MS v hokeji, Finsko - Svedsko 2012
Re: MS v hokeji, Finsko - Svedsko 2012
trochu OT:
neviete, či je v KE na hlavnej veľkoplošná obrazovka, kde by sa dal pozerať hokej?
neviete, či je v KE na hlavnej veľkoplošná obrazovka, kde by sa dal pozerať hokej?
-
Chesterka
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
Nemusel si to brať teraz doslovne. Možno som sa zle vyjadrila s pojmom národný, ale po futbale má zrejme druhú najväčšiu fanúšikovskú základňu.
Jednoducho hokej je s touto krajinou spjatý, tak ako i iné športy ktoré si menoval obzvlášť tie vodné v ktorých sme vynikajúci to je samozrejme pravda. Jednoducho ľudia, i taký ktorým hokej nič nehovorí mnohokrát cez MS proste sadnú za TV, sledujú a držia palce, pri inom športe by si toľko ľudí nenašiel.
Jednoducho hokej je s touto krajinou spjatý, tak ako i iné športy ktoré si menoval obzvlášť tie vodné v ktorých sme vynikajúci to je samozrejme pravda. Jednoducho ľudia, i taký ktorým hokej nič nehovorí mnohokrát cez MS proste sadnú za TV, sledujú a držia palce, pri inom športe by si toľko ľudí nenašiel.
-
Grond
Medium Professional
ako to je teraz s tym novym systemom z kazdej skupiny postupuju len 4 kde sa uz dalej vyraduju medzi sebou ?
lebo ked teraz pozeram na aktualnu tabulku tak je to dost bieda
lebo ked teraz pozeram na aktualnu tabulku tak je to dost bieda
Áno, postúpia prvé 4 mužstvá a do štvrťfinále sa vytvoria dvojice z rovnakej základnej skupiny.
-
mirak2
Hardcore addict
budem offtopic, ale toto nie je pravda...v hokejbale sme jedina krajina, ktora ma medailu z kazdych majstrovstiev sveta (aj europy) a je to podla vsetkeho nas najuspesnejsi kolektivny sport (medailova bilancia 1-2-6)... to ze je na pokraji zaujmu, je uz druha vec... a je to smutne, kedze volakedy deti hrali hokejbal na kazdom druhom parkoviskuguess.whoo napísal:v ziadnom kolektivnom sporte nemame tolko medaily (zial).
Zbytočne sa nad tým rozplývaš. To že považujeme hokej za náš národný šport pramení ešte z minulosti. Hokej mal u nás tradíciu už dávno a ešte ako ČSR sme dosahovali výsledky svetovej úrovne a práve preto sa hokej stal akým si prostriedkom na spojenie masy ľudí a národnej hrdosti. Netvrdím že to nebolo aj v iných športoch, ale v hokeji asi najviac. Tie dobré výsledky pretrvávali donedávna, takže nebol nejako dôvod meniť "národný šport" ak sa to tak dá nazvať. Áno, aj v iných športoch máme úspešné želiezka a je pravda že dosahujú možno väčšie úspechy ako hokejisti, hokej sa však stal obľúbeným na toľko, že aj ked v súčasnosti nedosahuje úroveň minulosti stále je náš "národný šport." Možno je to tým že hokej patrí do skupiny kolektívnych športov a teda spolu s futbalom, tými americkými bejzbalmi, futbalmi a čo ja viem čím patrí medzi najsledovanejšie a najpopulárnejšie na svete. Mať teda konkurencie schopné reprezentačné mužstvo v tejto "partií" je prestížnejšie, lepšie, hrdosť vyvolávajúce... preto si myslím že veľa ľudí hovorí o hokeji ako našom národnom športe a nie napr o vodáctve o ktorom počuješ iba pri OH alebo MS...žiaľaudiotrack napísal: ale ba. Čo vari hokej vznikol na slovensku? Alebo čo ho robí národným športom? Že sme mali raz zlato? Koľko sme ich mali vo vodných športoch (martikán, hochšornerovci, kaliská, moravcová) alebo bojové umenia (ten nebohý kickboxer, lohyňa v zápasení..). Prečo je práve hokej naším "národným" športom ako si to nazval? Je u nás populárny, ale národným športom istotne nie, vôbec v ňom nie sme na úrovni akú dosahujeme v iných športoch. Aj keď sa pozreme na tie tímové športy aby si nevravel že som menoval iba individuálne, tak napríklad v hádzanej máme asi tiež lepšie výsledky než v hokeji čo sa týka svetovej úrovne.
-
guess.whoo
Redeemer
mirak mas pravdu, na hokejbal som uplne zabudol..a je to fakt skoda, ze sa nedava viac pozornosti tomu sportu. je ovela menej nakladny a tym padom aj pristupnejsi pre sirsiu verejnost..
co hovorite na lotysov? par minut pred koncom vyhravaju nad nemcami
co hovorite na lotysov? par minut pred koncom vyhravaju nad nemcami
Tak ale hokejbal, nieje tak ako by som to povedal rozsireny. Ako Hokej a futbal. A nechapem co je na tom take cudne, ze ludia fandia, tak isto, som rad, za kazdy vysledok Slovenska a tak isto sledujem aj F1 aj ked tam ziadny Slovak neni. Proste kazdy ma ine zaujmy.
zas ani hokej by som nepovažoval za nejaký extra svetový šport, keďže ho v podstate sleduje len severná amerika a európa (aj to nie celá)...viac divákov má napr aj taká cyklistika - tour de france je po olympíjských hrách a ms vo futbale, 3. najsledovanejšie podujatie...
inak..v tejto téme ma celkom zaujalo, že niektorí stále hovoria o povinných víťazstvách nad francúzskom, kazachstanom, dokonca aj nad bieloruskom a švajčiarskom...dokonca ich aj označili za outsiderov..povinné víťazstvá sú to len z toho pohľadu, ak chceme pomýšľať na postup do štvrťfinále, inak to bude určite veľký boj (ak nie trápenie), keďže minimálne s bieloruskom a švajčiarskom sme mávali problémy aj keď sme boli v najsilnejšom zložení...fandiť je potrebné, ale pozor na ružové okuliare lebo už pár rokov nie sú zápasy s týmito súpermi pre nás povinnou jazdou...
inak..v tejto téme ma celkom zaujalo, že niektorí stále hovoria o povinných víťazstvách nad francúzskom, kazachstanom, dokonca aj nad bieloruskom a švajčiarskom...dokonca ich aj označili za outsiderov..povinné víťazstvá sú to len z toho pohľadu, ak chceme pomýšľať na postup do štvrťfinále, inak to bude určite veľký boj (ak nie trápenie), keďže minimálne s bieloruskom a švajčiarskom sme mávali problémy aj keď sme boli v najsilnejšom zložení...fandiť je potrebné, ale pozor na ružové okuliare lebo už pár rokov nie sú zápasy s týmito súpermi pre nás povinnou jazdou...
svajciari hraju velmi, velmi dobry hokej, bielorusko je ruska skola, budu to tazke - pretazke zapasy, trufol by som si povedat ze ani v tychto zapasoch nebudeme favoriti - hrame ale pekny hokej, mame chlapcov na to aby sme postupili do 1/4finale, dufam ze uz to vyjde 
-
Geogomeogo
Light Professional
a Rusko čo? a len? vieš koľko ľudí to je?konyk87 napísal:zas ani hokej by som nepovažoval za nejaký extra svetový šport, keďže ho v podstate sleduje len severná amerika a európa (aj to nie celá)...viac divákov má napr aj taká cyklistika - tour de france je po olympíjských hrách a ms vo futbale, 3. najsledovanejšie podujatie...
Nechcem vyvolať žiadnu hádku a rešpektujem tvoj názor, ale ja si myslím, že hokej je fakt svetový šport
-
Soviet
Darca
Tak hokej je svetovy sport. I ked kamos ma zaskocil, ked sa ma spytal, ze ci viem, kto minuly rok vyhral MS. A netusil som, teda tipoval som Rusov
Az potom som si spomenul na video opiteho finskeho rozhodcu. Dost vela "fanusikov" by si tiez nebolo istych. Ono sa MS na svk velmi zmedializovalo a ked si vsimnes, tak mas reklamy, akcie kvoli tomuto "turnaju" skoro vsade. Ludia si chcu pozriet po dlhej dobe v telke nieco normalne a marketing sa nato samozrejme pripravi a tym padom je o tom vsade info a clovek to nemoze neprehliadnut.
Nie kazdeho to ovsem bavi. Taky brat, tomu je to sum a fuk a aj keby sme dali v dakom finale vitazny gol, tak nepohne ani brvou. Cize zalezi od cloveka. Niektore krajiny to vazne ako my neberu. Taka Kanada, kde mam bratranca, spominal, ze tam zachytit nejaky zapas z MS je takmer nemozne. Ukrajinci povacsine ani netusia, ze dake MS su taktiez (cet vynimkam). Len par krajin to bere proaktivne ako aj my Slovaci.
A k zapasu. Stastie, nestastie. Uhrali sme to dobre, ale dalo sa vytazit viac. Tie oslabenia v 3tr nas pripravili o tempo a sily a uz sa to tazko tesne pred koncom dobiehalo.
Nie kazdeho to ovsem bavi. Taky brat, tomu je to sum a fuk a aj keby sme dali v dakom finale vitazny gol, tak nepohne ani brvou. Cize zalezi od cloveka. Niektore krajiny to vazne ako my neberu. Taka Kanada, kde mam bratranca, spominal, ze tam zachytit nejaky zapas z MS je takmer nemozne. Ukrajinci povacsine ani netusia, ze dake MS su taktiez (cet vynimkam). Len par krajin to bere proaktivne ako aj my Slovaci.
A k zapasu. Stastie, nestastie. Uhrali sme to dobre, ale dalo sa vytazit viac. Tie oslabenia v 3tr nas pripravili o tempo a sily a uz sa to tazko tesne pred koncom dobiehalo.
Si ovplyvnený tým, že u nás je aj v médiách sa o hokeji hovorí najčastejšie, ale iba preto, že je u nás veľmi populárny. (Rusko tú sledovanosť nezachráni - má iba okolo 140 miliónov obyvateľov) Je to hlavne záležitosť Európy a Kanady, iba sčasti USA, keďže tam hokej nie je až tak populárny, prekonávajú ho NBA, MLB aj NFL. No a dovolím si povedať, že teraz v USA a Kanade ani veľká väčšina hokejových fanúšikov netuší, že niekde v Európe prebiehajú nejaké MS. Tam sú zameraní iba na NHL.Geogomeogo napísal:
a Rusko čo? a len? vieš koľko ľudí to je?Práveže by som povedal, že hokej je druhý najpopulárnejší šport. Stále ale fakt stále prebieha nejaký turnaj. Viď NHL, KHL, a všetky tie ostatné ligy. Stále sa máš na čo pozerať. Áziu a Afriku to nezaujíma preto, lebo sú zaujatý svojimi športami. A určite by si podľa mňa nemal porovnávať Tour De France s hokejom. Hokej je šport kde idú proste povedzme národy proti sebe, neskutočné masy fandiacich fanúšikov pred televízormi doma. To je podľa mňa to čaro. Úprimne, pre mňa je taká cyklistika nuda a neverím, že niekto seriozne fandí pred televízorom nejakému Armstrongovi a jačí na celý dom, keď niekoho predbehne. Keď spadlo lietadlo s Jaroslavom, obehlo to celý svet. Zabije sa nejaký cyklista, nikde nič nepočuť o.O. Len samé dopovanie a nič iné. V Tour De France máš ďalej stále tých istých cyklistov v každom kole, čo na takých majstrovstvách v hokeji nemáš všetky tímy v každom zápase zápase, niekto vypadne (pričom v Tour De France stále môže vyhrať pretek nejaký Jožko z Brzotína aj keď je celkovo niekde pozadu v tabuľke) -> polku divákov toho tímu to okamžite prestane zaujímať, keďže nemajú komu držať palce (tích, ktorí to pozerajú len z povinnosti, lebo sú z danej krajiny)->Toto zas neporovnávaj so sledovanosťou v MS vo futbale prosím, tam ide o podujatie, ktoré sa koná každé 4 roky, tak isto ako olympiáda, taže máš jednu možnosť za 4 roky pozrieť najlepšie tímy hrať
.
Nechcem vyvolať žiadnu hádku a rešpektujem tvoj názor, ale ja si myslím, že hokej je fakt svetový šport
Tak co s tou Amerikou? Uz by sa nam konecne mohlo zadarit a ziskat nejake dolezite body. USA ma mlady tym, vytvoreny prevazne za ucelom otestovania schopnosti mladych hracov, navyse ak bude dnes hrat handzus dalsie pozitivum pre nas, utok sa oplati vylepsit, hlavna vyhoda unho su ale vyhrate buly.
Hlavne aby to stastie pri nas stalo, v poslednej dobe sa nam jaksi vyhyba.
Hlavne aby to stastie pri nas stalo, v poslednej dobe sa nam jaksi vyhyba.
-
p4ra
Redeemer
Presne to iste som si povedal aj ja, ked som pred minutkou precital titulok clanku. Konecne.
-
audiotrack
VIP
Je pravda že hossa bol nevýrazný, no otázne je ako bude 35 ročný handzuš s bolavou nohou stíhať tomu mladému americkému výberu. Ale som rád že nastúpi 
Asi tak, už na posledných majstrovstvách bol oproti ostatným odosť pomalší, a to nebol ani zranený
Handzus tu nie je na rychlost, on je typ hraca na buly a na ziskavanie pukov. Jeho praca za kazdym stratenym pukom je enormna, vyda zo seba maximum, maka pred branou aj za branou a je to uplne iny hrac ako napriklad Gaborik. Je skoda, ze hraca ako je Handzus uz nemame, ale verim, ze jeho praca na lade bude prinos.
Marcel Hossa nie je hrac do repre, este nikdy za repre nic neukazal a ked nema dvoch hracov hrajucich na seba, tak jeho prinos je nulovy.
Marcel Hossa nie je hrac do repre, este nikdy za repre nic neukazal a ked nema dvoch hracov hrajucich na seba, tak jeho prinos je nulovy.
-
p4ra
Redeemer
Uplne suhlasim so vsetkym, co napisal test a este dodam, ze Handzus mozno nie je taky rychly, ako Hossa, ale urcite ma viac hokejoveho rozumu a skusenosti, takze bude dravemu Radivojevicovi a dalsiemu pracantovi Kopeckemu len uzitocny. Velmi sa tesim, ze nastupi. Hossa ako su roky dlhe v reprezentacii nic nespravil, narozdiel od jeho kvalit v KHL.