Odišli by ste len tak žiť niekam preč?

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
gogo956
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Odišli by ste len tak žiť niekam preč?

Príspevok od používateľa gogo956 »

dlhodobo rozmyslam ze by som sa trvalo prestahoval niekde na juh, napr do Spanielska a pod.
Jediny problem je jazykovy, pretoze po Spanielsky neviem ani ceknut a AJ ovladam iba slabo, resp,
nie je to na konverzacku. Druhy problem je ze tieto juzne krajiny maju problemy zo zamestnanostou,
takze najst si nejaky slusny job by mohol byt problem.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

No, celkom dosť problémov naraz. :D Ale tak španielčina je vraj ľahká, neviem čo je na tom pravdy.
gogo956
Redeemer
Redeemer

hughito

ano ze vraj tieto juzanske reci Taliancina, Spanielcina su relativne lahke, ale clovek potrebuje ju vediet na vynikajucej urovni /alebo AJ/aby sa mohol zamestnat na nejakom slusnom mieste nech tam nemusi
zivorit.. Tiez je trochu problem, ze mam starsich rodicov co potrebuju obcas pomoct, aj ked je pravda, ze brat este s nimi zije, ale ten zase je malokedy doma.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

S tym Spanielskom ta poopravim. Moja anglictina je na dovolim si tvrdit vybornej urovni, kedze ju pouzivam denno-denne uz viac, ako 10 rokov, ale ani to nestacilo, aby som sa zamestnal v Spanielsku, v IT oblasti. Skusal som to v statnej sprave aj v sukromnom sektore. Ocenili schopnosti, skusenosti, jazyky (anglictina, nemcina - zaciatocnik az mierne pokrocily, chorvatsina, slovencina, a trosku taliancina), ale nevedel som este spanielsky a tym padom ma zamietli. Proste Spanieli velmi neradi hovoria inak, ako po spanielsky, ale to je chyba aj Talianov, ci Francuzov.

Inak ako jazyk je to velmi lahke. Ja uz rozumiem takych 70% (co som pochytil z pesniciek, ci filmov, pripadne ked som tam chodil za kamaratom). Rozpravat neviem, ale zakladne frazy, ako pozdrav, ist si nakupit a tak ovladam. Ale hodi sa velmi anglictina, potom to ide dost lahko.

A do tretice to zamestnanie. Ono to nie je celkom pravda, ze je tazko najst pracu. Len Spanielom sa nechce robit. Oni su radsej doma a dostavaju 1.200 - 1.500 EUR podporu, akoby mali robit. A zase ked pride niekto z vonka, kto by robit aj chcel, tak musi dokonalo ovladat spanielcinu, ako som pisal vyssie. Inak je to celkom pekna krajina s lacnym benzinom. :)
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

To som už počul od viacerých, že v Španielsku sa moc s angličtinou nedorozumie človek. Buď španielsky alebo nič. :D
gogo956
Redeemer
Redeemer

p4ra

ja by som tam isiel len kvoli teplu, fajnovemu ovociu a plážam- co viacej clovek vlastne moze chciet, no nie? :D :)
M4jk1:-)
Professional
Professional

Príspevok od používateľa M4jk1:-) »

asi niekde k rastafarianom
Zorg
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Zorg »

Velmi rad raz za cas tuknem nejake news. Kazdopadne najskor sa musim vysporiadat s par vecami ktore doma pokladam za bezne a rychlo riesitelne, tu je to trochu zlozitejsie. Postupne ma zradza vsetka technika ktoru mam so sebou, asi nie je nadsena z odchodu zo SR haha. Takze s fotkami to je este na dlhsie. S internetom to nie je easy, dnes som zase prisiel nato, ze do SR na ziadne O2 (cela moja family) cislo moje SMS neprichadzaju atd. Vonku brutal dusno, ale ked som bol v kine v slapkach a kratasoch tak som skoro zamrzol, vedia to s klimou prehnat hah.
Tento vikend som bez kamosov, kedze idu na tyzden do Sydney co uz mali naplanovane dlho, tak sa mozem motat po meste a snazit sa zorientovat. Jedna vec je ista, je to najviac "chodec - unfriendly" mesto v akom som kedy bol. Vlastne je to len dzungla, v ktorej vyrastli mrakodrapy a to vsetko spajaju dialnice.
Do 2 tyzdnov by som mohol mat jedno job interview, ak to pojde ako ma, we will see. A buduci weekend ideme na 3 noci na Kapas Island, kto ma zaujem tak si nieco moze na nete vyhladat. Je to vsak super ze je tu dost ostrovcekov, ktore nie su prepchate bielymi turistami, ako napriklad Perhentian, Tioman atd, a vsetko je to cenovo velmi dostupne, lacne lety z KL a ubytovanie tiez. Velke lakadlo zivotu tu pre mna, plus vo Vychodnej Malajzii na Borneu vela trekov v pralese atd.
No nic, na dnes koncim, cas vypadnut z tohto studeneho internet caffe a isto sa trosku potit von (super forma chudnutia bez namahy :-)

Co sa tyka Spanielska, stravil som tam 7 mesiacov, najprv intensive spanish course a potom zhananie prace. Pravda je z v Europe by som nevahal s vyberom krajiny, ale bohuzial moznosti normalnej prace su velmi chabe, a to bolo este pred krizou. Ja som mal v CV, English - fluent, Spanish - advanced ... poslal veeela CVs a za 3 mesiace sa nedostal ani na pohovor ziadny. Ako casnik resp manualne prace, to do uvahy prichadza, ale platovo to je proste zivorenie.
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa MichalkoOo »

keby som dostal byt + prácu v USA/UK odchádzam okamžite.
Spoiler
tento skorumpovaný štát plný cigánov ma už nebaví. Človek má čo robiť aby z bežného slovenského platu vyžil.
lumir
King
King

Príspevok od používateľa lumir »

michalko.. ak si trufas na poziciu, kde ti zamestnavatel v zahranici plati byt, tak ani na Slovensku "bezny" plat mas nebudes. a od 1500 vyssie sa aj tu da vyzit celkom slusne:)

//tak potom?:)
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa MichalkoOo »

ved preto som stále tu :)
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

Vela z vas tu pise ze by neodislo, kvoli ludom, cize rodine, priatelom alebo svojim polovickam... ludia mate pravdu...sa si stale kladiem tu otazku ci by mi nebolo lepsie doma...

4 roky co som prec, peniaze mam viac nez vysokoskolsky student potrebuje... skoncil som bakalara... zijem...

jasny dovod preco sa mi tu nepaci, su zeny, je mi z nich zle!!! frigidne, namyslene, skarede francuzsky... doma som nemal problem, no tu, clovek kvoli tomu musi odchadzat do zahranicia aby si uzil...

cize ak chcete odist, kvoli profesionalnej buducnosti, je urcite lepsie opustit skorumpovane slovensko... ALE zoberte si svoju priatelku so sebou ;)
saya
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa saya »

Retne napísal:Vela z vas tu pise ze by neodislo, kvoli ludom, cize rodine, priatelom alebo svojim polovickam... ludia mate pravdu...sa si stale kladiem tu otazku ci by mi nebolo lepsie doma...

4 roky co som prec, peniaze mam viac nez vysokoskolsky student potrebuje... skoncil som bakalara... zijem...

jasny dovod preco sa mi tu nepaci, su zeny, je mi z nich zle!!! frigidne, namyslene, skarede francuzsky... doma som nemal problem, no tu, clovek kvoli tomu musi odchadzat do zahranicia aby si uzil...

cize ak chcete odist, kvoli profesionalnej buducnosti, je urcite lepsie opustit skorumpovane slovensko... ALE zoberte si svoju priatelku so sebou ;)
a ja som stale zilav iluzii ze francuzky su sarmatne, krasne zeny z uzastnym zmyslom pre modu a vkus.... :?
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

to asi kazdy... ake je to tu vsetko romanticke... tak to urcite... jedna bida
Rad8)
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Rad8) »

Dnes (alebo včera?) som videl obrázok ostrova a pomyslel som si, že išiel by som tam bývať - sám. Žiadna technika, nič. Len vypnúť. Živiť sa svojimi silami. Nerozmýšľal som nad tým na ako dlho a či si tam naozaj niekoho zobrať, ale aspoň na pár mesiacov by som ušiel z reality.
Skúsim ešte pohľadať ten obrázok.

//už ho asi nenájdem, ale bol to veľký zalesnený ostrov a po obvode mal hory.
PtM
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa PtM »

nie je to náhodou tento ?
Prílohy
526498_321082111285438_107031879357130_853153_545883401_n.jpg
Rad8)
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Rad8) »

Áno, je to presne on. :)

Sent from my U8650 using Tapatalk
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

niekde do horskeho domu.. nedaleko vlekov.. napr taketo uz je uplne mrte :smt007
Prílohy
ski-village-1.jpg
ski-village-2.jpg
ski-village-3.jpg
ski-village-4.jpg
ski-village-5.jpg
ski-village-6.jpg
Billy
Star
Star

Príspevok od používateľa Billy »

hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Trussardi: Nieco podobne sme bavili pocas bicyklovania, ked ideme slapat na kopec do jedneho lyziarskeho strediska, tak dole pod kopcom postavili take dva velke zruby. Vravel som, ze mat nieco take daleko od ludi, v krasnej prirode, s krbom a prijatelnou obyvackou ci spolocenskou miestnostou, cez den polyzovat, vecer sa zabavit ci vypit s kamaratmi, alebo len tak prelezat par dni a unudit sa k smrti...
Napísať odpoveď