Potrebujete poradiť s kúpou PC | návrh zostavy | tuning
Re: Pre tých, ktorí potrebujú radu so zostavou!
no lenze uz nemozem vobec navysovat cenu kedze berem tu grafiku tak mi pls poradte neaky dobry zdroj do 72€
-
sobrancan16
Star
Corsair CX600 - http://www.alza.sk/corsair-cx600-v2-d23 ... k&IDP=1494
Seasonic S12II-620 - http://www.patro.cz/objects/1075558517.html?
Enermax PRO80+ 620W - http://www.pixmania.sk/sk/sk/7058132/ar ... IwNDI0NzQ7
Seasonic S12II-620 - http://www.patro.cz/objects/1075558517.html?
Enermax PRO80+ 620W - http://www.pixmania.sk/sk/sk/7058132/ar ... IwNDI0NzQ7
za dopravu by som strasne vela zaplatil keby som to kupoval napr z pixmanie tak to by som mohol zobrat rovno z alzy
-
sobrancan16
Star
ten co je na alze nieje zly cize v pohode ho mozes zobrat
-
sobrancan16
Star
Fortron aj Coolermaster su v pohode a este aj 80 + uz je len na tebe ktory si vyberieš ale z be Quiet nemam skusenosti
//autoeditácia príspevku (12 Júl 2012, 0:05)
ale radšej uz neradim lebo zase tu MichalkoOo bude lať že sa do toho nerozumiem
-
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
no na tej Alici nieco bude, ty fakt zijes v nejakom svojom svete...uplink napísal: Neviem, ale niekedy si pripadám ako Alenka v krajine zázrakov, či Alica či ako sa volala. Všetci píšu ako čo ide pretaktovať, keď sa k tomu dostanem, a je tam lacná doska, taktovať to nejde, padá to a nepustí ma za pre-boot. Keď je kvalitná doska za pár stovák eur ide to, tu sa zase dostávame ku koreňu veci, na kvalitný OC potrebuješ drahú dosku.
A tie mýty že Ti stačí MSi doska za 90 eur a "pretaktuješ" neviem kam procesor, to možno funguje tu na fórach, ale v realite nie.
neviem co viac by mi dala "kvalitná doska za pár stovák eur",
ale viem, ze aj na lacnej doske na ktorej podla teba taktovat nejde
mi nejak zazracne taktovat ide, a dokonca je to aj stabilne...
a je to dokonca MSI, sice nie za 90€ ale "az" za 100€...
http://www.hojko.com/post1845971.html#p1845971
http://www.hojko.com/post1849895.html#p1849895
alebo potrebujes aspon hodinovy test v OCCT?
ak poziadas kludne ho spravim pre teba na zelanie,
ale ja si zelam tiez jednu vec, prestan uz prosim ta
zavadzat ludi nezmyslami, casto pises rozumne veci,
vies o PC omnoho viac ako ja, ale ked nieco zadres o
taktovani, lacnych MSI doskach a podobne tak to fakt
stoji zato...
-
Thommas
Addict
- Kontaktovať používateľa:
beQuiet! jednoznačne
Áno, brať low-midend zdroj (Fortron) alebo nestabilný a kazový CoolerMaster. To je ono.sobrancan16 napísal:Fortron aj Coolermaster su v pohode a este aj 80 + uz je len na tebe ktory si vyberieš ale z be Quiet nemam skusenosti
a s tym be quiet! ma uz niekdo skusenosti ?
-
uplink
VIP
Hej, sú to kvalitné a renomované zdroje na trhu už dlhú dobu, len na Slovensku sa rozšírili len pred nedávnom tak "oficiálne".
Kvalitou produktou porovnateľné s rakúskou Noctua. BeQuiet! sú Krauti...[nemci].
Kvalitou produktou porovnateľné s rakúskou Noctua. BeQuiet! sú Krauti...[nemci].
-
sobrancan16
Star
Thommas napísal:
beQuiet! jednoznačne
Áno, brať low-midend zdroj (Fortron) alebo nestabilný a kazový CoolerMaster. To je ono.
ale v mojom prispevku nebolo nikde napisane ze nema brat be Quiet!
-
MichalkoOo
Zablokovaný
ale poradil si mu sračku coolermaster. Vyznáš sa v zdrojoch ako môj prd do kvantovej fyziky 
-
sobrancan16
Star
to je iba tvoj a niektorych ludi tu nezor ze Coolermaster su sračkove zdroje
-
Thommas
Addict
CoolerMaster má vynikajúce zdroje SilentPro, ale GX sú viac než zlé.
-
MichalkoOo
Zablokovaný
az taka dobra znacka? hmm...no jeden mam tak celkom ma to potesilo ale aj prekvapilouplink napísal:Kvalitou produktou porovnateľné s rakúskou Noctua
-
javatar
Hardcore addict
OC marketing logic explained:
1. Vyrobcovi ide o to predat viac HW. Preto ponukne aj o kusok drahsie modely s odomknutym nasobicom aby mohli overclockovat aj lamy.
2. Vyrobcovi ide o to predat viac HW. Preto OC na lacnom HW vysledky dava, ale nie znacne. Ak dava tak je to nahodou lepsi kus.
3. Vyrobcovi ide o to predat viac HW. Preto OC v lamerskom prevedeni znizuje zivotnost HW. Uvedomte si, ze drviva vacsina "overclockerov" vie o OC hovno - teda zaplati kusok viac za HW aby mu skor odisiel.
Ja osobne mam s OC vazne minimalne skusenosti - teda iba s hranim sa s nasobicom a OC SW. Vysledky som ziadne relevatne nedosiahol. Dokonca aj po googleni "maxima" ktore by mal moj HW zniest som dosiahol akurat tak nestabilny system. Kde je problem? ZE TO NEVIEM! Tak ako drviva vacsina "overclockerov". Aby som dosiahol realne vysledky potreboval by som na to mozgovu kapacitu (ktoru verim, ze mam), vedomosti (ktore nemam), skusenosti (detto) a HW ktory to znesie (takze optimalizacia na cenu tu tak trosku pada).
Aby mal OC relevantny zmysel potrebuje jeho user mat vedomosti a mozgovu kapacitu na ich pochopenie. Nasledne moze zbierat skusenosti. A tu je prvy zadrhel - na toto vacsina ludi nema. A preto je pre vyrobcu vyhodnejsie poskytnut k tomu lahky sposob. Par percent ludi s tym spravi nieco s cim je spokojna. Zvysok znizi zivotnost svojho HW a je nutena kupit si dalsi.
Keby OC skutocne fungoval na urovni typu - je to lahke a HW spred par rokov mi vdaka nemu uplne postacuje na moje potreby dnes - v takom pripade by vyrobcovia HW proti nemu bojovali - klesali by im tak predaje.
1. Vyrobcovi ide o to predat viac HW. Preto ponukne aj o kusok drahsie modely s odomknutym nasobicom aby mohli overclockovat aj lamy.
2. Vyrobcovi ide o to predat viac HW. Preto OC na lacnom HW vysledky dava, ale nie znacne. Ak dava tak je to nahodou lepsi kus.
3. Vyrobcovi ide o to predat viac HW. Preto OC v lamerskom prevedeni znizuje zivotnost HW. Uvedomte si, ze drviva vacsina "overclockerov" vie o OC hovno - teda zaplati kusok viac za HW aby mu skor odisiel.
Ja osobne mam s OC vazne minimalne skusenosti - teda iba s hranim sa s nasobicom a OC SW. Vysledky som ziadne relevatne nedosiahol. Dokonca aj po googleni "maxima" ktore by mal moj HW zniest som dosiahol akurat tak nestabilny system. Kde je problem? ZE TO NEVIEM! Tak ako drviva vacsina "overclockerov". Aby som dosiahol realne vysledky potreboval by som na to mozgovu kapacitu (ktoru verim, ze mam), vedomosti (ktore nemam), skusenosti (detto) a HW ktory to znesie (takze optimalizacia na cenu tu tak trosku pada).
Aby mal OC relevantny zmysel potrebuje jeho user mat vedomosti a mozgovu kapacitu na ich pochopenie. Nasledne moze zbierat skusenosti. A tu je prvy zadrhel - na toto vacsina ludi nema. A preto je pre vyrobcu vyhodnejsie poskytnut k tomu lahky sposob. Par percent ludi s tym spravi nieco s cim je spokojna. Zvysok znizi zivotnost svojho HW a je nutena kupit si dalsi.
Keby OC skutocne fungoval na urovni typu - je to lahke a HW spred par rokov mi vdaka nemu uplne postacuje na moje potreby dnes - v takom pripade by vyrobcovia HW proti nemu bojovali - klesali by im tak predaje.
takze ten be quiet! zoberiem dufam ze to neolutujem
a ten be quiet vydrzy aj neaky OC tej 3570K ?
-
sobrancan16
Star
preco by nevydrzal ked ho tu tak ospevuju
Hiiii, uz by ste konecne mohli prestat oblbovat, lebo vam to nakoniec niekto fakt zbasti... Vsak si odporujete sami sebe. Najskor pisete, ze taktovanie je blbost, ze lepsie je kupovat kazdy rok nove zelezo a potom napises, ze taktovanie je blbost kvoli tomu ze tym znizis zivotnost. Taketo uvazovanie je uz len podla vasej podivnej logiky hlupe, pretoze znizenie zivotnosti procesora povedzme z 10 rokov na 8 rokov nikoho netrapi, kedze procesor bude moralne zastaraly ovela skor, ako vyprcha jeho zivotnost. Preco by som proste nemohol vyzmykat zo svojho HW maximum? A nehovor mi, ze taktovanim znizis zivotnost na 1 alebo 2 roky...javatar napísal:OC marketing logic explained: