Ste proti konzumacii mäsa?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
G0lDiER_
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Ste proti konzumacii mäsa?

Príspevok od používateľa G0lDiER_ »

danodrevo napísal: Vystihol si to dobre. Až na to, že ich pred smrťou v prírode nevykupujeme, nakoľko sa rodia už v zajatí aby splnili svoj účel. Neviem, čo riešiš takéto blbosti, keby si sa takto zastával váźnejších problémov ako toto.. Funguje to takto tisícky rokov a zrazu z nudy si tu ľudia vymýšľajú veci ako vegetariánstvo a vegánstvo.. Nemám nič proti takýmto ľuďom, je mi jedno kto čo je, ale keď tu ideš nakladať, že mäso je zlé, že črevo ćloveka ho nie je schopné spracovať a že kravičkám by bolo v prírode lepšie, tak sa musím zasmiať. Daj všetky kravy z farmy do prírody a uvidíš, že ti všetky rastliny do mesiaca požerú a budú musieť byť odsterlené, tak či tak kvôli nadbytku. Toto je diskusia na nekonečno..
Ze by ich bolo nadbytok si vypocital, alebo precital, alebo ako?
A to, ze to takto funguje tisicky rokov znamena, ze je to spravne? Si asi trochu plytkomyselny, ked v zachranovani zvierat, prirody, planety a svojho tela vidis iba blbost z nudy.
beardie napísal:sme na vrchole potravinoveho retazca
a ja som lietadlo

//autoeditácia príspevku (02 Máj 2012, 20:09)
Ako si na to prisiel? Docital si sa to v ucebnici prirodovedy na zakladkej skole??
MeanSeriously
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa MeanSeriously »

Ako si na to prisiel? Docital si sa to v ucebnici prirodovedy na zakladkej skole??
áno, ak ty nie, tak je to smutné. Je to tak, pretože človek s pomocou nástrojov a rozumu dokáže uloviť každé zviera.
danodrevo
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa danodrevo »

G0lDiER_ napísal: Ze by ich bolo nadbytok si vypocital, alebo precital, alebo ako?
A to, ze to takto funguje tisicky rokov znamena, ze je to spravne? Si asi trochu plytkomyselny, ked v zachranovani zvierat, prirody, planety a svojho tela vidis iba blbost z nudy.

a ja som lietadlo

//autoeditácia príspevku (02 Máj 2012, 20:09)
Logicky ak do nejakého ekosystému , ktorý je v rovnováhe nasadíš extrémne množstvo kráv, sliepok a čo ja viem čoho z farmy, tak sa to nejak prejaviť musí. A keďže tie počty sú extrémne, tak dôjde k nadbytku jedincov na určitú plochu. Tým pádom sa naruší rovnováha ekosystému a narušenie rovnováhy zrejme dobré nie je. Všakže ? Ale samozrejme ty máš nejaký článok proti.
Pokiaľ to tak funguje tisícky rokov , tak to správne je, lebo keby to správne nebolo, tak to tak nefunguje. Keď je mäso také zlé, ako to, že populácia tak rapídne narastá ? nemyslíš, že si troška neobjektívny a snažíś sa za každú cenu presadiť svoj názor , o ktorom si myslíš, že je správny ? Je rozdiel zachrańovať zvieratá , voľne źijúce v lese, ktorým hrozí vyhunutie a pod. a tvoje pseudozachraňovanie zvierať určených ku konzumácii. To je ich primárny účel. Svet je krutý, choď sa sťaźovať, zažaluj celý svet.. Kto vravel, že som proti záchrane prírody ? Vymýšľaš si. Moje telo funguje dobre, tak isto celej mojej rodiny, priemerny vek dožitia je cez 80 rokov, pri dennej konzumácii mäsa. Šok, čo ?
Sme vrchol potravinového reťazca ? Áno. Ako je to možné ? Evolvovali sme na najvyššiu úroveň, tým pádom máme schopnosť ovládať všetko čo je evolučne nižšie. De facto sme inteligentné zvieratá. Takže nikoho nezabíjame, len lovíme pre vlastnú poterbu a prežitie. Mal by si žalovať aj vlky, medvede, žraloky a iné predátory v prírode, ktoré zabíjajú úbohé bylinožravce..
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

zvierata nie su ludia, preto ani nemozu byt davane s nimi na rovnaku uroven. Zo zvieratami by sa malo narabat s uctou patriacou kazdemu zivemu tvoru, nemali byt byt tyrane ani inak s nimi nasilne zaobchadzane. Ale to nema vela spolocne s tym, ze mozu ludom sluzit ako potrava, myslim ze na svete je aktualnych asi tak milion inych ovela vaznejsich tem a problemov ako tato..
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

G0lDiER_ napísal:Ako si na to prisiel? Docital si sa to v ucebnici prirodovedy na zakladkej skole??
dokonca uz v prvouke, ak si to nepamatas, nie je ziadna hanba si to zopakovat
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

pegassus: Nemieril som tým nikam, len som sa spýtal, lebo tomu nechápem.
G0lDiER_
King
King
Kontaktovať používateľa:

To, ze clovek dokaze ulovit nejake zviera neznamena, ze ho ma pravo zabit a zjest.
Ak by sa umelo nerozmnozovali zvierata na konzumaciu, tak by ich v prirode vobec nebol prebytok.
To, ze sa niekto dozije 80 rokov nieje ciel a ani uspech. Zalezi na kvalite toho zivota.
Ked konzumujes maso, podporujes tym aj jeho dalsiu vyrobu a myslis ze vyroba masa nezahrnuje napriklad znecistenie vzduchu? Kolko aut musi ist aby si dostal to maso od farmy az domov?
Zalovat vlky, medvede a ine predatory nebudem, lebo narozdiel od nas su masozravci a tym padom maju pravo a podmienky na zabijanie/konzumaciu inych zivych tvorov.

gogo956: cudoval by si sa, kolko dalsich problemov zahrnuje konzumacia masa.

beardie: veris vsetkemu, co ta v skole naucili?:)
danodrevo
Light Professional
Light Professional

Čiže predátory nemajú právo zjesť ulovenú korisť ? Zaujímavé.. Kde máš povedané, že človek je striktný bylinožravec ? Ak tomu veríš, tak je to pekná sprostosť, pretože by sme neboli schopný mäso ako také stráviť, kvôli neuspôsobeniu tráviaceho traktu. Ale źijeme a dokážeme mäso spoterbovať. Šokovaný ?
Ak by sa nejazdilo autami kvôli zvieratám, tak by sa jazdilo kvôli rastlinám autami tak isto. Čiže to máš jedno.
80 rokov pri ťažkej práci, v závodoch na stavbe a podbne, Moji starý rodičia majú pred 80kou, dokonca mám ešte aj prastarých rodičov, ich jedinými chorobami sú len kĺby, ale to je s vekom. A takých príkladov je oveľa viac. Šokovaný ?
Myslím, že to čo nás ućia v škole, je človeku prospešné. Ale vo svojej realite si ver tomu, že 2+2 je 10 :)
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

uz to zacina cele sklzavat do filozofickej debaty a to vecsinou konci tak, ze sa ani jedna strana na nicom nedohodne.

Ak to este niekto nevidel, vrelo doporucujem, clovek sa zasmeje aj zamysli a trochu to aj suvisi s nasou temou> http://www.csfd.cz/film/3309-monty-pyth ... sl-zivota/

Apropo, nikto tu nereagoval na moju poznamku spred niekolkych stran, ze aj napr mnohe opice jedavaju maso, konkretne simpanzi su vraj vyborni lovci, pritom az donedavna boli povazovani za cistych vegetarianov. Takze pojedanie masa asi nebude pre ludske creva az take nieco uplne neprirodzene..
beardie
Redeemer
Redeemer

G0lDiER_ napísal:beardie: veris vsetkemu, co ta v skole naucili?:)
naucene vedomosti podrobujem kritickemu mysleniu

a ako uz bolo spomenute, aj podla nasho traviaceho traktu je jasne, ze sme vsezravci, preto nevidim jediny dovod preco nejest maso, ak su zvierata chovane vo vhodnom vyrobnom prostredi
pegasusss
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa pegasusss »

hughito napísal:pegassus: Nemieril som tým nikam, len som sa spýtal, lebo tomu nechápem.

myslel som , že mieriš niekde sem http://zdravie.pravda.sk/zdrava-vyziva/ ... ou-bombou/ ( teda čo sa týka vitaminov a bla bla bla )
hughito
Redeemer
Redeemer

Ja takisto nie som proti konzumácii mäsa, vadia mi tie katastrofálne podmienky, ktoré by sa dali určite radikálne zlepšiť, akurát by to boli finančné výdaje navyše, čo nepasuje do logiky kapitalizmu. Takisto si myslím, že človek nemusí jesť mäso 7 krát do týždňa, stačilo by tak 3 krát a zaradiť viac napr. vegánskej či vegetariánskej stravy, resp. teda bezmäsitej stravy do jedálnička. V niektorých krajinách, ak sa nemýlim, aj majú vyhradený jeden bezmäsitý deň v týždni (prejavuje sa to napr. v ponuke reštaurácií).
pegasusss
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa pegasusss »

danodrevo napísal:
Logicky ak do nejakého ekosystému , ktorý je v rovnováhe nasadíš extrémne množstvo kráv, sliepok a čo ja viem čoho z farmy, tak sa to nejak prejaviť musí. A keďže tie počty sú extrémne, tak dôjde k nadbytku jedincov na určitú plochu. Tým pádom sa naruší rovnováha ekosystému a narušenie rovnováhy zrejme dobré nie je. Všakže ? Ale samozrejme ty máš nejaký článok proti.
Pokiaľ to tak funguje tisícky rokov , tak to správne je, lebo keby to správne nebolo, tak to tak nefunguje. Keď je mäso také zlé, ako to, že populácia tak rapídne narastá ? nemyslíš, že si troška neobjektívny a snažíś sa za každú cenu presadiť svoj názor , o ktorom si myslíš, že je správny ? Je rozdiel zachrańovať zvieratá , voľne źijúce v lese, ktorým hrozí vyhunutie a pod. a tvoje pseudozachraňovanie zvierať určených ku konzumácii. To je ich primárny účel. Svet je krutý, choď sa sťaźovať, zažaluj celý svet.. Kto vravel, že som proti záchrane prírody ? Vymýšľaš si. Moje telo funguje dobre, tak isto celej mojej rodiny, priemerny vek dožitia je cez 80 rokov, pri dennej konzumácii mäsa. Šok, čo ?
Sme vrchol potravinového reťazca ? Áno. Ako je to možné ? Evolvovali sme na najvyššiu úroveň, tým pádom máme schopnosť ovládať všetko čo je evolučne nižšie. De facto sme inteligentné zvieratá. Takže nikoho nezabíjame, len lovíme pre vlastnú poterbu a prežitie. Mal by si žalovať aj vlky, medvede, žraloky a iné predátory v prírode, ktoré zabíjajú úbohé bylinožravce..
btw populácia narastá len vďaka rope , nie mäsu :)
beardie
Redeemer
Redeemer

hughito napísal:akurát by to boli finančné výdaje navyše, čo nepasuje do logiky kapitalizmu
ak by zlepsenie vybavenia prinieslo kapitalistovi vyssi zisk, urobi to velmi rad

aj preto vznikaju rozne bio a eko farmy
G0lDiER_
King
King
Kontaktovať používateľa:

danodrevo a beardie: protirecite sami sebe, pretoze prave traviaci trakt (ako aj zuby a celuste) su usposobene na bylinnu stravu. aj my, aj vsetci bylinozravci dokazu stravit maso, ale ako som uz viackrat poukazal, tak ovela tazsie a zdlhavejsie nez masozravci. pridaval som aj jedno video a aj par dovodov preco sme bylinozravci.

a to ze by sa jazdilo bez masa tak isto je blbost. taka zelenina je ovela jednoduhsia na vypestovanie, spracovanie aj dovoz.
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

G0lDiER_ mas pocit, ze prasa je bylinozravec? Pretoze ludska traviaca sustava je najviac podobna pravej tej prasacej.
danodrevo
Light Professional
Light Professional

G0lDiER_ napísal:danodrevo a beardie: protirecite sami sebe, pretoze prave traviaci trakt (ako aj zuby a celuste) su usposobene na bylinnu stravu. aj my, aj vsetci bylinozravci dokazu stravit maso, ale ako som uz viackrat poukazal, tak ovela tazsie a zdlhavejsie nez masozravci. pridaval som aj jedno video a aj par dovodov preco sme bylinozravci.

a to ze by sa jazdilo bez masa tak isto je blbost. taka zelenina je ovela jednoduhsia na vypestovanie, spracovanie aj dovoz.
Navzdory všetkým tvojím teroteickým poučkám, disponujem zdravým chrupom, dobrým trávením a to pri neustálej konzumácii mäsa. Je to k neuvereniu, že ešte žijem..
Znečistenie dovozom a spracovaním rastlín aj živočíchov, je vrámci iných nivočení prírody zanedbateľný, takže nejaký závaźný argument to nie je.
hughito
Redeemer
Redeemer

beardie napísal:ak by zlepsenie vybavenia prinieslo kapitalistovi vyssi zisk, urobi to velmi rad

aj preto vznikaju rozne bio a eko farmy
To si do istej miery vystihol, presne takto sa uvažuje. Tá zmena k lepšiemu aj je možná, ale len vtedy, ak za tým bude zisk. Inak bio a pod. chovy sú stále marginálnou záležitosťou a ani zrejme nie je možné, aby pohltili klasické chovy. To by sa najprv musela znížiť spotreba mäsa.
G0lDiER_
King
King
Kontaktovať používateľa:

danodrevo napísal: Navzdory všetkým tvojím teroteickým poučkám, disponujem zdravým chrupom, dobrým trávením a to pri neustálej konzumácii mäsa. Je to k neuvereniu, že ešte žijem..
Znečistenie dovozom a spracovaním rastlín aj živočíchov, je vrámci iných nivočení prírody zanedbateľný, takže nejaký závaźný argument to nie je.
ach s tebou sa bavit..bud citaj vsetko co pisem, alebo sem nepis, lebo mne sa nechce vsetko pisat 2x..skus 1-2 strany dozadu, kde najdes preco sme bylinozravci. ze mas zdravy chrup je pekne ale s temou to nic nema.
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

Naozaj ma niekto pocit, ze ak podnikatel pyta za produkt ci sluzbu vyssiu cenu nez konkurencia, ze ma aj vyssie zisky? A priemietnutie vyssich nakladov do vyssej ceny ste kde nechali? Pokial na bio farmy nie su statne dotacie, tak tam vyssi zisk nie je ani nahodou. Skor si myslim, ze je to o marketingu, nie len o zisku, ale hlavne z dlhodobeho hladiska o budovani brandu. Ja som bio, som kvalitnejsi, ekologickejsi, viem zaujat urcitu mozno vyssiu prijmovu skupinu obyvatelstva a v neposlednom rade mam mensiu konkurenciu.

Netreba za vsetkym vidiet vyssi zisk a zly vykoristovatelsky kapitalizmus.
Napísať odpoveď