Notebook vs Tablet

Ak ste si nevybrali z kategórií vyššie, môžete použiť túto časť.
Gangy
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Notebook vs Tablet

Príspevok od používateľa Gangy »

rochedo napísal:
Nemam cas teraz vypisovat vsetky recenzie. V prvom rade ide o touchpad, ktory stale nevedia poriadne spravit na Windowse. A nikdy to nebude mat take gesta ako ma Apple. Jednak kopiruju presne ten isty tenky dizajn ale pouzivaju srackove materialy. Ano cena je niekolkonasobne nizsia. Ale ked potrebujem ultrabook tak mam prichystanu aj tucnu penazenku. Naco su mi lacne alternativy ktore sa po urcitej dobe rozpadnu ?

Su tam kompromisy pri jednotlivych modeloch. Jeden ma lepsi displej, druhy touchpad, treti najlepsiu konstrukciu ale este som nevidel taky windowsacky ultrabook, na ktory by si mohol povedat ze toto je vhodna alternativa za Air-ko.
Aspon ja osobne ked uz mam platit 1000+ Eur za ultrabook, tak si priplatim a idem do kvality.
Ano, taka UX31tka sa urcite po case rozpadne, a displej ma fakt otrasny. Z mentalne hendikepovanych degeneratov, ktori si myslia ze applu sa kvalitou nic nevyrovna a vsetko ostatne je automaticky hnoj je mi skutocne zle. Je v poriadku mat svoju oblubenu znacku, ale co predvadzas ty a mnoho ostatnych co si kupia produkt od applu a ziskaju pocit ze sa stali nadclovekom je skutocne na zamyslenie. Tak isto predpokladam ze aj ultrabook od lenova sa za chvilu rozpadne len preto ze na nom nesvieti jablko, ti vzdy robili strasne nekvalitne stroje, vsakze.

Z tychto deziluzii by si sa mal dat liecit a nie ich verejne prezentovat na diskusnom fore.

Medzi AppleFan a AppleFag je obrovsky rozdiel.
rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa rochedo »

Nechapem aky mas problem ? Nevlastnim ziaden Apple produkt, preco by to mala byt moja oblubena znacka ? Jednoducho robia kvalitne veci a to je fakt.
Na druhej strane si mozes kupit Air a nahodit si nan Windows 7 bez problemov.
Ako som uz pisal, nevravim ze su vsetky ultrabooky zle, ktore su momentalne na trhu. Napr taky Dell XPS13, ked uz chceme menovat kvalitne veci. Ten Zenbook je tiez sracka. Samozrejme je lahke kopirovat a spravit lepsi produkt, ked je uz nieco isty cas na trhu. Tento rok vsak bude predstavena nova generacia MacBookov. Az vyjdu nove kusy, mozme pokracovat v debate.
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

rochedo napísal:Ako som uz pisal, nevravim ze su vsetky ultrabooky zle, ktore su momentalne na trhu.
rochedo napísal:A ultrabooky mozes rovno vylucit zo zoznamu. Su to len nepodarene kopie MacBook-u Air.
:?:
rochedo napísal:Samozrejme je lahke kopirovat a spravit lepsi produkt, ked je uz nieco isty cas na trhu. Tento rok vsak bude predstavena nova generacia MacBookov. Az vyjdu nove kusy, mozme pokracovat v debate.
Apple je inovator a trendsetter, to nepopieram. Ale vzdy staci pockat istu dobu a na trhu s aobjavia zariadenia ktore by sice bez inspiracie applom nevznikli, ale aj tak ich predcia ako HW parametrami, kvalitou a v neposlednej rade softwarovym vybavenim. Apple robi dobre veci, ale po case vzdy pridu omnoho lepsie. Prehlasovat ze je to len okopirovany hnoj je debilita najhrubsieho zrna. Apple nerobi najkvalitnejsie veci, ani najvykonnejsie veci, ani najoriginalnejsie veci (lebo sami toho vymysleli len pramalo), mozno najkrajsie, to ano. Len s nimi vie prist v spravny cas a poriadne ich spropagovat. Treba si zachovat zdravy usudok a objektivitu, a vyberat podla realnych hodnot produktov a nie podla loga na krabici.
i-Cube
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa i-Cube »

iWin, asi chces pocut, aby ti niekto poradil, ze tablet : D
ja som predal netbook po par mesiacoch. bol fajn, maly, lahky, na obycajne veci vykon dostacoval... len ked som chcel rano precitat spravy, poslat maily, alebo podobne zalezitosti, co zaberu chvilu, tak to som rovno mohol robit na velkom pc.
kupil som si ipad jednotku a to je prave ta vec, ktoru som potreboval. ano, mozem to citat aj na telefone, ale to nie je uplne ono. vstanem, pri ranajkach cheknem spravy zo sveta, vybavim maily, pohodlne bez cakania, dokym sa tablet zapne. hodim do tasky, v robote cez obed tiez nieco precitam .. pred spanim v posteli kuknem net, daco si pripadne nakreslim, kuknem nejaky serial, precitam knihu. zamknem, slahnem na stol a spim.
bateria vydrzi dlho, padne to dobre do ruky, su tam zaujimave aplikacie, so stylusom sa da do neho aj pisat rucne poznamky... tolko u mna, ak by si potreboval nieco podobne, tak asi skor tablet. seriozne veci robim na stolnom pc, ale toto je do postele a niekde na von ako stvorene. aj som s tym viac spokojnejsi, ako s netbookom :)
iWin
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa iWin »

i-Cube: odhalil si ma, presne to chcem počuť :)

Otázka však teraz je či Ipad alebo niečo s androidom :)
i-Cube
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa i-Cube »

sam pises, ze by si kazdemu odporucil stroj od applu :)) z androidov som sa hral len so samsungom galaxy, ci kerou mariou a prilis ma to neoslnilo. nepotrebujem ani ziadny komplikovany pristroj, ipad mi uplne sadne. mam tam veci zosynchronizovane s iphonom, necrashuje to, nemrzne, aplikacii plna prdel, prislusenstva na mraky, spracovanie vynikajuce. to ma presvedcilo. aj ten clanok od toho cecha, kde porovnaval transfomera s ipadom zavazil (neviem to najst no nebol ipad fan, ale mal chvilu transfomera a dost nadaval) :)
[jasne, ze to byva aj naopak, niekto iPad nemusi a vychvali androidove tablety... asi treba len vyskusat, co ti viac sadne]
iWin
Light Professional
Light Professional

No tak to vidím asi na ten ipad2/3 (pravdepodobne 3) :)
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Hmmm keď nájdeš to porovnanie tak to tu hoď.
Ja chcem Asus Transformer Prime ale novú verziu lebo táto teraz má hliníkový kryt a to veľmi obmedzilo výkon Wi-Fi a 3G modulu. Preto vydali novú verziu a ľudia to dávajú hromadne na reklamáciu. No nová verzia je už fajn podľa toho čo som čítal.

Tablet sa hodí aj na matematiku na VŠ kde do NTB nestíhaš písať rovnice (vo worde sa písať dajú ale kým všetko poklikáš tak ostatní majú vypočítané a ty si niekde na začiatku).
Curuj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Curuj »

na VŠ zistíš, že na matiku ti je tablet naprd a papier je stále najlepšie riešenie. aj na iné predmety.
druhá vec - ako na tom chceš kresliť, ked k tomu nie je stylus? oka, kúpiš nejakú srandu z ebay. a potom zistíš, že musíš mať ruko v lufte, lebo multitouch :D
rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict

S tabletom to je presne tak, kazdy si to chce kupit ale nakoniec hlavne pri iPade clovek zisti ze sa na tom v podstate neda nic robit :) Notebook to nedokaze nahradit. System je prilis obmedzeny. Rovnako aj pri Androide. Malo kvalitnych aplikacii. Problem napr natiahnut nejaku prezentaciu z Powerpointu a upravit to.
Keby som to pouzival teraz na VS, tak jedine citat z toho PDF-ka. Plati to co pisal Curuj, VS matika: zaujimalo by ma ako si na tablet zapisujes poznamky ked pomaly ani perom nestihas. Programovat sa na tom neda. Pisat na tom nejake zadanie asi tazko.
Nakoniec by to zostalo na multimedia, internet a maily. Na to mi staci mobil.
Aspon moj nazor na danu vec. Keby som uz mal zobrat novy tablet, tak radsej nejaku mini verziu, pripravuje sa novy tablet od Googl-u a ze vraj existuje aj 7" iPad.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

No ja som na strednej a často som písal poznámky do notebooku aj spolužiaci píšu do netbookov a všetko bez problému (na matike samozrejme zošit). Ale teraz som s tým prestal lebo nosiť si ťažký notebook s nabíjačkou a príslušenstvom je veľmi zložité. Preto chcem Tablet s klávesnicou, ten hodím do tašky a idem.

Len by som rád vedel kedy bude nová verzia Asus Transformer Prime dostupná v obchodoch. Keďže by vraj mala byť začiatkom 2ho kvartálu toho roku.
iWin
Light Professional
Light Professional

rochedo: Ja si plne uvedomujem, že tablet plnohodnotne notebook nenahradí.... Lenže ja mám klasický stolový PC, ktorý je dostatočne výkonný na všetko čo potrebujem či už je to gaming, strihanie alebo chvílkové návaly typu "idem sa učiť modelovať v nejakom 3d softe". Presne ako Michaelo píšem 90% do notebooku (na matiku samozrejme zošit a pochybujem, že tablet by ten zošiť nahradil)

Faktom zostáva, že som skúšal písať klasické poznámky na tablete a nemal som problém (na screene, nie to ešte s klávesnicou) a keďže baterka na ntb mi vydrží necelé 2 hodiny (len pri worde a vypnutej wifi) tak to je fakt nič moc keď sa musím hneď zapájať.

Pre mňa ten tablet rozhodne má väčśie opodstatnenie ako ten notebook. Určite ho nenahradí plnohodnotne ale vidím v tom viac pozitív ako negatív.
rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict

Tak potom kludne do tabletu. Z tvojich prispevkov sa mi zda ze ty si bol rozhodnuty uz asi od prvej chvile, alebo ta to tahalo skor ku tym tabletom. Ked si ho objednas napr z nejakeho e-shopu, mas tyzden na vratenie tovaru. Keby ti nesadol tak mas sancu to vratit. Alebo si ho niekde vyskusaj a uvidis ktory ti sedi viac. Ked uz by som mal zobrat tablet tak asi ten iPad, kvoli vacsiemu sortimentu aplikacii.
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa robo1152 »

Neviem ako na ostatných tabletoch ale na mojom /asus transformer/ sa nepíše nejak pohodlne, a hlavne nie rýchlo :-D
Ako už bolo aj vyššie spomínané, tablet je dobrý asi len do tej postele, rano a večer si ešte niečo pozrieť ale iné využite som mu zatiaľ nenašiel... ak by som ale bral znova tablet tak by som už išiel do ipadu určite :-)

Michaelo - neboj sa aj na tom novom prime niečo dodrbu :-D asusu som fandil, lebo robili zariadenia, ktoré vypadali fajn, ale potom tieto problémy s prime-om, na starší transformer pustili von dodrbane ICSko a ešte za dva mesiace neboli schopný to nejak vyriešiť..
Jasné že každý výrobca sa sem tam sekne, ale asus ma nato asi pernamentku :-D
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

To ICS by ma tak netrápilo ako ten hliníkový obal ktorý na polovicu zredukoval príjem Wi-Fi a GPS (GPS opravili externým modulom zdarma ale Wi-Fi nie).
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

ICSko sa pusta vo verzi 4.0.3 a su s tym este problemy, ale Nexus ci ktory to vyrobok dostal 4.0.4 a ze je to o dost lepsie. Opravenie a vyladenie ICSka na tablety a mobilu este chvilu potrva, ale verim, ze v lete to uz bude stabilne a vsetko pojde ako ma.
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

netrápilo by ťa samovoľné vypínanie/reštartovanie zariadenia ? no neviem, mňa to teda nepoteší keď niečo robím a zrazu bum... alebo sa v noci z ničoho nič reštartuje a potom len preblikáva bootovacie logo kým nevyšťaví baterku...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

To je ale problem uz konkretneho kusu, pretoze som mam beta verziu ICS na Huawei Mediapad a nic samovolne nevypina ani nerestartuje.
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

Vyššie som spomínal že ide o problémy asusu, nie androidu všeobecne, a asus už dva mesiace nie je schopný to nejak fixnut.
meffisto
King
King

Príspevok od používateľa meffisto »

kup si ipad2 a za usetrene peniaze nejake aplikacie co ti treba. Nebudes lutovat.
Napísať odpoveď