Separujete odpad?
Separujete odpad?
Zaujímalo by ma, koľko ľudí na fóre má vzťah k životnému prostrediu a separuje odpad.
Všeobecne je na tom Slovenskom porovnaní so západom biedne ale pomaly by sa to malo zlepšovať.
Všeobecne je na tom Slovenskom porovnaní so západom biedne ale pomaly by sa to malo zlepšovať.
Re: Separujete odpad?
Plastové fľaše hádžem do kúta a raz za čas ich spakujem do žltého vreca, pozriem si že kedy ich zbierajú a v teň deň ráno ho dám pred dom 
papier, plasty, tetrapaky, sklo a bio odpad 
Vzhľadom ku obmedzeniam idú mimo ostatného bordelu iba plasty.
Len sklo, nic ine. Kedze som videl, ako to vsetko tak ci tak sypu do jedneho auta (okrem skla).
-
Mek
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Takato tema tu uz je, aj ked starsia...
Separujem, co sa len da - obyvatelia ZA poznaju: papier, plasty, sklo, napojove kartony, kovove obaly. Nie je to vsak velmi pohodlne, kedze vedla smetiaku treba mat este igelitky na ostatny odpad...
Separujem, co sa len da - obyvatelia ZA poznaju: papier, plasty, sklo, napojove kartony, kovove obaly. Nie je to vsak velmi pohodlne, kedze vedla smetiaku treba mat este igelitky na ostatny odpad...
Mek tiez byvam v ZA a vidiet T+T ako to sypu do rovnakeho auta nieje nic zvlastne
Alebo byvam v zlej stvrti?
-
bolek
Guru
- Kontaktovať používateľa:
Vraj je to tak, že pokiaľ niekto hodí do toho kontajnera niečo, čo tam neplatí, tak všetko sypú automaticky spolu.
Inak recyklujeme len papier a plastové fľaše, ale oproti iným krajinám sme na tom biedne. V Írsku bolo bežné recyklovať všetko od papiera, skla, plastov, tetrapakov a ešte aj také recyklovali ako sklenené fľaštičky od sirupov a pod. A bolo to super, páčilo sa mi to.
Inak recyklujeme len papier a plastové fľaše, ale oproti iným krajinám sme na tom biedne. V Írsku bolo bežné recyklovať všetko od papiera, skla, plastov, tetrapakov a ešte aj také recyklovali ako sklenené fľaštičky od sirupov a pod. A bolo to super, páčilo sa mi to.
na Skandinavii sa mi paci, ze recykluju vela a hlavne - vsetky plastove a sklene flase a plechovky su vratne, od 15 do 40 centov za kus
okrem toho sa tu da recyklovat papier, biozbytky a plasty, aspon v mojej oblasti
okrem toho sa tu da recyklovat papier, biozbytky a plasty, aspon v mojej oblasti
A čo keď to sypú do jedného ? Veď to sa potom aj tak triedi. Asi nie sú také kapacity, aby jazdilo ku každej sústave smetiakov 10 vozov.
A naco to mam teda triedit ja, ked to este potom triedia oni? dafuq?
To je dobrá poznámka. 
este si si nevsimol smetiarske auta s napisom triedeny odpad? normalne ti beha auto ktore zbiera triedeny odpad, nechodi asi tak casto ako klasicke, ale skutocne to nedopletu, ale pozbieraju len plast, potom len papier, len sklo ...hughito napísal:A čo keď to sypú do jedného ? Veď to sa potom aj tak triedi. Asi nie sú také kapacity, aby jazdilo ku každej sústave smetiakov 10 vozov.
No predstav si nevšimol.