Chladiaca kvapalina a rozvody+ spojka
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Chladiaca kvapalina a rozvody
...čo to máš za auto?...
-
Kibo
Hardcore addict
Tuším 2001 Ibizu 1.4
rocnik 2004 mam
Chalani, aku nemrznucu kvapalinu do 20 rocneho motora (Suzuki Samurai G13BA)? Blok aj hlava je hlinik, teraz tam je nejaka zlta, uz tam bude pekne dlho tak to chcem menit. G11 bude ok?
Re: Chladiaca kvapalina a rozvody+ spojka
chcem sa spýtať je možná taká vec že ak je spojková lamela už vydratejšia tak môže nastať situácia že ked sa pzstí spojkový pedál a tá lamela dosadne ale nemá dostatočný prítlak tak potom auto má nižžší výkon ako by malo mať normálne pri daných otáčkach motora? Inak povedane čisto hypoteticky keby nebola spojka vydraná a bola by v poriadku tak by dajme tomu pri 2500 otáčkach na trojke to auto išlo dajme tomu 50 ale pri vydratej lamele ktorá nemá dostatočný prítlak ale ešte nepreklzuje by išlo pri tých istých otáčkach pomalšie o čosi ja neviem nejakých 40..je niečo taketo vôbec možné aby sa stalo? dakujem
ak je vydreta tak moze presmykovat, co by si mal pocut aj citit, s vykonom to nema nic spolocne, teda nenazval by som to priamo vykonom, ale ano, mal by si ist o čosi pomalsie, ale nie je to priamo "vykon" - podla mna 
cawte.chcem sa spýtať všade na nete sa sklonuje po forach taka vec ze hadzanie rychlosti suvisi aj so stavom spojky..ze alk je nieco zo spojkou nie v poriadku tak môže sa sať že nepôjde zaradiť nejaký stupen rýchlosti..neviem čo je na tom pravdy..ludia po forach tvrdia že ked vymenili spojku tak im problem zmizol a ja by som chcel vedieť do akej miery je to pravda.. a pokial možno tí čo sa vyznaju hlavne by som chcel poprosiť ratziho ak toto bude čítať aby to troška rozpísal hlavne po technickej stránke bo ma to zaujíma aj v prípade že to nebude pravda toto tvdenie a prečo dakujem:)
-
Kibo
Hardcore addict
Máš pocit, že idú rýchlosti ťažko zaradiť, alebo vyradiť? Že spiatočka ide iba cez zuby a aj to ju tam kutáčuješ oboma rukami? Ak Ti to robí, tak rieš spojku. Vplyv to má, ale po najazdených 200.000 km, toľko by mala spojka pri normálnom zaobchádzaní vydržať... Koľko má Ibiza aktuálne nalietané?
-
RATZINGER666
Darca
ano, ma to vplyv, ako pise Kibo... konkretne moze byt problem v lozisku, zalezi na tom, ci mas tlacnu alebo taznu spojku... problem moze byt aj vo vypinacej vidlici, ktora moze byt ohnuta alebo prasknuta... to nevyriesi ani vymena spojkoveho kitu... bezne sa to nevyskytuje, ale pri Tvojom sposobe radenia je to velmi pravdepodobne...
106600 čosi presne ti nepoviem nerobí mi to často iba raz za par mesiacov občas nejde zaradiť 5ty prevodovy stupeń,musím chvílu ostať na 4tom ale.. ten stav 106 000 či je realny to ti nepoviem..kupoval som to auto bez servisnej knižky takže neviem ako bolo servisovane,čo sa na nom robilo,nemalo ani stk a emisnu tie karticky mi v bazari nedali rposte bol to humus ked som to kupoval..takpovediac mačku vo vreci..neviem historu toho auta..ale uz pri kupe vyzeralo dosť opotrebovane vyšuchana radiaca paka veniec volantu ja davam tomu autu niečo cez 160-180 000 ak nie viac teraz može mať tých 200 000 s tym čo ja som na nom nabehal,prva strana je striekana blatnik a dvere je tam vidieť odskok farby takže ta strana bola burana,ako velmi neviem či bola chytena aj geometria či sa menili tlmiče predne kvoli tomu,v servise mi zistili že aj zozadu boo burane cely zadny naraznik bol navarovany a ked by si sa kukol vidis tam odskok farebny zadna cast ma tmavsi odtien a ta bočna strana advere zas svetlejši takže to auto bolo a myslim si že aj je v dost zlom technickom stave ale to je teraz nepodstatne..je dosť pravda že somsa pýtal čiastočne aj kvoli tomu že mi to robí občas auto ano už am poznáte že to tak zahovaram ale z väčsej väčšiny to bolo iba preto lebo som chcel vedieť či to je pravda nakolkio furt beham po nete akukam rozne fora o auta kto čo kedy menil ako to enil či to menil ako sa ludia sparavju k svojim autam bavi ma to čítať.a odkedy mam auto tak si zistujem ako sa on starať a začalo ma to baviť tato rpoblematika tak zato sa pytam rozne veci aj ked to nieje momentalne moj problem..auto sa rozbieha pekne.pedal som dnes skusal zabera v dolnej tretine takmer an zaciatku par centimetrov od podlahy co som bol prekvapeny ako s tym ja jazdim nešetrne ale rposte zabera par cm od podlahy občas sa mi zda že ked viacej vytočím motor tak taky riadnejší záber má až vyššie než stred ale to sa mi asi len zdá..lebo ako vravim dnes som sa s autom rozbehol na parkovisku na spojke iba čisto bez plynu a pedal zabral a auto sa začalo hybať ked som mal pedal pusteny tak 4 cm od podlahy..no ale aby ste ešte o tom aute čosi vedeli prvym majitelom bol vraj nejaky mlady chalan takže predpokladam že to auto nešetril potom sa vraj odstahoval do australie,potom to mal nejaky pan ktorý to auto posunul do bazaru neviem ako dlho bol jeho majitelom a pak som ho kupil ja...takže tak..neverim že ma nabehanych 106 000 ale snažim sa sam seba oklamať že hej pre dobrý pocit..pedale boli určite menene aby neboli zodrate..to je asi tak všetko
Mne nesiel zaradit, vyradit poriadne kvalt, ale to som mal gumicky na tiahlach uplne strhane a aj paka mala znacnu volu.
Chcem sa spýtať,na jednom fore som čítal že ak jazdím dialničné presuny dlhé trate a pod. tak spojka môže vydržať aj 300 000 km ale ak jazdim mesto,krátke trate,samý rozjazd samý plyn brzda tak ževraj sa životnosť spojky mnôže znížiť aj na 80 000 km je to pravda?
u teba v podstate hej, ale podla mna musi vydrzat viac ako 80tkm
zatial drží cez 107 000 tak davam tomu rpi mojom štýlke jazdy max do 120 000 a pojde von..aj keby som sa naučil s tým auzdiť šetrne čo sa priznám že vôbec neviem bo ju pušťam ako sa mi zachce či to ma 4000 lotáčok alebo 800 apotom to zdochne je mi to jedno tak nevydrží dlho a nejako sa mi nechce meniť tento štýl jazdy:D
Tak potom po lete sem nepis, ze si minul 450 eur za opravu, lebo si mal problem s autom.
chalani votrem sa tu do tohto vlakna na jednu otazku 
mam FOFO II momentalne mam chladiacu kvapalinu ruzovej farby avsak vo forde mi predali inej farby (tusim, ze zelena) s tym, ze uz ani inu nebudu mat. Otazka je ci mozem ich spolu zmiesat alebo mam staru vyliat a az tak naliat novu? a ak vyliat ako na to?
mam FOFO II momentalne mam chladiacu kvapalinu ruzovej farby avsak vo forde mi predali inej farby (tusim, ze zelena) s tym, ze uz ani inu nebudu mat. Otazka je ci mozem ich spolu zmiesat alebo mam staru vyliat a az tak naliat novu? a ak vyliat ako na to?
Staru vylej na komplet a novu nalej. Kedze je leto mozes doliat s destilovanou vodou. Vypustku si musis najst sam. Dobre je vyliat, co sa da, naliat destilku komplet, prebehnut sa, vyliat destilku na komplet a potom napustit tu novu zelenu a doplnit podla potreby novou destilkou. Precistis tak system.
Ak ma rovnaku specifikaciu, teda G12 alebo G48, tak zmiesaj. Ak je ta co mas v aute odlisna od tej co si kupil, tak vypusti, precisti, cez leto nalej vodu a na jesen daj chladiacu. Ruzova kvapalina je tusim G12.
no chlapci dnes išlo auto do kytek..rozsvietilo sa servo nasledne prestal fungovat folant auto zdochlo a už som ho viacej nenaštartoval.pak sa muselo naštartovať štartovacimi kablami a začala svieťiť EPC kontrolka absolutne nereagovalo na plyn až po niekolkých znova našatrtovaniach prestala EPC svietiť a plyn išiel normálne pridať ale ostala svieťiť kontrolka diagnostiky motora..to auto je už uplne v riti:D
Pri slabej baterii moze svietit kadeco, pretoze sa nedokaze spojit s riadiacimi jednotkami. Tiez to mozu byt rozvody, napriklad pri poskodenej remenici nejde alebo blbne servo, abs, svieti kontrolka motora, auto moze padnut do nudzoveho rezimu.