Všetko ignoruješ, tentokrát si si zobral na paškál eko chovy a dokazuješ, ako je v nich zle (potom je ale čudné, že pár príspevkov pred si spochybňoval to, že sa zvery majú zle). Aby sme boli na jasnom - eko/bio chov určite nie je zázrak a viacerí vegáni poukazujú na rôzne nedostatky, napr. aj to, že často ide proste o podvod, resp. len minimálne "zlepšenia." Neviem odkiaľ si vyhrabal to, že sa tu s tým oháňam alebo čo. Každopádne si myslím, že sa dá nájsť aj taký, kde sú určite lepšie podmienky ako pri bežných chovov. Ak by som však bral mäso alebo vajcia z takéhoto chovu, tak by som to naozaj predtým osobne overil, či neplatím len za nejaké pekné reči na internete.
K tomu, čo som ti poslal ako realitu z Čiech (opäť pozor, neviem do akej miery sa to robí, či všade, či len niekde a pod.) napíšeš toto:
Kód: Vybrať všetko
Čo sa týka tých dier v kravách. Áno je to smutné.Ohľadom k vierohodnosti: poslal som sem tri veci, pokiaľ sa nemýlim. Náhodnú zbierku videí niekde zo zahraničia. Ďalej časť textu o mlieku, podporenú citačným aparátom. Poslednú vec priamo reportáž od človeka, ktorý ilegálne vchádza do chovov a dokumentuje tieto veci, prípadne "unáša" zvieratá preč.
Takže neviem čo si chcel povedať týmito vygooglovanými odkazmi o mlieku. Inak, keď už sme pri tom, ja to považujem za serióznu debatu, lebo som čítal viacero zdrojov, aj kníh, za mlieko a proti mlieku. Takže je to úplne legitímne a tvoje odkazy nijak nedokazujú to, čo si tým chcel dokázať. Že na internete nájdeš behom sekundy dva rozdielne pohľady na každú problematiku v tom zmysle, že sa tam nachádzajú nedôveryhodné informácie.
___
Ja mám takisto takýto prípad z rodiny, ale uvedomujem si, ako ťažko primitívne je používať tieto šuplíkové prípady. Ale ľudia sú iracionálni, tak som si zvykol. Zvykol som si, že neresti zvyknú pohodlne ospravedlňovať týmito príkladmi, ktoré sú však úplne mimo realitu. Prečo ?Je zaujímavé, môj starý otec má krásnych 77 rokov. Dodnes ŠOFÉRUJE. Človek ktorý ho nepozná mu typuje, že je to taký dobre vyzerajúci šestdesiatnik. Mal tvrdý život. Celý život ťažko makal. Vychoval 4 deti. A celý život jedol tú zlú zlú slaninu, mäso, klobásy, halušky, ovocie a vlastne úplne všetko bez obmedzenia. Dodnes sa teší na svoj vek krásnemu zdraviu.
Mám ďalšie úplne rovnaké príklady z môjho okolia. Banník či drevorubač, alebo iný ťažko pracujúci človek by ho s tými jeho klíčkami a rastlinkami poslal priamo do ....
1 - dnes je iná doba, človek sedí a nehýbe sa. Zjednodušene. Kedysi ľudia predsa len viac makali, hýbali sa. Pohyb je zdravý, do istej miery mohol vyrovnávať tie negatíva, ktoré prichádzajú s takou stravou.
2 - Toto je dôležitejšie. Pri hodnotení takýchto vecí musíme vychádzať zo štatistík, celoslovenských. Nie z jednotlivcov, môj dedko to a to a dožil sa 120 rokov. To nikoho nezaujíma. Pozri sa na štatistiky u Slovače ohľadom srdcovo-cievnych a i. chorôb. Pozri si svetové štatistiky v západnom svete a porovnaj trend. Tam zistíme, kam vedie tá slaninka, tlsté mäso a klobása. Do predčasného hrobu s bonusom, že posledné roky života je človek chorý a strávi svoj čas akurát chodením po doktoroch.
Nie sú to nezmysly, ani trendy. Vegetariánstvo funguje už tisícky rokov, ale treba o tom najprv vedieť. Celkovo sú tieto prúdy legitímne a proste prichádzajú s dobou a už sotva zaniknú.Tieto nezmysly, trendy ako vegetariánstvo, vegánstvo, frutariánstvo a iné .....iny mi pripadajú smiešne až hlúpe.
Neviem kde urážam ľudí napr. za to, že jedia mäso (sám ho jem). Skús tu inkriminovanú časť nájsť a skopírovať ju sem.Hughito, nikto ťa nenúti žrať mäso ak nechceš, ale neurážaj ľudí. Pretože ak má niekto iný názor, začínaš urážať, ako si urážal mňa a iných. Tvoj obranný mechanizmus spočíva v tom, že sa hráš sa na inteligenta, používaš odborné výrazy, ktorými len zakrývaš svoje vlastnú obmedzenosť. Prešiel som si tvoje príspevky aj v iných diskusiách. Strašne by som ťa chcel vidieť, či sa hráš na takého inteligenta a hrdinu aj v reálnom živote, alebo toto hrdinstvo existuje len na klávesnici tvojho notebooku. Odpoveď je samozrejme jasná.
Reči ohľadom internetového hrdinstva je tak neuveriteľne zbytočná a trápna, že ju vyťahujú len ľudia v koncoch. Je to posledný stupienok internetovej argumentácie. Dobre vieš, že sa nikdy nestretneme. Nepoznáš ma, ja teba. Nevieš aký som, čo robím, ako prezentujem či neprezentujem svoje názory aj s reálnymi ľuďmi. Načo tu vôbec píšeš tieto sprostosti ? Načo tu píšeš nezmysly o tom, ako mám prísť do Košíc ? ..