neico kolenam a spravil som niekolko opakovany, s patami vo vzduchu a spicky na spodnom kraji. Problem je v tom, ze ma teraz trochu bolia kolena a zacinam sa mysliet blbosti ci som si neodsral kolena. Som typ cloveka, ktory sa o seba dost boji, je mi to blbe, ale musim sa spytat, aby som vedel co a ako. Prepacte a dik za odpovede.