Rybarstvo
Re: Rybarstvo
behni do nejakeho lepšieho rybárstva a povedz že chceš nejaký match prút (poprípade bolonézu) v takej a takej cene, keď si vyberieš tak ti poradia s navijakom a jeho veľkosťou/váhou aby bola zostava vyvážená a potom už len klasika spotrebny tovar
//autoeditácia príspevku (17 Jún 2012, 11:04)
A ešte odporúčam videá z tohto českého portálu, ak si začiatočník je tam kopa rád ako chytať, aké náčinie používať, systémy, ako sa správať k uloveným rybám atd.
http://www.mrk.cz/rybarska-videa.php?menuid2=7
//autoeditácia príspevku (17 Jún 2012, 11:04)
A ešte odporúčam videá z tohto českého portálu, ak si začiatočník je tam kopa rád ako chytať, aké náčinie používať, systémy, ako sa správať k uloveným rybám atd.
http://www.mrk.cz/rybarska-videa.php?menuid2=7
-
ledenaster
Medium Professional
Ja by som sa chcel spytat, ze ci by som mohol chytat ak ma kamarat rybarske povolenie a ja mam len rybarsky listok na obecnom kupeny
.... alebo s dakym rybnika by sa dalo dohodnut ? ze akoze chytam s nim na jeho povolenie ? jak moc vazne sa to bere ? ... mne by stacilo len na silon jednu dve ryby chytit a hotovo 
-
TommyHot
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Ak tam bude dotycny s tebou, tak neni problem a ani si nepamatam, ze by ma za to niekto niekedy buzeroval. Ale je pravda, ze ja som chodil na ryby tak 8-9 rokov dozadu a odvtedy sa toho mohlo vela zmenit.
to nieje pravda že to nieje problém, záleží na konkrétnom porybnom... niekomu to nevadí, daľší narobí paseku (na ktorú má ale právo),
Ak si chceš zachytať, skoč na dáky súkromný revír (ktorých je veľa) kde si zakúpiš denné/poldenné chytanie, určite si do sýta zachytáš keďže tam býva "ryba na rybe"
Ak si chceš zachytať, skoč na dáky súkromný revír (ktorých je veľa) kde si zakúpiš denné/poldenné chytanie, určite si do sýta zachytáš keďže tam býva "ryba na rybe"
-
TommyHot
Addict
Kamos ma rybarsky listok a si s nim na rybach. Ste vykoteny na stolickach, mate nahodene, kamos sa isiel vystat a je zaber. Vezmes do ruky udicu a v tom pride revizor. Chces mi povedat, ze za toto ta zdrbe? Asi by som sa mu vysmial. Je tam jedna udica, jeden rybarsky listok, akurat jeho drzitel mal zrovna na praci inu robotu.
áno, presne zato ta môže pekne zvoziť. Znami s dcerkou, dcerka chytala, prišiel porybný a chcel mu bez okolkov vziať povolenku... A tým že by si ho vysmial by si len prilial olej do ohňa
Keď raz nemáš povolenie, nemôžeš chytať a žiadna výnimka sa nekoná. Ani za volant nesadneš bez vodičáku, resp. dôjdeš len po prvú hliadku.
Ale ako vravím, je to o jedincoch. Jeden sa bude tváriť že nič nevidí, druhý...
Keď raz nemáš povolenie, nemôžeš chytať a žiadna výnimka sa nekoná. Ani za volant nesadneš bez vodičáku, resp. dôjdeš len po prvú hliadku.
Ale ako vravím, je to o jedincoch. Jeden sa bude tváriť že nič nevidí, druhý...
-
ledenaster
Medium Professional
Aha vdaka...tak radsej teda nebudem riskovat... pojdem teda len tak k jazeru... a prosim vas nieco co odpudzuje dobre komare co by ste poradili ? nieco lacne a ucinne lebo chcem stravit noc pod holym nebom 
vidno že si chyť a pusťscarpo napísal:no co je tu neaky sportovy rybar? alebo aj obvycajny mäsiar?
ja som športový rybár, ktorý ked uloví nejakého kapríka alebo dravca tak ho zoberiem, dravca ak má mieru tak vždy (tak vela ich nechytám 3-4 za rok aj ked tento rok ich mám 12 bo som sa im viac venoval), kapra som si dal takú mieru 45 cm, trofejnú rybu som ešte nikdy nepustil bo som žiadnu nechytil
posledné roky zoberiem celkovo okolo 10 kaprov a zopár dravcov, predtým to bolo tak 20 kaprov (rekord 23)
tak neviem či toto považuješ za mäsiarstvo, ked mám ryby rád tak si radšej zoberiem od vody ako by som mal chodit do Tesca alebo držať pôst
zdravim chcem zacat chytavat no citam citam a nie som v tom "doma" mozete mi poradit vybavu pre zaciatocnika a aky styl zvolit?
Čo sa týka povinnej výbavy, všetko sa dozvieš keď si budeš robiť rybársky.
Spôsob rybolovu je ťažko poradiť, všetko záleží od konkrétneho jedinca a od vôd aké má v revíri/okolí domu, poprípade či máš rád statický lov kde "vypneš" mozog, alebo aktívnu rybačku kde stále niečo robíš...
Pre začiatok by som asi odporúčil feeder, je to veľmi vďačný spôsob rybolovu
Spôsob rybolovu je ťažko poradiť, všetko záleží od konkrétneho jedinca a od vôd aké má v revíri/okolí domu, poprípade či máš rád statický lov kde "vypneš" mozog, alebo aktívnu rybačku kde stále niečo robíš...
Pre začiatok by som asi odporúčil feeder, je to veľmi vďačný spôsob rybolovu
-
RoQa
Darca
Pekny kaprík chytený tohto roku 89cm 10,5 kg prekvapenie skoro ráno
(VN Vyšný Orlík)
Pravdaže vrátený vode
Pravdaže vrátený vode