francuzska cudzinecka legia (legion-etrangere)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Soviet
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: francuzska cudzinecka legia (legion-etrangere)

Príspevok od používateľa Soviet »

Asi tak ako ten clanok od Headera som si to tam predstavoval. Nic pre ludi, ktori tvrdo nemakaju a su zvyknuti na rozmaznany zivot. A ver, ze s tou astmou si mozes ist akurat tak do prdele a nie tam ;)
Son-Goku
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Son-Goku »

erytrocyt napísal:Hygienicke ti nik nedá? Neviem, ale čo som čítal dokument, tak pri prijatí ťa hneď od dverí zoberie lekár, urobí veľmi rýchlu prehliadku zubov, chrbtice, nôh, ak prejdeš, zoberú ti všetky veci, ktoré pri sebe máš, tie zapečatia a odložia a všetko čo budeš potrebovať v nasledujúcich dňoch dostaneš od légie. Neviem, pýtam sa, možno sa mýlim, ale čítal som to tak.
pochybujem ze ti kupia pastu a kefku,popripade ze by prenho cakali ziletky.hajzlak tam istotne budu mat
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Neviem, ako to tam funguje, ale myslím si, že pokiaľ chce mať akákoľvek krajina "armádu" na úrovni, tak sa budú starať aj o to, aby boli zdraví. Či myslíš, že si kúpiš jednu pastu alebo žiletku a tá ti musí vydržať až kým neodídeš?
Podľa mňa je celá légia príliš, ako by som to správne napísal, démonizovaná a idealizovaná zároveň, v zmysle, že mladí ľudia majú o tom predstavu, aké je to tam drsné a že ma naučia holiť sa rambo nožom a ešte, keď vám k tomu aj identitu zmenia, veď to je ako z akčných filmov. Ja verím, že to tam je ťažké, počúvať dookola niekoho buzerovanie, častokrát nezmyselné cvičenia, prekladanie vecí z jednej kopy na druhú a späť atď, ale ja nevidím dôvod, prečo by mladí človek tam chcel ísť. Celá légia je len veľký chlapčenský sen a pokiaľ nemá niekto naozaj dobrý dôvod tam ísť, aj keď si skutočne neviem predstaviť dobrý dôvod, tak nech tam nejde.
Son-Goku
Darca
Darca

dva tyzdne si ta okukuju,potom ides ku gestapu a ked prejdes tak samozrejme ti uz ide plat a mas moznost si ist nakupit,na dva-tri tyzdne tam ale musi fungovat so ziletkou co ma z domu,nikam nepustaju.
europa nie je ako usa,oni maju regrucaky po celych statoch,beru stale beru,kde inde v europe beru v takom mnozstve plus,hraje tam rolu dobrodruzstvo.
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Tak potom to je v pohode. Nie je problém si zobrať na dva týždne základné hygienické potreby.
F.L.Recruit
Novice
Novice

Príspevok od používateľa F.L.Recruit »

diky moc nemas este nieco dost mi to pomaha pri rozhodovani a velmi ma to zaujalo ...............a ak sa smiem opitat bol si v FCL
Son-Goku
Darca
Darca

tak ak nie si na 100 % rozhodnuty,tak co ti v tom brani? ak mas cistu minulost,kondicku a chut treba ist,musis hlavne vediet preco tam ides,to sa ta bude gestapo pytat.ved kup listok dojdi tam a aspon uvidis na com si.ja som tam nebol len mam malo info
F.L.Recruit
Novice
Novice

Son-Goku napísal:tak ak nie si na 100 % rozhodnuty,tak co ti v tom brani? ak mas cistu minulost,kondicku a chut treba ist,musis hlavne vediet preco tam ides,to sa ta bude gestapo pytat.ved kup listok dojdi tam a aspon uvidis na com si.ja som tam nebol len mam malo info
brania mi dve veci prva je este chodim do skoly a chcem ju skoncit a druha je ta ze mam priatelku ale stou asi uz dlho nebudem lebo nam to neklape
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

Buď si troll, čo si tu z osádky fóra robí dobrý deň, alebo sa zobuď a začni žiť reálny život. Vezmi ho do svojich rúk a začni robiť niečo normálne, čo ťa bude živiť. Dokonči školu, zamestnaj sa alebo choď na výšku. Zabudni na pekne oblečených snedých svalovcoch pochodujúcich s úsmevom do bitvy. Nevadí ti, ak umrieš a ani raz si nevystreliš? Sorry, že to píšem takto. Na dráhu PMC treba ísť len ak má človek vyriešenú základnú otázku: nevadí mi, ak hneď teraz umriem a nikto sa o tom nedozvie?
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

vidno, ze siroka dostupnost informacii na internete ani zdaleka neznamena aj vyuzivanie tychto informacii, ale prave naopak podporuje debilov v ich debilite, sklanam sa...seriozne nepochopim ako moze niekto kto sa ma tak dobre, ze ma pocitac s internetom (ano ty rozmaznany geroj, je to vymozenost) rozmyslat o vstupe do legie...to je ako 14 rocny chlapec machrujuci pred kamaratmi, ze bude legionar, tlieskam a opat raz udivene a nechapajuc hladim na dalsieho debila v jasnom svetle jeho vlastnej debility
F.L.Recruit
Novice
Novice

mna taky stereotypny zivot nebavi cely zivot robit to iste ja sa chcem ucit neco nove aj za cenu toho ze zomriem vediet veci ktore sa mi mozu v zivote hodit a dalsia vec mam strasne zle vstahy z rodinou nemozeme sa vystat a taky zivot ma nebavi a ja som chalan z oravy uplne zo severu aku si mam najst tuto pracu cely zivot mam chodit po svete po stavbach ako ko**t dakujem radsej ta smrt ako v 40 rokoch sa ledva pohnut
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

No ale priprav sa na to, že život v légii je tiež dosť stereotypný, akurát bude prebiehať asi na rôznych miestach. Neustále nekonečne dlhé pochody, stále tie isté rozkazy a pod.
Son-Goku
Darca
Darca

nekonecne dlhe pochody.to mas na mysli tak ze ako blazni den co den budu chodit amazonskym pralesom? zalezi kam bude vyslany,ktora krajina si ich povola.moze byt mieste kde je klud a budu to tam len kontrolovat po urcitu dobu,pol roka,rok.ak bude chlapec sikovny,mat ciele a bude ho to bavit,je tam moznost karierneho rastu,zalezi do ktoreho regimentu sa pobere a moze neskor robit instruktora bazantom.
inak dost tu strasite ludi umrtnostou a podobne,rad by som videl od vas statistiky umrtia.je to urcite drsne ale co je drsnejsie? slovensky vojak ktory hlada miny v afganistane? este k tebe chalan nebude to len behanie,pochody s plnou polnou,a podobne.budes sa tam aj normalne ucit ako v skole,jazyk,teoriu.takze popalit sa mozes aj na tom.ak si pripraveny mozes ist.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Son-goku: :nono: Pokiaľ má dotyčný vysporiadanú základnú otázku: "Nevadí mi, že môžem hocikedy zomrieť?" tak nech si idem kam chce. No ak mu ide o dobrodružstvo, lebo nevie čo iné by od dobroty robil (napr. tesára? Alebo iného remeselníka, remeslá sú dnes žiadané), tak nech si vezme pôžiku, kúpi letenku do Afghanu a tam nech sa pridá k niektorej strane, prípadne letenka smer Bolívia a slúži ako kanonenfutter pre drogových bossov. Lebo to je úloha žoldákov - nasadiť krk tam, kam sa nikomu inému nechce.

Naši vojaci (česť výnimkám) nerobia v Afghane vojenčinu, ale pedagogický dozor a pomocné práce, ktoré zvládne cvičená opica. O našich iných zahraničných "misiách" radšej pomlčme. Takže zrovna toto by som za príklad nedával.

Pokiaľ niekto nevie, čo so životom, doma má s rodinou peklo, tak nech sa odsťahuje, postaví sa na vlastné nohy ako chlap, nájde si prácu a začne normálne žiť. Lebo je JEDNODUCHŠIE a ZBABELEJŠIE utiecť niekam doprdele a tváriť sa, "ja som macho, som v légii," než bojovať dennodenne so životom. :smt006
F.L.Recruit
Novice
Novice

ja som pripraveny na jednotvarne veci myslis ze ked chodim do prace tak robim kazdy den neco ine ale to co robim teraz ma nebavi a umrtnost nech je aj 80% mne to je jedno bud zomriem alebo budem vediet veci co obycajny clovek nie a som aj taky troska sialeny aspon to omne hovoria lebo nemam strach ani z toho ze ma niekto zmlati naposledy ma tak zmlatili ze mi vybili 1 zub a ja som sa im vysmial mam 8 popalenin od cigariet cco ma taky blazni dopalili po rukach a ked mi to robili tak som nic nepovedal ani au bol tam aj kamarta ktoreho tiez zmlatili on mi je svedkom tak preto chcem ist do legie nebojim sa smrti ani bolesti ani unavy nicoho .................a chel bi som este vediet aky utvar je asi najlepsi ? kde je boj z bliska kritie maskovanie a ine veci
Bobr
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Bobr »

ty sa daj do poriadku :smt006
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Najlepší útvar nájdeš na hodinách nášho rodného jazyka, regrutačný útvar: tvoja škola. Čo takto skúsiť šťastie na ropných plošinách? Tam si aspoň poriadne zarobíš a získaš vedomosti, ktoré neskôr v praxi využiješ.

Ak ťa nebaví to, čo robíš teraz, tak to zmeň a začni robiť niečo, čo ťa baví. Ak ťa baví strieľanie ostrými nábojmi do ľudí, tak zavolaj na tel. číslo 112, prípadne vyhľadaj psychológa. Opakujem - skús ropné plošiny - fyzicky sa namakáš, niečo zažiješ, budeš môcť u stola v krčme pred miestnymi borcami machrovať a zarobíš si slušné prachy. Problem solved :)
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

hlavne potom v pristave po navrate z plosiny vzdy s gumou prosim...viac takych ako ty netreba
EarnoGlofi
Novice
Novice

Príspevok od používateľa EarnoGlofi »

"nez bojovat denno denne so zivotom"....? :smt098
sory si ma urazil! ja som makal 4 roky po skole a mal som to brat ako kazdy svadba na krku hypoteka na spadnutie (ak chces byt,barak) a deti a je* zivot krasny pred tebou.... a teda nejak ma to nelakalo to je cele. nic lahsie neexistuje si to cele poriadit a potom tak zit do 50tky kym splatis hypoteku a mas vnucence... jedina moznost ist von je dovolenka na ktoru setris cely rok...

//autoeditácia príspevku (29 Júl 2012, 07:50)
este jedna vec ked legionar umrie je to celkom sviatok a francuzy si toho vazia ako keby umrel francuz!!! napr v decembri nam v afgane umreli dvaja http://2reg.legion-etrangere.com/module ... zingarelli

a v januari este jeden bol zastreleny http://2reg.legion-etrangere.com/module ... fghanistan

a to bola asi najvacsia tragedia posledneho roku asi pretoze potom este vo februari ked sme mali jednu horsku staz sme padli v lavine a umrel mi tam kamarat.... :cry: http://2reg.legion-etrangere.com/module ... szymkowski

je skoda ze ludia u nas doma mate o legii take skreslene informacie
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Ahoj, ty si v légii ?
Mohol by si teda napísať a vyvrátiť bludy v tejto téme. Celkom by ma zaujímalo čo je realita a čo výmysel.

Ako sa striela z FAMAS ? Je pravda že keď ho niekde zapatrošíš, tak sa radšej nevracaj ?
Napísať odpoveď