Ste proti konzumacii mäsa?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
hughito
Redeemer
Redeemer

Re: Ste proti konzumacii mäsa?

Príspevok od používateľa hughito »

Ja som nikde netvrdil, že mám poznatky z praxe, vysvetlil som aj to, že je zbytočné sa tým vystatovať keď sa bavíme o tomto. Takisto som písal čosi o absolutizácii.

Všetko ignoruješ, tentokrát si si zobral na paškál eko chovy a dokazuješ, ako je v nich zle (potom je ale čudné, že pár príspevkov pred si spochybňoval to, že sa zvery majú zle). Aby sme boli na jasnom - eko/bio chov určite nie je zázrak a viacerí vegáni poukazujú na rôzne nedostatky, napr. aj to, že často ide proste o podvod, resp. len minimálne "zlepšenia." Neviem odkiaľ si vyhrabal to, že sa tu s tým oháňam alebo čo. Každopádne si myslím, že sa dá nájsť aj taký, kde sú určite lepšie podmienky ako pri bežných chovov. Ak by som však bral mäso alebo vajcia z takéhoto chovu, tak by som to naozaj predtým osobne overil, či neplatím len za nejaké pekné reči na internete.

K tomu, čo som ti poslal ako realitu z Čiech (opäť pozor, neviem do akej miery sa to robí, či všade, či len niekde a pod.) napíšeš toto:

Kód: Vybrať všetko

Čo sa týka tých dier v kravách. Áno je to smutné.
Ide ale o to, že takýchto smutných vecí sa deje určite dosť a nie je to nič marginálne, ako si to prezentoval v tých prvých príspevkoch.

Ohľadom k vierohodnosti: poslal som sem tri veci, pokiaľ sa nemýlim. Náhodnú zbierku videí niekde zo zahraničia. Ďalej časť textu o mlieku, podporenú citačným aparátom. Poslednú vec priamo reportáž od človeka, ktorý ilegálne vchádza do chovov a dokumentuje tieto veci, prípadne "unáša" zvieratá preč.

Takže neviem čo si chcel povedať týmito vygooglovanými odkazmi o mlieku. Inak, keď už sme pri tom, ja to považujem za serióznu debatu, lebo som čítal viacero zdrojov, aj kníh, za mlieko a proti mlieku. Takže je to úplne legitímne a tvoje odkazy nijak nedokazujú to, čo si tým chcel dokázať. Že na internete nájdeš behom sekundy dva rozdielne pohľady na každú problematiku v tom zmysle, že sa tam nachádzajú nedôveryhodné informácie.

___
Je zaujímavé, môj starý otec má krásnych 77 rokov. Dodnes ŠOFÉRUJE. Človek ktorý ho nepozná mu typuje, že je to taký dobre vyzerajúci šestdesiatnik. Mal tvrdý život. Celý život ťažko makal. Vychoval 4 deti. A celý život jedol tú zlú zlú slaninu, mäso, klobásy, halušky, ovocie a vlastne úplne všetko bez obmedzenia. Dodnes sa teší na svoj vek krásnemu zdraviu.
Mám ďalšie úplne rovnaké príklady z môjho okolia. Banník či drevorubač, alebo iný ťažko pracujúci človek by ho s tými jeho klíčkami a rastlinkami poslal priamo do ....
Ja mám takisto takýto prípad z rodiny, ale uvedomujem si, ako ťažko primitívne je používať tieto šuplíkové prípady. Ale ľudia sú iracionálni, tak som si zvykol. Zvykol som si, že neresti zvyknú pohodlne ospravedlňovať týmito príkladmi, ktoré sú však úplne mimo realitu. Prečo ?

1 - dnes je iná doba, človek sedí a nehýbe sa. Zjednodušene. Kedysi ľudia predsa len viac makali, hýbali sa. Pohyb je zdravý, do istej miery mohol vyrovnávať tie negatíva, ktoré prichádzajú s takou stravou.
2 - Toto je dôležitejšie. Pri hodnotení takýchto vecí musíme vychádzať zo štatistík, celoslovenských. Nie z jednotlivcov, môj dedko to a to a dožil sa 120 rokov. To nikoho nezaujíma. Pozri sa na štatistiky u Slovače ohľadom srdcovo-cievnych a i. chorôb. Pozri si svetové štatistiky v západnom svete a porovnaj trend. Tam zistíme, kam vedie tá slaninka, tlsté mäso a klobása. Do predčasného hrobu s bonusom, že posledné roky života je človek chorý a strávi svoj čas akurát chodením po doktoroch.
Tieto nezmysly, trendy ako vegetariánstvo, vegánstvo, frutariánstvo a iné .....iny mi pripadajú smiešne až hlúpe.
Nie sú to nezmysly, ani trendy. Vegetariánstvo funguje už tisícky rokov, ale treba o tom najprv vedieť. Celkovo sú tieto prúdy legitímne a proste prichádzajú s dobou a už sotva zaniknú.
Hughito, nikto ťa nenúti žrať mäso ak nechceš, ale neurážaj ľudí. Pretože ak má niekto iný názor, začínaš urážať, ako si urážal mňa a iných. Tvoj obranný mechanizmus spočíva v tom, že sa hráš sa na inteligenta, používaš odborné výrazy, ktorými len zakrývaš svoje vlastnú obmedzenosť. Prešiel som si tvoje príspevky aj v iných diskusiách. Strašne by som ťa chcel vidieť, či sa hráš na takého inteligenta a hrdinu aj v reálnom živote, alebo toto hrdinstvo existuje len na klávesnici tvojho notebooku. Odpoveď je samozrejme jasná.
Neviem kde urážam ľudí napr. za to, že jedia mäso (sám ho jem). Skús tu inkriminovanú časť nájsť a skopírovať ju sem.

Reči ohľadom internetového hrdinstva je tak neuveriteľne zbytočná a trápna, že ju vyťahujú len ľudia v koncoch. Je to posledný stupienok internetovej argumentácie. Dobre vieš, že sa nikdy nestretneme. Nepoznáš ma, ja teba. Nevieš aký som, čo robím, ako prezentujem či neprezentujem svoje názory aj s reálnymi ľuďmi. Načo tu vôbec píšeš tieto sprostosti ? Načo tu píšeš nezmysly o tom, ako mám prísť do Košíc ? ..
erytrocyt
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Nad tvojou prvou vetou som sa rozosmial. Ale ten posledný odstavec ma dokonal. Dobre som sa zasmial. Ako som napísal vyššie, internetový písalek, urážlivé prídavné mená, proste internetový hrdina. A preto, prajem ti krásny deň, nemám potrebu ti niečo vysvetľovať, matka ti môže dať najesť, ale rozum do ucha ti nikto cez lievik nenaleje. Od prírody si ho nedostal, smola, skapeš sprostý.
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

Asi pred 2 tyzdnami som videla na jednom nameckom kanaly dokument, ako cely ten chov vlastne funguje. Najhorsia bola cast, kde ukazovali, ako kravam beru hned po vrhu telata, kym sa to zviera spamata z bolesti a postavi na nohy, tak je tela uz prec. Citi ho vsade naokolo, vie, ze ho prave priviedla na svet, ale nemoze ho nikde najst. Aby to este nebolo malo, tak tie svine niektore ich drzia oddelene v jednej mastali, cize si uvedomuju pritimnost toho druheho a ked krava zacne kricat, tak jej tela automaticky odpoveda. Potom este dlhu dobu vsade hrabe, stale ho hlada a sprava sa agresivne voci ostatnym zvieratam v blizkosti. Len co na to casom zabudne a spamata sa, uz je na cest dalsie.
Tomuto ja ludsky pristup nehovorim.
Ako to funguje v bio hospodarstvach, to neviem, ale casto cestujem cez Rakusko, aj som tam isty cas pracovala a pravidelne som vidavala aj vidavam cele stada krav aj s malymi teliatkami sa volne past vonku na luke.
hughito
Redeemer
Redeemer

erytrocyt: Ďakujem ti za z tvojej strany nezvládnutú diskusiu a môžeš sa pratať preč s tejto témy. O balast tu nikto nestojí. :wink:
MeanSeriously
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa MeanSeriously »

Farma Margecany. Vedená ako tebou obhajovaná EKO farma.
http://maps.google.sk/?ll=48.893072,20. ... 8&t=h&z=17

Zvieratá sú chované v najdlhšej budove na mape.
Pri poslednej návšteve:
Spodné podlažie
Isa Brown - 17 000 kusov, klasika brojler biely - cca 3000 kusov . Pre predstavu - je to súvislé more sliepok. Jedna na druhej.
Horné podlažie
Lohman Brown - 14 000 kusov, kalimero 4000 kusov.
Zvieratá za celý svoj život neuvidia denné svetlo a čerstvý vzduch. Majú na gramy presne nastavené denné kŕmne dávky. EKO chov.
Nič v zlom, skade máš tieto informácie?
Prečo nepiť mlieko http://www.metoo.sk/855/skodliva-biela- ... ime-mlieko
Prečo piť mlieko http://metabolizmus.sk/zdrave-potraviny ... it-mlieko/
len pre info, v prvom odkaze sa poukazuje len na nezdravosť mlieka z obchodu.
Je zaujímavé, môj starý otec má krásnych 77 rokov. Dodnes ŠOFÉRUJE. Človek ktorý ho nepozná mu typuje, že je to taký dobre vyzerajúci šestdesiatnik. Mal tvrdý život. Celý život ťažko makal. Vychoval 4 deti. A celý život jedol tú zlú zlú slaninu, mäso, klobásy, halušky, ovocie a vlastne úplne všetko bez obmedzenia. Dodnes sa teší na svoj vek krásnemu zdraviu.
Mám ďalšie úplne rovnaké príklady z môjho okolia. Banník či drevorubač, alebo iný ťažko pracujúci človek by ho s tými jeho klíčkami a rastlinkami poslal priamo do ....
Je to asi tak: kto ťažko pracuje, je prirodzené, že potrebuje aj viac mäsa. Trend vegeteriánstvo ako to tu niekto nazval je výmyslom ľudí, ktorí sa pohybujú málo a nedokážu vydať všetko, čo im mäso dá. (Pre info - aj dávnejšie existovala skupina ľudí, ktorí boli bohatí a nemali pohyb a preto vegeteriánstvo existuje už dlhšie)

A k vegetreriánstvu všeobecne, existujú extrémy, na jednej strane niekde zvieratá týrajú, na strane druhej sa nejaké zvieratá majú lepšie ako človek. Ale extrémy nikdy nebudú vo väčšine. tak tu prosím vás nedávajte videá ako nejaké zvieratá týrali, lebo vždy sa nájde nejaký človek, čo urobí extrém z druhého konca (http://dogtv.com/)
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Trapoško, ako som ti napísal vyššie. Urážaš, oháňaš sa tu googlom, ja som ti tu dal fakty, reálne poznatky. To je tvoj obranný mechanizmus keď nevieš pokračovať. Momentálne sa tu snažíš vyvolať flame. Máš vyše 8 000 príspevkov, stačí ich prejsť pár. Čítaj po sebe. Ty mne ideš napísať že som nezvládol diskusiu? :lol: :lol: :lol: A to len preto, že nemám chuť sa baviť s internetovým trapoškom o veciach o ktorých vie konský kkt? Trapoško, pokračuj ďalej, myslím, že viacerí sa tu na teba bavia.

//autoeditácia príspevku (02 Máj 2012, 17:38)
?what: Choď do Margecian, len sa treba pýtať, sám majiteľ ti povie stavy aké momentálne má. Farma je voľne prístupná.
hughito
Redeemer
Redeemer

Ty si ale vôbec neuvedomuješ, čo píšeš. Ja som napríklad nikde nespochybnil tvoje skúsenosti, ale tak každý môže posúdiť, kto a akým spôsobom diskutoval a kto je komu na smiech. Tvoj spôsob diskusie, vulgarizmy, osočovanie hovorí za všetko.

what: Prepáč, ale taký nezmysel som ešte nepočul (tvoje zdôvodnenie vegetariánstva). Vegetariánstvo malo a má pôvod primárne v istej ideológii, zdravotné či iné dôvody sú sekundárne.
kto ťažko pracuje, je prirodzené, že potrebuje aj viac mäsa
Ďalší nezmysel.
MeanSeriously
Medium Star
Medium Star

akej ideológii?
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

http://www.metoo.sk/855/skodliva-biela- ... ime-mlieko

- ten clanok je absolutny nezmysel, ak by bol co len z polovice pravdivy, tak ja som pri tej svojej spotrebe mlieka z obchodu uz davno mrtvy. :D

Ohladom toho zdravia> genetika robi minimalne 50percent nasho zdravotneho stavu. Tj ak ma niekto nachylnost na niektoru tazku chorobu, tak sa moze velmi lahko stat ze na nu nakoniec aj zomrie, hoci mohol jest cely zivot iba same zdrave jedla. Skuste si najst v archivoch na nete ludi ktori sa dozili vysokeho veku, napr 100 a viac rocnych. A zistite ze zili uplne normalne, ziadni extremisti z hladiska
stravovania to vecsinou nie su. Daju si masko, aj slaninku obcas, aj poharik tvrdeho, niektori aj fajcia.
Jeden faktor ale mavaju skoro zarucene spolocni a to je absencia obezity. Nadbytocny tuk totiz posobi
mimoriadne rizikovo na srdcovocievny aparat aj zvysuje nachylnost na vznik rakoviny atd. Takze je to hlavne o genetike a pohybe!! Presne ako nasi predkovia, jedli masne aj nezdrave, ale potom skoro vsetko spalili pri rubani dreva, orani poľa a pod. To je podstata.
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Osočovaním si začal ty. V prvom príspevku som sa ti pekne "prihovoril". Na osočovanie si odborník. Si tu len na smiech, a ja si zasa počkám akú ďalšiu perlu vypustíš do sveta. A veľmi dobre si uvedomujem čo tu píšem. Mám narozdiel od teba nadhľad. Pretože toto sú len obyčajné písmená, v reálnej diskusii by si stiahol ten svoj ovisnutý cicík medzi nohy a pozeral by si sa zboku ako taký urazený pouličný pes.

Vegetariánstvo, frutariánstvo a iné ....stvá sú výmisel ľudí, ktorí sa nedokážu zaradiť, potrebujú niekde patriť, tak prestanú žrať mäso. Alebo prestanú žrať ryby. Žerú len ovocie, zeleninu, klíčky, med. Lepšie si prečítaj internetové diskusie /ty máš rád internet ako sme si mohli všimnúť/ o vegánstve, kde diskutujú vegáni. Ich by som prirovnal pomaly k sekte.
A keďže je to v móde, a ty sa takisto nedokážeš nikam zaradiť, tak ich minimálne obhajuješ. V robote mám dosť času z dlhej chvíle čítať takéto ...čoviny, a dobre sa na nich bavím. Každé takéto spoločenstvo má svoju pravdu, svojho boha a svoju manu.
Ja by som im poradil inak. A tebe tiež. Prestante žrať všetko. Pokapete a bude tu pokoj.

//autoeditácia príspevku (02 Máj 2012, 17:55)
gogo956 : No jasné že je to kktina. Taká istá kktina ako videá a texty prezentované tuto trošku vyššie. Ja by som podľa niektorých internetových článkov nemal žiť už posledných 15 rokov.
hughito
Redeemer
Redeemer

erytrocyt: Škoda reagovať na tvoje výplody o tom, ako by som sa správal či nesprával v realite. Je to naozaj úsmevné. Úsmevný je aj tvoj nadhľad, ktorý akože máš, ale uchyľuješ sa k trápnej argumentácii o tom, aký som a čo by som robil zoči-voči. :wink:

gogo: Samozrejme, genetika je dôležitá a existuje x iných faktorov. Nikto netvrdí, že z klobásy alebo pravidelného pitia mlieka zomrieš. Ide o mieru pravdepodobnosti, ktorú môžeš tou samotnou stravou ty ako človek vo vzťahu k samému sebe ovplyvniť. Opäť by som rád upozornil na rôzne štatistiky ohľadom chorôb, aké sú trendy a s čím to má súvis. Áno, má to súvis aj s tým, že sa menej hýbeme, viac sedíme, ale to, čo robí to zlo, je napr. to tlsté mäso, slaninka, klobásky, boček a pod. parády.

Napr. mám prečítané viaceré knihy od Bukovského a nie je to žiaden fanatik, ako ho niektorí označujú. On sám píše o tom, že už nemožno ignorovať rôzne asociácie kravského mlieka a niektorých druhov rakoviny. Vychádza len z odborných štúdií.

what: Skôr názor na tento svet, jeho fungovanie. Proste tie dôvody sú takéto. Ale napr. v anarchistickom hnutí sa nachádza veľmi veľký počet vegetariánov a vegánov a to má priamy súvis s ideológiou emancipácie, ako človeka, tak aj zvierat.

__

Aby sme si boli na čistom, samozrejme aj medzi vegánmi sa vyskytujú typy, ktorí to akoby preháňajú, ale vo vzťahu k iným ľuďom, také fašizujúce prvky. Ale určite je ich skôr menej.
Vegetariánstvo, frutariánstvo a iné ....stvá sú výmisel ľudí, ktorí sa nedokážu zaradiť, potrebujú niekde patriť, tak prestanú žrať mäso.
Rozprávky na dobrú noc. Mňa veľmi zaujíma, ako dokážeš argumentačne podložiť toto tvrdenie.
MeanSeriously
Medium Star
Medium Star

wikipedia píše:
http://sk.wikipedia.org/wiki/Emancip%C3%A1cia napísal:Emancipácia je oslobodenie (sa) z bezprávnej, ponižujúcej spoločenskej závislosti; osamostatnenie sa; zrovnoprávnenie.
To čo je za ideológiu, ktorá chce postaviť zviera na úroveň človeka? Mám z toho taký dojem, že to je chorá ideológia. A výmysly chorých predsa netreba akceptovať, ale pokiaľ je možné, tak vyliečiť. Bohužiaľ, väčšina ľudí si povedať nedá a tak neostáva nič iné, len výmysly neakceptovať t.j. nedovoliť, aby takéto nezmysly šírili ďalej.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

od Bukovskeho som cital kedysi davno asi dve knihy a mam pocit ze sa postupom casu jeho pristup dost radikalizoval, povazujem ho za hranicneho extremistu.

Apropo ja osobne pravidelne konzumovanie mastneho masa, klobas a pod. neschvalujem, ani mi to moc nechuti, ked uz tak iba raz za dlhsi cas.

Nemam vobec nic proti vegetarianom a podobnym stravovacim smerom a uznavam ze vo vela veciach maju aj pravdu. Ale co mam skusenost uz s aktivnymi vegetarianmi, tak musim povedat ze obcas mi pripadali ze im to nejedenie masa ide uz trochu na hlavu, pretoze mali tendenciu neustale utocit na ostatnych ktori sa nestravuju rovnako ako oni. Ale mozno som mal iba smolu na nespravnych ludi..
hughito
Redeemer
Redeemer

Samozrejme, to útočenie nie je správne a uvedomelý vegetarián/vegán to robiť nebude, ale ako som napísal, aj také prípady sa môžu diať. To ako všade, záleží od človeka.

what: Heh, s tebou to bude ťažké. Ale nech nepíšem, tak si skús napr. pozrieť výpoveď človeka na slovo vzatého.

Druhá časť tam je tiež.
G0lDiER_
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa G0lDiER_ »

Tak to tu mozme ukoncit. Vsetky zvierata chovane na maso/mlieko sa maju super, vykupujeme ich pred smrtou v prirode a su tu vlastne pre nase zaludky. Tak?

Neviem o com sa tu stale bavite. Zvierata tu ani niesu na to, aby plnili nase zaludky, ani by sa nemali v prirode horsie a ani sa k nim nespravaju pekne na tych farmach alebo ako tomu hovoria. Niekde sa spravaju horsie, niekde lepsie, ale tie zvierata tam kazdopadne nemaju co robit. Tak o com?
pegasusss
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa pegasusss »

osobne uspešne uz piaty mesiac bez masa , inšpirovalo ma hlavne toto video

Kód: Vybrať všetko

http://www.youtube.com/watch?v=zMuJ-bDs30M
, ale vajcia ( iba vaj. bielka ) zatial možem , mlieko u mna na minimum ( 1 L mozno za mesiac ) a syry ako kedy ale nie často ... :)
hughito
Redeemer
Redeemer

Prečo len bielka ?

Inak erytrocytovi odporúčam pozrieť aspoň minútu, od 1:06:30 ohľadom toho mlieka a kráv. Som zvedavý, čo za múdra nám tu zase prednesie.
danodrevo
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa danodrevo »

G0lDiER_ napísal:Tak to tu mozme ukoncit. Vsetky zvierata chovane na maso/mlieko sa maju super, vykupujeme ich pred smrtou v prirode a su tu vlastne pre nase zaludky. Tak?
Vystihol si to dobre. Až na to, že ich pred smrťou v prírode nevykupujeme, nakoľko sa rodia už v zajatí aby splnili svoj účel. Neviem, čo riešiš takéto blbosti, keby si sa takto zastával váźnejších problémov ako toto.. Funguje to takto tisícky rokov a zrazu z nudy si tu ľudia vymýšľajú veci ako vegetariánstvo a vegánstvo.. Nemám nič proti takýmto ľuďom, je mi jedno kto čo je, ale keď tu ideš nakladať, že mäso je zlé, že črevo ćloveka ho nie je schopné spracovať a že kravičkám by bolo v prírode lepšie, tak sa musím zasmiať. Daj všetky kravy z farmy do prírody a uvidíš, že ti všetky rastliny do mesiaca požerú a budú musieť byť odsterlené, tak či tak kvôli nadbytku. Toto je diskusia na nekonečno..
pegasusss
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa pegasusss »

hughito napísal:Prečo len bielka ?

Inak erytrocytovi odporúčam pozrieť aspoň minútu, od 1:06:30 ohľadom toho mlieka a kráv. Som zvedavý, čo za múdra nám tu zase prednesie.
viem kam tym mieriš , no posledny mesiac som skoro bez žltkov , ale onedlho zacnem aj tie papať ...
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

G0lDiER_ napísal:Zvierata tu ani niesu na to, aby plnili nase zaludky
sme na vrchole potravinoveho retazca, tie zvierata su chovane len za ucelom, aby boli zjedene, preto sa to aj vola zivocisna vyroba
Napísať odpoveď