Ste proti konzumacii mäsa?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
dudo02
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: Ste proti konzumacii mäsa?

Príspevok od používateľa dudo02 »

Pryja-ja som pisal o kreatine(creatine).Ty si mi odpovedala na Keratin.
hughito napísal:Tak prosím ťa, nekecaj.
Aktivne posilujem viac ako 10 rokov.Som v kontakte s trojbojarmi a kulturistami.Ja viem o com hovorim.
Keca ten typek ak pise,ze je silnejsi ako kedykolvek predtym.Pokial by cvivil ten isty trening za predpokladu idealnej ci uz stravy,alebo suplementacie(dostatocny pristup veci potrebnych na rast,regeneraciu,atd...)tak je dvakrat taky velky a silny.

Okrem toho ludske telo znesie velmi vela-otazka je co na to zdravie,svaly,klby atd...

A taketo odkazy mi sem vobec nemusis hadzat ako nejake argumenty-na nete najdem to co sa hodi mne...Ale s tebou sa o tom nebudem dohadovat,pretoze po precitani tejto temy a tvojich prispevkov je mi jasne,ze slepo obhajujes nieco,comu ani sam celkom dobre nerozumies.

Ono je rozdiel spravit trenning 1hod denne a dva dni regenerovat.
A je rozdiel byt dennodenne celodenne aktivny 7 dni v tyzdni za predpokladu ze sa telo vyvija atd...Ale toto tu nebudem rozoberat,pretoze je to na dlho.

Ako som pisal o kreatine(creatine)-ten v zelenine nenajdes.Bud maso alebo chemicka forma monohydratu.

Uzavriem to tym co som uz pisal-kto odopiera maso dietatu vo vyvoji,riskuje poskodenie jeho zdravia.IMHO.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

pokial niekto chce, nech si kludne je hoci iba stonky pupavy zozberane za splnu mesiaca pri spievani posvatnych piesni a nic ine..
Ale nikto nema pravo nanucovat druhemu co ma alebo nema jest, alebo v nom vyvolavat pocit viny
ze jedava maso.
Niekto tu napriklad daval info, ze vysoko bielkovinova strava moze mat za nasledok z dlhodobeho hladiska oslabenie struktury kosti. Ano moze, za predpokladu ze sa clovek vyhyba mliecnym vyrobkom
alebo moze mat crevnu intoleranciu a teda s objektivnych dovodov ma problemy s travenim.
Ale celkovo je problematika zdravej kostnej hmoty dost zlozita a urcite sa neda zjednodusovat iba
na otazku vapnika,horcika, vit D a pod. ale je to vec ovela hlbsia a suvisi s mnoha dalsimi faktormi a latkami.
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

Ja mliecne vyrobky nekonzumujem, vapnik a horcik prijimam prevazne z piva :D
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

http://tvnoviny.sk/sekcia/spravy/zahran ... -basy.html

....názor nech si spraví každý sám....
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Ja mam pocit, ze zomrelo na zapal priedusiek a jeho neliecenie, resp liecenie po svojom, a nie na to, ze nejedlo zivocisne vyrobky. Kazdopadne dieta potrebuje pre spravny vyvoj vsetky ziviny, to je bez debaty.
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

Ved take male dieta ziadne zivocisne vyrobky ani jest nemoze, mozno tak jogurty, o to ale nejde, rodicia si mysleli, ze zapal pluc vyliecia kapustou a zabalmi, smutne, to je tak ked si niekto mysli, ze lekari su zloba a chcu kazdemu len uskodit :/
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Jak ze nie? 11 mesacne dieta uz veselo moze jest maso v mensich mnozstvach, jogury, vajcia (len zltok) a pit mlieko.
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

tommy, ano, zle som to napisal, myslel som hlavne na maso, jest ho sice moze, ale netvori to zaklad stravy a o to mi islo :)
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Takýmto bulvárne prezentovaným článkom by som veľmi neverila. Sú to len vyjadrenia a názory vytrhnuté z kontextu.

Keď som písala prvýkrát do tejto témy, tak som nejedla mäso cca 2-3 roky. Teraz je to už 7 rokov (ale to rýchlo letí :) ) a mäso nejem stále. Keďže sledujem túto tému každý deň, tak tiež pridám pár faktov. Nemám pocit, že by ma vegetariánstvo nejako obmedzovalo alebo že by mi niečo chýbalo. Som zdravá, mám dosť energie, dobré krvné testy, takže všetko je v poriadku. Občas mi blesne hlavou, či by sa jedením mäsa nezjednodušili spoločenské udalosti, lebo práve ľudia, ktorí nevedia akceptovať istú odlišnosť to príšerne dramatizujú. Pri tom podľa mňa je to každého osobná vec, ako pristupuje k svojmu stravovaniu. Nikoho som nikdy do svojho vegetariánstva "neťahala". Tiež nikdy nedávam ľuďom "rozumy" o tom, čo by sme mali jesť a čo nie. Je mi ukradnuté, či sa niekto nalieva Colou od rána do večera alebo je denne v Mekáči. Je mi jedno, kto sa ako stravuje. Ja sa riadim heslom "Ži a nechaj žiť". Len ma mrzí, že podobne k tmu nepristupujú aj všežravci a nás nenechajú na pokoji. Mne mäso len nechutí, tak ho nejem. Mám dosť naštudované o výžive a snažím sa jesť alternatívne výrobky.

Možno čo sa týka športu, tu by som pouvažovala, či mäso predsa len nemá niečo do seba. Chcela som kedysi nabrať svalovú hmotu a z tvarohov a sóje sa mi to veľmi nepodarilo. :D Druhá vec je, že som asi nebola moc disciplinovaná čo sa týka plánu cvičenia a stravovania celkovo. Aj keby som jedla mäso, musela by som jesť podstatne inak a viac a to zase nemám v pláne. To by chcelo aj proteínové doplnky a podobne a ako tu boli pridávané odkazy na vegánske fitness, tak všetko ide, keď sa dá.

Ak raz budem mať deti, čo dúfam, že budem, tak budem chcieť, aby jedli všetko. Ak budú dospelé, môžu sa rozhodnúť, či pôjdu naďalej cestou všežravstva alebo vegetariánstva, aj keď myslím, že vegetariánska strava sa nijako nevylučuje či už s tehotenstvom alebo rastom detí. Prísnejšie formy vegánstva alebo vitariánstva, to už je na diskusiu. :)
Myslím, že môj príspevok je už aj tak dosť vyčerpávajúci, takže asi toľko...
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

konecne niekto povedal nieco rozumne, klaniam sa bolek, keby bol kazdy vegetarian ako ty :)
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

dudo02: To sú teda argumenty. Neviem vôbec na základe čoho tvrdíš tie svoje predstavy o nejakej dvakrát toľkej sile a veľkosti.

Proste niet o čom, bez mäsa sa dá bez ujmy na zdraví, sile, vytrvalosti a potvrdzujú to reálni ľudia, tvoje báchorky o práci na poli sú mimo reality a navyše nepravdivé (kedysi sa jedlo mäso možno raz za týždeň, lebo bola chudoba a makalo sa takisto).

Samozrejme, akákoľvek spôsob stravovanie, ktorý nie je správny môže viesť ku chorobám a nedostatkom - či už u všežravcov alebo vegánov.

Pinhead: často sa ohradzuješ voči ideologizácii a demagógii, ale nemáš problém zaslať na potvrdenie svojich pozícií taký materiál, všimol som si to už viackrát u teba.
MeanSeriously
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa MeanSeriously »

hughito napísal:(kedysi sa jedlo mäso možno raz za týždeň, lebo bola chudoba a makalo sa takisto).
áno, aj môj dedko jedol kedysi mäso len 1, max.2 razy do týždňa a makal na poli od svitu do mrku. Len by som ťa upozornil, že napriek tomu sa mäso JEDLO. Keby sa vôbec mäso nejedlo, mlieko nepilo, vajcia vylučovali zo stravy tak dedko by určite nebol taký zdravý ako je dnes (vtedy sa ešte žiadne takéto lieky neužívali - neviem čo všetko vtedy existovalo, ale chudobná vrstva z akej pochádzal môj dedko by si to aj tak nemohla dovoliť.)
G0lDiER_
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa G0lDiER_ »

A ako si mozes byt isty tym "urcite by nebol taky zdravy" ?? Ver ci nie, mozes byt kludne vitarian (mnohokrat lepsie nez vegetarian/vegan) a budes zdravy ako nikdy..
Dnesne lieky ja ako pomoc vobec neberem. Podla mna nam skor skodia, ako pomahaju. Pomaha nam placebo efekt.

Este dve videa k teme (uz nie tak celkom vegetarianskej, ale k strave..)

http://suprememastertv.cz/raw1.php?anim ... avy_CZ.flv
metthal
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa metthal »

Vy tu len stale davate priklady toho ze ten kto konzumuje maso tak zije nezdravo, fajci, pije, droguje, konzumuje len vysmazane veci a nestara sa o seba. Co takto sa trocha nad tym zamysliet, ze nemozme brat to najlepsie z jednej vzorky a to najhorsie z druhej vzorky...

Vegetarian/vegan moze byt kludne odbornik na stravu, vie ako sa ma stravovat, vie co vsetko si nahradi ked nekonzumuje maso a podobne vyrobky a zije zdravo, naopak, moze to byt len nejaky fanatik co videl na internete video ako sa zabijaju nejake zvierata a tak odmieta maso, postupne straca svalovu hmotu, energiu, uskodi mu to a ohrozuje si zdravie nedostatkom zivin.

Rovnako to je aj uz vsezravcov. Mozes mat ludi, ktory kombinuju zeleninu, ovocie a maso. Jedavaju aj dusene a varene maso (ktore je mimochodom zaradovane do dietnych jedalnickov). Tiez naopak tu moze byt clovek co sa stravuje v rychlom obcerstveni, jediny jeho prijem zeleniny je platok salatu v hamburgeri a postupne tlstne a ohrozi si zdravie tukom.

Takze uz konecne prestante s tou demagogiou, ze jest maso je zle ked to tak vobec nie je. Tak isto ako sa zle moze stravovat niekto bez masa, tak sa moze aj zle stravovat s masom. Ja osobne maso jedavam ale svoj jedalnicek mam pestry a nevzdam sa ho.
hughito
Redeemer
Redeemer

Vieš čítať ? Ak áno, tak tu skopíruj taký príklad, kde by to tak niekto prezentoval.
metthal
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa metthal »

Tak si pozri to video co postol kolega nadomnou. Ak teda opat potrebujes vyryvat, chod na pieskovisko, tam pre teba bude miesto.
G0lDiER_
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa G0lDiER_ »

Totizto niekto tu stale bojuje za to, ze vegetariansky/vegansky/vitariansky sa neda zdravo zit. Ja som uviedol jeden z prikladov, a to ich nieje malo, kde ludia hovoria o sebe ako takto ziju este lepsie, nez vsezravo. Niektori to tu stale neberu.
hughito
Redeemer
Redeemer

wolf:
Vy tu len stale davate priklady toho ze ten kto konzumuje maso tak zije nezdravo, fajci, pije, droguje, konzumuje len vysmazane veci a nestara sa o seba. Co takto sa trocha nad tym zamysliet, ze nemozme brat to najlepsie z jednej vzorky a to najhorsie z druhej vzorky...
Nebaví ma to pozerať, preklikal som len toho raw vegána, ale ani tam som nič také nepostrehol. Navyše si použil plurál. Tak ako ?
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Inač ako sa vegetariáni stavajú k zabíjaniu myší, potkanov, hmyzu atď. to by ma celkom zaujímalo tak informačne.
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

Na to ju je ina tema.

//sry danodrevo, ale upravila som hned po odoslani prispevok, aby sa tu zbytocne neorzoberali na 3 dalsie strany vsetky mozne sposoby na zabijanie mysi. S jedalnickom cloveka nemaju mysi nic spolocne. :)
Napísať odpoveď