Windows Phone 7 - malý zázrak, ktorý prišiel neskoro...

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
uplink
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Windows Phone 7 - malý zázrak, ktorý prišiel neskoro...

Príspevok od používateľa uplink »

Ahojte,

Máme na fóre venovanú tému Windows Phone 7? Ak jo reportnite mi to. Idem teraz s klientom het, prídem večer. Pravdupovediac som WinPho 7 obchádzal oblúkom, teraz keď ho mám pár dní ako vlastný si neviem vynachváliť. Samozrejme všetko čo sa bliští nie je zlato atp. Večer rozpíšem moje postrehy...

Takže idem na vec:

Pros:

:plus: neuveriteľne rýchly a responzívny systém na veľmi slabom HW
:plus: extrémne prehľadné menu, jednoduché, blbuvzdorné
:plus: extrémne návykový audio design, vyslovene krásne sms prijatá, odoslaná, výpis, sms prijatá keď ste v smskách, nedoručená, nádherné zvuky, ktoré sú ako balzám pre uši
:plus: veľmi kvalitná audio reprodukcia, žiadna xtreme music nemá tak kvalitnú audio reprodukciu ako Lumia 800 a Samsung Omnia 7, či HTC Titan Eternity [len tieto tri mám doma na testovanie, z toho Omniu vlastím]
:plus: úžasne spracovaný kalendár, prehľadne, jednoducho, minimalisticky, intuitívne, žiadne zložité nastavovania, rýchlo zapíšete udalosť
:plus: fantastický to-do list, nie je nutné inštalovať ďalšiu appku [ako OutOfMilk na droide]
:plus: extrémna výdrž pri všetkých troch telefónoch
:plus: veľmi príjemné písanie sms, fakt špica, za tých 5 dní čo ho mám som napísal 170 sms a prijal cez 500, fakt kvalita
:plus: príjemný pocit z celkového Ui
:plus: rýchle zoomovanie fotiek, krásny display, aj keď je len 800 x 480
:plus: odblokovanie je fantastické, rýchle a responzívne
:plus: veľmi dobrý cam-shutter button na všetkých modeloch
:plus: realtimové prekreslovanie fotoaparátu a fotografií v kalendári simultánne vedľa seba
:plus: explorer - dafuq, fakt kvalitný browser v rámci možností
:plus: pinovanie všetkého na úvod, parádne a rýchle, elegantné
:plus: metro mobilu úplne sadne, páčia sa mi informácie na kalendári, najbližšia udalosť, to do, fotky, kontakty, počasie, všetko prehľadné a rýchle, tak isto stav jednotlivých zapnutých/vypnutých služieb
:plus: :minus: AMOLED display - moc kontrastné na dlhodobé pozeranie aj na minimálnej svietivosti
:plus: :minus: chýba kopa zynga aplikácií :( ani sa neplánuje port
:plus: :minus: výpisy sú samostatné, nie integrované v smskách, ale samostatné správy

Cons:

:minus: absencia flashu
:minus: neexistuje ani opera, ani firefox pre WinMo7
:minus: nutnosť treťostranovej app na toogle wifi, mobile data, bt, plane mode
:minus: veľmi málo obľúbených apps z iOS a Droid chýba
:minus: vysoká cena nekvalitných apps na Win Markete
:minus: málo apps v Markete

V prostate jediné čo ochudobňuje WinMo telefóny sú debilné apps vo WinMo markete, absencia flashu a možno slabý HW pre budúce hry, to je všetko. Ináč je to ideálny telefón, veľmi dobre vyladený.

hawg
Matej18
Light Professional
Light Professional

Re: Windows Phone 7 - malý zázrak, ktorý prišiel neskoro...

Príspevok od používateľa Matej18 »

to som chcel takúto tému už aj ja ale myslím si že som dostal od niekoho odpoved že som asi jedniny čo má alebo mal win7 v telefone ale tak niečo viem možno ti poradím ohladom niečoho mal som ho v HTC HD2 ale nemal som na to dostatok aplikacii tak som prešiel na android
tm_a.s.
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tm_a.s. »

uplink napísal:Idem teraz s klientom het, prídem večer.
už aj takéto služby poskytuješ ? :P
Som zvedavý ako ťa očarí WM7 :) ...
WiZard
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa WiZard »

Mna teda veľmi neočaril... Ale mal som ho v rukách len chvíľu, takže len prvý dojem...
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Pridaná cons a pros...
rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa rochedo »

Presne v tom je problem, developeri sa platforme vyhybaju. V buducnosti by som ani necakal ze sa to nejako vyrazne rozsiri.
A o com je smartphone, na ktory nie je dostatocny pocet aplikacii ?
Este by si mohol doplnit, ze ktory telefon si vlastne testoval, lebo ten popis mi sadne na vsetky Amoled WP7 telefony.
Dalej by ma zaujimalo: ako su vlastne vyriesene notifikacie na tejto platforme ? Android a uz aj iOS ma tzv. notifikacny centrum. Ako funguju push notifikacie? Podporuju ho vsetky aplikacie ?
tm_a.s.
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Aj sa mu budú vyhýbať pretože je tam strašne drahý certifikát.. Nie každý je ochotný vyhodiť kopec peňazí, aby mohol vyvíjať aplikácie pre pár ľudí, keď tu má bezplatné možností (Android a iOS) s oveľa väčším (potenciálnym) zázemím .
Push notifikácie nefungujú vôbec (email, meebo, im) - iba keď odblokuješ mobil, tak sa tie aplikácie nejak refreshnú a potom ti prídu notifikácie. Aspoň mne nefungovali na Mozarte ani na HD7
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Ku chedovi sa vyjadrím ako sa vrátim z alzy, z mojej skúsenosti, len subjektívnej, ku tým apps. 90% majiteľov smartphónov na apps dlabe, krutá realita. Stačí im to čo je v telefóne a na telefonovanie a smsky + organizér naozaj bohate stačí to čo je "built-in" vo WinMo7, pre nás ostatných tu je Android :)
tm_a.s.
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

A preto si nikto nekupuje WM phones, pretože sa s nimi nesie to pravidlo "nie sú na to aplikácie" a aj neznalý (ktorí tie aplikácie nepoužívajú, nepotrebujú a aj tí čo nevedia čo to je) si povedia, že načo si budú kupovať 2x drahší mobil, keď si môžu kúpiť lacné HTC s Androidom, na ktoré aplikácie sú :) (pritom im nevadí, že ich nevyužijú alebo nepotrebujú). Je to proste myslenie ľudí. Aspoň ja to vnímam takto.. A ľudia , ktorí sú verní jablku (neznalci :D), si budú jablko kupovať aj naďalej
rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict

Ale ked uz su na tom tak zle ze napr. aj oficialna aplikacia na Twitter uz nebola aktualizovana pomaly 2 roky tak nieco fakt nie je v poriadku.
S tym suhlasim, ze napr. pre beznych ludi prip. mozno aj seniorov ktori sa nestaraju o aplikacie tak to je idealny system. Hlavne pre tu uplnu jednoduchost. Ale na druhej strane aj iOS je maximalne jednoduchy.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Chyba mi tu model telefonu co je velmi dolezite, pretoze miesas WM7 s hw, co je absurdne a nelogicke. Co ma amoled displej spolocne s WM7? Podla mna nic, je to cisto zalezitot dodavatela displejov co byva vo velkej miere LG alebo Samsung.

Teraz vezmem postupne tvoje body, aspon teda k WM7 v porovnani s Androidom
-Android aj stare Nokie maju prehladne menu, moznosti skalovania su vysoke, pri pouziti tretostranovych app a launcherov je zbytocne sa o tom vobec bavit
-design sms a ineho je skalovatelny, existuje mnozstvo aplikacii na sms s temami, zvukmi a inymi doplnkami. Oblubeny je Handcent SMS
-kalendar na Android ICS je vyborny, synchro s GMail uctom alebo opat pouzitie aplikacii na kalendat, poznamky, todo, je to len o poziadavkach. Uprednstnujem program Note everything Pro kvoli moznostiam nastavenia, funkciam, zaloham a i. featuriek, ktore poskytuje. Skoda, ze zaklad Androidu neponuka vsetko toto, ale treba na to aplikaciu.
-vydrz baterie je skor hw zalezitost telefonu (takt cpu, displej a baterka)
-zoomovanie fotiek je hw zalezitost
-Android ma viac moznosti odblokovania, zalezi od pouzitej verzie systemu, moznost skalovania dalsimi apps
-Astro, File manager, Root manager - vsetko vyborne programy na spravu suborov, moznost samba protokolu po instacii pluginu, ftp, ftps, sftp...
-pinnovanie na Androide len ikoniek a widgetov, poznamky a todo cez widgety aplikacii
-Android zvlada flash, velmi vela prehliadacov, desattisice bezplatnych aplikacii, caste aktualizacie, nizke ceny aplikacii, skalovatelnost po roote a upravy systemu, velka komunita, velka buducnost

WM7 je mrtvy ako Symbian :smt006
tm_a.s.
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

test vo všetkom máš pravdu, akurát uplink chcel poukázať na to, že mobil s WM7 (rovnako ako aj iOS) dostaneš do ruky a môžeš ho používať, pričom na Android si musíš stiahnúť aplikácie a vyhrať sa s ním. Týmto samozrejme nechcem obhajovať WM7 :D , mal som možnosť používať to a nikdy viac ;) .
A ešte aby som ťa poupravil trošku .. WM7 nie je mŕtvy, on nikdy ani neožil :D ..

Jedno jediné sa mi páči na WM7 a to je neskutočná rýchlosť a stabilita tohto OSka, ináč je nanič .. Keby toto nejak dokázali implementovať do Androidu :)
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Nove Androidy dostanu novy linuxovy Kernel s implementaciou potrebnych zdrojakov vyuzivajucich a potrebnych pre Android, takze sa ocakava vylepsenie a stabilita celeho systemu. Okrem toho je ICS pre porovnanie s HC alebo Froyom o dost lepsie, vela bugov je davno opravenych, problemom ostava doladenie na jednotlive telefony kvoli roznym upravam, rozdielnemu hw a podobne. ICS 4.0.4 podla recenzii obstal velmi dobre. Takze po hromadnom nasadzovani ICS odpadne vela problemov s Android telefonmi. Je pravda, ze ked kupis iPhone, tak ho dostanes s uz vyladenym systemom, ako je na tom WM7 neviem, ale verzia 6.0 alebo aj 6.5 bola otrasne katastrofalna a praca s telefonom bola za trest.
tm_a.s.
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Už dávno je ale verzia 7.5 Mango, ktorá je úplne o niečom inom :) ..
rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict

A tiez ze sa to nevola WM ale WP :) Viem, chytanie za slovicka ale nedalo mi.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

testa stačí ignorovať, proste má nutnosť sa do mňa navážať ako istej doby mmartin, nič nové na fóre :) ku ostatným sa vyjadrím hneď ako dokončím robotu.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Ake navazanie? Reagoval som na tvoj prispevok a tvoje porovnanie, kde miesas software a hardware a teda porovnavas neporovnatelne veci, ktore spolu za ziadnych okolnosti nesuvisia.
spojka13
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa spojka13 »

jaaaaaj, cely deň som ho mal pri sebe, ten system je proste krásny... jednoduchy, pekne prehladny, hoci som trochu zo začiatku mal zmatok, ale ten sa rychlo vytratil...tel o ktorý sa jedna je N lumia 800... a som odhodlany dat za neho aj cez 400 ako stoji teraz... funkčnost resp. spolupraca so social. sietami a mailom... prste nadhera... no a tie aplikacie su dost nedostatkom... ale myslim si, že ten system akože Windows sa rozšíri aj do dalších telefonov... alespon dufam... lebo možno ovladanim a jednoduchostou ma momentalne najbližšie iPhonu a veciam tomu podobných...
Zappir
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Zappir »

uplink napísal:.. ku tým apps. 90% majiteľov smartphónov na apps dlabe, krutá realita..
tych 90% majitelov smartphonov myslis dochodcov? nepoznam nikoho kto ma android a nestiahol si neco z marketu, dokonca aj moj tatko tam po veceroch zvykne hladat neco nove. IMHO pokial sa WIN neuchyti na tabletoch a tie aplikacie nebudu kompatibilne tak to neprerazi.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Zappir pointa je že tie apps nepotrebujú, majú tam všetko. A tak Ti poviem, viac ako 50 mojich klientov má droid v základnej výbave, be zjediného stiahnutia z droid marketu, nemajú ani g-accout.
Napísať odpoveď