Sportujete? Ak ano, napiste aky sport...

O športe...
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Sportujete? Ak ano, napiste aky sport...

Príspevok od používateľa mirak2 »

od hadzanej tvrdsi kolektivny sport je uz iba rugby. ziadne chranice a KAZDY suboj boli....tak mi tu nerozpravaj o tom, ze pri posilnovani to je o ukrutnej bolesti, ktoru ty musis zvladat...lebo uz mi pripadas ako emo sportovec, ktory vlastne trpi, aby bol stastny...uvedom si konecne, ze bolest je bezna sucast sportov, ci uz so zraneniami alebo bez. ja som to NIKDE neobmedzil na zranenia.
ja si nie som smiesny, smiesny si ty, ze si myslis, ze vsetko, co tu pisem si vymyslam, alebo klamem, alebo proste nemam pravdu. a este si honis na tom. a nedokazes to pochopit.
ty tu vkuse vytahujes zranenia, kym ja pisem o bolesti..ked ta niekto zablokuje na hadzanej, nemusis sa hned zranit. boli to bez ohladu na to, ci sa zranis alebo nie.
hughito napísal:Tak keď sa bavíme o športoch, tak musíme sa baviť o kulturistike a tam sa predsa súťaží a vyhrávajú aj medaile a poháre, ktoré tu tak obsesívne spomínaš.

To, že keď nie som profík tak nesúťažím o medaile ? Predsa je x individuálnych športov, kde, áno, súťažíš sám so sebou, prekonávaš svoje dovtedajšie výkony (ak to chápeme na amatérskej úrovni, že nesúťažíš). A ?
ty tvrdis, ze posilnovanie je sport. tak co tu teraz mixujes zrazu kulturistiku. ja tiez nie som profik a sutazim o medaily. v posilnovani sutaze robit nemozes. dokazes tento jednoduchy fakt pochopit? alebo si zase otocis co napisem aby to tebe vyhovovalo? ak niekto rekreacne korculuje na inlinoch alebo behava, lebo je rad, ze je v kondicii, tak neznamena nutne, ze je to sportovec.
nemam chut sa dalej s tebou natahovat, lebo na vsetko reagujes ako maly chlapec a myslis si, ze jediny, kto tu argumentuje rozumne si ty. sam najvacsi.
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

Celkom dost vtipna debata a obzvlast ked tu ma niekto problem rozoznat rozdiel medzi objektivnou a subjektivnou pravdou.

Definicia sportu tu bola zopkujme si znovu: Šport je ritualizovaná forma fyzickej aktivity alebo zručnosti, ktorej účelom je snaha rekreovať sa: pre súťaženie, pre vlastné potešenie, pre dosiahnutie dokonalosti, pre vývoj zručnosti alebo pre akúkoľvek kombináciu týchto cieľov.

Takze ano patri tam v podstate vsetko kde je mozne nejakym sposobom sutazit, zlepsovat sa ci uz fyzicky, psychycky alebo mentalne, rekreovat sa. Co pod tym vidim ja, hughito, mirak alebo coldrain je nasa vec, ale podla tejto definicie sportu tam patri aj kulturistika, patri tam aj golf, motorizmus, clnkovanie, sipky, dokonca aj pexeso, bodka.

Dalej co sa tyka bolesti pri sportoch, hadam tu nebudete porovnavat kolektivne, individualne a bojove sporty? Kazde ma inu formu bolesti a nastava aj inym sposobom.

Takze uzavrime to tym ze posilovanie s cinkami ako samostatna cinnost skor povazovat ako formu treningu v ramci silovych sportov ako je napr trojboj, vzpieranie, strongman, crosfit, kulturistika. Rovnako ako napr behanie je forma treningu pre beh na dlhe trate, beh na 100, 500, 1000 metrov, maraton, sprint atd atd...
jozo18
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa jozo18 »

nemozno sa nevyjadrit :) mirak2 ty musis riadne zakomplexovany trtko aj s celym tym tvojim hokejbalom :) davam uplne za pravdu hughitovi... a ze to robia pre vyzor? ano aj ale neni to hlavny ciel ;) ved by si zistil keby ti frajerka pozera po nejkom inom co ma pomer svalstva a tuku uplne inde ako ty co hravas 6 hodin denne futbal :lol:
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

kali520 napísal:Takze uzavrime to tym ze posilovanie s cinkami ako samostatna cinnost skor povazovat ako formu treningu v ramci silovych sportov ako je napr trojboj, vzpieranie, strongman, crosfit, kulturistika. Rovnako ako napr behanie je forma treningu pre beh na dlhe trate, beh na 100, 500, 1000 metrov, maraton, sprint atd atd...
amen. //4300.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Mňa fascinuje len to, že sám neposilňuješ, teda mi to aspoň vychádza z toho, čo píšeš, takže vôbec nevieš na čo narážam, keď píšem o bolesti. Zase to nedémonizujem, len poukazujem na to, že z tohto pohľadu to je špecifický šport.

Smiešny si kvôli tým pasážam o lámaní rúk a vyklbovaní ramien, to musí uznať každý. Keby si to aspoň nejak inak naformuloval a rozumne zaobalil, ale ty si sa vyhecoval a napísal to, čo si napísal - a to je proste na smiech.

Takže kulturistika je podľa teba šport ?

Odbočím teraz - najprv si tu presadzoval iba nejaké výkony, zrazu akceptuješ aj súťaž, teda kulturistiku, ale to stále nie je nutnou súčasťou. Akákoľvek definícia športu ktorá existuje je formulovaná tak, že športom je aj moje posilňovanie, ktoré nerobím súťažne. Keď sa nevieme dohodnúť my dvaja traja tu, tak musíme siahnuť po nejakých všeobecných definíciách po rôznych slovníkov a encyklopédiách. Športovec nemusí byť nutne profík a nemusí nutne súťažiť o nejaké smiešne pliešky. Ak niekto podáva cielene a pravidelne fyzický výkon za účelom zlepšenia vlastného výkonu, sily, formy či celkového zlepšenia (to je to dosahovanie "dokonalosti"), tak je športovec. Nejaká inštitucionalizovanosť nie je vôbec nutná. Otázne je to, či je športovec človek, čo si párkrát za mesiac zahrá s partiou futbal.

Inak, keby som to chcel hnať do absurdnosti, tak ja keď posilňujem, tak môžem teoreticky súťažiť s Janom susedom, môžeme si dokonca aj zmerať biceps, stehno či šírku ramien (číselný výkon), porovnať sa v zrkadle (súťaž) alebo zistiť, kto viac zdvihne na bench (ďalší merateľný výkon).
OneTouch
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa OneTouch »

mam "najradsej",ked niekto zacne kecat,ze kulturistika nie je sport...dokonca je to jeden z tych najtazsich...cvicit serie s vahami,s ktorými 90% ludi sotva pohne? taktiez tu hrozi mnoho zraneni ako rozthnutý sval,skolabovanie...a navyse tie diety...uz len ked vidim ako niekto zahlasi,ze ide chudnut a vydrzi mu to tak tyzden a poniektori ani nezacnu...tak ti by pri CKD asi umreli...takze tak...
nie som kulturista,ale posilke sa venujem aktivne uz skoro 3 roky.zacinal som pri 72 kg a casom som to dal na 87kg(vyska 170cm) a nebolo to vobec jednoduche.stalo ma to kopu nervov,ponatahovanych sliach a svalov,planovanim jedalnickov atd...a ked si to zrovnam napr s futbalom,ktory som hraval aktivne niekolko rokov na zakladke,tak je tam dost velky rozdiel.sice priberat nie je az tak moc zlozite,ak ma clovek dobry metabolizmus na to,no rysovanie je pomaly nocna mora(CKD).

aby som nebol OT,tak okrem posilky sa venujem momentalne este freerune/parkoure, sem tam florbal a cez zimu hokej

edit: pre :minus: karmistu - nechodil som bokom cez dvere :) ocividne si toho este moc nevidel a o ludskom tele mas minimum vedomosti :wink: a aspon sa podpis,ci sa hanbis za svoje zmyslanie?
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa japaja »

aktivne: korculovanie 1,5 roka, byciklovanie od narodenia :D, hokejbal 1 rok, ping-pong 1 rok

pasivne: volejbal

mam taky mensi problem ak niekto poradi dnes ma zacal boliet pravy klb pri panve kde je noha co mam s tym zorbit asi je to s korculovania?
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

je to bedrovy klb, ano je pomerne namahany pri korculovani, moze to byt z toho.
dske
Expert
Expert

Príspevok od používateľa dske »

mirak2 napísal:od hadzanej tvrdsi kolektivny sport je uz iba rugby. ziadne chranice a KAZDY suboj boli....
:arrow: nesranduj, zahraj si také vodné pólo a zmeníš názor...
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

vodne polo je fintivy sport, lebo treba zvladnut dve veci naraz - plavanie a loptu...ale to aj pri hokeji, kde musis korculovat a puk...a viem si predstavit, ze pri vodnom pole mozes byt okopany a obity jak vrece zemiakov, ale sa to neda porovnavat s rugby, kde je jeden z cielov stiahnut protihraca s loptou na zem takmer hocijakym sposobobom...co je rozhodne iny sposob kontaktu ako vo vodnom pole, ktory ani nie je kontaktny sport.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Treba zobrať do úvahy to, že každý kontaktný šport bolí, čo vyplýva už z jeho názvu. Aj taký basketbal, o ktorom si veľa ľudí myslí, že tam neprichádza k žiadnemu kontaktu, lebo všetko sú to fauly. V skutočnosti to však pravda nie je. Hrám na pozícii pivota a pod košom sa hráči teda poriadne ošťuchávajú. Lakte do zubov alebo do rebier nie sú žiadna rarita. Vždy po tréningu som dosť dobitý. Pády zo vzduchu, keď vás niekto odstrčí, tiež nie sú zrovna príjemné...
dske
Expert
Expert

Príspevok od používateľa dske »

mirak2 napísal:vodne polo je fintivy sport, lebo treba zvladnut dve veci naraz - plavanie a loptu...ale to aj pri hokeji, kde musis korculovat a puk...a viem si predstavit, ze pri vodnom pole mozes byt okopany a obity jak vrece zemiakov, ale sa to neda porovnavat s rugby, kde je jeden z cielov stiahnut protihraca s loptou na zem takmer hocijakym sposobobom...co je rozhodne iny sposob kontaktu ako vo vodnom pole, ktory ani nie je kontaktny sport.
Nechcem tu nijako obhajovať vodné pólo ani zatracovať rugby a pod. - ale vodné pólo je jeden z najkontaktnejších kolektívnych športov na svete, to je proste fakt. Nechcem teraz vravieť že sa vyrovná rugby alebo tak, ale proste tam sú kontakty ako sviňa, celý zápas, celý čas, každá vec je cez kontakt. Ono divák to nevidí lebo väčšinou sú to kontakty pod vodou...

Popis VP z bwinu: "Vodné pólo - to je technika ako pri hádzanej a action ako pri rugby." , asi tak nejak...
hughito
Redeemer
Redeemer

futbal: 3 treningy za den 6x do týždna to je nič, pri posilnovani nieje bolest neustale, po dlhšom praktizovani sa zlepši prekrvenie a tiež aj odtok kys mliečnej do pečene čiže nieje tam taž take nizke pH tým aj nižšia bolesť ako na začiatku, ak trenuješ 1,5-2 hod v posilnovni tak o cvičenie nemaš najmenši šajn,99,9 ludi to robi iba aby ohurili pi*ky, hlavným cielom určite nieje ziskanie zdravia a už duplom nie obratnosti, rozpravaš o veciach do ktorých sa absolutne nevyznaš ale slovo "imanentná" tak tym si ma dostal, si si nalistoval v slovniku ? z mojho pohladu velmi trapne , prideš mi ako lokalny mudroško (Prioritas)
Tri tréningy 6 x krát do týždňa ? To máš odkiaľ ? Je jasné, že profi futbalisti netrénujú 3 krát do týždňa, ale tréning nie je všetko, treba dbať aj na regeneráciu a pod., aby nedochádzalo ku svalovým zraneniam z pretrénovanosti. A je jasné aj to, že aj keby tých tréningov bolo toľko, určite nie sú všetky orientované na kondíciu, teda na tú fyzicky najbolestivejšiu časť tréningu.

To čo si napísal je totálny nezmysel, ako som písal, záleží aj od tréningu, ale keďže ja cvičím tvrdo, tak ak nerátam nejakú prvé série, kedy je ešte človek v plnej sile a svaly nie sú vyčerpané, tak už je potom neustále prítomná pri opakovaniach.

Samozrejme, ľudia cvičia rôzne, niektorí len tak - títo určite nepociťujú tieto stavy v takej miere, ak vôbec, resp. minimálne.

K tomu ďalšiemu balastu sa netreba vyjadrovať, len ťa ubezpečím, že pojem imanentná som si v slovníku nenalistoval, môžeš pokojne spávať. :smt006
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

ja len doplnim, ze tie 3 treningy 6x tyzdenne su bohuzial realne, vo futbale sa zacina dost tvrdo sypat a potom to konci tak, ze 22 rocni chalani dostavaju infarkt na travniku ako sme mali moznost nedavno vidiet...
master23
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa master23 »

tie 3 treningy denne vidim realne len u profi futbalistov (a aj to by som to skor videl len na 2). neviem kto to pisal, ze trenuje 3x denne pre futbal, ale na Slovensku tak snad trenuju len na zaciatku sezonu timy extraligy.

k vodnemu polu, uz som ho hral dost razi, ale nikdy sutazny zapas (ale sledoval som uz nazivo dost). i ked sme nehrali moc kontaktne, ale musim povedat, ze je to fakt velka makacka, a urcite patri k najtazsim sportom. ja by som k najtazsim zaradil aj plavanie, 3-4 hodiny denne vo vode, a plus posilka tak 3krat do tyzdna.
hughito
Redeemer
Redeemer

tie 3 treningy denne vidim realne len u profi futbalistov (a aj to by som to skor videl len na 2). neviem kto to pisal, ze trenuje 3x denne pre futbal, ale na Slovensku tak snad trenuju len na zaciatku sezonu timy extraligy.
Tak, mne to príde prehnané a moc tomu neverím. Dvojfázové tréningy sú samozrejmosťou, aj keď asi nie 7 dní v týždni, ale 3-krát denne ? Možno niečo špeciálne keď sa deje, ale ako som už písal, určite nejde na všetkých troch o kondičný tréning.

Inak nie je problém pozerať tréningy napr. ACM, čo je TOP tím sveta a teda, vyzerá to dosť pohodovo. :D

ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

nechcem ti brat iluzie ale ziadny TOP team sveta nehodi svoj trening na net, je to podla mna to iste ako ked robia boxeri verejne treningy pred zapasmi pre media, tiez je to predna zadna, predna zadna, side step zadna a furt0 dokola, teda nic
hughito
Redeemer
Redeemer

Tak akože špeciality sa nenatáčajú a bežné veci áno ? No neviem, už som tam videl hocičo, ale je to jedno.

Inak, sledujte lýtka, 20 sekunda. :shock:

Bobr
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Bobr »

Od buduce tyzdna chcem znova zacat poriadne trenovat, lebo odkedy skoncila skola som len v praci v podstate :P

Takze:
- posilka 2x za tyzden
- korculovanie na lade 1-2x za tyzden
- plavanie 1-2x za tyzden
- ked bude cas a svetlo tak aj beh dam sem tam... :P
Enduro3333
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Enduro3333 »

Ja momantalne 3x do tyzdna Muay Thai ... a asi k tomu hodim 2x do tyzdna posilku ....
Tento desk job co mam s toho som strasne rozkysol :) takze treba sa zbavit prebytocnej energie .
Napísať odpoveď