Nové vs. ojazdené

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...

Čo je lepšie?

nové
41
46%
jazdenka
49
54%

Celkom hlasov: 90

begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Nové vs. ojazdené

Príspevok od používateľa begbeee »

Dávam priestor na vyjadrenie všetkých argumentov pre a proti, riziká (jazdenky sú búrané / leasing je klamstvo) atď,
Let's start... :D

"Nové auto stráca okamžite svoju hodnotu" vs "Nechcem auto preprdené po nejakom Helmutovi"
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Nové vs. ojazdené

Príspevok od používateľa test »

Zalezi v akej cene chdes auto a co pozadujes. Ja sa priklanam k jazdenemu auto, takych 50 tisic pri nizsej triede je v pohode, cena je lepsia, co to moze ist do servisu a dalej jazdis. Pri strednej alebo vyssej triede sa predavaju auta aj so 100 az 200 tisicami a este trikrat tolko zvladnu, tam ale treba pocitat, ze casom bude treba davat viac do servisu. Pri jadenom treba davat pozor na stocene kilometre co je hlavne specialita autobazarov.

Ako som ale napisal, treba vediet poziadavky, kandidatov na kupu a rozpocet, skor by som vsak bral jazdenku.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Odpoveď je jednoduchá.. ak máš peniaze na nové, kúp nové.... ak nemáš peniaze na nové, kúp jazdené... :)
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Lubenečko »

Absolútne nezmyselné hlasovanie.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Lubenečko napísal:Absolútne nezmyselné hlasovanie.
Zmysel ma, len je zle polozena hlasovacia otazka.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Tak navrhni, módi upravia alebo aj ja ak sa bude dať.
Scorpion90
King
King

Príspevok od používateľa Scorpion90 »

Toto aj mna zaujima, pretoze tiez som v situacii, kedy sa rozhodujem, ci kupim:

uplne nove auto nizsej triedy alebo jazdene auto vyssej triedy. A je to teda riadne na nervy, lebo vzdy ked uz som pomaly rohodnuty, sa najde nejaky argument, ktory pomyselny jazycek na vahach otoci na druhu stranu

Nove

:plus:

ma zaruku - teda nizke naklady na servis
nikto neprdel do sedacky, pocit, ze si sadas do uplnej novoty, je velmi prijemny
nebolo buchnute atd..

:minus:

nizsi vykon
menej pohodlia
okamzita strata hodnoty
horsia vybava atd..

U jazdeneho auta je to v podstate naopak
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Myslis asi nizsiu a strednu triedu. Nove auto si vybral a v akej cene a to jazdene je ake, v akej cene a kolko najazdene?
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

@scorpion: jazdenka vyssej triedy...co z toho ked sa budes teperit v aute, budes si stahovat okna rucne, v teple mysliet na klimu ale budes mat nove auto, ked v jazdenej jazdenke si tu klimu zapnut mozes? - len taky priklad

@begbee: ja osobne preferujem jazdenky, daju sa kupit za velmi pekny peniaz, aj ked niektore maju relativne malo najazdene, kupenim auta jeho hodnota okamzite pada aj o niekolko tisic € .. a uz sa povazuje za jazdenku .. lebo nie je "nove" :)
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Mňa odrádza, že všetky jazdenky, čo som pozeral boli buď evidentne stočené (a keď to už rozoznám ja...) alebo buchnuté.
Však sa to tak robí, nech mi nikto nehovorí..v bazáre má každé auto tesne pod 100k km alebo okolo 120k km (najlepšie keď sú ešte aj dovoz z Holandska). Ak náhodou nie, tak je to urobené búrané auto.

Potom samozrejme, že uvažujem, že radšej sa uskromním, ale za 4 roky garancie vychytám všetky muchy a mám -moje- vozítko.

Nech mi nikto nehovorí, že predá auto, ktoré funguje a nič mu nie je. Zaujímavé sú ešte tak možno predvádzačky a autá zhabané kvôli neplateniu leasingu.

Svokrovci sú tiež dobrí...a my sme to neriešili, spoľahli sme sa na známeho "Rada" a doniesol nám z Nemecka. Auto im ide dobre, až na to, že klíma už nejde 2 roky, zaťahovacia strecha tiež a po roku prišli na to, že bolo búrané zboku, v zákutiach interiéru rozbité sklo. A neverím, že nie je stočené.
Scorpion90
King
King

u mna je to v podstate Hyundai i30 vs. VW Passat, Nissan Qashqai, Toyota Avensis alebo Volvo S 40. Tazko porovnavat tieto auta, ked su totalne neporovnatelne
test
Hardcore addict
Hardcore addict

5 rokov servisu v Mercedese je uplne nieco rozdielne ako ti da Kia alebo Renault pri kupe noveho auta.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Scorpion90 napísal:u mna je to v podstate Hyundai i30 vs. VW Passat, Nissan Qashqai, Toyota Avensis alebo Volvo S 40. Tazko porovnavat tieto auta, ked su totalne neporovnatelne
Ak by som mal na nové i30 tak nad jazdeným Passatom ani neuvažujem.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...u mňa rozhodne víťazí jazdenka s málo najazdenými km...ten pád hodnoty u nového auta je taký markantný, že mi je úplne jedno, kto predomnou koľko prdel do sedačky, keď do nej teraz zase budem prdieť ja...nejak dnešná doba rozmaznala ľudí...už im vadí aj to, že niekto pred nimi v tom aute sedel...
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

begbeee napísal:Nech mi nikto nehovorí, že predá auto, ktoré funguje a nič mu nie je.
...toto je uplne bezna vec, neviem, co je na tom zvlastne :)
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

RATZINGER666 napísal:...toto je uplne bezna vec, neviem, co je na tom zvlastne :)
Zrejme nie v cenovej relácii, ktorej hľadám ja.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

ale dost vela ludi pred predajom auta dava dokopy :) aby tam mohli dopisat "cukrik" a strelit ho za viac :D
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Lubenečko »

My, čo skôr preferujeme jazdenky, by sme mali podporovať tých, čo chcú nové autá :D Predsa len bude neskôr väčší výber a nižšie ceny :lol:
Scorpion90
King
King

begbeee napísal:Ak by som mal na nové i30 tak nad jazdeným Passatom ani neuvažujem.
Nie celkom. Na i30 som jazdil na predvadzacej jazde - islo este o predchadzajucu verziu i30, nie uplne tuto novu a aj na Passate - ten som mal pozicany na vikend. A poviem, ze ten pocit je totalne neporovnatelny. Ten tah, to pohodlie je u Passata niekde uplne inde. U Hyundaia ma drzi len ten pocit, ze ide o NOVE auto, kym najst jazdenku Passata s motorom 2.0 (typ motora CR) 4motion, v ciernej farbe, vo vybave Higline v dobrom stave za rozumnu cenu je znacny problem. (ine nechcem) Na Passate mi akurat vadilo - aj ked dost - ze nema klasicku rucnu brzdu. Ale na to by som si casom zvykol
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Predstavujem si rodinu, ktorá má fungujúce auto a ráno sa zobudia... "Tak máme na tacháči 99 700 (alebo 123 000), síce ide ako hodinky, ale predáme ho." Ak tam je náhodou aj plyn tak to už určite nie je s kostolným poriadkom. Bazárnici žijú z toho, že stočia, však to aj sám priznávaš Ratzi (dobre stočíš, nikto na to nepríde, servisnú vypíšem aj ja) alebo donesú zvonka a trocha ho dajú dokopy, aby vydržalo cestu k novému majiteľovi.
Napísať odpoveď