zamestnanie Ozbrojene Sily SR

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
erytrocyt
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: zamestnanie Ozbrojene Sily SR

Príspevok od používateľa erytrocyt »

hojko napísal:Erytrocyt pise bludy, pretoze som mal troch kamaratov na misiach, konkretne tie posledne boli Afganistan a nikto z nich nema ziadne znamosti v armade. Povacsine ide vsak o mierove misie, tj. strazenie pamatnikov, namesti, uradov, skol..., vsetko je velmi tazke na psychiku z dovodu pohladu na deti, ktore zobru o jedlo, o vodu atd..., ale o tom som tu uz kedysi pisal, tak si to skus pohladat...
Nepíšem bludy. Aj ja mám vo svojom okolí vojakov, som z východu tu ich je dosť. Kamarát bol na misii v Bosne. Ako jediný sa tam dostal bez tlačenky, a to len z toho dôvodu, že vie plynulo anglicky a jeho pracovná morálka bola vyššia ako u ostatných na rote. Ďalšieho poznám, bol v Iraku, tiež bez tlačenky, podobný prípad. Ale 99% vojakov na misiách je po známostiach, píš si tu čo chceš, taká je realita. Pokiaľ nemáš niekoho na veliteľstve, máš ohromný problém sa tam dostať. Na Afganistan sa prihlásiť môžeš, ale ak ťa prijmú, dostaneš sa ako napr. tretí náhradník. Napíš mi kde v Afganistane strážia naši vojaci pamätníky alebo školy, keď naši vojaci tam pomáhajú pri odmínovaní, pri stavbe a strážení letísk a pri strážení brán do kempov/letísk. Ďalšou úlohou je ozbrojený sprievod kolón.

//autoeditácia príspevku (03 Jún 2012, 10:04)
Jo a zabudol si na taký malinký detail. Afganistan môžeš dostať aj rozkazom.
ziegel
Star
Star

Príspevok od používateľa ziegel »

A este k tomu ako to je s platom v nasej armade:
Oco ked sa raz vracal z nejakej sluzobky a sedel v Dubaji na letisku, tak v letiskovej hale sedel aj nejaky slovensky vojak, ktory sa z nejakeho dovodu musel vratit z Afganistanu domov. Prisadol si k nemu nejaky chlapik (tiez Slovak) a zacal sa s nim rozpravat o tom ze ake to tam je atd., az doslo na to ze kolko zarabaju. A ten slovensky vojak povedal ze zaraba cca 3000 eur mesacne a ze australsky vojak (australcania s nimi byvali na zakladni), kt. bol taka ista hodnost a ta ista pozicia ako ten slovensky, zarabal mesacne cca 11000 eur. Celkom rozdiel.

//o slovenskych vojakoch v afganistane bol nedavno odvisielany celkom dobry dokument na markize, na jutube je cely:

lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

Zalezi od pozicie samozrejme.
Je tazke sa tam dostat, ale ty si pisal ze nech na to rovno zabudne. wut?
Fondo
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Fondo »

Dostat sa da urcite aj bez protekcie to sa neboj :) A co sa tyka Afghanistanu tak je to celkom v pohode..Pokial si napriklad v Kandahare tak drvivu vacsinu casu travis na zakladni v ktora je prakticky nedobytna.Amici nesetria a na podozriveho cloveka su schopni poslat stihacku..Najhorsie je to odlucenie a pocit ,ze armada ta zdiera..
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

3000eur mesacne -_-
Sa zobud.
ziegel
Star
Star

Tak nepamatam si to celkom presne :D Viem ze to bolo bud 2000 alebo 3000, tak som dal radsej tu vyssiu aby to viac ludi navnadilo ist do armady a ochranovat nasu maticku zem :D
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

lekoklatik napísal:3000eur mesacne -_-
Sa zobud.
Viac-menej? Lebo keď som pozeral tabuľkové platy vojakov a polície, tak to bola dosť bieda. Moc sa neorientujem v tomto.
Forsaken
King
King

Príspevok od používateľa Forsaken »

tak su tu rozne nazory, niektore domnienky... takze asi sa nedozviem ako to je...

vychadza mi z toho ze AK ma tam zoberu, tak by som dostaval smiesnych 700euro, a nikam sa nedostal... alebo sa mylim? je realne sanca do polroka byt v mimo Slovenska?

nepoznate nejake bezpecnostne agentury ponukajuce podobne prace?

ja osobne som nic posobiacie na SVK nenasiel...
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Forsaken napísal:tak su tu rozne nazory, niektore domnienky... takze asi sa nedozviem ako to je...

vychadza mi z toho ze AK ma tam zoberu, tak by som dostaval smiesnych 700euro, a nikam sa nedostal... alebo sa mylim? je realne sanca do polroka byt v mimo Slovenska?

nepoznate nejake bezpecnostne agentury ponukajuce podobne prace?
Son-Goku mi poslal taketo daco http://www.iaodg.cz/

ja osobne som nic posobiacie na SVK nenasiel...
Je to tak ako som ti napísal, tak nepíš že si sa nič nedozvedel. Do polroka byť mimo Slovenska? Pre pána, po polroku služby budeš akurát tak menej zelený zelenáč.
Forsaken
King
King

Príspevok od používateľa Forsaken »

9 tyzdnov 300 potom za 600 euro hej? karierny postup x rokov 1000 eurov + misie na ktore sa nedostanem?

ako je s povysenim ? ako to funguje z vojacika na dostojnika a podobne?
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Povysenie udava zakon, je to od rokov povacsine.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Forsaken: Povyšovanie záleží aj od útvaru na ktorom slúžiš. Kamarát v Hlohovci sa na výcviku v Martine stretol s chlapcom z Prešova. Po roku bol ten prešovčan slúžiaci v Prešove slobodník/v dnešnej dobe už desiatnik/. Kamarát je po štyroch rokoch stále hodnosť vojak. Povýšenie ti musí podpísať veliteľ. Ak ti ho nepodpíše, môžeš byť vojak aj celých 5 rokov. A dôvod? Neviem, aj mi to raz vysvetľovali, ale zabudol som. Ako som písal vyššie, pracovná morálka vysoká, bol aj na misii atď.
Ďalšia vec. Ak prejde 5 rokov, a ty znova podpíšeš zmluvu na ďalších 5 rokov /to neurobíš lebo ti tam z toho švihne/, tak to ťa už musia povýšiť. Ale zasa ďalších 5 rokov môžeš byť len ten spomínaný slobodník. Alebo vymenia veliteľa a ten ťa povýši aj vyššie. To je také zvláštne povyšovanie u armády. Otca napr. u polície povyšovali presne podľa tabuliek, tam je to trochu iné.

Jedna vec sú dokumenty na ich stránke, druhou vecou je realita a tá je úplne iná ako to píšu. Ja som sa tiež chcel prihlásiť /pre zaujímavosť, ponúkli mi miesto guľometčíka do posádky Levice :) /, ale keď som sa o tom rozprával s vojakmi v Hlohovci a s kamošmi vojakmi v Prešove hneď ma to prešlo. Už len reakcia kamarátov, keď som im volal po tom, čo som vyšiel z regrutačného hovorila za všetko. Jeden sa chytal za hlavu, druhý mi vynadal, či som ešte normálny, že oni by už takú chybu neurobili, no tak si to ešte raz zváž.

Keď už chceš ísť do ozbrojených zložiek, tak choď radšej k policajtom. Tam je to síce tiež na hlavu, ale aspoň máš šancu slúžiť vo svojom meste/to tiež nie je isté, mám kamoša cajta z Vranova a slúži v KE na starom meste/, máš relatívne dobrý plat, dá sa povedať že aj trošku väčší rešpekt od okolia, výplata pravidelná, aj dovolenku dostaneš, aj voľno budeš mať. No ale ak bude riaditeľ útvaru idiot, tak to si ako zelenáč užiješ svoje.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Poznám veľmi dobre 2 profi vojakov (teda jeden už bývalý). Jeden z nich je úplná guma, magor, tomu sa tam ľúbi. Btw, robí guľometčíka a hovoria, že to je najdebilnejšia pozícia. Druhý bol aj Kosove či Srbsku, paragán. Z vojska už odišiel robí v banke. Hovoril, že je to hrozné. Vojsko nikdy viac. Samozrejme v regrutačnom máš dobreže nie striptérky, aby ťa na načapali.
Platovo to navyše nie je žiadny zázrak, druhá vec je 6 týždňov dovolenky a rôzne príplatky napr. na bývanie. (teraz ma tak napadá, že učitelia majú tuším 5 t. dovči a im je to vykrikované furt)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

erytrocyt: Ja tvrdim, ze pises bludy, tak ako mi dal za pravdu niekto dalsi. Nakolko tych, ktorych poznam uz maju nejednu misiu za sebou a neraz som sa s nimi o tom bavil, tak mozes s kludnym svedomim napisat, ze to nebola ziadna tlacenka. Jeden z kamaratov s ktorym pravidelne byva ma za sebou Kosov, ma za sebou Afganistan, pisal som o tom tu: http://www.hojko.com/post1312489.html#p1312489 Volal som teraz kamaratovi a pytal som sa ho ako to bolo, tak v Kosove cisto strazili, islo o mierove misie. V Afganistane to bolo uz podla delenia, boli tam strazenia z vezi ale aj ine ulohy. Napr. prapor okamzitej reakcie - 11. mechanizovany prapor mal uz ine ulohy. Tu je o tom nieco viac:

http://www.ceknito.sk/video/87308

Ked niekoho zaujima este k Afganistanu, tak tu je dokument Discovery:

ziegel: S tym platom to tak urcite nie je, 3000 eur nezarobis na misii v zahranici, kedysi boli za to pekne peniaze, dnes to podstatne kleslo. Realne je to tych 1500-2000 eur. Mohlo to byt akurat tak v minulosti 3000 dolarov so vsetkym moznym, ale to muselo byt davnejsie.
ziegel
Star
Star

No tak bolo to potom tych 2000, len som si dobre nepamatal, ze ci 2k alebo 3k. A bolo to tak +-3 roky dozadu
Este k tym misiam, tiez poznam zopar vojakov ktori boli na nejakych zahranicnych misiach, jeden z nich je mamin bratranec. Bol na Golanskych Vysinach, to bolo tak mozno pred 8 rokmi, bola to jeho prva misia a myslim ze tam siel tak viac menej zo zvedavosti. Potom este pred par rokmi mal moznost ist asi na pol roka na Cyprus, no na to sa vykaslal lebo co sa penazi tyka by nedostaval o moc viac ako tu a povedal, ze mu to potom za to nestoji byt tam pol roka bez blizkych atd.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Ked si na misii, tak ti bezi plat na Slovensku a aj plat za misiu.
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

hojko napísal:erytrocyt: Ja tvrdim, ze pises bludy, tak ako mi dal za pravdu niekto dalsi.
Bludy píšeš ty. Práve som s chlapcami z mechanizovaného práporu Hlohovec. Bez tlačenky sa na misiu nedostaneš. Pred týždňom som bol týždeň v Hlohovci a Piešťanoch. Aj tam sme túto tematiku rozoberali. Vyššie som napísal, že možno na iných posádkach je situácia iná. Ale to by si musel čítať čo píšem. Viď záležitosť s povyšovaním v Prešove a Hlohovci. V Prešove a Hlohovci to bez známosti na velení nejde.
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Stále to funguje tak ako tu niektorí píšete. Nezmenilo sa za tie dva roky (čo ste boli v tej téme aktívny) nič?
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Kus mimo, ale stazujete sa tu na finacne ohodnotenie tak:
http://nationalreport.net/us-company-hi ... ay-500kyr/
Napísať odpoveď