Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

O športe...
pepan90
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Re: Posilnovanie

Príspevok od používateľa pepan90 »

inak co si myslite o spalovacoch tukov, ci naozaj "zaberaju" ? oplati sa kupit viaczlozkovy spalovac, pripadne len karnitin alebo su to len vyhodene peniaze?
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Skôr vyhodené peniaze. Ja som osobne nič také v živote nekupoval a počas diéty idem dole vždy 8 kg. Skôr si kúp kvalitný zelený sypaný čaj.
159456753852
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa 159456753852 »

pepan90 napísal:inak co si myslite o spalovacoch tukov, ci naozaj "zaberaju" ? oplati sa kupit viaczlozkovy spalovac, pripadne len karnitin alebo su to len vyhodene peniaze?
Kedze o tvojej situacii nic nevieme je velmi tazke dat akukolvek radu. Ale genericka rada spociva... v prvom rade si daj do poriadku dietu ak nejaku mas. :o) A jediny osvedceny spalovac tukov je jest menej ako spalis.
pepan90
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa pepan90 »

ja som sa pytal tak vseobecne o spalovacoch :) ci s nimi mate akekolvek skusenosti, ale asi bude rozumnejsie investovat do kvalitneho proteinu, bcaa a stravy
etc.
Professional
Professional

Príspevok od používateľa etc. »

Ja s nimi skúsenosti nemám ale určite sa ti to neoplatí... Ja som teraz dal dole 15 kg a to len tým že mám o niečo viac pohybu, nejem sladkosti, tuky a pod. "zbytočné" veci... (zase nie že by som to jedol na kilá ale predsa..)

// a samozrejme pi veľa vody.
damiamarl
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa damiamarl »

pinco napísal:No áno, treba na to správnu techniku, samozrejme taký, čo má problémy s chrbticou, by tiež mal tieto cviky robiť opatrne, ak vôbec by ich mal robiť, ale ja nevidím nič na tom zlé, že aj začiatočník si ich do tréningu zaradí. Veď nejde predsa hneď driapať 100kg. Ak s tým začne postupne, tak je to poďla mňa v pohode, ak to teda nie je frajer, čo sa chce predvádzať.
Správnu techniku mám, jeden čas keď som aj nič necvičil tak len drepy a mrtvolu. Ale pravdepodobne začnem opäť silovým tréningom, trošku posilniť
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

mam jednu otazku ohladne FOMIN treningu, kali ho myslim isiel, no ak by sa nasiel aj niekto iny budem rad
nasiel som si tento rozpis http://www.mizici.com/article.php?aid=338 myslim ze je vyhovujuci, aj podla toho ako som ho konfrontoval s ostatnymi co sa valaju na nete
otazka teda je, uvedene maxima pre jednotllive cviky su pre jedno opakovanie alebo vzdy pre dany pocet opakovani v konkretny den? myslim ze sa jedna o jedno opakovanie, no istota je gulomet :D
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

Pre jedno opakovanie.
Gnogl
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Gnogl »

borci mám na vas otázočku neviem ako mám kombinovať glukózu s proťákom tak aby som nenaberal vela tuku ale zas aby mi to pokrylo spotrebu energie.Poprípade či je lepší maltodextrín.
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Ja som to robil tak, že som šiel zo začiatku podľa návodu. Ďalej to už záležalo, či som videl na sebe zmenu. Ak som mal pocit, že to so mnou nič nerobí, tak som dávku zvýšil. Ak sa mi zdalo, že už som to prehnal a dal toho veľa, tak som dávku znížil, až kým som nenašiel stred, ktorý mi vyhovoval a pri ktorom som nenaberal tuk. Takisto, ak som mal tvrdší tréning a cítil som sa ako zbitý pes, tak som si doprial viac. Jednoducho to treba napasovať, pretože na každého to može zaberať inak.
Gnogl
Medium Expert
Medium Expert

dik za radu.Pýtam sa hlavne preto, lebo vyrobca píše, aby sa neprekračovalo množtvo v návode na jednu dávku, može mi to nejako uškodiť?
pinco
Darca
Darca

Mierne prekročenie by nemalo spôsobiť žiadne potiaže. Pokiaľ to nepreženieš nejak extrémne, tak ti to neuškodí. Glukózy som si napríklad dával v tréningové dni cca. 50g 3x denne.
Gnogl
Medium Expert
Medium Expert

a čo hovoríš na maltodextrín? máš s ním skúsenosti?
pinco
Darca
Darca

Maltodextrín má oproti glukóze tú výhodu, že ho môžeš do nápoja rozmiešať viac. Glukóza môže spôsobiť ťažkosti v prípade, ak jej do nápoja pridáš priveľa a roztok dosiahne nejakých 5% myslím. V tom prípade buď daj menej glukózy, alebo to zmiešaj s väčším množstvom vody, čo ale nie je ideálne, keď ideš cvičiť nafúknutý ako balón. Glukóza totižto potrebuje veľa vody a pokiaľ ju nemá, tak si ju dopĺňa z tela a to môže spôsobovať problémy. Preto je lepší maltodextrín, ale to je, podľa mňa, individuálne. Ja som napríklad nejaký rozdiel medzi tým nevidel na sebe. V zásade ale platí, že s tou glukózou treba trochu opatrnejšie narábať.

A čo sa týka dávkovania, tak ja to miešam takto:
V tréningové dni - hneď ráno proteín (klasická dávka ako si dávaš vždy) + 50g malta. Hodinu na to idem do posilky. Po tréningu, do polhodiny ďalší proteín + 50g malty. Potom už klasika obed, olovrant, večera. Cez deň už proteín nedávam, pretože vtedy mám normálnu stravu, z ktorej dopĺňam živiny. Na večer, hodinu pred spaním, proteín (najlepšie nejaký viaczložkový) + malta. Tu som ale už maltu dával individuálne, či som sa cítil veľmi zničený alebo menej.

Pokiaľ mám tréning poobede, tak ráno proteín + 50g malta, potom pol hodiny/hodinu pred tréningom ďalší proteín + 50g malta a po tréningu to isté. Následne večera a potom už len pred spaním nočný proteín, ale už bez malty.

V netréningové dni som si maltu dával len na ráno, potom už nie.
Gnogl
Medium Expert
Medium Expert

dik, už v tom mám jasnejšie :)
pinco
Darca
Darca

Uvedom si ale, že všetky suplementy sú veľmi individuálne. Dávkovanie záleží od viacerých faktorov, napr. typ postavy, intenzita tréningu a samozrejme strava, akú máš počas dňa, atď. Vo všeobecnosti som ja vždy začínal s dávkovaním, aké bolo písané k danému doplnku a potom som si to individuálne upravoval. Takisto možno to bude chcieť vyskúšať aj viac výrobcov daných suplementov, pretože niekedy každý do toho pridá niečo iné a to ti nemusí pasovať. Takže len skúšať a skúšať a sleduj sa v zrkadle a časom sa dopracuješ k tej svojej správnej kombinácií.
Gnogl
Medium Expert
Medium Expert

Toho som si vedomí, že tu nič ine nepomože len skúšať.
Rozhodujem sa medzi značkami kompava, power factory a stillmass.No najmenej sympatická mi je kompava, pretože som na ňu nepočul dobré ohlasy :nono: .Ty by si mi akú odporučil?
pinco
Darca
Darca

Neviem, aký je medzi tým rozdiel.

Ja objednávam z jednej stránky a to konrétne tieto výrobky:
glukóza - http://www.bodyworld.sk/ivi-glukoza-1500-g-73
malta - http://www.bodyworld.sk/ivi-maltodextrin-3000-g-71
a teraz si miešam tento komplex sacharidov - http://www.bodyworld.sk/biotech-usa-carbox-1000g-1074
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

Gnogl napísal:Toho som si vedomí, že tu nič ine nepomože len skúšať.
Rozhodujem sa medzi značkami kompava, power factory a stillmass.No najmenej sympatická mi je kompava, pretože som na ňu nepočul dobré ohlasy :nono: .Ty by si mi akú odporučil?
ber stillmass, slovenská veľmi kvalitná značka, a maju veľmi dobré ceny.
napr len na tej glukóze už vidíš 4€ rozdiel ;)
http://www.stillmass.eu/glukoza/
JoJ0
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa JoJ0 »

Zdravim ma niekto skusenosti stymto shopom ? http://www.dymatizeonline.sk chcem odtial objednat klbovku a vitaminy od animal vide to ovela lacnejšie než na inych strankach .... len sa chcem uistit lebo nechcem aby mi dali nejake sračky po zaruke alebo niečo :/ .
Napísať odpoveď