Drogy

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Skusil si niekedy drogy?

Ano
441
47%
Nie
116
12%
Raz to skusim
45
5%
Nikdy
328
35%

Celkom hlasov: 930

lumir
King
King

Re: Drogy

Príspevok od používateľa lumir »

mozno je to profesiaonalny sportovec:)
.
na tych je vyvijany velky psychicky tlak a jednou z moznosti ako ho prekonat, je zresetovat si hlavu.
- alkohol je super, no na druhy den je telo "zdemolovane"
- trava na druhy den nema take nasledky ako alkohol

//ah.. vlastne som napisal to iste ako tomas:)
TommyHot
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

M4jk1:-) napísal:Ale ono to nema moc zmysel obhajovat, lebo vacsina ludi co to neskusilo tak to dogmaticky odsudzuju, lebo poculi co to robi na zvieratach.
Myslis na tom pokusnom simpanzovi, ktoreho zavreli do vzduchotesnej nadoby, natahali mu tam 100 slukov a on zomrel na nedostatok kysliku? :) no ano, to by zabilo aj mamuta.

Nejdem sa tvarit, ze trava neskodi, samozrejme skodi (ale vraj pomaha liecit niektore druhy rakoviny), ale tie argumenty preco nie, su velmi casto tendencne vytvarane a s realitou maju pramalo spolocne. Samozrejme to clovek, co nikdy nemal speka v hube nezisti a bude bezducho papagajovat co ho naucili v telke.
Nadeo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Nadeo »

t0m4s3 napísal:Prospieva je asi silne slovo, ale rozhodne vecer v meste si dam radsej 2 speky, nez 10 piv. Rano ma potom totiz neboli hlava a zaludok sa ma tiez podstatne lepsie. A to uz ani nehovorim o tvrdom alkohole, ktory radsej vobec nepijem.
Svata pravda. Alkohol je svinstvo, keby sa vynajde teraz, tak je ilegalny :).
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

lumir napísal:mozno je to profesiaonalny sportovec:)
.
na tych je vyvijany velky psychicky tlak a jednou z moznosti ako ho prekonat, je zresetovat si hlavu.
- alkohol je super, no na druhy den je telo "zdemolovane"
- trava na druhy den nema take nasledky ako alkohol

//ah.. vlastne som napisal to iste ako tomas:)
no konecne argument k svetu :)
inac to stymi sportovcami som aj ja pocul, resp, viem, ze jeden z najlepsich zapasnikov sveta v mma ma dost casto problemy lebo si nemoze odpustit svojho speka, aj viaceri bjj zapasnici sa vyjadruju, ze im to navodi psychicku pohodu a lepsie sa im potom rolluje (rozumej zapasi) ... takze asi na tom vazne nieco bude :D
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

ColdRain - takisto existuje vyskum ktory tvrdi, ze fajciari fajok ziju v priemere dlhsie ako nefajciari - nespaja to vsak so samotnym fajcenim ale s relaxom ktory je nutne s fajkou spojeny
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

To ako tie výskumy, že ľudia v južných európskych krajinách žijú dlhšie, lebo pijú denne víno. V takýchto prípadoch treba dokázať kauzalitu medzi dvoma javmi, inak je to len bľabotanie. Japonci žijú dlhšie ako Taliani a víno nepijú.

Skôr ide naozaj o ten stres, kde sa dá nájsť kauzalita medzi stresom a chorobami. Taliani, Španieli a Francúzi majú tie svoje siesty, iný prístup k práci a pod., celkovo iná mentalita a taká väčšia pohodovosť, preto možno ten dlhší život. A nejde o víno či nejaké fajky.
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

"Ale nejdulezitejsi je pit kazdy den. Pit se musi pravidelne."

//hah idem sa upit k nesmrtelnosti
silmarill
King
King

Príspevok od používateľa silmarill »

TommyHot napísal:Nejdem sa tvarit, ze trava neskodi, samozrejme skodi (ale vraj pomaha liecit niektore druhy rakoviny), ale tie argumenty preco nie, su velmi casto tendencne vytvarane a s realitou maju pramalo spolocne. Samozrejme to clovek, co nikdy nemal speka v hube nezisti a bude bezducho papagajovat co ho naucili v telke.
a nie sú tendenčné aj argumenty "prečo áno"? užívatelia marihuany majú totiž plné ústa rečí o tom ako tráva pomáha pri rakovine, astme či skleróze - ale ruku na srdce, koľkí z huličov (napríklad aj na tomto fóre) užívajú trávu, pretože majú rakovinu či sklerózu? ak by to bolo 1% tak veľa, DRVIVÁ väčšina ju užíva práve kvôli navodeným stavom a nie kvôli zdravotným problémom.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

hughito napísal:To ako tie výskumy, že ľudia v južných európskych krajinách žijú dlhšie, lebo pijú denne víno. V takýchto prípadoch treba dokázať kauzalitu medzi dvoma javmi, inak je to len bľabotanie. Japonci žijú dlhšie ako Taliani a víno nepijú.
Pokial dokazes, ze taliani ktori vino piju ziju dlhsie ako taliani ktori ho nepiju tak mas kauzalitu dokazanu. A to bolo aj v mnom spomenutom vyskume. Skumalo sa v jednej geografickej oblasti.
hughito
Redeemer
Redeemer

Ale sám si napísal, že neišlo o samotnú fajku, ale o spôsob života.
hellwet
Star
Star

Príspevok od používateľa hellwet »

nikdy som ich neskusal a ani skusat nechcem
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

silmarill napísal:a nie sú tendenčné aj argumenty "prečo áno"? užívatelia marihuany majú totiž plné ústa rečí o tom ako tráva pomáha pri rakovine, astme či skleróze - ale ruku na srdce, koľkí z huličov (napríklad aj na tomto fóre) užívajú trávu, pretože majú rakovinu či sklerózu? ak by to bolo 1% tak veľa, DRVIVÁ väčšina ju užíva práve kvôli navodeným stavom a nie kvôli zdravotným problémom.
A nie je uplne jedno preco ju ludia pouzivaju? Ak v konecnom dosledku okrem ineho aj pomaha, tak nevidim problem.
silmarill
King
King

Príspevok od používateľa silmarill »

lenže to, že pomáha pár ťažko chorým ľuďom nie je argument, aby bola masovo využívaná na privodzovanie stavov.
hughito
Redeemer
Redeemer

To pomáhanie si nechajte. Ja tiež sem-tam zachlastám, ale nebudem vypisovať po fórach, ako mi to pomáha LOL. Že nadrbaný človek sa cíti fajn a v pohode ? To je pomáhanie ?

Využitie konope na lekárske účely úplne vynechajte z argumentácie. :)
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

trava je zradna prave v tom, ze je velky rozdiel ci niekto si dava skor vynimocne iba raz za cas, alebo
uz pravidelne.
V tom pripade sa nemusi cele roky nic diat, v tom druhom to dopadne dost zle.

Tam kde som chodil na strednu fajcila aspon obcas travu minimalne tretina skoly,velku cast z nich som dobre osobne poznal, takze som aj videl ako sa im vyvijaju osudy.

1/Prva a najvecsia skupina boli ti co bezne nehulili, ale raz dvakrat do mesiaca si na nejakej akcii dali praska, resp. to bola vzdy zalezitost na jeden vecer. Tyto fungovali uplne bezproblemov aj v beznom zivote.

2/druha skupina boli ti co hulili uz pravidelne, prakticky kazdy den, skor ci neskor zacali robit aj mliečko, masielko, kolačiky, však sa chapeme. Po čase ale zistili, že to s ich povahou niečo robi a preto
sami od seba si nasadili "očistovaciu kuru" tj. minimalne mesiac alebo viac v roku nedali ani praska ani nič..
A potom pekne pokracovali. Na tychto uz bolo jasne vidno ze na niecom "slapu" ale drzali sa celkom slusne, nedalo sa povedat ze by boli nejake trosky alebo nieco, v podstate pohoda lahoda.

3/tretia skupina boli taki co nonstop hulili, nedavali ziadne prestavky ani nic. Prestavali uplne komunikovat, nic ich nezaujimalo, ani babi, vecsinou ich skor ci neskor vyrazili zo skoly, dalsie osudy neviem, len viem ze jeden skoncil dost skor v base.

Ponaucenie nech si zoberie kazdy sam.
hd_
King
King

Príspevok od používateľa hd_ »

Teraz už nič nedávam, prakticky som nikdy ani nejako nedával, dal som si tak 1 práska za mesiac, to trvalo možno 2 roky, čiže dokopy som mal za celý život možno 20 jointov.
Ale poznám osobne jedného chalana, ktorý mal tak 20 jointov na 2 týždne, to by sa najprv dalo, potom začal k tomu pridávať hento, toto a kadečo iné, potom tak dopadol. Bolo vidieť, že sa nevie tešiť z bežných malých životných radostí, úplne citové ochladnutie voči všetkému a všetkým, malátnosť, prakticky mal všetko v péčku. Celý gympel sa učil na 1 a 2, akurát posledné 2 roky zrazu priemery okolo 3,5.
Čiže treba si k tomu pristúpiť tak, aby si človek vedel povedať, kedy stačí, treba si to vedieť korigovať a ustrážiť. Lebo dá sa aj zo zdanlivo nevinnej trávy dostať na úplne dno, na ulicu, do basy...
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

To uz zavisi od kazdeho cloveka ako je silny. Ja hulim s prestavkami od 14tich rokov ale nikdy tak aby so tomu prepadol. Niekedy nemam travu cele mesiace a vobec mi to nechyba. Najlepsie na trave je to (oproti inym srackam vratane chlastu), ze clovek na nu nie je fyzicky zavisly. Takze ti psychicky silnejsi jedinci s nou vedia v pohode fungovat. A ti ostatni nech sa radsej daju na cokoladu :)
Nadeo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Nadeo »

hd_ napísal: ktorý mal tak 20 jointov na 2 týždne, to by sa najprv dalo, potom začal k tomu pridávať hento, toto a kadečo iné, potom tak dopadol.
sam si si odpisal preco tak dopadol..
hd_
King
King

Príspevok od používateľa hd_ »

Veď ja som ani nepoložil otázku, prečo tak dopadol, sám to dobre viem, prečo skončil zle. Ako bolo napísané, treba byť silný charakter a osobnosť, aby si človek sám vedel povedať, kedy je toho dosť. Lebo inak to k ničomu dobrému nevedie.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

celkom zaujimave>

hd_
"treba byť silný charakter a osobnosť"

- napadlo Ta, ze drogy dokazu v priebehu casu ten charakter a osobnost cloveka dost vyrazne zmenit?
Napísať odpoveď