Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

O športe...
pinco
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Posilnovanie

Príspevok od používateľa pinco »

Ty najlepšie vieš, či robíš pre to všetko a keď tvrdíš, že áno, tak to asi tak bude.
Tak sa skús vrátiť ku kreatínu. Aký to bol kreatín? Monohydrát, krealkalyn, CEE, malát alebo ešte nejaký iný výmysel? Ako si to dávkoval? A nevrav mi, že si nepamätáš, kreatín predsa nie sú cukríky, ktoré vycmúľaš a hneď zabudneš, že si niečo mal :)

To, že ti to nič nerobilo, môže mať viac dôvodov.
- nesprávne dávkovanie
- prirodzene vysoká hladina kreatínu vo svaloch
- pomer svalových vlákien
- alkohol, káva a pod.
- ...

Na zvýšenie účinku kreatínu sa odporúča brať ho spolu so sacharidmi. Skúšal si to?

Pri takýchto suplementoch musíš zo začiatku experimentovať, kým dávkovanie napasuješ pre tvoje potreby. Niekomu stačí menšie dávkovanie a iný zase potrebuje toho viac, je to individuálne. Takisto ty najlepšie vieš, čo za deň zješ, teda vieš, čo ti k pestrej strave asi chýba atď.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Kreatín hlavne treba dávkovať až po min. pol roku (a lepšie po dlhšej dobe) kvalitného cvičenie, keď už nejaká tá hmota je.

Prepáč, ale za 2-3 mesiace toho moc veľa nenaberieš, proste neviem či ju síce máš, ale ak áno, tak nemaj tieto predstavy o cvičení "na leto," to tak proste nefunguje. Takisto neviem čo by si chcel akože po tých 3 mesiacoch rysovať. Stále mi to tak pripadá, že o cvičení nevieš nič a teda že nemáš toho moc odcvičeného.

Radšej sme udaj tvoje miery, vek, koľko už cvičíš, aké máš podmienky (aj finančné) a pod.
Point
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Point »

z hladiska "svaloveho" je uplne jedno ci zacnes kreatin brat 2.den posilovania alebo po 2 rokoch .. ci akoze ked nikdy necvicil tak nema ziadne svayl? hughito..vska to je doneba volajuca blbost..jasne, ze je kreatin lepsie dat po tom co ma zauzivane veci co sa tyka posilovania a to strava, trening, spanok ... ked ma tieto veci zmaknute..urcite budu aj lepsie vysledky brania kreatinu..ale to neni ziadne super pravidlo, ze minimalne po pol roku inak kreatin vobec neucinkuje.. to je uplna blbost proste ..

damiamarl - bez bielkovin nepriberies svalovu hmotu.. a mozes brat kreatinu kolko chces .. zaujimala by ma fotka tvojich 73 kil bez tuku..ale to je debata o inom .. za 2 mesiace svalovu hmotu nenaberies ..ked chces pribrat a je ti jedno co tak sa mozes vykaslat na bielkoviny a jest vsetko co ti pride pod ruku.. vypasies sa kludne aj na 85-90 kil..zalezi od metabolizmu.. kreatin su pre teba vyhodene peniaze..
pinco
Darca
Darca

Point, nie je to až taká blbosť. Pretože kreatín reaguje na biele (rýchle) svalové vlákna (práve tie, ktoré sa tvoria napr. pri cvičení s činkami) a pokiaľ ich človek má v menšom počte, tak ani kreatín nebude účinkovať tak, ako by mal. Svaly teda má každý, ale je rozdiel aké.
Point
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

pinco pokial viem tak tie kratke svaly, vyuzivaju kreatin ako pohonnu latku .. tym padom aj clovek ktory nikdy necvicil ho potrebuje, je to jednoducho telu prirodzena latka .. aby ale tie svaly rastli tak potrebuju ziviny ktore su potrebne pre rast svalovej hmoty ..

jednoducho princip kreatinu funguje aj ked clovek pred tym nikdy necvicil .. len jednoducho sa to viac oplati ked uz je clovek ako tak zvyknuty na to cvicenie a vie to tym padom lepsie "vyuzit"
hughito
Redeemer
Redeemer

Píšeš tu, že funguje, ale prax dokazuje opak. A tú prax dokazujú davy ľudí, čo vyplakávajú po fórach, že nemajú po kreatíne žiadne výsledky. Každý má nejaké svaly, ale plno ľudí je tzv. kostiřezov, takže ten kreatín je naozaj najlepšie začať brať až po nejakej dobe, aby priniesol akési výsledky.
Point
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

prax dokazuje opak ? .. je to chemicka reakcia .. ta jednoducho musi fungovat ked ked ma vsetky cinitele .. hovoris, ze kreatin niekomu nezabral..co to znamena, nezabral? cvicim uz dlhsie ako rok a ked teraz zacnem brat kreatin a nebudem nic jest tak jednoducho nezaberie ani mne .. podla mna ti ludia ktori tvrdia, ze im kreatin nic "nezabral" mali proste zlu stravu.. tym padom chemicka reakcia ktoru ma vyvolat kreatin sa jednoducho dostavit nemohla.. a nie zrovna to, ze necvicili pred jeho uzivanim minimalne 6 mesiacov ...

chapeme sa ako to myslim? kazdy clovek ma v tele svaly ktore vyuzivaju ten kreatin .. pre jeho lepsie zuzitkovanie je lepsie ked clovek zvysi telu davky kreatinu po nejakom case cvicenia .. ale jednoducho svaly "cvicenca" a svaly "necvicenca" musia na tu zvysenu davku kreatinu reagovat principialne rovnako.. rozdiel je vo "velkosti" tej reakcie
hughito
Redeemer
Redeemer

Chápem čo myslíš, ale práve o tú veľkosť reakcie ide a preto sa kreatín odporúča až neskôr. Nikto nikde netvrdil, že kreatín do 6 mesiacov nefunguje lebo ja neviem čo. Veď kreatín prijímame aj z potravy (mäsa, neviem či aj z iných zdrojov), teda prijímajú ho všetci, malo by ísť cca o 2 g denne a nič to z nikým nerobí (áno, je to aj málo).
damiamarl
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa damiamarl »

Bral som http://www.bodyworld.sk/biotech-usa-cre ... 0-kaps-736 ..tiež ako som sa tu ešte dávno pýtal na kreatín, dostal som úplne iné názory na to čo som bral. U nás cvičí veľa ľudí, ale vyzná sa tu fakt málo kto a to vidím už len od toho ako cvičia. Zvykol som cvičiť v posilke v ZM kde som sa narodil, no nežijem a tam som získaval tiež iné informácie o cvičení a bol velikánsky rozdiel keď som cvičil cez prázdniny tam ako tu.
A čo som si uvedomil je to, že už od začiatku, od kedy som začal cvičiť mi chýbali rady niekoho kto sa vyzná, mať nejakého trénera atď. Už tak v úvodzovkách "riadnejšie" som začal cvičiť už od 15-16 rokoch no nič o niečom takom, akože si môžem nerozumným cvičením v mladom veku zničiť metabolizmus a podobné veci. Preto prvá chyba bude v tom, že som si sám čítal cvičebné plány, pozeral videá profesionálnych bodybuilderov a cvičil bez rozumu podľa toho.
Ďalšia chyba, ako to bolo aj pri užívaní kreatínu bola tá, že som cvičil nepravidelne a veľa krát som cvičenie na jednotlivé partie vynechával čiže pravdepodobne aj preto ten kreatín nemusel účinkovať. Nevymýšľam si ale na dávkovanie si nepamatám, no dávkoval som ako spolužiak, ktorý bral toto isté a asi po mesiaci, max dvoch dával benchpress 70kg a po tých mesiach až 123kg a tiež necvičil pravidelne, len tak lightovo len biceps, triceps, chrbáť, občas plecia a to bolo všetko.
Posilovanie až tak neriešim a nechcem nabrať strašne veľa, len nech je čo rysovať.

Point: jasne že nemám 73kg čistých svalov.
A o niečo takéto sa pokúšam http://ww.mp3stahuj.cz/img_db/2011/June ... /61848.jpg :D
pinco
Darca
Darca

Určite nie je chyba v tom, že si nemal osobného trénera. Ja som tiež začínal tak, že som prišiel do posilky ako teliatko a nevedel som ani objímku z činky dať dole. Takto začína veľa ľudí, ale postupne spoznávaš svoje telo, odkukáš cviky od ostatných, niečo prečítaš na nete, pozrieš pár videí a postupne informácie nabaluješ. Na tom nie je žiadna chyba.

Ja to vidím skôr zapríčinené zlou stravou, ako tu už aj ostatní spomínali a takisto to dávkovanie, ktoré ani nevieš, aké bolo, sa mi nezdá. Pokiaľ si to bral tak, ako si cvičil, teda nepravidelne, tak sa ani nečudujem, že to na teba nemalo efekt. Netvrdím, že aj ty, ale často som sa stretol s tým, že mladí chalani si myslia, že si dajú jednu lyžičku pred tréningom a jednu po a ráno, keď sa zobudia, tak sa idú rýchlo pozrieť do zrkadla, postaviť na váhu, že koľko nabrali. A samozrejme nenaberú nič. Treba si uvedomiť, že jednak to nejde zo dňa na deň, taký prípravok ešte nevyvinuli a takisto treba dodržiavať dávkovanie a v prvom rade STRAVA. To nie je o tom, že som chudobný študent a preto nebudem míňať, keď nemám tréning. Keď začnem niečo užívať, tak to beriem poctivo, tak ako sa má a nie šetriť. Keď na to niekto nemá, tak nech si to nekupuje.

To, že kamarát išiel silovo hore nič neznamená. Každý je iný, na každého zaberá niečo iné, preto sa netreba vzdať, ale skúšať, meniť, prispôsobvať si to na seba a raz sa dopracuješ k tomu. Ale dôležité je si stanoviť, čo vlastne chcem dosiahnuť a to, že nejaký kreatín na teba neúčinkuje, ťa nemôže zastaviť.
damiamarl
Light Professional
Light Professional

point chcel si vidieť mojich už 76 kg, no v čistom to nemám :D
Zjavne sú mojou slabinou paže a predlaktie..

pinco: Tak ako píšeš problém je na 100% v strave. Nejem pravidelne, nezamýšlam sa nadtým čo jem a kedy.
Začal som brať gainer a beriem ho 50g rano, po treningu na noc. Snažím sa cvičiť pravidelne, keď mi nevydá posilka cvičím doma. Lebo si písal, keď už to mám brať, tak podstivo tak sa pýtam či to robím spravne ..? :)
pinco
Darca
Darca

To vieš ty najlepšie, či ti to zaberá a teda či to robíš správne. Ak s tebou hocijaký doplnok dlhodobejšie nerobí nič, tak niekde bude chyba. Cháp to tak, že neexistuje univerzálny návod.

Osobne viem, že 50g gaineru na jednu dávku by mne bolo málo, ale ak vidíš na sebe výsledky (nárast hmotnosti), tak potom je to v poriadku. Ak nie, tak zvýš dávky.

A ešte ti odporúčam skúsiť skôr proteín. Proteín nemá tak veľké dávkovanie, ako gainer a spolu s maltou je to oveľa lepšie ako hocijaký gainer.

//a len taký malý estetický dodatok. Zhoď tie kvetináče, čo máš pod pazuchami :D
damiamarl
Light Professional
Light Professional

Si zabil to som si ani nevšimol to tam mama dala :D :D

Tak sa snažím cvičiť, že robím 4-6 sérií okolo 6-8-10 opakovaní a dbám na dokončenie každého opakovania a každej série. Ak sa nemýlim tak takými viditeľnými znakmi toho, že som cvičil dobre je svalovka a potenie.
Po dlhšej dobe som cvičil chrbát a triceps a nezregenerovalo sa mi to ani za týždeň.
Nie je málo keď cvičím asi 2 max 3 cviky na každú partiu? niekedy sa tak precvičím že už tretí cvik nevládzem a flákam to.

Po dlhšej dobe som cvičil chrbát a triceps a nezregenerovalo sa mi to ani za týždeň
Point
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

damiamarl napísal:Si zabil to som si ani nevšimol to tam mama dala :D :D

wtf ? :D :D

to, ze mas svalovku neznamena, ze si dobre odcvicil
pinco
Darca
Darca

Mám na vás otázočku. Už dlhšiu dobu ma trápi vrchná časť prsných svalov, ktorá mi jednoducho zaostáva za tou spodnou. Aspoň teda ja mám taký pocit, že pri tlakoch na lavičke tam nie je to správne napumpovanie. Tlačím aj na šikmej lavičke, ale stále to nie je ono. Technikou to nie je, pretože som to konzultoval aj s ostatnými. Poradili mi skúsiť supersérie. Napríklad bench + jednoručky na šikmej lavičke alebo bench + bradlá. Aký máte na to názor, skúsenosti?
Point
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

je to normalne ze horne zaostavaju..u vacsiny ludi maju tu tendenciu..treba skusat a pozorovat..niekomu zaberu superserie, niekomu nieco ine..mozes im skusit dat trosku oddych a potom ich sokovat tymi superseriami..aj ked si neviem predstavit po tazkom benci liezt na bradla
Gnogl
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Gnogl »

ked niečo nechce rasť treba to šokovať, na mne to zaberá :)
pinco
Darca
Darca

Gnogl, prepáč, ja viem, že mi chceš poradiť, ale ja teóriu nepotrebujem počuť. Už mám čo to odcvičené a hodili by sa mi skôr konkrétnejšie rady, ktoré zabrali ostatným. Viem, čo to znamená šokovať, preto sa pýtam napríklad na supersérie.
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

chcem zacat chodit do posilky, ale uz poriadne seriozne, lebo uz som pekne vyzraty. problem je, ze budem pravdepodobne potrebovat trenera. na co si pri vybere davat pozor a aka je asi normalna hodinovka? dalsia vec je, ze som az na par pokusov nikdy necvicil, oplati sa mi hned nabehnut do posilovne alebo mam predtym zacat doma s nejakymi zakladnymi cvikmi?(kliky,..atd)
hughito
Redeemer
Redeemer

damiamarl: Tak za prvé: ten kreatín čo si žral je výsmech. Kúp si nabudúce normálne pol kg práškového monohydrátu a nie hentakú pi*****.

Si chudý, na chudých ľuďoch je vidieť každý šľacha - ako že sval, ale to proste nie sú svaly. Ale sú aj oveľa horšie prípady, takže makaj, poctivo jedz a pôjde to rýchlo hore.

Cvič FB tréningy, nie splity.

pinco: Proste začni valiť bench-press na šikmej lavičke (pozitívnej) a riadne mysli na ten vršok.

M142: Tréner je úplne zbytočná kktina nepotrebná drahá, na to sa rovno vyser. Všetko sa dá naštudovať cez net a prípadne sa vo fitku niekoho spýtať, to uvidíš, že niekto vie - nebude mať problém ukázať/poradiť.
Napísať odpoveď