Život po osemnástke ( osamostatnenie sa )
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Život po osemnástke ( osamostatnenie sa )
...kradnú, lebo nemajú peniaze...o núdzi som nič nepísal...dôvod, prečo nemajú peniaze môže byť rôzny, navyše už sme dosť OT...
Lebo nemajú peniaze - neviem čo si pod tým predstavuješ. Ak to, že nemajú milióny € ale len státisíce, tak potom áno.
-
TommyHot
Addict
Grim tu sa skor myslelo, ze kradne stat, nie nejaky dezo z osady.
-
Grim
Darca
...ja som ale nemyslel ani jedno, ani druhé...myslel som normálneho človeka, ktorý skončí školu a chce sa osamostatniť, ale nenájde si prácu, doma ho už živiť nechcú a tak skončí na ulici...a ak vám toto pripadá pritiahnuté za vlasy, v našom meste jedného takého bezdomovca máme...má 23 rokov, je vyučený čašník a brat ho z domu vyhodil na ulicu...
//...a to že štát okráda nás, to je síce krutá pravda, ale zároveň z morálneho hľadiska máme právo okradnúť my štát...vlastne sme k tomu nútení...ruku na srdce...ešte ste nikdy neokradli štát?...na druhej strane, štát tiež okráda občanov, lebo nemá peniaze...prečo ich nemá, to už je vec druhá...
//...a to že štát okráda nás, to je síce krutá pravda, ale zároveň z morálneho hľadiska máme právo okradnúť my štát...vlastne sme k tomu nútení...ruku na srdce...ešte ste nikdy neokradli štát?...na druhej strane, štát tiež okráda občanov, lebo nemá peniaze...prečo ich nemá, to už je vec druhá...
geissen take problemy nema
nehnutelnosti auta v tom sa vyziva
-
Deafboy
Darca
Pani, musime ale rozlisovat pojmy. Hovorime tu o tom ze nas stat okrada v podobe dani a odvodov, ci o tom ze nas politici okradaju v podobe korupcie a manipulacie verejnych sutazi?
Aby som sa ale drzal temy - Byvam s mamou, no som zamestnany a na domacnost prispievam. Presne cisla Vam nepoviem, nevyratavame sa. Okrem beznej prace sa snazim podnikat v IT. Nad vlastnym bytom som uvazoval, no 1) Nemozem si dovolit byt ktory by mi vyhovoval 2) Nechcem splacat nieco co mi nevyhovuje.
Co sa tyka podnajmu, povazujem to za vyhodene peniaze v pripade ze to nieje nutne kvoli dochadzaniu do prace alebo problemom v rodine. Peniaze co by sli na prenajom sa daju vyuzit na hypoteku / sporenie / investovanie.
Aby som sa ale drzal temy - Byvam s mamou, no som zamestnany a na domacnost prispievam. Presne cisla Vam nepoviem, nevyratavame sa. Okrem beznej prace sa snazim podnikat v IT. Nad vlastnym bytom som uvazoval, no 1) Nemozem si dovolit byt ktory by mi vyhovoval 2) Nechcem splacat nieco co mi nevyhovuje.
Co sa tyka podnajmu, povazujem to za vyhodene peniaze v pripade ze to nieje nutne kvoli dochadzaniu do prace alebo problemom v rodine. Peniaze co by sli na prenajom sa daju vyuzit na hypoteku / sporenie / investovanie.
-
Soviet
Darca
Vyuceny casnik a bezdomovec? Vsak o tych je nudza a beru ich, ked si popozeras profesiu coilen, takze problem bude aj v nom, ze je asi rozmaznany a nezvladol pustenie sa maminej sukne a padol na hubu.Grim napísal:...ja som ale nemyslel ani jedno, ani druhé...myslel som normálneho človeka, ktorý skončí školu a chce sa osamostatniť, ale nenájde si prácu, doma ho už živiť nechcú a tak skončí na ulici...a ak vám toto pripadá pritiahnuté za vlasy, v našom meste jedného takého bezdomovca máme...má 23 rokov, je vyučený čašník a brat ho z domu vyhodil na ulicu...
-
TommyHot
Addict
Deafboy jedno aj druhe. Ak sa dane a odvody neprerozdeluju tak ako treba (cize nalejem do systemu a system mi to casom vrati), tiez je to zlodejina.
-
Grim
Darca
...hej? zrejme nie všade..a vieš o tom málo na takéto závery, takže...Soviet napísal: Vyuceny casnik a bezdomovec? Vsak o tych je nudza a beru ich, ked si popozeras profesiu coilen, takze problem bude aj v nom, ze je asi rozmaznany a nezvladol pustenie sa maminej sukne a padol na hubu.
-
Soviet
Darca
Mam kamosov casnikov vyucenych, ktory v tomto smere pracuju uz par rokov a sami vravia, ze keby chceli mozu hocikedy odijst do ineho mesta za lepsie penaize, nakolko casnikov kvalitnych treba. 161 ponuk na profesii co som dal hldat za par sekund http://www.profesia.sk/praca/cestovny-r ... vo/casnik/
Cize nieco natom bude
Ale uz sme OT, kedze toto sa tu riesit nema..
-
Grim
Darca
...v otrhanej bunde ťa asi ťažko zoberú niekde pracovať, nemyslíš???...
-
Soviet
Darca
No vsak nato ma mat chalan kamaratov (tych co si za skolsky zivot nasiel atd), ktory mu pomozu v zaciatkoch. Keby nejaky kamos, ktory takto skonci, je moj dlhorocny kamarat, tak mu pomozem dakym oblecenim na pohovor, ci drobnymi peniazmi na cestu za nim. Kadejake pribehy su na svete, kde z bezdaka sa stal za pomoci druhych normalny clovek so stalym prijmom, takze problem netreba hladat v tom, ze nema v com ist, ale skorej v tom, preco mu nik nepomoze. Nepoznam ho no, takze ja si mozem vraviet jedno a ty druhe 
-
TommyHot
Addict
Grim otazne je, preco si nenasiel pracu este pred tym, nez skoncil na ulici? V tomto suhlasim so Sovietom. Mam par znamych casnikov (niektori vyuceni, ini nie) a ked aj niekde prisli o pracu, o dva dni uz mali novu. Sice to nie je najlepsie platena praca, ale je jej vela. Este aj moja priatelka, co ma vychodeny gympel a o capovani piva doteraz ani nechyrovala, si nasla popri vyske brigadu ako casnicka.
Preco mam pocit, ze mlady zacal s drogami/alkoholom a potom je jasne, ze nikto o neho ani nezakopne? Samozrejme nejdem ho hodnotit, nepoznam ho a neviem co je vo veci.
Preco mam pocit, ze mlady zacal s drogami/alkoholom a potom je jasne, ze nikto o neho ani nezakopne? Samozrejme nejdem ho hodnotit, nepoznam ho a neviem co je vo veci.
-
Grim
Darca
...možno sa s tým neponáhľal, lebo by ho ani vo sne nenapadlo, že ho vyhodia...ty by si si po maturite nechcel užiť aspoň pár dní voľna?...určite by si sa hneď hrnul do roboty?...samozrejme tam môže zohrať rolu aj lenivosť, ale na druhej strane v dnešnej dobe, keď majú aj vysokoškoláci problém zohnať prácu...
urcite je rozdiel uzit si par dni volna a zadrbavat sa par mesiacov, nemame detaily, takze je tazko sa vyjadrovat
inak niekedy ked idem elektrickou neskor po meste, tak tym bezdomovcom aj trochu zavidim...v centre mesta posedavaju a vyvaluju sa, diskutuju spolu, popijaju vino a este im tam aj obed prinesu z charity...zatial co ini ludia tvrdo makaju a stresuju v praci a potom ked pridu domov, tak zase stresuju nad platenim uctov a nad vselicim... vsak to je v pohodicke zivot, pokial nepride zima...
posledna stranka tejto temy je tu podla mna zbytocna, "trosku" sa to odchylilo od myslienky.
nic ti nebrani si k nim prisadnutephramko napísal:inak niekedy ked idem elektrickou neskor po meste, tak tym bezdomovcom aj trochu zavidim...v centre mesta posedavaju a vyvaluju sa, diskutuju spolu, popijaju vino a este im tam aj obed prinesu z charity...zatial co ini ludia tvrdo makaju a stresuju v praci a potom ked pridu domov, tak zase stresuju nad platenim uctov a nad vselicim... vsak to je v pohodicke zivot, pokial nepride zima...
Asi tak..tým, ktorí tak radi rozprávajú ako je bezdomovcom alebo napr. cigánom skvele, nech tak začnú žiť, nikto im nebráni. Uvidíme, koľko vydržíte.
Mozno niektori diskutuju o tom ako by sa aj oni mohli dostat do tej elektricky a mat zivot ako tyephramko napísal:inak niekedy ked idem elektrickou neskor po meste, tak tym bezdomovcom aj trochu zavidim...v centre mesta posedavaju a vyvaluju sa, diskutuju spolu, popijaju vino a este im tam aj obed prinesu z charity...zatial co ini ludia tvrdo makaju a stresuju v praci a potom ked pridu domov, tak zase stresuju nad platenim uctov a nad vselicim... vsak to je v pohodicke zivot, pokial nepride zima...