Nepíšem bludy. Aj ja mám vo svojom okolí vojakov, som z východu tu ich je dosť. Kamarát bol na misii v Bosne. Ako jediný sa tam dostal bez tlačenky, a to len z toho dôvodu, že vie plynulo anglicky a jeho pracovná morálka bola vyššia ako u ostatných na rote. Ďalšieho poznám, bol v Iraku, tiež bez tlačenky, podobný prípad. Ale 99% vojakov na misiách je po známostiach, píš si tu čo chceš, taká je realita. Pokiaľ nemáš niekoho na veliteľstve, máš ohromný problém sa tam dostať. Na Afganistan sa prihlásiť môžeš, ale ak ťa prijmú, dostaneš sa ako napr. tretí náhradník. Napíš mi kde v Afganistane strážia naši vojaci pamätníky alebo školy, keď naši vojaci tam pomáhajú pri odmínovaní, pri stavbe a strážení letísk a pri strážení brán do kempov/letísk. Ďalšou úlohou je ozbrojený sprievod kolón.hojko napísal:Erytrocyt pise bludy, pretoze som mal troch kamaratov na misiach, konkretne tie posledne boli Afganistan a nikto z nich nema ziadne znamosti v armade. Povacsine ide vsak o mierove misie, tj. strazenie pamatnikov, namesti, uradov, skol..., vsetko je velmi tazke na psychiku z dovodu pohladu na deti, ktore zobru o jedlo, o vodu atd..., ale o tom som tu uz kedysi pisal, tak si to skus pohladat...
//autoeditácia príspevku (03 Jún 2012, 10:04)
Jo a zabudol si na taký malinký detail. Afganistan môžeš dostať aj rozkazom.