Ahojte,
Máme na fóre venovanú tému Windows Phone 7? Ak jo reportnite mi to. Idem teraz s klientom het, prídem večer. Pravdupovediac som WinPho 7 obchádzal oblúkom, teraz keď ho mám pár dní ako vlastný si neviem vynachváliť. Samozrejme všetko čo sa bliští nie je zlato atp. Večer rozpíšem moje postrehy...
Takže idem na vec:
Pros:

neuveriteľne rýchly a responzívny systém na veľmi slabom HW

extrémne prehľadné menu, jednoduché, blbuvzdorné

extrémne návykový audio design, vyslovene krásne sms prijatá, odoslaná, výpis, sms prijatá keď ste v smskách, nedoručená, nádherné zvuky, ktoré sú ako balzám pre uši

veľmi kvalitná audio reprodukcia, žiadna xtreme music nemá tak kvalitnú audio reprodukciu ako Lumia 800 a Samsung Omnia 7, či HTC Titan Eternity [len tieto tri mám doma na testovanie, z toho Omniu vlastím]

úžasne spracovaný kalendár, prehľadne, jednoducho, minimalisticky, intuitívne, žiadne zložité nastavovania, rýchlo zapíšete udalosť

fantastický to-do list, nie je nutné inštalovať ďalšiu appku [ako OutOfMilk na droide]

extrémna výdrž pri všetkých troch telefónoch

veľmi príjemné písanie sms, fakt špica, za tých 5 dní čo ho mám som napísal 170 sms a prijal cez 500, fakt kvalita

príjemný pocit z celkového Ui

rýchle zoomovanie fotiek, krásny display, aj keď je len 800 x 480

odblokovanie je fantastické, rýchle a responzívne

veľmi dobrý cam-shutter button na všetkých modeloch

realtimové prekreslovanie fotoaparátu a fotografií v kalendári simultánne vedľa seba

explorer - dafuq, fakt kvalitný browser v rámci možností

pinovanie všetkého na úvod, parádne a rýchle, elegantné

metro mobilu úplne sadne, páčia sa mi informácie na kalendári, najbližšia udalosť, to do, fotky, kontakty, počasie, všetko prehľadné a rýchle, tak isto stav jednotlivých zapnutých/vypnutých služieb

AMOLED display - moc kontrastné na dlhodobé pozeranie aj na minimálnej svietivosti

chýba kopa zynga aplikácií

ani sa neplánuje port

výpisy sú samostatné, nie integrované v smskách, ale samostatné správy
Cons:

absencia flashu

neexistuje ani opera, ani firefox pre WinMo7

nutnosť treťostranovej app na toogle wifi, mobile data, bt, plane mode

veľmi málo obľúbených apps z iOS a Droid chýba

vysoká cena nekvalitných apps na Win Markete

málo apps v Markete
V prostate jediné čo ochudobňuje WinMo telefóny sú debilné apps vo WinMo markete, absencia flashu a možno slabý HW pre budúce hry, to je všetko. Ináč je to ideálny telefón, veľmi dobre vyladený.
hawg