Ste proti konzumacii mäsa?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
danodrevo
Light Professional
Light Professional

Re: Ste proti konzumacii mäsa?

Príspevok od používateľa danodrevo »

Ako si predstavuješ zabitie myši v štýle "proste" ? číhať ukrytý v tme s nejakou injekciou, ktorá je nespôsobí žiadnu bolesť a k tomu spraviť malý pohreb so smutným príhovorom ? Mať povinne zakúpený senzor, ktorý detekuje prilepenie myši na lepidlo o 3:47 ráno a ktorý ma zobudí aby som ju mohol proste zabiť ?
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Tak nic no :)

danodrevo: Nie tak ked vegetariani miluju zvieratka atd. cize, nejake nastavovanie pasci asi nehrozi.
Ale to bolo len take odbocenie
gogo956
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa gogo956 »

ono kazdy fanatizmus ma svoje stupne> laktovovegetarianizmus, vegetarianizmus,
a pescetarianizmus, fruitianizmus a neviem co este, a na vrchole snazenia je breatharianizmus- podla stupencov
vtedy clovek trvalo nic neje,nepije a dokonca ani nespi. :D
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Áno a taký človek ešte neexistuje, aj keď sa za takých vydáva plno šialencov.
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

Nieco sa mi mari, ze Budhisti vvdrzia dlhu dobu bez jedla a pitia.

A pre K-: nie, nemam 40kg, nevozim sa na aute, nepracujem v kancli a pohybu mam, ci uz v praci, alebo vo volnom case, viac nez dost :wink:
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Waagbistritz69 »

gogo956 napísal:ono kazdy fanatizmus ma svoje stupne> laktovovegetarianizmus, vegetarianizmus,
a pescetarianizmus
To je fanatizmus? O_o
gogo956 napísal:a na vrchole snazenia je breatharianizmus- podla stupencov vtedy clovek trvalo nic neje,nepije a dokonca ani nespi. :D
Tak to je snáď jasné že to je šarlatánstvo :) Ale zas taký krátky pôst nie je zlá vec, ale nie ten čo si predstaví väčšina ľudí, že jeden deň bez mäsa a chlastu (a len predstavia, praktikovať to v žiadnom prípade nehodlajú :D ), ono treba skúsiť celý jeden deň nič nejesť a piť len vodu, človek sa potom ani moc nepotrebuje povzbudzovať kofeínom a podobne.. Mierne hladný človek sa aj paradoxne dožíva vyššieho veku ako ten čo sa sústavne prejedá.
hughito
Redeemer
Redeemer

pryja: Čo je to dlhšiu dobu ? Dlhšie ako ja ? To dozaista áno.

Rôzne hladovky politických väzňov ukázali, že človek bez jedla vydrží naozaj dosť dlho, ale ten koniec je vždy ten istý = smrť. A bez vody ani nevraviac, tam je hranica oveľa nižšie.

Takže žiadne žitie z prány či iných paenergií sa nekoná a všetci, čo to tvrdia, sú buď: klamári alebo narušení jedinci, čo tomu naozaj uverili.
pes14
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa pes14 »

Ja mam taky pocit ze vegetarianstvo a hlavne veganstvo je pre ludi co maju prebytok volneho casu a penazi, cize si mozu dovolit cely den rozmzslat nad tym co budu jest. Nemam nic proti nim ale irituje ma ked sa to prezentuje ako super zdravy zivotny styl
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

Jasne, ze treba rozmyslat nad tym, co clovek zje. Telo predsa nie je nejky kontajner, do ktoreho sa da nahadzat vsetko, co pride pod ruku. A ja osobne poznam len 2 pripady, kedy sa niekto doslova cely den zaobera jedenim alebo nejedenim a povazuje to za najvacsiu prioritu svojho zivota:
a-anorexia
b-bulimia
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

čo sa tu ja nedozviem že mám prebytok voľného času a peňazí :D ja som zatiaľ len lakto-ovo-vegetarián ale žeby vegánstvo bolo až tak strašne náročné na čas a financie :roll:
http://video.google.com/videoplay?docid ... 9620716533
grj
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa grj »

myslim ze tym chcel povedat ze skutocne vyvazeny vegansky jedalnicek si vyzaduje kopu penazi a volneho casu, a uplne s tym suhlasim
hughito
Redeemer
Redeemer

S tým časom to nie je až tak také horké - treba sa dostať do toho režimu a potom je to automatika. S tými financiami však súhlasím - vegánska strava, kvalitná a zdravá, určite nepatrí k tým lacným.
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

to zasa zalezi od uhlu pohladu. ak sa chces stravovat kvalitne a zdravo, tak porovnatelnu ciastku pravdepodobne vysolis aj ked jes maso.
hughito
Redeemer
Redeemer

Aj to je pravda - celkovo si za zdravé produkty človek dosť veľa priplatí. Nezdravé = lacné.

Ale ohľadom tej vegánskej stravy je to možno ešte o to ťažšie a drahšie, že je menší výber a teda neexistuje taký výber a teda ani konkurencia n trhu, čo predsa len tie ceny asi posunie vyššie.
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

no ale mnoho ludí žerie vegánsky z etických a nie zdravotných dôvodov, glutamán neglutamán :D ale na druhú stranu je asi pravda že aj keby človek týždeň jedol iba fritovaný falafel tak sa stále stravuje o čosi zdravšie ako väčšina populácie slovenskej republiky :)

a veľa vegánov povie že aj na nejakej dedine 100 rokov za opicami sa vždy dá niečo nájsť a vymyslieť, hlavne ak to je pre nich aj o pomalom návrate k prírodnej strave a nie o umieraní keď v obchode nemajú tofu a sójové párky :)
Korag
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Korag »

http://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/422
Na jednej strane, stale pocuvam od vegetarianov, ze vlastne oni maso nejedia kvoli tomu, lebo im je luto tych zvierat, no na strane druhej ktovie co z toho bude, polomrtve kurata pripojene na nejake hadicky... bude sa to dat nazvat kuratom? :/
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Začína to kurencami a skončíme tam my. Matrix nie je len film, je to predpoveď.
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

No fuj, tak ci tak to kura je strasne, osobne ho nemam moc rad, vsade to pchaju, lebo to je lacne.
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

vyzera to temer desivo, ale bije sa vo mne racionalita s moralkou. na jednej strasne nieco podobne asi skor ci neskor pride, lebo to bude asi holt nutne ked sa tolko mnozime. na druhej sa mi ztoho obracia zaludok.
hughito
Redeemer
Redeemer

Prečo sa to mäso rovno nevýraba "pásovo" bez toho, aby to vôbec malo nejakú formu zvieraťa. Aj k tomu sa raz príde. Inak, toto je dobrý nápad, ja v tom nevidím až také zlo. Určite je to lepšie ako milióny trpiacich živých tvorov natlačených v klietkach.
Napísať odpoveď