Dunlop napísal:
neviem nakoľko to je pravda, ale jedna pediatrička mi vravela že práve hydina plná hormónov má na svedomí to že deti dnes tak skoro fyzicky dospievajú (a s tým spojené daľšie problémy), a odporúča preto mladistvým vo veľkej miere sa jej vyhýbať /samozrejme s výnimkou hydiny z bio chovu/.
celkom by ma zaujimal názor niekoho z fachu
-osobne si myslim ze je to trochu pritiahnute za vlasy, aby hydinove maso mohlo ovplyvnit hormonalnu rovnovahu dietata, tak to by muselo kazdy den zjest tej kuraciny aspon kilo. A keby aj nahodou to tak fungovalo, tak co je na tom ze deti dnes skorej fyzicky dospievaju? napr. je vedecky dokazane ze z dovodu kvalitnejsej vyzivy maju dnesne zeny v priemere väcsie prsia ako zeny spred 100-150 rokmi.
S takymto vzvojom urcite suhlasi kazdy chlap
/napr aj ja som sa dozvedel z kniziek o zdravej vyzive ze ako je mlieko ktore je priemyselne spracovane
tak ake je strasne nezdrave, ze kolko je v nom choleterolu, nadbytok nezdravych bielkovin, laktozy
a akeje to vraj strasne neprirodzene pre cloveka konzumovat ho. Pritom cely zivot jem vela syra,
tvarohu a denne aj 2-3 litre mlieka a citim sa vyborne, a to uz davno nemam 20rokov..Pripada mi to podobne ako sa kedysi velmi propagovala soja a az po nejakej dobe prisli na to, ze az taka super zdrava vo äcsom mnozstve vobec nie je/.
apropo uznavam argument zastancov zdravej vyzivy ze udeniny, klobasy a pod su nevhodne, prakticky vobec ich nejem.
A ze maso obsahuje aj dost vselijakych sajrajtov? na to ma predsa clovek detoxikacne organy
ako pecen a oblicky, ktore su u bezneho zdraveho jedinca vyuzite tak maximalne na 50percent,
jedine po riadnej chlastacke dostavaju trochu viac zabrat/pripadne lieky,antibiotika a pod/.
Napr sa skumal zdravotny stav Masajov co je velky africky kmen chovajucich hlavne kravy
a zivia sa skoro vylucne iba masom,mliekom a ked su smadny tak piju cerstvu krv.
Pritom su fyzicky velmi dobre usposobeny, vysoky, nemavaju arteriosklerozu ani nic podobne.
A v com je to tajomstvo? ze nelezia cely den pri pocitaci, ale su neustale v pohybe, maju neustali
aktivny pohyb na cerstvom vzduchu. To je podstata.