Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

seth82
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie

Príspevok od používateľa seth82 »

MeanSeriously: Tak ja neviem...Ten môj príspevok bol napísaný 12.7. o 13AM, odvtedy si do tejto témy prispel týmto http://www.hojko.com/post1854820.html#p1854820 a týmto http://www.hojko.com/post1855220.html#p1855220 a nevidím tam reakciu na ani jedno slovo z môjho príspevku. Alebo nevidím niečo, čo mám vidieť?
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Ešte raz. Zabiť nemusíš len z pomstychtivosti. Toto malo za účel odstrániť ľudí, ktorých už ovládol diabol, keďže v tom čase ešte neboli kňazi ani iní poverení ľudia k vyháňaniu diablov či spovedaniu. Tí zavraždení ľudia aspoň nestihli urobiť viac hriechov. Ako vidíš, Boh má všetko pod kontrolou ;-)
Fascinujúce ospravedlnenie vyhubenia vyše dvoch miliónov ľudí. Aj kvôli tomuto považujem náboženstve aj za nebezpečné.
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Polo-X »

MeanSeriously napísal:silmarill - veď sa to navzájom dopĺňa. Čisto teoreticky, máš právo ju zabiť ale kto neodpustil, ani jemu nebude odpustené. Čiže je to v podstate v rámci "tvojho práva", ale keď ju zabiješ, nikdy sa do neba nedostaneš.

Ešte raz. Zabiť nemusíš len z pomstychtivosti. Toto malo za účel odstrániť ľudí, ktorých už ovládol diabol, keďže v tom čase ešte neboli kňazi ani iní poverení ľudia k vyháňaniu diablov či spovedaniu. Tí zavraždení ľudia aspoň nestihli urobiť viac hriechov. Ako vidíš, Boh má všetko pod kontrolou ;-)

K vašim sexistickým chúťkam ohľadom islamu sa vyjadrovať nebudem ;-)

//autoeditácia príspevku (12 Júl 2012, 17:05)
seth - ak som ti niečo zabudol zodpovedať, prosím napíš to ešte raz.
ake sexisticke chutky mozes uz len mat pri 72 pannach 8) /irony/

a na margo tych zavrazdenych... tusim to bolo v jagu v tom serialy vojenskej prokuratury kde nejaky clovek zabil teroristu z pomsty a ta baba hovori tomu pravnikovi
"aspon je o jedneho teroristu na svete menej!"
a ten pravnik odpoveda "ale zato je o jedneho vraha viacej"

asi tolko k tomu "dobremu skutku" zavrazdit zlych ludi coz z vrahov robi dalsich zlych ludi a dokola a dokola 8)
MeanSeriously
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa MeanSeriously »

K pomstychtivosti - vyjadroval som sa. hughito, ak neveríš v Božiu existenciu, tak potom prečo si zakladáš toľko na tom, koľko Boh zabil ľudí? Naozaj nechápem. Buď verím v Boha a jeho všemohúcosť a v to, že všetko vie, že vie prečo to robí, alebo jednoducho neverím a myslím si, že tí ľudia boli blázni. Dnes by Boh takéto vyvražďovanie "nenariadil" pretože dnes tu máme milosrdenstvo a kňazov či exorcistov. Čiže neviem čo vidíš na tom vysvetlení také nepochopiteľné.
To, že zvieratá nemajú svedomie a riadia sa iba tým čo je príjemné/nepríjemné alebo k čomu ho núti pud, to som tu už spomínal tiež. ďalej tých slobodomurárov, to je viac menej organizovaná skupina usadzujúca sa vo Vatikáne. Ako som písal, je tu posledný pravý pápež a po ňom príde falošný prorok.
BTW. To, čo by si urobil v Starom Zákone (akože vražda alebo správnejšie zabitie) by bolo Božom mene a dnes sa také niečo nemôže stať, lebo Ježiš naplnil Starý Zákon Novým a máme tu milosrdenstvo.

Seth, ako som už písal, na všetko som už odpovedal, tak ak som niečo prehliadol, poprosím konkrétnu vetu.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

dlhe tisicrocia sa nabozenstvo /to je jedno ktore teraz konkretne/ tolerovalo a podporovalo
z dovodu, ze jej pravidla maju pozitivny vplyv na spolocnost ako taku. Kedysi ked ludia
boli nevzdelani, tak to bol celkom sikovny sposob ako sirit urcitu moralku: nepokradnes, nezabijes,
nepoziadas manzelku priatela, budme bratia a pod.
To boli vsetko velmi prakticke pravidla pre realny zivot kazdej komunity.

A zaroven to podporovala aj svetska moc /kráľ, šlachta/ pretoze to udrziavalo
do urcitej miery poriadok a hierarchicky system, ktory sa samozrejme urcitym skupinam
naramne hodil /dajte cisarovi co je cisarovo/. Do uplneho majstrovstva /v neg zmysle/ to doviedol napr. hinduisticky kastovny system.

Clovek je proste mentalne tak nastaveny a do znacnej miery aj "upravovany" vychovou,
ze rad podlieha a veri rozpravkam.
Vsimnite si aky ludia najcastejsie chodia do kostola: ti co potrebuju utesit, podporit, citia sa dusevne alebo inak slabi.Hladaju imaginarneho otca, ktori ich vypocuje, mozno aj pokarha a nakoniec povie
ze vsetko sa na dobre obrati. Take psychologicke sedenie pre citovo labilnejsich.

Ludska bytost dokaze uverit comukolvek, akemukolvek nezmyslu: ze ked sa zabije tak sa prevteli na kometu, alebo ineho tela,alebo do zvierata. Ze vdaka bozskemu vplyvu nemusia jest, spat, dokazu levitovat. Ze sa v noci pohybuju po astralnych svetoch, inych dimenziach. Ze dokazu liecit tajomnymi
energiami vsetky choroby, ze ich nemoze zranit ziadne dive zviera /nedavno jedneho takehoto nabozenskeho fanatika usmrtil lev/. Tomuto vsetkemu a podobnemu veria aj teraz v tejto sekunde
na svete tisice a miliony tvorov nazyvajucich samych seba homo sapiensis sapiensis.
MeanSeriously
Medium Star
Medium Star

nemyslim si. Poznam dost velke percento krestanov, ktori nie su v ziadnom pripade psychicky labilnejsi, mozno su psychicky stabilnejsi ako hocikto tu na fore. Okrem toho ty narazas na zazraky. Ale ved Boh robi vsetko realnou cestou, len ked nas chce prebudit ze hej, pockaj, ty na mna zabudas, ale ved ja som tu a ty ma potrebujes, preco pre to nieco neurobis? tak sa kona zazrak. A je velmi nespravne a neuvazene tvrdit, ze do kostola chodia psychicky labilnejsi ludia, ked nikto nie je pocas celeho svojho zivota psychicky stabilny, KAZDY z nas s vynimkou ozaj malych babatok ktore poriadne nevnimaju svet ma obcas nejake slabsie chvilky.
Musim skonstatovat, ze desatoro je omnoho vystiznejsie a kompletnejsie ako hocijake zakony, aj ked je samozrejme prisposobene vtedajsej dobe.
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

MeanSeriously napísal:K pomstychtivosti - vyjadroval som sa. hughito, ak neveríš v Božiu existenciu, tak potom prečo si zakladáš toľko na tom, koľko Boh zabil ľudí? Naozaj nechápem. Buď verím v Boha a jeho všemohúcosť a v to, že všetko vie, že vie prečo to robí, alebo jednoducho neverím a myslím si, že tí ľudia boli blázni. Dnes by Boh takéto vyvražďovanie "nenariadil" pretože dnes tu máme milosrdenstvo a kňazov či exorcistov. Čiže neviem čo vidíš na tom vysvetlení také nepochopiteľné.
To, že zvieratá nemajú svedomie a riadia sa iba tým čo je príjemné/nepríjemné alebo k čomu ho núti pud, to som tu už spomínal tiež. ďalej tých slobodomurárov, to je viac menej organizovaná skupina usadzujúca sa vo Vatikáne. Ako som písal, je tu posledný pravý pápež a po ňom príde falošný prorok.
BTW. To, čo by si urobil v Starom Zákone (akože vražda alebo správnejšie zabitie) by bolo Božom mene a dnes sa také niečo nemôže stať, lebo Ježiš naplnil Starý Zákon Novým a máme tu milosrdenstvo.

Seth, ako som už písal, na všetko som už odpovedal, tak ak som niečo prehliadol, poprosím konkrétnu vetu.
pride falosny prorok? ja ze papez je falosny prorok od nicejskeho kocilu kedze je to "prorok" voleny a vymysleny ludmi... o_O ako viac falosny moze este byt ako uz tisicrocia je?

dnes sa v bozom mene nemoze stat vrazda? preco potom samovrazedny terorristi pred smrtou kricia allahu akbar?

a vari sme zabudli na holokaust? ved to nebolo tak davno a islo tam o nabozensku vieru! teda na povrchu...

ja neviem co tito ludia potrebuju aby sa im otovrili oci :nono:
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

uplink napísal:osobne vnímam rozdiel medzi zabitím a vraždou taký, že zabitie má presahovať účelovo život "zabitého" zatiaľ čo vražda je len akési naplnenie vlastného "kréda", či vyplnenie nezmyselnej pomsty
hughito napísal:Avšak Boh zahlušil cez 2 000 000 ľudí a v drvivej väčšine išlo o vraždy
this ^^
MeanSeriously
Medium Star
Medium Star

falošný prorok z radu slobodomurárov, iluminátov alebo neviem ako sa nazývajú.
Chyba, pápeža alias Ježišovho nástupcu ustanovil Ježiš. Jeden z najlepších pápežov z našej doby bol údajne Ján Pavol II. Ale Benedikt XVI. je posledný pravý pápež. Neviem čo je na tom také nepochopiteľné.
Nikdy sa v Božom mene vražda nestala, len usmrtenie. Ak vravíme Boh, myslíme kresťanského Boha, ak vravíme Alah, moslimského.
P.S. Aký holokaust?
P.S.S. Uvedomil si si, že to môžeš mať ty zatvorené a my otvorené oči?
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

MeanSeriously napísal:Nikdy sa v Božom mene vražda nestala, len usmrtenie.
Sodoma a Gomora bola co? Ved to bol holokaust v podani boha.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

MeanSeriously: Ale samozrejme. Neodpovedal si mi skoro na nič.

A teda - pýtal som sa, že či máš dôkaz o tom, že zvieratá nemajú dušu a vysvetlil som, že prečo Starý Zákon neuznávam ako dôkaz (a určite to tak nespraví každý rozumný jedinec), uviedol som aj príklad so Spidermanom.

Ďalej som ti vyvrátil tvoje vyhlásenie, že Starý Zákon ešte vždy platí. Chcel som vedieť, že ako zareaguješ napríklad na rukolapné dôkazy o evolúcii, o tom, že žiadna potopa nebola, keď tvrdíš to, čo tvrdíš. Nevšimol som si, že by si na to niekde nejako konštruktívne a dostatočne zareagoval.

Písal si, že pomstychtivosť nie je božská vlastnosť a ja som sa ťa pýtal, že kto tú pomstychtivosť vložil do daru ľuďom a diablovi. Ak to teda nebola a nie je božská vlastnosť, nemohol byť jej pôvodcom. A ak nie je jej pôvodcom, tak by som rád vedel, že kto ním je. Ak sa to u človeka a diabla "vyvinulo", tak za to môže taktiež boh, pretože on je všemohúci a všetko stvoril. Ak by nechcel, nedopustil by existenciu pomstychtivosti, ale zjavne to tak nespravil a teda mne z toho logicky vyplýva, že to jeho vlastnosť je. Žiadnu reakciu na toto som nikde nenašiel.

Na záver som napadol tvoje prapodivné tvrdenie, že Bezák nie je problémov veriacich, ale neveriacich, dokonca si naznačil čosi, čo mi mierne pripomínalo konšpirácie z nahlúplych webov prop.sk, beo.sk, zvedavec.org, a podobne.

Takže aby som to uzavrel - ja naopak nevidím, že by si mi na niečo odpovedal. A ak to tak náhodou spravíš, prosím, použi nejaké iné zdroje ako SZ, pretože ja taktiež neargumentujem rozprávkami starej matere.

//Dovolím si zareagovať na tvoj príspevok http://www.hojko.com/post1855274.html#p1855274 Uvediem to na svojom príklade - ak v boha neverím, neznamená to, že mi nevadí, že jeho ovečky vôbec netrápi, koľko ľudí už len na základe SZ a NZ vykántril (nie žeby som obom zväzkom veril, ale čítal som ich veľa krát a poznám ich veľmi dobre), pričom v kostole sa modlia a orodujú za nejakých vrahov spomedzi ľudí u toho istého boha, ktorý tým vrahom dal vlohy vraždiť a už dopredu vedel, že tie vraždy sa stanú. A to ma u veriacich fascinuje, všetko dokážu otočiť podľa svojho zrkadla.

Je však úsmevné, že veríš v exorcistov, o ktorých nemá jasno ani samotný Vatikán, pričom im pripisuješ čosi o tom, že sú pravdepodobne dôvodom prečo boh už toľko ľudí netresce. Poďme ale na logickú záhadu - ak veríš, že je boh všemohúci a vševediaci a zároveň je jediný, prečo stvoril ľudí s chybou dedičného hriechu? V raji to nebola náhodou pomsta? Ak áno, tak celý hriech je jeho chybou a tresce/trestal nás za svoju vlastnú chybu. Okrem toho hriech určite vytvoril on, tak isto vytvoril aj zlo, pretože je stvoriteľ všetkého a teda zlo je taktiež jeho chyba. Teda ak robím vraždu v božom mene, tá vražda hriechom nie je? Prečo teda boh dopúšťa, aby existovali vraždy, ktoré nie sú v božom mene? Veď je to jeho chyba a teda aj keď tvrdíš, že nie sú v jeho mene, sú v jeho mene. Nemyslíš?

Slobodomurári sa usadzujú vo Vatikáne? No to sú mi novinky...A ty hádam veríš v predpovede tej baby Vang...teda vlastne Sibyly? Ja iba dúfam, že nie...Benedikt nie je pravý pápež, Benedikt je iba politická figúrka v rukách cirkvi, nemá k ľuďom prirodzený vzťah, nemá samostatnosť, podľa toho by som usúdil, že posledným pápežom bol JP2. Dúfam, že 21.12.2012 to teda už budeme mať za sebou :3
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

MeanSeriously napísal:falošný prorok z radu slobodomurárov, iluminátov alebo neviem ako sa nazývajú.
Chyba, pápeža alias Ježišovho nástupcu ustanovil Ježiš. Jeden z najlepších pápežov z našej doby bol údajne Ján Pavol II. Ale Benedikt XVI. je posledný pravý pápež. Neviem čo je na tom také nepochopiteľné.
Nikdy sa v Božom mene vražda nestala, len usmrtenie. Ak vravíme Boh, myslíme kresťanského Boha, ak vravíme Alah, moslimského.
P.S. Aký holokaust?
P.S.S. Uvedomil si si, že to môžeš mať ty zatvorené a my otvorené oči?
uz mi je to vsetko jasne pezinok otvoril svoje dvere 8)
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

cele je to o iracionalnosti, naivite a poverach.
Napr este na zaciatku existencie prvej krestanskej cirkvi sa na jednom zhromazdeni pospolitosti
veriacich stalo ze nejaky vtak si sadol na hlavu nejakemu neznamemu rolnikovi, tak z neho hned
spravili biskupa :D volal sa Fabian.

Pocty stupencov sa rozsirovali mozno aj kvoli tomu, ze sa vino davalo vsetkym zucastnenym
na omsi, nepil iba knaz ako dnes. Ale potom sa na prikaz zacalo miesat s vodou, pretoze ako sa pise
"mnohi sa aj opili". Proste zucastnit sa na omsi cca roku 100n.l. musela byt ina "jazda"
a uplne ina atmosfera ako dnes, vtedy to malo asi blizsie k nejakemu hippies dýchanku..

Citat dejiny krestanstva je naozaj zabavne. Kazdu chvilu bojoval jeden biskup proti druhemu,ohovarali sa navzajom co to dalo, bezne boli bitky medzi privrzencami jedneho ci druheho. Sem tam sa odtrhla
z hlavneho prudu nejaka mensia sekta ktora hlasala nieco zase trochu ine. Par krat boli aj dvaja papezi
naraz nakolko islo o lukrativny post uz v tej dobe a ani jeden sa ho pochopitelne nechcel vzdat.

Takze to, ze Nero zvalil zapalenie Rima na krestanov, zase nie je az taka absurdita ako si kazdy mysli.
Nemyslim tym to, ze by ho naozaj zapalili, ale skor to, ze to neboli az taky barankovia ako si to dnes vykreslujeme a urcity stupen nasilia voci "pohanom" im nebol celkom cudzi.
Bobala
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Bobala »

:lol:
Tato tema je uplne mimo, ide tu len o vysmievanie sa a urazanie veriacich ludi, poprosil by som premenovat temu, lebo momentalny nazov nema s touto akoze "diskusiou" nic spolocne. Ale asi splnila svoj ucel, kedze rozmyslam ze konvertujem na inu vieru. A uz aj viem koho si stanovim za osobnostnych idolov/bohov. Takze bude to taky mensi trojspolok a viete z koho bude pozostavat ? Takze prvym z nich je Napoleon Bonaparte, druhy bude Josif Vissarionovič Stalin, a hadajte kto bude treti ? No predsa Adolf, Adolf Hitler! :hehe: Ale prave som si spomenul, ze Emil Pales VEDECKY DOKAZAL EXISTENCIU ARCHANJELOV, takze nikam nejdem, ostavam bratia a sestry.

Seth: Svoj problem s homosexualitou si ries u psychiatra mna stym uz prosim ta neobtazuj, lebo ma to uz nebavi. Takze ak ti ide o posledne slovo a chces dokazat aky si Pán, tak ti davam priestor, nech sa paci. :happyrespect: Ja som na tu temu uz skoncil.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Všetci tu diskutujú rozumne, MeanSeriously je taktiež veriaci a vie na rozdiel od teba diskutovať bez emócií a urážok ad hominem, bez tmárenia a sebaistého vyhlasovania totálnych hlúpostí. A takých diskutérov je tu X+1.

Tvoj posledný príspevok je iba zúfalým výkrikom do tmy, ako keby pacient s gangrénou volal o pomoc tesne pred tým, ako mu amputujú končatinu. Ako zvyčajne, bez obsažný balast. Takže kľudne odíď nik ťa tu nedrží, nikoho tvoj odchod nezaujíma, jednoducho si sa mal vytratiť bez ďalšieho strápnenia sa. Nuž a ja problém s homosexualitou nemám, opäť si nepochopil písanému textu, avšak s tým ja už nič nenarobím. Maj sa dobre.
Bobala
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Bobala »

koho som urazil ? kde je vyhlasena totalna hlupost ?
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

seth82 napísal:Všetci tu diskutujú rozumne, MeanSeriously je taktiež veriaci a vie na rozdiel od teba diskutovať bez emócií a urážok ad hominem, bez tmárenia a sebaistého vyhlasovania totálnych hlúpostí. A takých diskutérov je tu X+1.
nic v zlom a nechcem mu brat vieru, pre mna za mna nech kazdy veri comu chce... ale na margo vety bez tmarenia a vyhlasovania totalnych hluposti -

o kusok vyssie - prveho papeza zvolil sam jezis to trosku picha v oku ked to clovek cita... ak zoberieme za oficialny zrod krestanstva ako ho pozname v dnesnej podobe tak je to nicejsky koncil a ten bol 325 rokov po "jeho smrti" teda odhliadnuc - 33 rokov

taktiez ze doteraz to boli pravi papezi a teda prorok... prepac ale to je dalsia do neba volajuca blbost... prorok sa predsa nevoli ludmi ako vo volbach ale papez ano, je to obycajny clovek na politickom mieste, vzdy tak bol a vzdy bude, i ked dnesna politicka a hlavne vojenska moc papeza je takmer nulova, ale v case svatych vojen v stredoveku vieme co mali tito pani na svedomi...

cize s tymi hlupostami by som bol opatrnejsi...

a dorazil ma otazkou - "aky holokaust?"

to vie cloveka pekne nasrat ked sam veriaci clovek vypusti takuto bohapustu kravinu z ust... co ak mam v rodine niekoho kdo to zazil a taketo otazky ci popieranie toho ma doslova nuti stat sa nasilnikom, pretoze rozumnymi argumentami takychto ludi nepresvedcis!!! a tu nejde o mna ale o ludi co to zazili!!!

proste tam som si o nom utvoril konecny nazor s tym ze cokolvek co povie nema v zaklade ziadnu hodnotu a su to len prazdne slova slepo veriaceho

ja som kreacionista - verim ze clovek stvoril boha a podla toho aj pristupujem k tejto problematike... a keby cirkev a nabozenstvo nezasahovalo do nasich zivotov tak silno tak by som sa nad tym vobec netrapil ale je to ako fajciar a nefajciar... ty ako nefajciar (neveriaci) neskodis okoliu ani sebe na zdravi ale akonahle si fajciar(veriaci) nie len ze skodis sebe ale aj okoliu - pasivne fajcenie... v cirvki a nabozenstve su to napr dane a oslobodenie od dani pre cirkev, nabozenske konflikty atd atd...
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

Z krestanskeho pohladu ako takeho, bol prvy papez Sv. Peter. Potom z toho cirkev spravila politiku a tam plati vsetko co si napisal.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Bobala nemám právo ťa vyháňať z témy, len skonštatujem, že tvoj prínos pre diskusiu je naozaj mizerný, veď čo čakať od človeka, ktorý dobrovoľne prehlási, že: "radšej budem tupo kopírovať, ako písať somariny zo svojej vlastnej hlavy."

Boldovanie a zmena farby písma nijak nepridá na vážnosti tomu, že Páleš čosi dokázal. Ten človek určite nie je hlúpy alebo bez istých vedomostí, ale práve títo inteligentní manipulátori a fanatici sú najšikovnejší vo svojej práci - teda produkcii nezmyslov. Ak sú ešte sami tak krvopotne presvedčení o svojej pravde a nerobia to napr. len pre zisk, tak to je ešte horšie.
silmarill
King
King

Príspevok od používateľa silmarill »

Stoporko napísal:silmarill - ohľadom killingu v tábore Izraelitov kvôli zlatému teľaťu - poprosím nepoužívať slovo vražda. Pokiaľ mi je známe, tuším som sem aj dával odkazy na hebrejský text, tak v desatore je hebrejský výraz pre nezavraždíš, no prakticky všade inde v Biblii sú nariadenia od Boha zabiť niekoho označované inak - usmrtiť, zbaviť života...nie zavraždiť. Boha nezakazuje zabiť niekoho, ale zavraždiť. Je na vyspelosti jedinca (týmto nemyslím teba, ale všeobecne!!!!!!!!!), aby dokázal rozlíšiť tieto dva pojmy. :)
je naozaj zaujímavé, ako si veriaci vedia ohýbať pojmy. takže surové popravenie mečom 3000 ľudí nie je vraždenie, ale vlastne len také obyčajné "zbavenie života".
ale taký potrat, ktorý je technicky "nenarodenie" už označujú ako "vražda"... :roll:

analogicky zo súdnej siene:
pán sudca to nebola vražda uškrtením - to bolo len nedovolenie dýchania s následkom zbavenia života...

Bobala napísal:Ale prave som si spomenul, ze Emil Pales VEDECKY DOKAZAL EXISTENCIU ARCHANJELOV, takze nikam nejdem, ostavam bratia a sestry.
otázka - možno VEDECKY dokázať abstraktné mytologické bytosti, ktorých existencia odporuje princípom vedy?
Napísať odpoveď