francuzska cudzinecka legia (legion-etrangere)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: francuzska cudzinecka legia (legion-etrangere)

Príspevok od používateľa beardie »

zacal by som sa pytat v OSSR, kedze predpokladam, ze cudzinecka legia bude mat este prisnejsie pravidla

//post No. 4444
ziegel
Star
Star

Príspevok od používateľa ziegel »

Dakuko napísal:Robite z toho taku vedu . :) skusil som beh na 100 m zabehol som to za 9,35 sekundy :)
http://cs.wikipedia.org/wiki/Sv%C4%9Bto ... v_atletice
Naozaj by si sa mal na legiu vykaslat :D
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Podľa mňa si robí srandu :D Alebo je to sprosté decko :D
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

beardie napísal:zacal by som sa pytat v OSSR, kedze predpokladam, ze cudzinecka legia bude mat este prisnejsie pravidla

//post No. 4444
ako som pisal v ossr ked im povies astma, tak dakujeme dovidenia
to iste sa da cakat aj v legiach kde sa im hlasi neporovnatelne viac ludi
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

Dakuko napísal:19.
Dakuko napísal:som stredoškolák... ale mám 20 rokov :) neprepadol som... zle mi padaju roky.
Tak mas 19, alebo 20?

A opytaj sa aj na tejto strane aspon 30x ci ta zoberu s astmou, mozno ti niekto odpovie aj inak ako doteraz. Ty si strasny troll..
Titanoboa
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Titanoboa »

Ak by si dal 100m za 9.35 tak ťa zoberú aj keby máš všetky choroby sveta :D Nič by si nemusel robiť len by sa chodil na súťaže a behal za légiu. To by bola obrovská prestíž pre nich ak by mali vo svojich radoch legionára ktorý dá 100m s týmto časom(dokonca by si obiehal aj týchto tu: http://www.youtube.com/watch?v=3nbjhpcZ9_g) :D

Teraz ale vážne ak by si to aj skúsil tak mysli na to, že jediné čo skutočne nenávidia v légií je to, že im niekto klame! A mysli tiež na to, že ak sa tam dostaneš tak potom ich moc zaujímať nebude, že máš astmu(ak sa to náhodou zhorší). Už tam padlo pár legionárov pretože nikoho nezaujímali jeho ťažkosti(Pochoduj alebo zomri!, je heslom légie). Napríklad by som si zistil ako by sa chovalo tvoje telo na tekej guyene kde má fcl 3rei...Ak nevadia tvoje ťažkosti tebe nemusia ani im.
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

Základní plat : 1043 € / mesíc
+ ubytování a strava zdarma.
http://www.legion-recrute.com/cz/salaires.php

to si robia prdel za take smiesne platy :D tam im usla dalsia nula
Titanoboa
Amateur
Amateur

Trussardi napísal: http://www.legion-recrute.com/cz/salaires.php

to si robia prdel za take smiesne platy :D tam im chyba dalsia nula

Žold je preto taký nízky lebo sa im tam stále hrnie neskutočné množstvo záujemcov, nemajú dôvod ho zvyšovať.

A kto to myslí vážne tak kvôli peniazom by tam rozhodne nemal vstupovať. Nevydrží to! Do légie by sa taktiež nemalo vstupovať ani z nijakých ideálov lebo tie pominú. Vstupuje sa tam predovšetkým kvôli životu ktorý v nej môžu viesť.
Ale nemyslím si že tých peňazí je až tak málo si zober 1000€ je síce základ ale ak sa dostane na Djibuti tak tam je to už o niečo lepšie, aj keď život je ťažší. A s tých peňazí tiež veľa neminieš(pokiaľ ich neprechlastáš alebo neminieš na "defkách"). Ak budeš mať šťastie spoznáš kus sveta(z inej stránky ako ho vidia iný). Naučíš sa veľa vecí, prežiť v prírode, posilni ťa to po psychickej stránke.Môžeš cvičiť bojové umenie,boj s nožmi. Vyškoliť sa za horolezca, potápača a mnoho iných profesií, ktoré môžeš následne uplatniť. Ak budeš mať štastie...,pretože takisto môžeš skočiť na invalidnom, bez rúk, nôh, slepí, hluchý..spústu ludí to zničí psychicky...Môžeš sa dostať do zajatia kde ťa budú mučiť mesiace a myslíš že ti ostatný pomôže ? áno ? NIE! vy**rú sa na teba. Nemáš veľkú cenu...toto všetko sa ti môže v FCL stať a treba tam počítať aj s tým to pred vstupom a zvážiť či ti to zato skutočne stojí.

Taktiež kto píše že Castel je v poho, tak nie je. Zažiješ tam fyz. ale aj psych. utrpenie. Nebudeš môcť spať, zaspíš čaká ťa trest(vezenie). Ak je pre teba šikana údere do hlavy, kopance, štípanie, facky tak ver že aj to tam zažiješ a mnoho horšieho.
A kto čaká vysoko fyzický tréning tak áno je tam aj ten ale je tam mnoho iných vecí ako napríklad kosenie trávnika malými nožničkami, čistenie auta pred tým ako sa na ňom idú vyblázniť do blata, žehlenie, pranie, umývanie(neustále) podlahy, nosenie nábytku dnu a von a ešte aj 10x po sebe. Všetko stále dokola. Pokiaľ začneš premýšľať prečo to sakra robím ? Tak na odpoveď neprídeš a zcvokneš z toho. Vlastne ani žiadne odpoveď nieje. Ide im len o to aby ti vážne preplo. Zistia tak že si slabý jedinec ktorý môže ohrozovať misiu a budú sa ťa snažiť odtadiaľ vyhnať.(ak sa dostaneš do Castlu sami ťa nevyhodia, čakajú na to aby si to vzdal sám).

Je to veľa čo by som tu mohol písať ale nemám na to chuť...kto chce ten tam vstúpi, kto nie kašle na to, chcem len aby si to tí, ktorý o tom rozmýšľajú dobre zvážili pretože je to niečo čo môže zmeniť celý tvoj život.
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

Jasne ze ten kto tam ide len koly peniazom tak to nevydrzi.. clovek sa musi preto aj narodit
Ide o to ze je to brutalne tazke povolanie, jak fyzicky aj psychycky vhodne nie pre kazdeho..
tak preto mi pridu tie sumy smiesne..
ja by som tam nesiel ani pri 100tisic € plate lebo niesom na to tip akurat by som tak prisiel o hlavu :D
Titanoboa
Amateur
Amateur

Presne ako hovoríš, musí sa preto narodiť. Mať pre niečo takéto predpoklady.

Inak momentálne čítam knihu od Elford George Robert-Diabolská garda(Batalion prekliatych). Je tam zachytený koniec 2sv. vojny a jednotky SS(nem. armáda). Prechod vojsk cez územie československa a následne vstup do francúzskej cudzineckej légie(v minulosti sa v nej často ukrývali práve tieto ss ale aj iný, "prenasledovaný"). Dostávajú sa do Indočíny kde zvádzajú ukrutné boje. Práve táto SS sa stala najúdernejšou jednotkou FCL.

Ale pozor!, so súčastnou FCL to nemá nič spoločné. Uviedol som to len pre zaujímavosť. Sú tam zachytené viaceré operácie a taktika tejto "nezmyselnej" vojny. Udalosti sú pravdivé. Elford 16 dní strávil s rozhovorom veliteľa SS ktorí je aj v tejto knihe hl. postavou. Čiže dej je kompletne založený na skutočných udalostiach. Ako sám autor píše nič v nej nemenil okrem mien(myslím že je to všetkým jasné prečo), keď že viacerí môžu, mohli ešte žiť v čase vydania tejto knihy. Dosť to otvára pohľad na túto vojnu. Ale je to len pre silnejšie povahy :)
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

1000 eur je celkom fajn, ked mas vsetky dalsie zivotne potreby zabezpecene. Za rok nasetris 12 000 eur, co je celkom slusne.
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

tu pisete ako by sa tam chodilo na dovolenku...co si myslite, ze tie peniaze dostanete za slnenie sa na zakladni a obhananie domorodych sporo-odetych krasok? su to velmi tvrdo zarobene peniaze a reci o tom ake je to dobrodruzstvo atd su len chlapcenskym snom velmi blizko blaznovstvu...ak ma niekto akukolvek inu moznost a nemusi ist sediet a pod tak nech robi to, lebo vstup do legie coskoro olutuje a to som tam nemusel byt aby som toto vedel, na svete je furt dost konfliktov kde moze cloveku urvat nohu alebo zneho spravit kripla a potom si s dvanastimi litrami na ucet mozes rit vytierat
IMI
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa IMI »

Tu som nasiel este nejaky clanok : http://www.rayblog.sk/Rayblog/Tovabb_a_ ... ja....html :) .
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Pozor na ten článok. Z viacerých príspevkov v diskusii k článku vyplýva, že informácie sú v ňom veľmi skreslené, takže ho treba brať s rezervou :wink:
IMI
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa IMI »

No to ano. Vacsina clankov su skreslene :X .
F.L.Recruit
Novice
Novice

Príspevok od používateľa F.L.Recruit »

Chcem ist do cudzineckej legie a neviem co vsetko potrebujem ci musim mat vyza alebo ne co potrebujem ci aj zdravotne karty ci len obciansky preukaz a podobne veci a chcem sa este opitat ci sa niekto neprida ...............Ale najviac ma zaujma ked zmenia meno zmenia aj vsetko studia a ine veci? ak bi ste mali neake info tak prosim napisat na email [email protected]
Son-Goku
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Son-Goku »

viza urcite nie,zober si to co nosis v penazenke,vodicak..ked uz tam ides tak si zober hygienicke potreby tie ti tam nikto neda,oblecenie ale nic viac.
F.L.Recruit
Novice
Novice

Príspevok od používateľa F.L.Recruit »

a chcem vediet ake su tam podmienky priatia moc by som tam chcel ist ale aspon trocha bi som sa chcel pripravit na psycho testy poradite mi niekto
Son-Goku
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Son-Goku »

erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Son-Goku napísal:viza urcite nie,zober si to co nosis v penazenke,vodicak..ked uz tam ides tak si zober hygienicke potreby tie ti tam nikto neda,oblecenie ale nic viac.
Hygienicke ti nik nedá? Neviem, ale čo som čítal dokument, tak pri prijatí ťa hneď od dverí zoberie lekár, urobí veľmi rýchlu prehliadku zubov, chrbtice, nôh, ak prejdeš, zoberú ti všetky veci, ktoré pri sebe máš, tie zapečatia a odložia a všetko čo budeš potrebovať v nasledujúcich dňoch dostaneš od légie. Neviem, pýtam sa, možno sa mýlim, ale čítal som to tak.
Napísať odpoveď